JVC HD1 & ΣΤΑΘΕΡΟ ΠΑΝΙ STEWART....

...θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με τον καλύτερο δυνατό συνδιασμό πανιού stewart και hd1.
Μιλάμε πάντα γιά σταθερό πανί,και με δεδομένα την ίδια τιμή σε όλα τα πανιά που εχει η stewart απο την παραγωγή της,αλά και με δεδομένα επίσης τα χαρακτηριστικά του hd1 σε contrast και φωτεινότητα.
Να προσθέσω ακόμη ότι μιλάμε γιά 135 ίντζες και με το γεγονός ότι οι 50 μοίρες θέασης καλύπτουν τον χώρο αναπαραγωγής ταινιών.
Ακόμη λάβετε υπ'όψιν ότι μιλάμε γιά καθαρό χώρο θέασης, πράγμα που σημαίνει ,μηδέν εξωτερικό φώς σε ώρες θέασης.
Σκέφτομαι εκτός των καλασικών περιπτώσεων π.χ studio tek130 (το είχα πριν σε ηλεκτρικό 123 ίντζες) ,Fire Hawk,Gray Hawk , και την περίπτωση του νέου της, πανιού που διαφημίζει γιά τους 1080p προβολείς, το FireHawk G3 1080p αν και νομίζω ότι εδω το marketing το έχει παρατραβήξει λιγάκι.....

Απάντηση: JVC HD1 & ΣΑΘΕΡΟ ΠΑΝΙ STEWART....

Γιαννη, οι 135 ιντσες ειναι πολλες, ακομα και για τον JVC. Ως εκ τουτου πρεπει να στραφεις σε πανι με υψηλο gain.
Tα Stewart ειναι τα καλυτερα πανια, αλλα οι τιμες τους ειναι απαγορευτικες για το μεσο βαλαντιο. Αν σωνει και καλα θες Stewart, τοτε παρε την Firehawk G3 να την δουμε και εμεις! :D

Απάντηση: JVC HD1 & ΣΑΘΕΡΟ ΠΑΝΙ STEWART....

Την άποψη να κατασκευάσεις σε noname ράφτη/χτίστη/κατασκευαστή τέλος πάντων, με το υλικό που θες εσύ την έχεις σκεφτεί; Ετσι μπορείς να καθορίσεις πολλά χαρακτηριστικά χωρίς να πάρεις κάτι έτοιμο...

Re: JVC HD1 & ΣΑΘΕΡΟ ΠΑΝΙ STEWART....

Γιάννη,

Πιστεύω πως η Studiotek 130 είναι η καλύτερη οθόνη για όλους τους προβολείς. Νομίζω πως ο JVC θα δέσει πολύ καλά μαζί της. Έχοντας δει τον JVC του Τάσου στις 125 ίντσες (με την λάμπα στο low!!!) δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα στις 135 ίντσες.
Αν έχεις την δυνατότητα να βάλεις τον προβολέα ακριβώς απέναντι από την μέση της οθόνης (όχι από ταβάνι, table mount), τότε θα μπορούσες να δοκιμάσεις και την Dalite HiPower. Απλά, εάν έχεις τον προβολέα στο ταβάνι, δεν θα έχεις το όφελος του gain της οθόνης.

Νικόλας.

Την λύση ιδιοκατασκευής δεν την σκέφτομαι, πρώτον γιατί δεν κατέχω τα πράγματα σε τέτοιο βαθμό, ώστε να τολμήσω πειραματισμούς, και βεβαίως δεν υπάρχει και ο χρόνος γιά κάτι τέτοιο.
Σίγουρα τα πανιά της Stewart είναι πολύ ψηλά σε κόστος, πλην όμως πιστέψτε με, απο την εμπειρία που έχω αξίζει τον κόπο.Εκτός των άλλων η προηγούμεν Stewart που έχω, μάλλον πουλήθηκε και έτσι το κόστος της καινούργιας δεν θα με πονέσει πολύ....
Οι 135 ίντζες που έχω επιλέξει δεν αλλάζουν προς τα κάτω.Προτιμώ να χάσω(εαν χάσω...) κάτι σε εικόνα παρά να πάω σε ποιό λίγες ίντζες.
Τελικά μάλλον θα πάω προς Firehawk G3 η Studio Tek 130.

Και μιά ερώτηση με αφορμή προηγούμενη απάντηση....
Οταν ο προβολέας είναι ανάποδα στο ταβάνι, δεν εκμεταλευόμαστε τα gain της οθόνης;και εαν όχι, γιατί συμβαίνει αυτό;

Υπόψιν το gain της δικής μου της screenline είναι 1.2

Παρόλα αυτά δεν νομίζω κι εγώ να χάσεις πολύ σε 135" . Ετσι και τη βάλεις και στο normal την λάμπα, θα είσαι εντάξει.

Για τί κόστος μιλάμε για την G3;

Γιάννη,

Η Dalite HiPower είναι οθόνη retro-reflective. Αποδίδει gain ΕΩΣ 2.8, ΑΛΛΑ μόνο σε οριζόντιο άξονα. Μπορείς να βρεις πολλές πληροφορίες για αυτήν στο AVS Forum, όπου είναι μία από τις αγαπημένες επιλογές για μεγάλη οθόνη. Επίσης, παρόλο το μεγάλο maximum gain, δεν εμφανίζει hot spotting.

Γιάννη,

Η Dalite HiPower είναι οθόνη retro-reflective. Αποδίδει gain ΕΩΣ 2.8, ΑΛΛΑ μόνο σε οριζόντιο άξονα. Μπορείς να βρεις πολλές πληροφορίες για αυτήν στο AVS Forum, όπου είναι μία από τις αγαπημένες επιλογές για μεγάλη οθόνη. Επίσης, παρόλο το μεγάλο maximum gain, δεν εμφανίζει hot spotting.

Σε ευχαριστώ πολύ Νικόλα....θα το κοιτάξω.

Πολλά λεφτά για πανί.... Ειδικά μ' αυτόν τον προβολέα δεν νομίζω οτι χρειάζεται.
Με 3,500 Euro, τσοντάρεις και κάτι παραπάνω, και του χρόνου παίρνεις τον HD2 που θα προβάλει και στα δέντρα.

Και εγω θεωρω τρελλα λεφτα τα 3.500 ευρω, ειδικα αν ο προβολεας κοστισε 5000 ευρω (ακομα και αν ειναι ο καλυτερος σημερα).
Εγω θα πειραματιζομουν με ενα φθηνοτερο σταθερο πανι πχ της Screenline και αν δεν με ικανοποιουσε τοτε μονο θα εψαχνα αλλες λυσεις..

Πάντως χαράς στο κουράγιο σου Γιάννη που θα δώσεις πάλι τόσα χρήματα για οθόνη.
Δεν ξέρω....προσωπικά δεν με έχει πείσει το θέμα οθόνη. Είχα δει και την firehawk κάτι φεγγάρια που είχε ο Μπάμπης . Απογοήτευση με τον Marantz S2....
Μπορεί παλιά που τα μηχανήματα ήταν πιό αδύναμα, η οθόνη να έπαιζε καθοριστικό ρόλο. Αλλά σήμερα αυτό που έχει γίνει είναι τα μηχανήματα να είναι πολύ δυνατότερα και με τρελά πεσμένες τιμές και οι οθόνες να έχουν μείνει στην "κοσμάρα" τους από θέμα τιμών. Δηλαδή τι εξωτικό υλικό μπορεί να έχει ένα πανί που να κάνει τόσα λεφτά; άλλο να μιλάγαμε για ηλεκτρικoύς μηχανισμούς για masking πάνω-κάτω, δεξιά αριστερα με μνήμες και δεν συμμαζεύεται.
Αλλά και οικονομοτεχνικά να το δούμε είναι εντελώς άτοπο το να κάνει μια οθόνη 3500 ευρώ και ο προβολέας 5000. Μου θυμίζουν αυτούς που τα καλώδια τους κοστίζουν όσο το σύστημά τους....
Ετσι το βλέπω εγώ έτσι;
Αν σε έχει πείσει το όλο θέμα και το πιστεύεις (που αυτό φαίνεται) σαφώς και καλά κάνεις.

Παιδιά έχετε δίκιο, έτσι και αλοιώς, αφού τα χρήματα στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι λίγα.Αυτο όμως δεν συμβαίνει μόνο με το όνομα της Stewart.Γιά παράδειγμα σας λέω, ότι στην περίπτωση Da-lite ,όπου και υπάρχουν διαφορετικές τιμές στα πανιά της, σε αντίθεση με την Stewart υπάρχει μεγάλη διαφορά στην τιμή και ανάλογα με το υλικό και την κατασκευή του σταθερού πλαισίου της οθόνης.
Δηλαδή μιά Da-lite σταθερή με cinema πανί 130 ίντζες και πλαίσιο αλουμινένιο με τετράγωνη πρόσοψη όπου το πανί κουμπώνει με κλίπς άπο την εξωτερική πλευρά του πλαισίου,επάνω την μαύρη μπορντούρα κοστίζει περίπου 1700 ευρώ.Το ίδιο πανί αλά με τετράγωνο πλαίσο στήριξης απο την εξωτερική πλευρά του και οβάλ στο τελείωμά του προς το πανί, και με δέσιμο του πανιού πίσω απο το πλαίσιο κοστίζει 2700 ευρώ!!!
Στην περίπτωση των σταθερών οθονών της Stewart, αυτά δεν υπάρχουν και η δευτερη περίπτωση πιό πάνω είναι standar.
Θα ήθελα να πώ, ότι τα πανιά της Stewart απο μία έρευνα που έχω κάνει ,είναι επενδυμένα με κάποιο ειδικό βελουτέ υλικό, γιά προστασία απο σκόνες και καπνούς τσιγάρων, ενω βεβαίως η λύση της τοποθέτησης του πανιού εξωτερικά επάνω στο πλαίσιο με κλίπς ,είναι πανάσχημη και προβληματική.Αυτο το λέω επειδή έχω δεί τουλάχιστον δύο τέτοιες περιπτώσεις.
Με λίγα λόγια λοιπόν έχω καταλάβει ότι ενώ στις ηλεκτρικές οθόνες παίζει ρόλο ο μηχανισμός και τα συστήματα αντιζαρώματος, στις σταθερές παίζει ρόλο μεγάλο το πλαίσο στήριξης του πανιού.
Ακόμη και η Stewart πάντως έχει ρίξει πολύ τις τιμές της τελευταία, σε σχέση με τις τιμές καταλόγου, ίσως περισσότερο απο κάθε άλη εταιρία.Αυτο βεβαίως δεν σημαίνει ότι οι τιμές δεν παραμένουν ψηλά και σίγουρα δεν αποτελούν την καλύερη λύση απόδοσης-τιμής.

Last edited:
Ακουσα καλα λογια και για την High Power της dalite η οποια εχει μεγαλο gain και ειναι καταλληλοτερη για μεγαλες ιντσες. Δεν ξερω ομως αν την φερνουν Ελλαδα..

Απάντηση: Re: JVC HD1 & ΣΤΑΘΕΡΟ ΠΑΝΙ STEWART....

Πάντως Γιάννη αν πάρεις την FireHawk G3 1080p θα ήθελα πολύ να την δω.

Kώστα η οθόνη θα γίνει παραγγελία ,μάλλον αυτές τις ημέρες εκτός και αν αλλάξω απόφαση μέχρι τότε...ωπότε είστε όλοι καλεσμένοι, όταν φυσικά ετοιμάσω τον χώρο προβολής.