Ηχεία 2.1

garefal

New member
11 February 2008
73
Καλησπέρα παιδιά. Εχω αγορασει εναν Denon 4308 και θα ηθελα να μου προτεινετε ενα ζευγαρι ηχειων (μουσικη αλλα και ταινιες). θα μπορουσα να δωσω εως 2000 ευρω...

Μεγειες! Καλό κομμάτι. Δεν είμαι σίγουρος αν έχω κάτι να σου προτείνω, ωστόσο θα σου απευθύνω μία κλασική ερώτηση που θα σου ζητήσουν όλοι, κι είναι απαραίτητη πριν δοθεί κάποια συμβουλή:

Σε τι χώρο θα στήσεις το σύστημα; (διαστάσεις, τοποθέτηση, αποστάσεις κλπ)

Και κάτι άλλο. Θα είναι 2.1; Ή απλώς ένα ζευγάρι για αρχή; Σκοπεύεις κάποια στιγμή να επεκτείνεις τον ήχο σε πολυκάναλο, συμπληρώνοντας με τα αντίστοιχα ηχεία;

το σαλονι μου ειναι περιπου 40 ττμ. Θα ηθελα ενα 'καλο' ζευγαρι ηχειων και μετα βλεπουμε...

Αν δεν έχεις σκοπό να κάνεις πολυκάναλο σύστημα, κακώς πήρες 5.1 ενισχυτή.

Αν έχεις, τότε θα σε βοηθήσουν περισσότερο στη Home Cinema κατηγορία. Εγώ δεν τα ξέρω αυτά τα μηχανάκια.

40 τμ, 2000 ευρώ...
κάτι στις φθηνότερες σειρές των Chario, Epos, B&W (τα μεγάλα μοντέλα, για να καλύψουν το χώρο σου).

Last edited:
Τα Chario Piccolo είναι ένα καλό πακέτο home cinema 5.1 με κόστος αν θυμάμαι καλά 1300 ευρώ. Με τα υπόλοιπα 700 παίρνεις ένα ζευγάρι μεγαλύτερα από τη σειρά Chario Silhouette που έχουν του ίδιου τύπου μεγάφωνα και φτιάχνεις ένα πλήρες 7.1.

Απ' ότι κατάλαβα θέλεις 2.1 ηχεία, υποθέτω ότι δεν είσαι διατεθιμένος να πας σε μεγάλα δαπέδου. Από Chario που τα ξέρω θα πρότεινα το Premium 1000 σε συνδυασμό με το αντίστοιχο ενεργό σαμπ της σειράς.

Αν θέλεις να μείνεις σε στέρεο, συμφωνώ κι εγώ, κακώς πήρες επτακάναλο ενισχυτή. Πλήρωσες περισσότερα κανάλια κι επεξεργαστές που δεν θα χρησιμοποιήσεις. Εκτός αν ο ενισχυτής σου μπορεί να δουλέψει διπλοενίσχυση (όπως κάποιοι Yamaha) που χρησιμοποιούν δύο κανάλια του ενισχυτή για κάθε ηχείο.