Ηρθε κι η σειρά μου...

17 June 2006
26,645
Αθήνα
Καλώς τα δεχτηκα κι εγώ...:bigcry:

Εχω από το 2002 τον Nec HT1000 . Είναι ένας dlp προβολέας ανάλυσης 1024 Χ 768. Μην αναρωτιέστε για την ανάλυση, για όσους δεν τον ξέρουν πρόκειται από τους πολύ καλούς dlp της εποχής με dvi είσοδο με καλό contrast για την τότε εποχή, και ο πρώτος home cinema προβολέας της Nec , καμία σχέση με τα LT240/260 μοντέλα, μιλάμε για 5300 ευρώ τότε!

Εν κατακλείδι, από τότε έχω γράψει 616 ώρες (τίποτα σε σχέση με τις 2000 που λέει στα χαρτιά). Χτες που τον άναψα, η εικόνα ήταν πολύ υποτονική. Κανένα punch, με μία λέξη δεν υπάρχει λευκό. Τα γράμματα στους υπότιτλους δεν έχουν καμία σχέση με το λευκό χρώμα που ξέρουμε. Αν δεν υπάρχει hardware πρόβλημα, τότε ήρθε ο καιρός για λάμπα.

Με επικοινωνία με την αντιπροσωπεία, μου είπαν ότι η λάμπα υπάρχει και κοστίζει 550 ευρω!!!! άντε μετρητά να πάει στα 500. Οπως καταλαβαίνετε η τιμή είναι τελείως παλαβή και μετά από ψάξιμο σε online ευρωπαϊκά shops είδα ότι κυμαίνεται εκεί γύρω στα 450 ευρώ. Οπότε δεν είναι θέμα ελληνικής αντιπροσωπείας. Είναι όντως ακριβή από "μαμά".

Βέβαια δεν σας κρύβω ότι μου αρέσει που είναι 4:3 διότι το χρησιμοποιώ πολύ για τηλεόραση και για το μέγεθος της οθόνης που χρησιμοποιώ (1.70 πλάτος) έχει άριστη εικόνα. Θα μπορούσα κάλλιστα να τον έχω κάνει τράμπα με τόσους benq που έχω αλλάξει αλλά δεν ήθελα 16:9.

Πάντως αρχίζω να πιστεύω ότι τελικά παίζει ρόλο και ο χρόνος στην λάμπα εκτός από τις ώρες.

Το θέμα είναι τι κάνουμε τώρα; το ξέρω ότι πολλοί θα μου πείτε ότι δεν αξίζει πλέον να αγοράσω με τόσα λεφτά λάμπα, την στιγμή που άλλο μέλος αγόρασε τον Epson-700 με 750 ευρώ καινούργιο.:eek:

Χέσε μας ρε Τάσο με την κολολάμπα σου....
Είδα τον τίτλο, είδα και τη φατσούλα και τρόμαξα... Νόμισα οτι κάτι έγινε... :mad:

Για τηλεοραση εχεις τον Pearl αν θυμαμαι καλα ή οχι? Η μηπως μιλαμε για αλλο δωματιο?

Νομίζω ότι τα πράγματα είναι πολύ απλά.

Την απάντησή στο ερώτημά σου μπορείς να την δώσεις εσύ και κανείς άλλος και έχει να κάνει με το πόσο αξιολογείς την 4/3 εικόνα του NEC.

Επειδή τον είχα και εγώ πάντως, θυμάμαι όταν πήγα στον EPSON 600 δεν είδα την δραματική διαφορά.

Ένα + του επίσης (που μετράει σε χρήση σε ‛καθιστικό’) είναι το σφραγισμένο / dust free εσωτερικό του.

Αν πάντως σου αρέσει και σε καλύπτει γιατί να δώσεις έστω και 200 παραπάνω για κάτι που δεν θα σου προσφέρει κάτι παραπάνω;

Χέσε μας ρε Τάσο με την κολολάμπα σου....
Είδα τον τίτλο, είδα και τη φατσούλα και τρόμαξα... Νόμισα οτι κάτι έγινε... :mad:

Ελα εσυ, αγχωθηκες !

Το πολυ πολυ να εβαζες πιο γρηγορα το πωλητηριο....:flipout:

Απάντηση: Re: Ηρθε κι η σειρά μου...

Νομίζω ότι τα πράγματα είναι πολύ απλά.

Την απάντησή στο ερώτημά σου μπορείς να την δώσεις εσύ και κανείς άλλος και έχει να κάνει με το πόσο αξιολογείς την 4/3 εικόνα του NEC.

Επειδή τον είχα και εγώ πάντως, θυμάμαι όταν πήγα στον EPSON 600 δεν είδα την δραματική διαφορά.

Ένα + του επίσης (που μετράει σε χρήση σε ‛καθιστικό’) είναι το σφραγισμένο / dust free εσωτερικό του.

Αν πάντως σου αρέσει και σε καλύπτει γιατί να δώσεις έστω και 200 παραπάνω για κάτι που δεν θα σου προσφέρει κάτι παραπάνω;

Αμ μπράβο. Χαίρομαι που συμφωνείς. Παιδιά σας το ξαναλέω το μηχανάκι είναι πολύ καλό και με σφραγισμένα οπτικά κι ας είναι 4:3 και φυσικά με καλύπτει η εικόνα του. Γι αυτό και είμαι σε δίλλημα, αλλιώς θα είχε φάει ήδη φούντο.

Καλώς τα δεχτηκα κι εγώ...:bigcry:

Εχω από το 2002 τον Nec HT1000 . Είναι ένας dlp προβολέας ανάλυσης 1024 Χ 768. Μην αναρωτιέστε για την ανάλυση, για όσους δεν τον ξέρουν πρόκειται από τους πολύ καλούς dlp της εποχής με dvi είσοδο με καλό contrast για την τότε εποχή, και ο πρώτος home cinema προβολέας της Nec , καμία σχέση με τα LT240/260 μοντέλα, μιλάμε για 5300 ευρώ τότε!

Εν κατακλείδι, από τότε έχω γράψει 616 ώρες (τίποτα σε σχέση με τις 2000 που λέει στα χαρτιά). Χτες που τον άναψα, η εικόνα ήταν πολύ υποτονική. Κανένα punch, με μία λέξη δεν υπάρχει λευκό. Τα γράμματα στους υπότιτλους δεν έχουν καμία σχέση με το λευκό χρώμα που ξέρουμε. Αν δεν υπάρχει hardware πρόβλημα, τότε ήρθε ο καιρός για λάμπα.

Με επικοινωνία με την αντιπροσωπεία, μου είπαν ότι η λάμπα υπάρχει και κοστίζει 550 ευρω!!!! άντε μετρητά να πάει στα 500. Οπως καταλαβαίνετε η τιμή είναι τελείως παλαβή και μετά από ψάξιμο σε online ευρωπαϊκά shops είδα ότι κυμαίνεται εκεί γύρω στα 450 ευρώ. Οπότε δεν είναι θέμα ελληνικής αντιπροσωπείας. Είναι όντως ακριβή από "μαμά".

Βέβαια δεν σας κρύβω ότι μου αρέσει που είναι 4:3 διότι το χρησιμοποιώ πολύ για τηλεόραση και για το μέγεθος της οθόνης που χρησιμοποιώ (1.70 πλάτος) έχει άριστη εικόνα. Θα μπορούσα κάλλιστα να τον έχω κάνει τράμπα με τόσους benq που έχω αλλάξει αλλά δεν ήθελα 16:9.

Πάντως αρχίζω να πιστεύω ότι τελικά παίζει ρόλο και ο χρόνος στην λάμπα εκτός από τις ώρες.

Το θέμα είναι τι κάνουμε τώρα; το ξέρω ότι πολλοί θα μου πείτε ότι δεν αξίζει πλέον να αγοράσω με τόσα λεφτά λάμπα, την στιγμή που άλλο μέλος αγόρασε τον Epson-700 με 750 ευρώ καινούργιο.:eek:

Τάσο ο Nec ήταν όντως ένα πολύ αξιόλογο μηχάνημα για την εποχή του...

Αλλά εντάξει. Εν έτη 2007 δεν νομίζω να υπάρχει σύγκριση. Ο 700άρης για αυτές τις ίντσες και σε format 4:3 πιστεύω ότι θα σου δώσει αισθητά καλύτερη εικόνα.

Εξάλλου θα αναπαλαιώσεις ένα προβολέα που δεν θα μπορέσεις να πουλήσεις ποτέ?

Ενώ τον 700άρη και σε ένα χρόνο μπορείς έστω να τον πουλήσεις.

Όσο για τα σφραγισμένα οπτικά, στην κρεβατοκάμαρά σου δεν πιστεύω ότι υπάρχει πρόβλημα σκόνης...

Μήπως όμως ψήνεσαι και για κανέναν 1080p?-bye-

Πληροφορίες λένε ότι μετά το καλοκαίρι θα εμφανιστούν φθηνά μοντέλα...:flipout:

κρατα τον .........

εστω και σαν κλασικη συσκευη μια που ειναι ποιοτικη κατασκευη και βαλτου μια λαμπα !

μπορει να τον κρατησεις και σαν κειμηλιο ......γιατι σε λιγα χρονια θα τους θυμομαστε οπως τις CRT...

Άλλαξέ τον ρε Τάσο. Τόσων ετών θεωρείται παρωχημένος ότι και να ήταν τότε.

Και η μάνα μου όταν ήταν 19 χρονών ήταν κουκλάρα, που την βλέπω σε φωτό και λέω μέσα μου κάτι που δεν κάνει.
Τώρα όμως........

Τάσο, δεν υπάρχει δίλημμα. Αν η λαμπίτσα κόστιζε 200 ευρώ τότε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.
Εστω ότι δίνεις τα 500 και αλλάζει την λάμπα, ποιος σου λέει ότι στο επόμενο άναμμα δεν θα σου παρουσιάσει κάποιο άλλο πρόβλημα..

Τελικά πήρα λάμπα από Αμερική 380 ευρώ με μεταφορικά. εντάξει αν καεί την άλλη μερά, έπαιξα κι έχασα....

Από την στιγμή που με καλύπτει σαν εικόνα και δεν ψάχνομαι, θα μου κοστίσει παραπάνω το γεγονός να δώσω "καινούργια" χρήματα π.χ. 750 τώρα για κάτι που του χρόνου δεν θα πουλιέται ούτε 400. Συνέχεια μες την χασούρα.

Αν είχες θέμα χρημάτων να το συζητούσες...
αλλά αφού δεν έχεις και δεδομένου οτι σε καλύπτει απόλυτα η εικόνα του τότε νομίζω οτι καλά έκανες και πήρες λάμπα και φυσικά που δεν τον άλλαξες..:aktion033: