Κάηκε ηχείο, βοήθεια για καινούριο!!

click

AVClub Addicted Member
27 July 2007
2,367
Πριν από μερικές ημέρες καθώς είχα συνδέσει το καινούριο μου subwoofer στο ΟΝΚΥΟ home cinema σύστημα που έχω και αφού είχα δυναμώσει αρκετά την ένταση του για να δω τις επιδώσεις του woofer, ξαφνικά διαπίστωσα ότι είχα κάψει το ένα μπροστινό ηχείο, ενώ το άλλο άρχισε να μυρίζει αλλά ευτυχώς το γλίτωσα. Τώρα κοιτάζω τι να κάνω για να το αντικαταστήσω.

Στην Onkyo μου είπαν ότι καινούριο έχει γύρω στα 70 ευρώ (η εγγύηση δεν με καλύπτει). Από άλλες εταιρίες π.χ Yamaha, αντίστοιχα ηχεία βιβλιοθήκης/ραφιού, κοστίζουν σχεδόν τα μισά χρήματα. Ακόμα σκέφτομαι ότι αν είναι να καίγονται τόσο εύκολα, ίσος να πρέπει να κοιτάξω σε κάτι καλύτερο που να είναι πιο ανθεκτικό αλλά να το σηκώνει και ο ενισχυτής μου. Όμως από τεχνικά είμαι λίγο άσχετος οπότε θα ήθελα λίγη βοήθεια στην επιλογή τους. Ο ενισχυτής βγάζει 110Wκαι τα τωρινά ηχεία μου είναι 120W 6 Ohm. Θέλω ηχεία μικρά σε όγκο με καλή σχετικά ακουστική ποιότητα που να μην φοβάμαι να καούν με τον συγκεκριμένο ενισχυτή σε οποιαδήποτε ένταση και να το βάλλω. Οι χαμηλές τους συχνότητες δεν με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα καθώς το subwoofer που έχω είναι αρκετά δυνατό. Μπορεί να μου πει κανείς τι πρέπει να κοιτάξω ή αν είναι δυνατό να μου προτείνει κάτι σε λογική τιμή? Ευχαριστώ.

Last edited:
Μήπως δεν είναι τα watt αλλά η παραμόρφωση που στέλνει ο ενισχυτής;
Εκτός και αν τα 120 watt των ηχείων είναι μετρημένα με κινέζικο τρόπο, μιας και τα 110 watt του ενισχυτή σίγουρα είναι. :)

Δεν ξέρω τι είναι ο κινέζικος τρόπος που λές, πάντως τα ηχεία είναι made in china! :).

Η παραμόρφωση που λές πως διαπιστώνεται?

Απάντηση: Re: Κάηκε ηχείο, βοήθεια για καινούριο!!

Μήπως δεν είναι τα watt αλλά η παραμόρφωση που στέλνει ο ενισχυτής;
Εκτός και αν τα 120 watt των ηχείων είναι μετρημένα με κινέζικο τρόπο, μιας και τα 110 watt του ενισχυτή σίγουρα είναι. :)[/quote

Μάγος είσαι;
:grinning-smiley-043

Η παραμόρφωση που λές πως διαπιστώνεται?

Μα... Ακούγεται... :)
Κλιπάρει, τρίζει, σφαδάζει από τον πόνο...
Εκτός και αν έχουν βγεί τα πηνία από τη θέση τους. Αυτό επισκευάζεται, αλλά σε αυτή τη κατηγορία τιμής δεν νομίζω ότι αξίζει.

Re: Απάντηση: Re: Κάηκε ηχείο, βοήθεια για καινούριο!!

Μάγος είσαι;
:grinning-smiley-043

Ουχί. Παθών...
Ο Av μου υποτίθεται ότι δίνει 7x140, ή κάτι τέτοιο.
Με 5.1 ηχεία να παίζουν οι στάθμες ήταν πολύ πιό χαμηλά από τον Rogers μου όταν έπαιζε με 2 ηχεία.
Συμπέρασμα;
100 βρετανικά watt > 700 γιαπωνέζικα.
Αν πας και στα κινέζικα θα φτάσεις να συγκρίνεις set με 10κάναλο AV...

Μου είπαν ότι αν επισκευάζεται θα κοστίσει γύρω στα 50 ευρώ οπότε μάλλον όπως λες δεν νομίζω να αξίζει.

Τέτοια παραμόρφωση που λες, εγώ με την μικρή μου εμπειρία δεν κατάλαβα, τουλάχιστον δεν ήταν κραυγαλέα. Ο Ενισχυτής ήταν αρκετά δυνατά αλλά όχι και στο τέρμα. Τ ώρα το ηχείο όταν παίζει, τρίζει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κάηκε ηχείο, βοήθεια για καινούριο!!

Ουχί. Παθών...
Ο Av μου υποτίθεται ότι δίνει 7x140, ή κάτι τέτοιο.
Με 5.1 ηχεία να παίζουν οι στάθμες ήταν πολύ πιό χαμηλά από τον Rogers μου όταν έπαιζε με 2 ηχεία.
Συμπέρασμα;
100 βρετανικά watt > 700 γιαπωνέζικα.
Αν πας και στα κινέζικα θα φτάσεις να συγκρίνεις set με 10κάναλο AV...

:flipout::flipout:

οχι ρε ειναι οικολογικα βαττ !!!! ειναι η καινουργια μοδα ..... καργα ρευμα και χαμηλες εντασεις !:flipout:

Απάντηση: Re: Κάηκε ηχείο, βοήθεια για καινούριο!!

Μου είπαν ότι αν επισκευάζεται θα κοστίσει γύρω στα 50 ευρώ οπότε μάλλον όπως λες δεν νομίζω να αξίζει.

Τέτοια παραμόρφωση που λες, εγώ με την μικρή μου εμπειρία δεν κατάλαβα, τουλάχιστον δεν ήταν κραυγαλέα. Ο Ενισχυτής ήταν αρκετά δυνατά αλλά όχι και στο τέρμα. Τ ώρα το ηχείο όταν παίζει, τρίζει.

μαλον το ηχειο ειχε ελατωμα .....

τριζει γιατι ανοιξε το πηνιο και ακουμπαει στον μαγνητη.......
παρε 2 καλυτερα και πιο μεγαλης ισχυος!

αν και με ξαφνιασε διοτι η ονκυο ειχε παντα καλα μεγαφωνα ..............

εκτος αν ειναι οντως απο τα πολυ φτηνα .
η αν ολο το πακετο ενυσχητης ηχεια ειναι απο τα πολυ φτηνα .....τοτε μην περιμενεις και πολλα οσον αφορα την κατασκευη ..

Last edited:
Είναι το πιο φτηνό από τα καινούρια μοντέλα αλλά και πάλι δεν νομίζω να δικαιολογήται να χαλάει τόσο εύκολα. Σε ένταση και ποιότητα με καλύπτει μία χαρά για τον χώρο μου. Το μόνο που θέλω είναι να είναι περισσότερο αξιόπιστο για να μην την ξαναπάθω.

Αν μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει από τι δημιουργείται η παραμόρφωση του ενισχυτή θα είμαι ευγνώμον. Τουλάχιστον να ξέρω αν φταίει ο ενισχυτής μου ή τα ηχεία. Μην αγοράσω τζάμπα καλύτερα ηχεία και τα κάψω και αυτά..