κακή εικόνα λόγω καλωδίου;

ekkli

New member
20 October 2011
20
έχουμε μια lg 42άρα,
που από τον ενσωματωμένο media player παίζει όμορφα.

Δοκιμάζουμε πάνω ένα wd live αλλά και ένα tv android box που η εικόνα που δείχνουν έχει αφύσικα χρώματα,
πάρα πολύ κορεσμένα.

Υπάρχει περίπτωση να φταίει το καλώδιο που είναι ένα τυπικό HDMI 1.4 ;

Αν δεν κάνω λάθος το HDMI ή ''κλειδώνει'' σωστά ή δεν παίζει καθόλου. Υπάρχει περίπτωση οι ρυθμίσεις της εικόνας στην οθόνη σου να αλλάζουν από είσοδο σε είσοδο. Όποτε θα πρέπει να βάλεις τις ίδιες που έχεις στην επιλογή tv στην HDMI 1 και HDMI 2.

Έπαιξα με τις ρυθμίσεις αρκετά και έφερα σε ένα «θεάσιμο» επίπεδο την είκόνα,
παρόλ'αυτά, ίσως είναι και η ιδέα μου, μου φαίνεται ακόμα λίγο περίεργο το αποτέλεσμα.
Σα να μην έχει καθαρά περιγράμματα, καθαρά χρώματα κλπ

Και σίγουρα, όταν πρωτοπήρα την συσκευή, δεν έκατσα πάνω από 3 λεπτά για να ρυθμίσω την εικόνα.

Ξαναρωτάω, μήπως παίζει ρόλο το καλώδιο;
Για ποιον λόγο υπάρχουν καλώδια που κάνουν 30 ευρώ και καλώδια που κάνουν 3 ;

editing:με ένα απλό γκουγκλάρισμα μου απαντώ και μόνος μου.
αρχίζοντας από εδώ
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/47995-καλωδιο-hdmi
και συνεχίζοντας εδώ
http://www.tweakers.gr/ta-akriva-kalodia-hdmi-den-exoun-kamia-diafora-apo-ta-fthna/

το θέμα απαντιέται λοιπόν από την απόκριση του αγαπητού συμφορουμίτη toliskot
και θα κοιτάξω να φτιάξω καλύτερα τις ρυθμίσεις στην τηλεόραση.

Last edited:
Το HDMI είναι HDMI, αυτό που παίρνει από την πηγή, αυτό θα σου δείξει, δεν αλλάζει την ποιότητα του σήματος ή θα "κλειδώσει" ή όχι δεν υπάρχει μέση οδός. Η LG στις εισόδους του σήματος έχει προεπιλεγμένες επιλογές για την εικόνα, πάτησε το INPUT και στο κάτω μέρος θα δείς την επιλογή "ΕΤΙΚΕΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ" εκεί λοιπόν αν στο HDMI σου δείχνει ότι έχει κάποια προεπιλογή όπως Blu Ray ή ΤV-BOX και άλλα, τότε βάλ' τα στο Off για να μη παρεμβάλει τις προεπιλογές εικόνας στην είσοδο.
Από τα settings βάλε στην επιλογή της εικόνας το isf Expert1, είναι η καλύτερη προεπιλογή που έχει, η πιο ισορροπημένη, αλλιώς παίξε με τις επιλογές του χρήστη.
Ρίξε και μια ματιά στις ρυθμίσεις εικόνας του media player μήπως είναι πειραγμένο το Color Saturation ή το Contrast. Τέλος πάρα πολύ μεγάλο ρόλο παίζει το υλικό που βάζεις στο Player. Βλέπεις αυτές τις αλλαγές με το ίδιο αρχείο ή με διαφορετικό; Αν είναι έτσι τότε φταίει το αρχείο και υπάρχουν πολλά μα πάρα πολλά "καμένα" αρχεία εικόνας στο διαδύκτιο και διαφορετικοί τρόποι συμπίεσης για το κάθε γκρουπ που τα φτιάχνει...
Βλέπεις και φτιάχνεις.

Ευχαριστώ πολύ για τις έξτρα συμβουλές, δεν ήξερα αυτό με τις ετικέτες εισαγωγής,
το έβαλα cable box καθώς μου φάνηκε το πιο σχετικό.

Η πηγή μου είναι ένα android box και δεν έχει επιλογές εικόνας.
Τα αρχεία που μου φαίνονταν διαφορετικά ήταν από την μία πηγή στην άλλη είναι τα ίδια.