Καλό φαγητό στην Χαλκιδική. Όνειρο;

AlexTheodin

Supreme Member
25 December 2007
5,912
Athens, Thessaloniki, Köln
Καλησπέρα! Επιτέλους λιγη άδεια κ επιστροφή για μερικά μπάνια ελλάδα. Πρώτη στάση χαλκιδικη στα μερη της κοπελας κ ήδη απο την πρώτη μέρα επανήλθαν τα παλια ερωτήματα... Αν θέλεις να φας σε αυτο το μέρος αξιοπρεπές φαγητό, πρεπει να το μαγειρέψεις μόνος σου;

Μιλάω για το πρωτο πόδι. Έχω δοκιμάσει διάφορα μέρη κατα καιρούς αλλά όλα -είτε "ψαροταβερνες" είτε ντεμέκ new age εστιατόρια- ήταν απαράδεκτα. Στην καλύτερη περίπτωση μέτρια. Ενα ειλικρινές ταβερνάκι με φαί που δεν φτιάχτηκε για τον σερβο τουριστα δεν μπορει να μην υπάρχει. Οι ντόπιοι δλδ που τρώνε;

Ζητάω λοιπόν φιλοι μου την βοήθεια σας!!! Όποιος καλος ανθρωπος εχει γνωση μυστικη, ας την μοιραστεί μαζί μου! Θα είμαι ευγνώμων...

Δυστυχώς όπως τα λες έχουν πάνω κάτω τα πράγματα.

Από ψαροταβέρνες δίπλα στη θάλασσα πολύ λίγες είναι απλώς μέτριες. Ακόμη και σ´αυτές αν θέλεις ψάρι πηγαίνεις στο ψυγείο να το δείς και διαπραγματεύεσαι την τιμή πριν παραγγείλεις.
Η Μαρίνα στην Ποτίδαια είναι καλή αλλά παίρνει κεφάλια. Αρκετά καλές είναι του Βαμβακά στα Λουτρά, το Πόρτο Νίκος και ο Στάθης στη Σίβηρη, το Τριζόνι στην Κρυοπηγή και μία στο Πευκοχώρι που μου διαφεύγει το όνομά της (νομίζω Καπετάνιος)
Για καλό ψάρι θα προτιμούσα μία ταβέρνα πιό πάνω από το πόδι, στα Νέα Πλάγια, το Χρυσό παγώνι. Σε όλες ισχύει η διαπραγμάτευση.
Για κρέας να πάς οπωσδήποτε στο Κασσανδρινό στη μέση του ποδιού, στην ταβέρνα "Χριστίνα". Εξαιρετική παντσέτα και ψητό κοτόπουλο.
Για μεζέδες στη "Μασσαλία" στην Πλατεία της Νέας Φώκαιας.

Όποτε με φιλοξενεί ο ξάδελφος στο πρώτο πόδι, για φαΐ πάμε σχεδόν πάντα στο δεύτερο.
Κάτι θα ξέρει αυτός. :smile:
Βέβαια έχει μία μούρλα με τα χιλιόμετρα και μπορεί να ψάχνει για αφορμή. :p

Στο πρώτο πόδι δεν τρώνε, τόσα bars που έχει μόνο ποτά και σφηνάκια πίνουν..... :ADFADF1:

Ντοπιοι (φιλοι) μου συστησαν στη Χανιωτη το "Φαρο"... ακριβουτσικος, καλουτσικος... αλλο ομως το "καλυτερο της περιοχης", αλλο "καλο"...!!!! (κατα το στους τυφλους βασιλευει ο μονοτυφλος)...

Στο πρώτο πόδι δεν τρώνε, τόσα bars που έχει μόνο ποτά και σφηνάκια πίνουν..... :ADFADF1:

Αυτα last year... φετος, τελος Ιουνιου, η Καλιθεα ηταν κλειστη και τα μπαρακια στα γυρω χωρια, εκλειναν στις...11.30....!!!!!!!!! Τα δε beach bars, αραχνιαζαν τις καθημερινες...

Αν και δεν ειναι ταβερνα αλλα ιταλικο, το Capri στο Πευκοχωρι. Επισης, το beach bar manasu στο δευτερο ποδι εχει και εστιατοριο, λιγο τσιμπημενο μεν, αλλα πολυ καλη ποιοτητα δε.

Αυτα last year... φετος, τελος Ιουνιου, η Καλιθεα ηταν κλειστη και τα μπαρακια στα γυρω χωρια, εκλειναν στις...11.30....!!!!!!!!! Τα δε beach bars, αραχνιαζαν τις καθημερινες...

Τέλος η μεγάλη ζωή..... :bigcry:

Το καλύτερο απο όσα εχω παει στην Χαλκιδικη είναι ο Κρητικος στην Ουρανουπολη...

Στις καλες εποχες, εχω ξεκινησει απο Θεσσαλονικη για τη Ποτιδαια μονο για φαι στη Μαρινα.
Απο εχει και περα ειναι αληθεια οτι δεν υπαρχει κατι ανω του μετριου, εκτος προφανως
απο τις κατα τοπους περιπτωσεις που ανεφεραν οι φιλοι.

και τώρα καλή είναι η εποχή, έχει λαμπερό ήλιο, κάνει ζέστη, η θάλασσα είναι τέλεια..... απλός δεν υπάρχουν φράγκα.... :bigcry:

Υπάρχει ένα ταβερνάκι στη Μόλα Καλύβα στην ίδια σειρά με τα σπίτια που δέν ξεχωρίζει αρκετά (όνομα δέν θυμάμαι) που μέχρι πρό διετίας ήταν καλό και δέν έπερνε κεφάλια

Υπάρχει ένα ταβερνάκι στη Μόλα Καλύβα στην ίδια σειρά με τα σπίτια που δέν ξεχωρίζει αρκετά (όνομα δέν θυμάμαι) που μέχρι πρό διετίας ήταν καλό και δέν έπερνε κεφάλια
Μάλλον εννοείς τη Villa Maria Βασίλη. Συμπαθητική και με λογικές τιμές.

Όσο για την ερώτηση του Alex για το πού τρώνε οι ντόπιοι η διαπίστωση μου μετά από 4 χρόνια εργασίας στην περιοχή είναι οτι ακόμη και το χειμώνα οι ντόπιοι δεν τρώνε έξω. Το δε καλοκαίρι οι περισσότεροι "ντόπιοι" που δουλεύουν τα μαγαζιά είναι κάτοικοι Θεσσαλονίκης μετά το Σεπτέμβριο.

Ίσως για το λόγο αυτό τα περισσότερα μαγαζιά που σύστησα λειτουργουν και το Χειμώνα από ντόπιους. Πχ η Χριστίνα που προτιμώ από άλλες ταβέρνες στο Κασσανδρινό. Οι υπόλοιποι όπως καταλαβαίνετε πρέπει να βγάλουν τα έσοδα μιάς χρονιάς σε 2 μήνες.

Ισως πρεπει να αναφερουμε και το cult εστιατοριο στη Βουρβουρου
"Γοργόνα ή πούλμαν" οχι μονο για το περιεργο ονομα του
και για το ανω του μετριου μενου του, αλλα και γιατι κοντευει τα 50 χρονια λειτουργιας.

Ισως πρεπει να αναφερουμε και το cult εστιατοριο στη Βουρβουρου
"Γοργόνα ή πούλμαν" οχι μονο για το περιεργο ονομα του
και για το ανω του μετριου μενου του, αλλα και γιατι κοντευει τα 50 χρονια λειτουργιας.

Με πρόλαβες.....
Καλή ποιότητα, γρήγορο σέρβις (είναι και τεράστιο) και καλές μερίδες.

Καλο φαγητο και Χαλκιδικη [ιδιως στη Κασσανδρα] ειναι μαλλον εννοιες ασυμβιβαστες,εκτος υπαρχει ο σχετικος δισκος που αντι της κεφαλής του Ιωαννη του Προδρομου ,εχει την δική σας.Σαφως ο Εκτωρ κατι ξερει περισσοτερο [εγω εχω απαρνηθει το πρωτο ποδι εδω και δεκαετιες],αλλα και στα υπολοιπα ειναι μαλλον ζητημα τυχης.Για τον Κρητικο στην Ουρανοπολη θα συμφωνησω ,αφου βαλω πρωτο στη λιστα τον Λεμονιαδη.Εκπληκτικος γαυρος σαχανακι ,και τον Σεπτεμβριο-Οκτωβριο η τηγανιά του ειναι εκπληκτικη