ΗΧΟΣ ΣΤΑ VISTA

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π

AVClub Fanatic
25 October 2006
21,158
ΑΘΗΝΑ
καλησπερα και χρονια πολλα....

εκανα την κινηση και περασα τα vista ultimate.
αφου περαστηκε και το servicepack δεν ειχα κανενα απολυτως προβλημα ουτε με συσκευη αλλα ουτε και με software.
μοναδικο σημειο ενστασης ειναι το εξης:

στις καρτες ηχου "βλεπει" 3:
την ενσωματωμενη της ati,την αναλογικη 7.1 της m-audio&spdif της m-audio επισης.

εγω παιρνω ηχο απο την spdif και αυτην εχω ως πρωτευον καρτα δηλωμενη.
σε πολυκαναλο δεν υπαρχει κανενα προβλημα παιζει κανονικοτατα.
οταν ομως-με οποιοδηποτε player-βαζω 2καναλο υλικο,ενω στον ενισχυτη φαινεται οτι αναγνωριζει την spdif,ηχος δεν βγαινει.

εαν δηλωσω ως πρωτευον την 7.1 analog,εχω ηχο στα 2καναλα αλλα δεν εχω στα πολυκαναλα.....!!!:FSGSFGS4:

χμμμμ....:beatnik2:

χλωμους σας βλεπω κατι που-προφανως-σημαινει:

"κατσε στα xp και ασε τα (s)vista για την ωρα.....":BDBDG54:

Re: Απάντηση: ΗΧΟΣ ΣΤΑ VISTA

AC3 filter εβαλες? Βαλε να δεις την υγεια σου..

περασε πακετο με το k-lite και οτι ρυθμισεις και να εκανα,ειχα το ιδιο αποτελεσμα...

εχεις καποιες συγκεκριμενες ρυθμισεις?

καλησπερα και χρονια πολλα....

εκανα την κινηση και περασα τα vista ultimate.
αφου περαστηκε και το servicepack δεν ειχα κανενα απολυτως προβλημα ουτε με συσκευη αλλα ουτε και με software.
μοναδικο σημειο ενστασης ειναι το εξης:

στις καρτες ηχου "βλεπει" 3:
την ενσωματωμενη της ati,την αναλογικη 7.1 της m-audio&spdif της m-audio επισης.

εγω παιρνω ηχο απο την spdif και αυτην εχω ως πρωτευον καρτα δηλωμενη.
σε πολυκαναλο δεν υπαρχει κανενα προβλημα παιζει κανονικοτατα.
οταν ομως-με οποιοδηποτε player-βαζω 2καναλο υλικο,ενω στον ενισχυτη φαινεται οτι αναγνωριζει την spdif,ηχος δεν βγαινει.

εαν δηλωσω ως πρωτευον την 7.1 analog,εχω ηχο στα 2καναλα αλλα δεν εχω στα πολυκαναλα.....!!!:FSGSFGS4:

Έχεις επιλέξει PCM output?

Αν ναι κάνε μια δοκιμή και ξαναεγκατέστησε τους drivers της κάρτας.

Δεν υπάρχει επιλογή audio signal output στο software της κάρτας σου?

Πάντως επειδή μου είχε συμβεί παρόμοιο περιστατικό με την ASUS με επανεγκατάσταση των driver λύθηκε.

μεσα απο το μενου της καρτας,εχω επιλεξει "digital out".(ομοιως οπως και στα xp).
επαν/ση του driver εκανα,αλλα με το ιδιο αποτελεσμα.
δεν ξερω κατα ποσο ειναι προβλημα και πως μπορει να λυθει.
γενικοτερα παντως δεν υπαρχουν "ανωμαλιες" στον ηχο.

Παιδιά να επαναφέρω το θέμα για να κάνω μια σχετική ερώτηση:

Η μ/β μου δίνει ψηφιακές και αναλογικές εξόδους για τον ήχο. Στις ψηφιακές χρησιμοποιώ την coaxial που πάει στον ενισχυτή. Στις αναλογικές χρησιμοποιώ το line out που πάει στα ηχειάκια του γραφείου.

Ενώ με τα xp μπορούσα να βγάλω ταυτόχρονα stereo ήχο και στις δύο, τώρα με τα vista δεν μου δίνει αυτή την επιλογή. Πρέπει να κάνω default device μία απ'τις δύο κάθε φορά, είτε την ψηφιακή είτε την αναλογική!

Εντωμεταξύ όπως στον φίλο ΔημήτρηΠ, τα windows βλέπουν 3 devices στο c.panel: Τις 2 της m/b (αναλογική και ψηφιακή) κ την ενσωματωμένη της Ati (την τελευταία δεν τη χρησιμοποιώ ποτέ).
Και στους drivers της m/b (Realtek HD Audio Manager) πάλι πρέπει να επιλέξω μία και μόνο έξοδο που απενεργοποιεί τις άλλες!
To Ac3Fliter μου χρησιμεύει μόνο για να βγάλει η coaxial πολυκάναλο ήχο προς τον ενισχυτή...

Παιδιά να επαναφέρω το θέμα για να κάνω μια σχετική ερώτηση:

Η μ/β μου δίνει ψηφιακές και αναλογικές εξόδους για τον ήχο. Στις ψηφιακές χρησιμοποιώ την coaxial που πάει στον ενισχυτή. Στις αναλογικές χρησιμοποιώ το line out που πάει στα ηχειάκια του γραφείου.

Ενώ με τα xp μπορούσα να βγάλω ταυτόχρονα stereo ήχο και στις δύο, τώρα με τα vista δεν μου δίνει αυτή την επιλογή. Πρέπει να κάνω default device μία απ'τις δύο κάθε φορά, είτε την ψηφιακή είτε την αναλογική!

Εντωμεταξύ όπως στον φίλο ΔημήτρηΠ, τα windows βλέπουν 3 devices στο c.panel: Τις 2 της m/b (αναλογική και ψηφιακή) κ την ενσωματωμένη της Ati (την τελευταία δεν τη χρησιμοποιώ ποτέ).
Και στους drivers της m/b (Realtek HD Audio Manager) πάλι πρέπει να επιλέξω μία και μόνο έξοδο που απενεργοποιεί τις άλλες!
To Ac3Fliter μου χρησιμεύει μόνο για να βγάλει η coaxial πολυκάναλο ήχο προς τον ενισχυτή...

παρομοιο μπερδεμα...:music-smiley-005:

Και δεν έχεις βγάλει άκρη ακόμα φαντάζομαι...

Πολύ περίεργο. Ο ίδιος Realtek HD Audio Manager είναι διαφορετικός (έχει άλλες επιλογές) στα vista απ'ότι στα xp... Eνώ το manual της m/b γράφει ότι γίνεται να χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα και η αναλογική και η ψηφιακή. Απλά απαγορεύει να χρησιμοποιούνται και οι 2 ψηφιακές ταυτόχρονα, δηλ. ή coaxial ή optical κάθε φορά...

Και δεν έχεις βγάλει άκρη ακόμα φαντάζομαι...

Πολύ περίεργο. Ο ίδιος Realtek HD Audio Manager είναι διαφορετικός (έχει άλλες επιλογές) στα vista απ'ότι στα xp... Eνώ το manual της m/b γράφει ότι γίνεται να χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα και η αναλογική και η ψηφιακή. Απλά απαγορεύει να χρησιμοποιούνται και οι 2 ψηφιακές ταυτόχρονα, δηλ. ή coaxial ή optical κάθε φορά...

απλα επεστρεψα σε εξπι και αφησα τα βιστα για το μελλον.....

εγω εχω την hd3850 και δεν μοθ βγαζει στις καρτεσ ηχου 3 αλλα μια μονο
πως γινεται να βγαλω spdif και ηχο απο την hdmi?

Ψάξε στα manuals mb , vga , θα πρέπει να πάρει εξτρα σήμα spdif η vga για να το περάσει στο hdmi, το οποίο σημαίνει οτι μάλον χρειάζεσαι ενα μικρό καλώδιο που να παίρνει το spdif απο την μητρική και να το περνάει στην κάρτα γραφικών , εαν και εφόσον το υποστηρίζουν και οι δύο.