Ηχεία για τοποθέτηση σε βιβλιοθήκη.

andreas_360

New member
19 December 2007
96
Καλησπέρα.

Θέλω να κανω δωρο σε έναν φιλο το ηχοσυστημα του για τον γαμο του. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι στο έπιπλο - συνθετο που έχει φτιάξει για την θέση των ηχείων έχει επιλέξει να τοποθετήσει τα ηχεία του μέσα σε ένα κλειστό ράφι (αριστερα και δεξια εννοείται).

Όπως καταλαβενεται αυτό δυσκολευει πολύ την σωστή επιλογή του ηχείου. Θεωρώ ότι πρέπει να ξαχάσω οτιδήποτε με οπίσθια οπή εκτόνωσης των χαμηλών συχνοτητων. Η λύση με ηχείο κλειστής καμπίνας επίσης απορίπτεται λόγω χαμηλού προυπολογισμού γενικά (ενισχυτής με λιγα watt, οικονομικα ηχεία...) και λόγω σπανιότητας του είδους στα λεφτα που θελω να κινηθώ.

Άρα λοιπών τι έχουμε...

Αμέσως σκέφτηκα τα b&w της σειράς 600, όμως ο μικρό ηχείο της σειράς (το 686) έχει το bass reflex στο πίσω μέρος σε εντίθεση με το μεγαλύτερο μοντέλο της σειράς (το οποόιο όμως βρισκεται εκτός προυπολογισμού)

Επόμενη λύση θα μπορούσε να ήταν το warfedale diamont 9.1 ή 9.2. το θέμα με τα warfedale είναι ότι τα είχα ακούσει πριν από χρόνια στον Νακα σε αντιπαραθεση με τα Quad (11L και 12L) και ο ήχος τους ήταν τραγικός (σε σχέση με τα κρυστάλινα quad).

Ζητώ λοιπων τη βοήθεια σας στο να μου προτείνετε κάποιο ηχείο για την περίπτωση και αν είναι δυνατον τις εντυπώσεις σας από την ακροαση του υπο τις συνθήκες που προανεφερα.

Για τη κουβέντα σημειώνω ότι το συστημα θα αποτελειται από έναν στερεοφωνικό ραδιοενισχυτή εισαγωγικής κατηγορίας (πχ yamaha rx-397), ένα dvd player (πχ pioneer dv-400) και τα ηχεία τα οποόια ευελπιστώ να διαλεξουμε μαζί από εδώ.

1. Γιατί όχι Quad 11L; Που έχει αυτό την τρύπα;

2. Όλα τα Chario εκτονώνουν προς τα κάτω, άρα σε βολεύουν. Δες τα Silhouette 100 και Silverette 100 ή και τα 200 αν χωράνε.

3. Άλλη λύση είναι ένα καλό ολοκληρωμένο σύστημα, όπως τα JVC EX-10 ή Yamaha PianoCraft, που έχουν DVD, ράδιο, ενισχυτή και ηχεία. Μπορεί να μην ανεβάζουν εντάσεις για πάρτι, αλλά μην τα υποτιμάς... Και είναι σχεδιασμένα για να μπουν σε ράφι.

Τα μικρα iQ1 και iQ3 της KEF τα εχεις δει? Και αυτα εκτονωνουν μπροστα. Μπορεις να τα ακουσεις σε διαφορα μαγαζια και στο MediaMrkt (εαν καταφερεις να ακουσεις κατι εκει!!!)

To kef φιλε μου φαινεται πολύ καλή περίπτωση. Αρκετα μαζεμένο σε διαστάσεις, με πολύ καλή όμως ευαισθησία ([email protected]/1m). Βεβαια απ' ότι φαίνεται δεν κατεβάινει το ίδιο ανετα στις χαμηλές συχνότητες σε σχέση με τα άλλα της ιδιας κατηγορίας (kef-50Hz~40Khz, Quad 11L - 45Hz~24Khz, B&W - 45Hz~50KHz). Ισως γιατι είναι το μόνο που έχει το bass reflex μπροστά. Παρόλο που δεν περιμένω να ακούσω των ήχο των 50 κυκλων από ηχεία βάσης, οι μετρήσεις αυτές ίσως κατι να δείχνουν. Μαλλον θα το επιλέξω.

Το είδα. Αλλα βάλε και τον ενισχυτή που θα του πάρω. βαλε και το cd player. που θα φτάσει το πακέτο. Ειπαμε να του κανω δώρο όχι να το κάνω το ακριβότερο δώρο.

Νομίζω ότι τα 330 του ιQ1 της KEF μου κάθονται κάπως καλύτερα. Ασε που το ηχείο ειναι κουκλί.

Τα KEF iq1 τα άκουσα προημερών και τα θεωρώ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ για τα λεφτά τους! Δυναμικό ηχείο με πολύ καλή στερεοφωνική εικόνα και άφθονη μουσικότητα. Βέβαια το μπάσο του, αν και περιγραφικότατο, δεν κατέβαινε πολύ χαμηλά, αλλά νομίζω η τοποθέτηση εντός βιβλιοθήκης θα λειτουργήσει ευεργετικά σε αυτόν τον τομέα.
Και μάλιστα στο μαγαζί που τα άκουσα τα είχε πολύ φθηνότερα από 330 ευρώ, σου στέλνω pm. Πήγαινε να τα ακούσεις εκεί, τα παιδιά είναι εξυπηρετικότατα, με πολύ διάθεση!