Ήχος μέσω home cinema

mavrospete

Established Member
17 November 2010
182
Έχω συνδέσει τον Η/Υ μέ το HC μου με οπτική. Θέλω να παίζω παιχνίδια και να έχω κανονικά πολυκάναλο ήχο. Για τις ταινίες μου έχω βρει την λύση με το ΜPC-HC και το ac3filter.

Αν δεν υποστηρίζει η κάρτα ήχου σου κάποια τεχνολογία κωδικοποίησης πολυκάναλου ήχου σε DD ή DTS (όπως για παράδειγμα DD Live ή DTS Connect) δεν θα καταφέρεις πολλά πράγματα.

Η μόνη εναλλακτική στα παραπάνω είναι το Prologic, εφόσον το υποστηρίζουν τα παιχνίδια.

Θα γινοταν αν ειχες ξεχωριστη καρτα ηχου που να χρησιμοποιει το dolby digital live.
Μαλλον ομως μιλας για ενσωματωμενη καρτα, οποτε το μονο που μενει ειναι να επιλεξεις στον ενισχυτη σου να παιζει dolby surround.

Ειναι μια απλη καρτα, πιθανον υποδεεστερη και μιας ενσωματωμενης. Θα χρειαστεις μια asus xonar με dolby digital live.
Βεβαια πριν αγορασεις δες αν θα εχεις προβληματα με το συγκεκριμενο παιχνιδι που ενδιαφερεσαι. Ψαξε στο google.

Έχω συνδέσει τον Η/Υ μέ το HC μου με οπτική. Θέλω να παίζω παιχνίδια και να έχω κανονικά πολυκάναλο ήχο. Για τις ταινίες μου έχω βρει την λύση με το ΜPC-HC και το ac3filter.
Αν το σύστημά σου (Home Cinema) έχει HDMI Input, για μένα η απλούστερη λύση θα ήταν μιά ΑΤΙ με HDMI out (για ήχο κ εικόνα), πχ η 5450, γύρω στα 50 ευρώ.

Χμμ...μιας και βρήκα το νήμα έτοιμο , ποιος μπορεί να με βοηθήσει στο μόνο πρόβλημα που έχω σχεδιάζοντας ένα HTPC ? : Ηχος.

Προσπαθώ να συνδυάσω τόσο τον καλό ήχο όσο και το HD Audio bitstreaming. Δηλαδή και θέλω καλό dac ( κάποτε η MSI χρησιμοποιούσε πάντα Wolfson και Cirrus στα M/B της ) αλλά και την δυνατότητα DTS-MA.

Εχετε καμμιά συμβουλή ? 2 κάρτες ισως?

Για πέστε καμμιά ιδέα.

Δεν θα έλεγα για 2 κάρτες.
Θα έλεγα να βγάλεις το bitstream (ATI) και μετά, να παίξεις με τα ενισχυτικά.
Αν μπερδέψεις τα Windows, το πιό σίγουρο είναι ότι, θα μπερδευτείς κι εσύ.
Η φτωχή μου γνώμη, ξεκίνα απλά.

Δεν υπαρχει θεμα μπερδεματος απο μερους μου τουλαχιστον..Απλα σκεφτομουν οτι εαν υπαρχει κανενα m/b με καλες αναλογικες οπως τα msi παλιοτερα, θα ηταν καλο,-φυσικα μετα αμα θελω βαζω dac. Και μετα για τον ψηφιακο σιγουρα βλεπω ΑΤΙ καρτα. Βασικα προσπαθω να δημιουργησω ενα πολυλειτουργικο μηχανημα, ασχετου κοστους...

Δεν εννοούσα ότι θα μπερδευτείς εσύ. Απλώς τα Windows μοροεί να μπερδευτούν και σε κάθε boot (ειδικά μετά από κάποιο update), να έχεις διαφορετικά αποτελέσματα.
Πάντως το συνηθισμένο είναι, οι onboard κάρτες, να είναι υποδεέστερες των stand-alone που παίζουν στην αγορά.
Θα έλεγα μιά απλή και γρήγορη m/b με τα απαραίτητα slots, είναι η καλύτερη λύση. Επίσης είναι και η διαχρονικότερη, αφού θα μπορείς να αλλάζεις κάρτες κατά βούληση.
Μιλάω πάντα για ήχο και τη δυνατότητα να τον στέλνεις 1:1 (bitstream), σε κάποιον AV ενισχυτή, που θα τον μεταχειριστεί κατάλληλα.

Δεν εννοούσα ότι θα μπερδευτείς εσύ. Απλώς τα Windows μοροεί να μπερδευτούν και σε κάθε boot (ειδικά μετά από κάποιο update), να έχεις διαφορετικά αποτελέσματα.
Πάντως το συνηθισμένο είναι, οι onboard κάρτες, να είναι υποδεέστερες των stand-alone που παίζουν στην αγορά.
Θα έλεγα μιά απλή και γρήγορη m/b με τα απαραίτητα slots, είναι η καλύτερη λύση. Επίσης είναι και η διαχρονικότερη, αφού θα μπορείς να αλλάζεις κάρτες κατά βούληση.
Μιλάω πάντα για ήχο και τη δυνατότητα να τον στέλνεις 1:1 (bitstream), σε κάποιον AV ενισχυτή, που θα τον μεταχειριστεί κατάλληλα.

Μάλλον η Asus Xonar HDAV 1.3 μαζί με την H6 θα με σώσει ....Δεν υπάρχει άλλη.

Χμμ...μιας και βρήκα το νήμα έτοιμο , ποιος μπορεί να με βοηθήσει στο μόνο πρόβλημα που έχω σχεδιάζοντας ένα HTPC ? : Ηχος.

Προσπαθώ να συνδυάσω τόσο τον καλό ήχο όσο και το HD Audio bitstreaming. Δηλαδή και θέλω καλό dac ( κάποτε η MSI χρησιμοποιούσε πάντα Wolfson και Cirrus στα M/B της ) αλλά και την δυνατότητα DTS-MA.

Για πέστε καμμιά ιδέα.

Εγω εχω μια xonar D1 για αναλογικη συνδεση. Πολυ καλος ηχος, γλυκος. Εχω ανοιξει και ενα θεμα σχετικα.
Επισης χρησιμοποιω την onboard οσο αφορά την εξοδο SPDIF.
Και την HDMI για να στελνω στην τηλεοραση (και ηχο).
Οπως βλεπεις δεν στελνω DTS-MA λογω ενισχυτη αλλά δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα. Απλα θελεις μια xonar.
Δεν νομιζω πως ειναι απαραιτητη η Xonar HDAV 1.3 εφοσον θα εχεις HDMI απο την καρτα γραφικων.
Δεν το ξερω στα σιγουρα αλλά ψαξε το, μιας και η διαφορά τιμης της Xonar HDAV 1.3 + H6 σε σχεση με την xonar D1 ειναι τεραστια...

Ακριβώς!
Εγώ στέλνω την έξοδο HDMI της (ευτελούς και ψυχρής) 5450 σ' έναν Denon 3808 και έχω όλα τα format ήχου στα ηχεία.

Απάντηση: Re: Ήχος μέσω home cinema

Για πέστε καμμιά ιδέα.

Μπορεις να το κανεις λιγο 50αρακι αυτο?
τι ακριβως θελεις να κανεις?
απο την στιγμη που μιλας για HD Audio bitstreaming
o codec του pc δεν πειραζει τιποτα , δεν θα γινει καποια διαδικασια digital to analog μεσα στο pc.
o Audio codec στελνει το αρχειο πακεταρισμενο ψηφιακα (σε ΗΒR: Dolby Digital TrueHD & DTS-HD MA)
στον ενισχυτη και αυτος κανει το decoding και τα DAC Που εχει μεσα κανουν τ ον ηχο απο ψηφιακό σε αναλογικο.

Αν εχεις ενισχυτη με αναλογικες εισοδους και ηθελες να στειλεις ηχο απο πολυκαναλη καρτα εκει θα επαιζαν ρολο τα dac της καρτας.

Οπως βλεπεις δεν στελνω DTS-MA λογω ενισχυτη αλλά δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα. Απλα θελεις μια xonar.

εσυ Μπορεις να στειλεις MPCM.
ακομα και το HDMi v1 περναει οσα καναλια θες πολυκαναλου ηχου.
απλα πρεπει να κανεις το decode στο pc.

περνα στα φιλτρα για τον ηχο τον Lav audio και το Reclock.
τα flac,lpcm,DolbyTrueHD θα στα περναει ετσι χωρις καμια ρυθμιση.
Για το DTS - HD MA θελει ενα κολπακι,
περνα τον ΤΜΤ5 εστω την trial και αντεγραψε το dtsdecoderdll μεσα στον φακελο
που εχεις τον LAv Audio εγκατεστημενο.
δες τα 3 τελευταια post.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=44809&page=36

και πιο συγκεκριμενα εδώ

ΜΕτα στο reclock βαλε pcm: wasapi exclusive

wasapi exclusive: default device
pcm output
sampling rate: same as input
format : 24 bit int padded to 32.

Μην λετε ολοι οτι νταξει ο ενισχυτης δεν κανει bitstream HD audio δεν μπορω να ακουσω HD audio.
Σημασια δεν εχει μονο που γινεται το decode αλλα ποιος το κανει.
Αν ειχες ενα οppo93 για Player Που κανει decode τα παντα ,εχει και ενα σωρο επιλογες και για προ εναν παλιο (non-hd audio) mark levinson 502 η εναν Anthem AVM-20 Κι ενα mCintosh mc205 τελικο
τι θα ελεγες δεν τους θελω δεν μπορω να κανω hd audio bitstream?

Last edited:
Ωραια και διαφωτιστικα ποστ.

Τις αναλογικες εξοδους τις θελει για εξοδο στερεο.
Και αντι να χρησιμοποιει τον ενσωματωμενο DAC του ενισχυτη να εχει καποια καρτα ηχου που να εχει καλυτερο DAC απο αυτον ωστε το αποτελεσμα να ειναι σχεδον τελειο.
Η xonar D1 ειναι μια καλη περιπτωση.

Μιας και εδωσα τροφή για συζήτηση, μπορεί κάποιος να μου προτείνει μια κάρτα με dolby digital live? (φαντάζομαι υπάρχουν και με dts live αλλά δυστυχώς το home cinema μου δεν έχει τέτοιον αποκωδικοποιητή). Το hc μου είναι το lg ht805ph