"Ημερολόγια" / Λένα Πλάτωνος - Εχετε άποψη ;

Δημήτρης Ν.

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,209
Θεσσαλονίκη
Δεν είχα ποτέ μου δίσκο της , ούτε καν είχα ακούσει κάποιον .
Διάβαζα διθυράμβους για τους προσωπικούς της δίσκους αλλά και για την δουλειά της στην Λιλλιπούπολη ( ένα δυο κομμάτια που είχα ακούσει τα θεώρησα παιδικά και εκτός ενδιαφερόντων μου )
Είδα προχθες το καινούργιο της cd με τίτλο "Ημερολόγια" κι είπα να το πάρω.
Αντιπαθέστατη φωνή που απαγγέλει στίχους . Λες και βαριέται αφόρητα .
Μουσική , ψιλο μπιτάτη , ηλεκτρονική . Τίποτα το ιδιαίτερο . Τα περισσότερα για πίστες χορεύονται άνετα . Δεν μου έκανε καμμία εντύπωση. Ισα - ίσα απογοητεύτηκα . Αυτή είναι η Πλάτωνος ; Είναι δυνατόν ;
Εχει κανείς άποψη ; Πως είναι η νέα της δουλειά σε σχέση με τις παλιές της ; Ετσι ήταν πάντα ;

Η απαγγελία, με μια σκοτεινή, σχεδον απογοητευμένη φωνή, πάνω από ηλεκτρονική μουσικη ειναι μαλλον το στυλ της. Μόνο τα "Λεπιδόπτερα" έχω ακούσει, εναν παλιό της δισκο απο τα '80s, αλλά δεν εντυπωσιάστηκα. Πάντως η "Λιλιπούπολη" είναι αξιόλογη κι όχι μόνο παιδική, αλλα δεν ειναι δική της δουλεια αποκλειστικά.

Η Λιλιπούπολη είναι εξαιρετική μουσική.
Και παίζουν και συνθέτουν εξαιρετικά εξαιρετικοί μουσικοί.

Από Πλάτωνος το σαμποτάζ είναι το καλύτερο.

Επίσης οι δουλειές του Κυπουργού είναι εξαιρετικές επίσης.

Ντόκ ο τελευταίος της δίσκος είναι τουλάχιστον απογοητευτικός....
Δεν λέω είναι μιά ταλαιπωρημένη ψυχή γενικώς και ειδικώς αλλά και εγώ πού ´τσίμπησα´απογοητεύτηκα πλήρως..
Θά το γράψω εντελώς ανοικτά και ελπίζω να μην παρεξηγηθώ.
Είναι σαν να ζητούσες απο τον Syd Barett να φτιάξει δίσκο 20 χρόνια μετά την ´εξαφάνισή´ του..(δεν συγκρίνω καλλιτεχνικές αξίες φυσικά)
Και ο νοών νοείτω.

O σημαντικότερός της δίσκος ήταν το ´Σαμποτάζ´πολύ παλιά..
Και οι ´Μάσκες Ηλίου´είχαν ελάχιστα ψήγματα ενδιαφέροντος..

Συμφωνώ απόλυτα για το νέο της. Πλήρης απογοήτευση από μία απογοητευμένη και μοναχική γυναίκα, που πέρα από τις απαγγελίες επιλέγει και μουσικές απίστευτα φθηνές και τελειωμένες.
Αν κρύβει το όλο θέμα και τους συμβολισμούς του ,ο.κ. το καταλαβαίνω.
Και έτσι θα είναι.

Αλλά δεν μου είπε τίποτα. Δυστυχώς. Στεναχωρήθηκα κιόλας.

Η άποψη μου για το ηλικιακό θέμα δεν ισχύει μόνο για τους ξένους καλλιτέχνες αλλά και για τους δικούς μας.

Πριν απο πολλα χρονια ενας γνωστος με ειχε αποπαρει γιατι εγω, ο δηθεν μουσικοφιλος,οχι μονο δεν ειχα κανενα δισκο της αλλα και δεν ειχα ακουσει τιποτα απο αυτην.

Μου εδωσε λοιπον μια κασσετα της (μαλλον το σαμποταζ πρεπει να ηταν) και του ειπα οτι ηταν εκτος των τοτε ,δικων μου ενδιαφεροντων.
Ηταν ενας ενας ευγενικος τροπος για να εκφρασω την δυσφορια μου για αυτο που ειχα ακουσει!!!!!
Απο τοτε δεν εχουμε ξαναμιλησει με αυτον το φιλαρακο!!!!

Λετε να καταλαβε τι ειχα τελικα στο μυαλο μου?????:flipout::flipout:

Μια απο τις περιπτωσεις υπερεκτιμημένων καλλιτεχνων και αυτο που λεμε "το ζοριζει ρε παιδι μου το θεμα...δεν βγαινει αβιαστα!!!"

Παντα κατα την ταπεινη μου αποψη φυσικα.

Απάντηση: Re: "Ημερολόγια" / Λένα Πλάτωνος - Εχετε άποψη ;

Συμφωνώ απόλυτα για το νέο της. Πλήρης απογοήτευση από μία απογοητευμένη και μοναχική γυναίκα, που πέρα από τις απαγγελίες επιλέγει και μουσικές απίστευτα φθηνές και τελειωμένες.
Αν κρύβει το όλο θέμα και τους συμβολισμούς του ,ο.κ. το καταλαβαίνω.
Και έτσι θα είναι.

Αλλά δεν μου είπε τίποτα. Δυστυχώς. Στεναχωρήθηκα κιόλας.

Η άποψη μου για το ηλικιακό θέμα δεν ισχύει μόνο για τους ξένους καλλιτέχνες αλλά και για τους δικούς μας.

Δημήτρη εδώ δεν είναι θέμα ηλικίας.
Αλλα ειναι (πιό σοβαρά)

Last edited:
Και το "'62 του Χατζιδάκι" με τη Γιαννάτου (πρέπει να είναι δίσκος 25ετίας), είχε ενδιαφέρουσες διασκευές, με ήχο συνθ που μπορεί να ακούγεται σήμερα σχεδόν ρετρό. Πάντως νομίζω η προσέγγισή της ανεδείκνυε κάποιες πιο λεπτές αρμονίες των έργων του Μάνου.

μην το πάμε στο άλλο άκρο ...

το σαμποταζ και ο Καρυωτάκης ήσαν εξαιρετικοί δίσκοι ...
μετά ήρθε η προσωπική της καταστροφή ....

όμως υπήρξε μορφή σημαντική στα τότε δρώμενα, με σπάνιες ευαισθησίες ....

ημουν στην παρουσια του δισκου στον Ιανο
η Λενα εχει πολλα προβληματα μπραβο στον Γιωργο Χρονα
που την βοηθεισε να βγαλει αυτο τον δισκο
δυστηχως ομως δεν μπορεις να τον ακουσεις δευτερη φορα.

.

Συγγνώμη αλλά τί προβλήματα έχει η γυναίκα?

Καμμιά φορά βοηθά να ξέρουμε ωστε να "καταλαβαίνουμε" καλύτερα τον καλλιτέχνη..

Δημήτρη μερικά δεν γράφονται δημόσια...
Είναι θέμα σεβασμού πρός τον άνθρωπο.
Εσύ ειδικά λόγω τής ιδιότητάς σου καταλαβαίνεις.

Re: Απάντηση: "Ημερολόγια" / Λένα Πλάτωνος - Εχετε άποψη ;

δυστηχως ομως δεν μπορεις να τον ακουσεις δευτερη φορα.

.

ούτε το 1/4 δεν προλαβαίνεις....
έγινε χτεσινή πιστοποίηση στου Ντοκ.

κρίμα...

Τον δίσκο τον παρουσίασε σχεδόν ολόκληρο κάποιος μουσικοκριτικός (σιγά να μην θυμάμαι ονόματα...) στο Τρίτο Πρόγραμμα μαζί με μία ηχογραφημένη συνέντευξή της (παλαιότερη, του 2003). Την εκτιμώ βαθύτατα και δυστυχώς απογοητεύτηκα, αφού η ίδια με το Σαμποτάζ είχε θέσει πολύ υψηλά στάνταρ.
Στην συνέντευξη φαινόταν καθαρά πως βρίσκεται σε τέλμα (διαπροσωπικοί οι λόγοι), κάτι που δικαιολογεί στον δίσκο την αρκετά κουρασμένη, σχεδόν εξαναγκασμένη και χωρίς την γνωστή της ποιητικότητα απαγγελία. Αλλά και μουσικά στέκεται στα γνωστά της μέτρια επίπεδα. Πάντα ζητούσα κάτι περισσότερο από το να την χρησιμοποιεί σαν απλό όχημα των στοίχων της. Πολύ κρίμα, περιμένω να ανακάμψει στον επόμενό της.

Όσο γιά τα προηγούμενα άλμπουμ τα έχω σχεδόν όλα Δημήτριε και μερικές ακροάσεις τους επιβάλλεται να τις κάνεις.