ηχος των mcintosh

VetNik

AVClub Addicted Member
1 February 2008
1,498
τι ειναι τελικα ο περιβοητος χαρακτηριστικος ηχος των mcintosh...

αφου ειναι τελικα μονο "δικος τους" ειναι θεμιτος στην προσπαθεια για αναπαραγωγη οσο το δυνατο πιο "φυσικη"?

μηπως ειναι ενα απλο τεχνασμα marketing?

μηπως ειναι η απολυτη αναπαραγωγη χωρις κανενα χρωματισμο αρα πλησιαζουμε στο ευκταιο?

αποψεις ειτε εχετε ακουσει ειτε εχετε διαβασει κατι....
Νικος

Το μόνο που ξέρω είναι ότι μερικοί φίλοι από εδώ μέσα, εντυπωσιάστηκαν πολύ από τον ήχο των McIntosh στην έκθεση.

Δυστυχώς, δεν πέρασα μια βόλτα και ο ίδιος ν' ακούσω...

Το μόνο που ξέρω είναι ότι μερικοί φίλοι από εδώ μέσα, εντυπωσιάστηκαν πολύ από τον ήχο των McIntosh στην έκθεση.

Δυστυχώς, δεν πέρασα μια βόλτα και ο ίδιος ν' ακούσω...

ελπιζω στην εκθεση να αποκτισω και προσωπικη γνωμη....

Η αληθεια ειναι οτι περσι επαιζαν με καποια εντυπωσιακα ηχεια αλλα και απλησιαστα στις τιμες. Νομιζω οτι μ αυτο τον τροπο δεν βγαζεις και την πιο αντικειμενικη αποψη. Οσον αφορα τα σχολια του ντοπιου και διεθνους τυπου, μονο κολακευτικα. Απλα οταν περνεις τηλ. στην αντιπροσωπεια το πρωτο πραγμα που σου λενε "το πιο φθηνο Mcintch ειναι 4.000 ευρω, μετα μπορουμε να συνεχισουμε την συζητηση!", ενδεχομενως να τα αξιζουν τα χρηματα. Προσωπικα εχω ακουσει τον δικαναλο 275 πριν ενα χρονο και μου αρεσε ο ηχος του, παρολο που ο χωρος ακροασης δεν ηταν και ο καλυτερος.

ειναι χρωματισμενα μηχανηματα, χωρις αυτο να σημαινει οτι ο ηχος τους ειναι κακος. Αυτο σημαινει οτι δεν ειναι ο απολυτα ουδετερος χαι εντ μετατροπεας, αλλα σου δινουν εναν εντυπωσιακα ομορφο ηχο που απλα ζεις μαζι του χωρις να ασχολεισαι με καποιες λεπτοερειες που πιθανον χανεις.

το ηχειο που λεει ο Βασιλης, ειναι το McIntosh XRT2K ενσ σρκετα περιεργο ηχειο με σαραντα τουιτερς, εξηντατεσσερα μιντς και εξι 12ιντσα γουφερ

pict0022001.jpg

· Six 12" Aluminum cone woofers (per side)
· Sixty-four 2" titanium Midranges (per side)
· Forty ¾" titanium tweeters (per side)
· Tri-wire and tri-amp capabilities
· Aluminum enclosure core
· 8-Ohm impedance for compatibility
· usable with up to 2,000 watts of power
· can be driven with as little as 75 watts
· Titanium tweeters for response to 45kHz
· Anechoic Response 16Hz - 45kHz
· Crossover Frequencies: 250Hz and 1.5kHz
· MSRP $40,000 each

Eυπεπτος ηχος με καλα σωματα, καλη λεπτομερεια και διαφανεια χωρις να εχει την απολυτη αρμονικη πληροφορια. Μηχανηματα που δεν παιρνουν σε καμια επιμερους κατηγορια του ηχου 10/10 αλλα ουτε και 5/10.
Καταλληλα για ανθρωπους που εχουν απηυδησει με το "hiend" και θελουν να βρουν επιτελους την Ιθακη τους και να ακουσουν λιγο μουσικη.
Η τα λατρευεις η τα μισεις.

Re: Απάντηση: ηχος των mcintosh

Eυπεπτος ηχος με καλα σωματα, καλη λεπτομερεια και διαφανεια χωρις να εχει την απολυτη αρμονικη πληροφορια. Μηχανηματα που δεν παιρνουν σε καμια επιμερους κατηγορια του ηχου 10/10 αλλα ουτε και 5/10.
Καταλληλα για ανθρωπους που εχουν απηυδησει με το "hiend" και θελουν να βρουν επιτελους την Ιθακη τους και να ακουσουν λιγο μουσικη.
Η τα λατρευεις η τα μισεις.

:a0210: :grinning-smiley-043

Για μένα ακούγονται ευφωνικά σε κάποια σημεία του φάσματος αλλά με έναν δικό τους μοναδικό τρόπο.
Δεν είναι το κακό ευφωνικό αλλά το ευφωνικό που σου λέει "Άκου και τη δική μου εκδοχή και αν σου αρέσει πάρε με".

Για βαθμολογία, θα έλεγα ότι θα έπρεπε να έχουν δική τους κλίμακα και ότι δεν μπορούν να συγκριθούν με άλλα μηχανήματα βάζοντας απλά κάποια νούμερα. Τουλάχιστον δεν αγχώνεσαι για το κατά πόσο σωστό είναι το αποτέλεσμα. Δεν είναι! Απλά γουστάρεις! -bye-

Χωρίς να είμαι φάν της εταιρείας(λίγες φορές τα έχω ακούσει κι όχι ιδιαίτερα σοβαρά),είναι πανέμορφα και καλοφτιαγμένα μηχανήματα.Κλασσική εταιρεία(απο τις λίγες,που απόμειναν).

το ηχειο που λεει ο Βασιλης, ειναι το McIntosh XRT2K ενσ σρκετα περιεργο ηχειο με σαραντα τουιτερς, εξηντατεσσερα μιντς και εξι 12ιντσα γουφερ

pict0022001.jpg

Τι γινεται ρε γαμωτο, τις φωτογραφιες στο τσεπακι τις εχεις? εισαι απιστευτος! Τιμη στο περιπου ξερεις?

Να συμπληρωσω απλως για την εταιρια οτι αν δεν κανω λαθος την εχουν αγορασει ιαπωνες αλλα νομιζω καποια τμηματα κατασκευαζονται στην Κινα η καπου προς τα εκει (με καθε επιφυλαξη). Νομιζω ομως οτι αυτο μπορουν να το επιβιβαιωσουν και αλλοι συμφορουμιτες. Φυσικα η εταιρια ειναι ενα πιο δυνατα ονοματα στον χωρο του hi end και με αρκετα μεγαλη ιστορια. Και επισης προσεχει παρα πολυ και το θεμα αισθητικης που για μενα εχει μεγαλη σημασια.

Re: Απάντηση: ηχος των mcintosh

Χωρίς να είμαι φάν της εταιρείας(λίγες φορές τα έχω ακούσει κι όχι ιδιαίτερα σοβαρά),είναι πανέμορφα και καλοφτιαγμένα μηχανήματα.Κλασσική εταιρεία(απο τις λίγες,που απόμειναν).

ανήκει στον όμιλο Denon+Marantz (πριν ήταν στην Clarion κλπ).

Έχει φανατικούς οπαδούς στο design και γλυκό ήχο.

Εχμ.. σωστός ο Μαγγελάνος...
Μάλλον ο φωτογράφος ήταν μύγα...

Ή είπε κάτι το αξιομνημόνευτο όπως "Που να με κρεμάσεις ανάποδα αυτή τη φωτογράφηση δεν την κάνω!"

Εχμ.. σωστός ο Μαγγελάνος...
Μάλλον ο φωτογράφος ήταν μύγα...

Ή είπε κάτι το αξιομνημόνευτο όπως "Που να με κρεμάσεις ανάποδα αυτή τη φωτογράφηση δεν την κάνω!"

:grinning-smiley-043 ρε δεν παιζεσαι με τιποτα εχω πεσει κατω απο τα γελια!!!:BDGBGDB55:

Πάντως πέρυσι στην έκθεση, στη σάλα της αντιπροσωπείας ο ήχος
των McIntosh ήταν πάρα πολύ καλός.
Ηταν από τα λίγα δωμάτια που απόλαυσα μουσική με ωραίες χροιές
και ένα τεράστιο soundstage.

για το ιδιοκτησιακο καθεστως εχεις δικιο

η τιμη τους μαλλον τσιμπημενη στα 40.000 δολλαρια το καθενα.