Intel Compute Stick mini PC/Media Player

alextrela

Supreme Member
28 November 2011
3,109
The Intel Compute Stick is a tiny computer with an HDMI connector on one end. Plug the device into the HDMI port on your TV or monitor, and you’ve basically got an all-in-one desktop that can run Windows or Linux.
Intel introduced the Compute Stick at CES in January, and it’s expected to hit the streets later this month. Now a couple of retailers are taking pre-orders.
http://liliputing.com/2015/04/intel-compute-stick-mini-pc-now-available-for-pre-order.html
http://www.intel.com/content/www/us/en/compute-stick/intel-compute-stick.html
cstick_01-e1428263381844.jpg
cstick_02.jpg
cstick_03.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Κατεβαστήρι, mplayer, photo viewer, Youtube player, spotify, στο ταξίδι για δουλειά στο ξενοδοχείο και πόσα άλλα σε μια λιλιπούτεια συσκευή, bb raspberry :P

Απάντηση: Re: Intel Compute Stick mini PC/Media Player

Όταν έρθει στας Ευρώπας με τιμή 150+, θα το ξανασκεφτείς να αποχαιρετήσεις το RPi :p

γιατί πόσο πάει το rp2 με όλα τα καλούδια τριγύρω για να γίνει σοβαρό? τα 50 άνετα παραπάνω τα δίνω για ποιο φορητή/μινιμαλιστική και σίγουρη λύση!!
Φυσικά δε μειώνω τη σημαντικότητα του rb (το οποίο έτσι κι αλλιώς έχει άλλο orientation) απλά όταν έρθει η ώρα κάποιος να ασχοληθεί, έχει περισσότερα δέλεαρ!

Από το να ασχολούμαι με τα καπρίτσια και ιδιοτροπίες μια των κατασκευαστών τηλεοράσεων που είναι πάρε τον έναν και χτύπα τον άλλον στο τομέα smart/media player περιεχόμενο η αντίστοιχα των κλασικών media Player, ας έχω μια πιο γνώριμη και γνωστή στους περισσότερους ένα full λειτουργικό που έχω μεγαλύτερη ευελιξία και στήσιμο στα μετρα του καθενός με χίλιους δυο τρόπους.

Αν αποδειχθούν αξιόπιστα σε βάθος χρόνου όπως ένα κανονικο pc θα λύσουν τα χέρια ολοκληρωτικά.

Σε τελική ας έχω να ασχολούμαι μόνο με τα οποία καπρίτσια των windows που λίγο πολύ μια λύση πάντα βρίσκουμε σε αναποδιές.;):p

Πόσες φορές έχω αγανακτήσει και ήθελα να πετάξω από το μπαλκόνι είτε την τηλεοραση είτε το εκάστοτε απλό media Player!
Καιρός να βρούμε την ηρεμία μας :smile:

Re: Απάντηση: Re: Intel Compute Stick mini PC/Media Player

γιατί πόσο πάει το rp2 με όλα τα καλούδια τριγύρω για να γίνει σοβαρό? τα 50 άνετα παραπάνω τα δίνω για ποιο φορητή/μινιμαλιστική και σίγουρη λύση!!

Με 65- 70 δεν φτιάχνεις σοβαρό RPi2; 50 το Pi, 10 το κουτί και 5- 10 η τροφοδοσία;

Το μόνο προτέρημα του Intel είναι η μνήμη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Intel Compute Stick mini PC/Media Player

Με 65- 70 δεν φτιάχνεις σοβαρό RPi2; 50 το Pi, 10 το κουτί και 5- 10 η τροφοδοσία;

Το μόνο προτέρημα του Intel είναι η μνήμη.

Φυσικά και φτιάχνεις άλλα με καλά υλικά γύρω στα 90 βγαίνει μαζί με decent module για ήχο (και τα μεταφορικα απο εδω κι απο κει μη τα ξεχνάμε). Το M$ street price αν εχει 150 (maybe less)και δεδομένο οτι το ανοιγεις και παιζει διχως να σπας το κεφάλι σου τι OS Θα του φορέσεις και αν ειναι συμβατό το ένα η το αλλο εεε το σκέφτεσαι ξανά!!! Οπως ειπα και πριν, εχουν λιγο διαφορετικό target group, δε τα βλέπω άμεσα ανταγωνιστικά!

εγω παντωσ δεν βλεπω hdmi συνδεση σε αυτο επισης και στα 2 βιντεο δεν λεει πουθενα για συνδεση hdmi αλλα miniusb οποτε να πληρωσει καποιος 150+ και να μην μπορει να το συνδεσει ψηφιακα με ενα ενισχυτη(καλλυτερος ηχος αν και εφοσον παιζει βιντεο μεσω δικτυου) η με μια τηλεοραση δεν νομιζω οτι λεει

Γιατι δεν μπορεις να το συνδεσεις στον AV ??? Συνδεεις το στικακι στον ενισχυτη και απο τον ενισχυτη παει hdmi στην τηλεοραση οπως κανεις με ολα τα media player

intel-compute-stick.png

Αυτο που λογικα θα χαλαει πολλους ειναι οτι δεν εχει μια θυρα ethernet (εστω και με ανταπτορα) για να βολεψει αυτους που εχουν nas

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Intel Compute Stick mini PC/Media Player

Φυσικά και φτιάχνεις άλλα με καλά υλικά γύρω στα 90 βγαίνει μαζί με decent module για ήχο (και τα μεταφορικα απο εδω κι απο κει μη τα ξεχνάμε). Το M$ street price αν εχει 150 (maybe less)και δεδομένο οτι το ανοιγεις και παιζει διχως να σπας το κεφάλι σου τι OS Θα του φορέσεις και αν ειναι συμβατό το ένα η το αλλο εεε το σκέφτεσαι ξανά!!! Οπως ειπα και πριν, εχουν λιγο διαφορετικό target group, δε τα βλέπω άμεσα ανταγωνιστικά!

Αυτά για τον ήχο, καίνε εσάς του Δικάναλου. Εμείς της Εικόνας συνδέουμε το HDMI στον AVR και τελειώσαμε ;)
(Μιας που το έφερε η κουβέντα, με HD ήχο τι ψάρια πιάνει το Intel; )

Για ~ 150 πάντως, θα ήθελα ένα κανονικό κουτί και κεραία WiFi και ίσως τηλεκοντρόλ αντί για ένα απλό stick.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αυτο που λογικα θα χαλαει πολλους ειναι οτι δεν εχει μια θυρα ethernet (εστω και με ανταπτορα) για να βολεψει αυτους που εχουν nas

Φαντάζομαι ένα USB to Ethernet θα δουλεύει;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Intel Compute Stick mini PC/Media Player

Αυτά για τον ήχο, καίνε εσάς του Δικάναλου. Εμείς της Εικόνας συνδέουμε το HDMI στον AVR και τελειώσαμε ;)

Για ~ 150 πάντως, θα ήθελα ένα κανονικό κουτί και κεραία WiFi και ίσως τηλεκοντρόλ αντί για ένα απλό stick.

Ναι δεν το ειχα σκεφτει αυτο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Intel Compute Stick mini PC/Media Player

Χααχχα oooχι ακριβώς, μίλησα για decent ήχο, δε το πήγα μακριά με DAC....

Αν θες κανονικό κουτί κλπ πας σε NUC έτσι κι αλλιώς, εδώ το στικάκι έχει αλλα καλά, το τσιμπάς κ πας διακοπές στο χωριό, σε επαγγελματικό ταξίδι έξω, το κοτσάρεις επανω σε ενα βιντεοπροβολέα για μια παρουσίαση, είναι άλλη φάση αυτό το formfactor ακόμα και στην καθημερινή τσάντα που κουβαλάς, εξάλλου τόσο καιρό παίζουν τα ανάλογα ANDROID παρόμοιου τύπου!

Ethernet μέσω USΒ παίζει έτσι κι αλλιώς με ανταπτοράκι που έχει επάνω και USB ταυτόχρονα για να μη χάνεις την θύρα ;)

Ναι δεν το ειχα σκεφτει αυτο.
Έχεις ένα δίκιο πάντως. Μαζί με το κουτί και την κεραία, για ~ 150 θέλω να έχει και ethernet :smile:

Αν θες κανονικό κουτί κλπ πας σε NUC έτσι κι αλλιώς, εδώ το στικάκι έχει αλλα καλά, το τσιμπάς κ πας διακοπές στο χωριό, σε επαγγελματικό ταξίδι έξω, το κοτσάρεις επανω σε ενα βιντεοπροβολέα για μια παρουσίαση, είναι άλλη φάση αυτό το formfactor ακόμα και στην καθημερινή τσάντα που κουβαλάς, εξάλλου τόσο καιρό παίζουν τα ανάλογα ANDROID παρόμοιου τύπου!
Μωρέ καταλαβαίνω τι λες για τη φορητότητα αλλα εγώ επιμένω οτι για stick είναι πολύ ακριβό.

Εμενα θα με βολευε αυτο για να του πεταξω πανω ενα popcorn time γιατι το popcorn time για android ειναι τα ζωα μου αργα και το εχω βαλει σε octacore κινητο.

Έχεις ένα δίκιο πάντως. Μαζί με το κουτί και την κεραία, για ~ 150 θέλω να έχει και ethernet :smile:

Μωρέ καταλαβαίνω τι λες για τη φορητότητα αλλα εγώ επιμένω οτι για stick είναι πολύ ακριβό.

Συμφωνω. αλλα ειναι το brand name και OS licence απο πίσω χωρια απο το hardware που πρέπει να ειναι κάποια κλάσης για να υποστηρίζει σωστά τα WIN.

Ας περιμένουμε να το δούμε στα ράφια, να δοκιμαστεί κ βλέπουμε αν αξίζει το xtrδάκι που ζητά! ;)

Σαν κίνηση πάντως μετρά, η M$ χώνεται παντού και ποιοτικά νομίζω

ο δικος μου ενισχυτης εχει ξεχωριστη συνδεση hdmi δικια του για καθε πηγη
δικιο ειχε πριν μολις τωρα ειδα οτι η συνδεση μπροστα ειναι hdmi αλλα πααραμενει ακριβο για την δουλεια ενος media player

Συμφωνω. αλλα ειναι το brand name και OS licence απο πίσω χωρια απο το hardware που πρέπει να ειναι κάποια κλάσης για να υποστηρίζει σωστά τα WIN.

Ας περιμένουμε να το δούμε στα ράφια, να δοκιμαστεί κ βλέπουμε αν αξίζει το xtrδάκι που ζητά! ;)

Σαν κίνηση πάντως μετρά, η M$ χώνεται παντού και ποιοτικά νομίζω

νομιζω σ'αυτες τις μικρες συσκευες,δεν χρεωνει το λειτουργικο η μαικροσοφτ.