Ηχεία L-R για home cinema (~1500 )

Καλημέρα σε όλους,

Εδώ και αρκετό καιρό σκέφτομαι να αλλάξω τα L-R ηχεία στο home cinema μου.

Τα υπάρχοντα είναι "κτήνη" ιδιοκατασκευές, τρίδρομα με 12" woofer, αλλά πάσχουν στους περισσότερους τομείς πλην του όγκου.

Ψάχνω για κάτι με επαρκή όγκο, κοντά στα υπάρχοντα αν είναι δυνατό, που σημαίνει ότι για τις μονάδες των χαμηλών μιλάμε για minimum 2 x 8" ή ίσως και 2 x 6.5" (με συμβιβασμούς..). Προφανώς ηχείο δαπέδου.

Ο τελικός που θα τα οδηγεί είναι ο γνωστός Behringer A500, ο χώρος είναι ~15τμ αλλά συνδέεται με δεύτερο χώρο ίδιου εμβαδού, οπότε δεν έχω πρόβλημα με μπουμάρισμα.

Η χρήση θα είναι κυρίως home cinema, αλλά θέλω κάτι αναλυτικό ώστε να μπορώ να ακούω και δικάναλο πρόγραμμα με απαιτήσεις.

Το budget είναι περίπου 1500 .

Για να σας ακούσω..

Δες την Magnat, στην ακριβή σειρά .... έχει 2 Χ 8 '', είναι θηρία και μέσα στο budget σου ....

Έχω.. και δεν το αλλάζω. MTZ design, μονάδες Seas (2 x 6.5" & tweeter). Εξαιρετικό ηχείο, δεν το αλλάζω με τίποτα.

Σκέφτομαι και τη λύση MTZ για L-R, αλλά δεν έχω το χρόνο αυτή την εποχή να ασχοληθώ με DIY λύσεις, έστω και ντεμί.

BTW, ενδιαφέρουσες οι προτάσεις των ML και Magnat.. τις κρατάω..

Καλημέρα σε όλους,

Εδώ και αρκετό καιρό σκέφτομαι να αλλάξω τα L-R ηχεία στο home cinema μου.

Τα υπάρχοντα είναι "κτήνη" ιδιοκατασκευές, τρίδρομα με 12" woofer, αλλά πάσχουν στους περισσότερους τομείς πλην του όγκου.

Ψάχνω για κάτι με επαρκή όγκο, κοντά στα υπάρχοντα αν είναι δυνατό, που σημαίνει ότι για τις μονάδες των χαμηλών μιλάμε για minimum 2 x 8" ή ίσως και 2 x 6.5" (με συμβιβασμούς..). Προφανώς ηχείο δαπέδου.

Ο τελικός που θα τα οδηγεί είναι ο γνωστός Behringer A500, ο χώρος είναι ~15τμ αλλά συνδέεται με δεύτερο χώρο ίδιου εμβαδού, οπότε δεν έχω πρόβλημα με μπουμάρισμα.

Η χρήση θα είναι κυρίως home cinema, αλλά θέλω κάτι αναλυτικό ώστε να μπορώ να ακούω και δικάναλο πρόγραμμα με απαιτήσεις.

Το budget είναι περίπου 1500 .

Για να σας ακούσω..

Παραξενευομαι που στα 15+15 τετραγωνικα δεν εχεις μπουμαρισμα. Το λεω γιατι ειχα μεχρι πριν λιγο καιρο στο σπιτι 2 ζευγαρια δαπεδου (dali consept 8 & consept 6) και με τα 8αρια ειχα προβλημα και σε τετραγωνικα 25+15 περιπου.
Σαμπακι εχεις? Και αν ναι ποιο?
Εγω στην θεση σου θα κοιταγα μεχρι 6.5" για να σε καλυψει στο 2καναλο και στο home cinema το χαμηλο να το αναλαβει το σαμπ (αν δεν υπαρχει χτυπας ενα).
Τωρα για ηχειο ...... ασε να το κοιταξω λιγο και θα επανελθω.:grandpa:

Αν κατάλαβα καλά θα έχεις άλλη μάρκα ηχείων για L,R άλλη για κεντρικό και άλλη για περιφεριακά;
Πως θα ταιριάξουν όλα αυτά; Δεν έχουμε πει ότι στο home cinema αν είναι δυνατόν να υπάρχουν πέντε ίδια ηχεία; Η τουλάχιστον να έχουν ίδιες μονάδες;

Μην σας πολυανησυχεί αυτό.. έχουμε καλά DSPs για πολυκάναλο πρόγραμμα.

Εξάλλου, εκ των πραγμάτων, όταν πηγαίνεις για "καλά" L-R, σπάνια μπορείς να καταφέρεις τα Center & surround να ακολουθήσουν.. εκτός αν είναι ακριβώς ίδια.

Τα AS Αρτεμης τι σου λεει? Nομιζω ειναι μεσα στο μπατζετ σου.
Eπισης αν θες δες και τα Opera. Ισως και το επομενο μοντελο (δεν θυμαμαι τιμες νομιζω οτι ειναι μεσα σε μπατζετ).
Στην εκθεση ισως να τα ακουσες αν πηγες σε αιθουσα αλλου site.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηχεία L-R για home cinema (~1500 )

Kοίτα και

http://www.elac.com/en/products/classic/pdf/fs137jet.pdf
http://www.focal-fr.com/catalogue-docs/EN/6/files/131.pdf

Βασικά το "στοίχημα" κατά την γνώμη μου είναι να τεριάξουν τονικά όσο γίνεται καλύτερα με τα υπόλοιπα ηχεία που έχεις.

Η αληθεια ειναι οτι τα focal τα ειχα ακουσει και οντος ειναι και αυτα καλα απλα δεν ηξερα την τιμη τους. Τα elac δεν τα εχω ακουσει και δεν ξερω.
Σιγουρα υπαρχουν και αλλα ηχεια αλλα δεν μπορω να τα προτεινω μιας και δεν τα εχω ακουσει ή δεν μου εχουν "καθησει".

Πολύ ενδιαφέρουσες όλες οι προτάσεις.. ειδικά τα Focal και τα Elac (αλλά τα καινούργια) τα είχε πάρει και το δικό μου μάτι, και τα είχα στα υπόψη για ακρόαση.. Μου αρέσουν και πολύ φατσικά. :)

Έχω πολύ δρόμο μπροστά μου..

Απάντηση: Re: Ηχεία L-R για home cinema (~1500 )

Πολύ ενδιαφέρουσες όλες οι προτάσεις.. ειδικά τα Focal και τα Elac (αλλά τα καινούργια) τα είχε πάρει και το δικό μου μάτι, και τα είχα στα υπόψη για ακρόαση.. Μου αρέσουν και πολύ φατσικά. :)

Έχω πολύ δρόμο μπροστά μου..

keep walking!!! :flipout: