καλως ηρθες! κοιτα τα Roister 8.2 στα 700 ευρω, τα Klipsch RF-52 στα 650, τα Monitor Audio RX1 στα 900 περιπου, τα Proac Responce 140 και τα Pmc GB1i πανω απο το 1000ρικο. Ανεφερα ενδεικτικα μοντελα σε ολο το ευρος τιμων που ανεφερες. Επισης εχω την αισθηση οτι λογω της χροιας του, των λιγων ποιοτικων Watt του και την μεγαλη ευαισθησια και την αμεσοτητα των παρακατω ηχειων, ο ενισχυτης σου θα εδενε καλα με τα Klispch Heresy III που θα τα βρεις μεταχειρισμενα γυρω στα 1200 ευρω.
καλως ηρθες! κοιτα τα Roister 8.2 στα 700 ευρω, τα Klipsch RF-52 στα 650, τα Monitor Audio RX1 στα 900 περιπου, τα Proac Responce 140 και τα Pmc GB1i πανω απο το 1000ρικο. Ανεφερα ενδεικτικα μοντελα σε ολο το ευρος τιμων που ανεφερες. Επισης εχω την αισθηση οτι λογω της χροιας του, των λιγων ποιοτικων Watt του και την μεγαλη ευαισθησια και την αμεσοτητα των παρακατω ηχειων, ο ενισχυτης σου θα εδενε καλα με τα Klispch Heresy III που θα τα βρεις μεταχειρισμενα γυρω στα 1200 ευρω.
Θα προσπαθήσω κάποια στιγμή να κάνω κάποιες ακροάσεις έστω με κάποια+1 για τα χέρεσυ...σε αυτή τη τιμή δεν υπάρχει κάτι καλύτερο κατά την άποψή μου...
Θα προσπαθήσω κάποια στιγμή να κάνω κάποιες ακροάσεις έστω με κάποια
ηχεία από αυτά , αν όχι όλα.
Πάντως σαν πρώτη σκέψη που είχα κάνει ήταν, ότι και να
πάρω να είναι στα 4Ω έτσι ώστε να γίνουν τα 20---->40
και φυσικά να είναι σχετικά ευαίσθητα.
Αν κάνω κάποιο λάθος στο συλλογισμό διορθώστε με
γιατί δεν είμαι και ο πιο ειδικός .....
Μεταχειρισμένα θα έπρεπε να είναι πολύ ειδική περίπτωση
για να τα πάρω.
Θα προσπαθήσω να το αποφύγω πάντως.
Επόμενο βήμα να ψάξω να δω το κόστος
των προτάσεων σας:smile:
Σας ευχαριστώ και τους δύο.
Τα 4ohm είναι δυσκολότερο από τα 8. Άρα ψάχνεις για τη μεγαλύτερη αντίσταση.
μονο 4Ωμα δεν πρεπει να παρεις γιατι δυστυχως το 20 δεν γινεται 40. Τα 4Ω θα "τραβουν" περισσοτερο ρευμα απο τον ενισχυτη και θα τον ξεζουμιζουν. Και οταν αυτος δεν θα μπορει μετα απο καποιο σημειο να το δωσει, θα δινει αυτο που μπορει με παραμορφωση.
Στην περιπτωση σου τα 20 βατ αξιοποιουνται με ηχειο πολυ υψηλης ευαισθησιας (οσο περισσοτερο πανω απο 90db τοσο πιο δυνατα θα ακους με λιγοτερη ισχυ). Γιαυτο σου ειπα για Klispch...
Πρακτικά, δέν υπάρχει ηχείο πού να αντιστέκεται στα ρεύματα τών Luxman.!!!
Τα watt δεν παίζουν απο μόνα τους. Γι αυτό, άκουσε πολλά ηχεία και πάρε
αυτά πού θ'ακούγονται καλύτερα στ' αυτιά σου, τα υπόλοιπα άστα στό Τέρας
που έχεις στο ράφι σου.!
Οπότε , μέχρι 6Ω αλλά έχουμε και το όριο >88.(ή ίσο)το πάνω από 90db άστο λίγο ελαστικό. δλδ, αν ένα ηχείο δεν πέφτει κάτω από 6 ohm, ακόμη και 88db να είναι θα οδηγηθεί πολύ εύκολα. και στο λέω γιατί αποκλείεις πολύ καλά ηχεία και περιορίζεις χωρίς λόγο τις επιλογές σου αν κοιτάς αυστηρά πάνω απο 90db.
Τα έχω δει τα συγκεκριμένα πριν αρκετό καιρό στις Ωδές.Ριξε και μια ματιά στα Triangle Altea EX. Αισθητικά είναι όμορφα.
Μιας και κατάφερα και ξεκλεψα λίγο χρόνο για ίντερνετ,
τι λέτε για τα παρακάτω σε συνδυασμό με τον luxman.
http://www.odes.gr/index.php?page=s...ategory_id=361&option=com_virtuemart&Itemid=5
http://www.odes.gr/index.php?page=s...ategory_id=290&option=com_virtuemart&Itemid=5
http://www.odes.gr/index.php?page=s...ategory_id=371&option=com_virtuemart&Itemid=5
Όταν βρεθεί χρόνος πρέπει να γίνει μία ακρόαση (αν φυσικά υπάρχει η δυνατότητα) με κάποιο παρόμοιο ενισχυτή λόγω ότι στο συγκεκριμένο
κατάστημα δεν φέρνει τον luxman και βλέπουμε..
Πρακτικά, δέν υπάρχει ηχείο πού να αντιστέκεται στα ρεύματα τών Luxman.!!!
Τα watt δεν παίζουν απο μόνα τους. Γι αυτό, άκουσε πολλά ηχεία και πάρε
αυτά πού θ'ακούγονται καλύτερα στ' αυτιά σου, τα υπόλοιπα άστα στό Τέρας
που έχεις στο ράφι σου.!
μπορείς να πάρεις τον ενισχυτή σου υπό μάλης και να πάς εκεί. προσωπικά, δεν με συγκινεί κάποιο από τα παρακάτω ηχεία. όμως αυτό που μετράει, είναι τι αρέσει σε εσένα.
Εγώ και ο φίλος Νότης είμαστε επίσης τυχεροί κάτοχοι ενισχυτών της Ιαπωνικής φίρμας.
Τον ενισχυτή σου μήν τον φοβάσαι εγώ με τον 30w οδηγώ τα 803s της B&W και θα νόμιζες οτι ο ενισχυτής είναι 2 επι 200!! μάλιστα κάποιος τον δοκίμασε με ΑΤC σε κατάστημα και τα οδήγησε κανονικότατα, ο ενισχυτής σου διπλάσιάζει την ισχύ του στα 4 ohm οπότε ούτε αυτό να σε φοβίζει.
Τώρα στο θέμα ηχείο αν σου αρέσει η μουσικότητα και το ισορροπημένο αποτέλεσμα θα σου πρότεινα proac, o συνδυασμός τους με Luxmann είναι σκέτη μαγεία πάντως άν αντέχει η τσέπη σου μην διστάσεις να τον συνδυάσεις με B&W 804D η αν βρείς κανένα 804s ή 805s μεταχειρισμένο (δύσκολα) πάρτο αμέσως!
Τέλος πάρτον παραμάσχαλα και άκου όσα πιο πολλά μπορείς του αξίζει το καλύτερο!!!
Ο Νότης έχει ακούσει στο σπίτι μου και μπορεί να διασταυρώσει αυτά που λέω.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.