Καλώδιο dvi σε hdmi.. Help!

K_stam

New member
16 October 2013
42
Θελω να συνδέσω τον υπολογιστή με την τηλεόραση, ο οποίος έχει έξοδο dvi στην καρτα. Να πάρω αντάπτορα από dvi σε hdmi και ένα καλώδιο hdmi ή να πάρω κατευθείαν καλώδιο dvi σε hdmi; Ποια είναι καλύτερη επιλογή; Και αν μπορείτε να προτείνετε μερικά καλά καλώδια.

Πάρε καλώδιο hdmi-hdmi με αντάπτορα.
έτσι ώστε αν στο μέλλον αλλάξεις κάρτα ή χρήση, το καλώδιο hdmi -hdmi θα σου είναι χρήσιμο και αλλού,σε αντίθεση με το dvi-hdmi που είναι πιο σπάνιο.
αναλόγως τον υπολογιστή σου, μπορεί η dvi να σου βγάζει και ήχο.
αν το μήκος του καλωδίου που θες είναι 1-1,5 μέτρο ό,τι και να πάρεις καλό είναι. αν θες μεγάλο μήκος όμως θέλει προσεχτικότερη επιλογή.

Θοδωρή αυτό σκεφτόμουνα και εγώ αλλά φοβόμουν μήπως έχω κάποια απώλεια από τον αντάπτορα. Το μήκος είναι περίπου 2-3 μέτρα υπολογίζω. Για το Dvi να βγάζει ήχο πως γίνεται; Για ξεχωριστό καλώδιο ήξερα πως γινόταν μόνο για τον ήχο..

Για να βοηθήσω ακόμα περισσότερο η κάρτα γραφικών είναι http://www.e-shop.gr/product?id=PER.515811 που έχει εξόδους δύο dvi i...οπότε περιμένω προτάσεις στο τι να πάρω καλύτερα.
netagra θα το έχω υπόψιν μου. Γύρω στα δύο μέτρα είναι το καλώδιο από την τηλεόραση το pc, αλλά θα προσθέσω και άλλο ένα μέτρο σε περίπτωση που θέλω να μετακινήσω κάτι. Οπότε μάλλον για τρία μέτρα λέω...

http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=99932

As I understand the solution, you have to edit the registry to overwrite Nvidia's own drivers that are incorrectly adding an audio signal to the DVI port. The problem occurs when the HDTV picks up instruction from the Nvidia card that the DVI/HDMI cable is carrying a "silent audio" signal, consequently turning off the 3.5mm analog port on the TV's shared HDMI input.

The solution may seem a little daunting at first, but if you're smart enough to figure out why this problem is occurring, you should also be able to follow the somewhat technical instructions on the link above and get your setup working properly.

IF YOU WANT TO USE HDMI (monitor)TO DVI-D (vidio card), YOU HAVE TO USE MOBO SOUND. TO DO THIS, GO INTO DEVICE MANAGER AND LOOK AT THE "SOUNDS/VIDEO AND GAME CONTROLLERS". CLICK ON IT AND IT SHOULD LIST (2) AUDIO CONTROLLERS. DELETE THE FIRST ONE (PCI BUS 1, DEVICE 1) WHICH IS FOR DHMI REQUIREMENT.
NOW YOU SHOULD BE ABLE TO GET SOUND FROM YOUR ON-BOARD SOUND STSTEM. YOU MAY HAVE TO REBOOT FIRST

http://www.overclockers.com/forums/showthread.php?t=603971

http://forums.redflagdeals.com/solved-geforce-9600-gt-audio-over-dvi-591856/2/

Last edited:
Σε ευχαριστώ evanfotis για την βοήθεια.. Άλλα ποιο από όλα να ακολουθήσω;; Και στην τελική να πάρω αντάπτορα ή όχι;

Αν δε θελεις να εχεις δυο καλωδια ( hdmi to hdmi +hdmi to dvi adapter + audio out) μπορεις με καποιες ρυθμισεις να εχεις ηχο με ενα καλωδιο dvi to hdmi. Aναλογα τη μητρικη κ τη καρτα γραφικων, υπαρχουν διαφορετικες λυσεις. Θα δοκιμαζα πρωτα το δευτερο quoted κειμενο που ειναι κ το πιο απλο κ γρηγορο. Αν δεν δουλεψει, πας στα επομενα. Υπαρχει το ειδικο καλωδιο επιστροφης ηχου που αναφερεται στα κειμενα κ τις φωτο μαζι με τη καρτα γραφικων;

Για ποιο καλώδιο αναφέρεσαι; Αν λες για αυτό S/PDIF Audio Cable*όχι δεν το έχω.. Τουλάχιστον δεν έχω το κουτί της μαζί μου. Αλλά νονίζω δεν το είχε μέσα. Να σε ρωτήσω άμα κάνω τις ενέργειες αυτές και μετά αποφασίσω να βάλω ήχεια στο pc θα έχω θέμα με την έξοδο ήχου;

Λογικά θα πρεπει να ενεργοποιήσεις πάλι τον οδηγό του PCI BUS που θα έχει διαγράψει...

H τηλεόραση έχει είσοδο dvi audio in mini jack. Δεν με ενδιαφέρει να έχω άλλο ένα καλώδιο επιπλέον για να μην κάθομαι και ψάχνομαι. Άπλα τι καλώδια να πάρω, αυτό ρωτάω.. Άλλωστε όπως σου είπα και ποιο πάνω, αργότερα μάλλον θα πάρω ηχεία για το pc οπότε δεν θα θέλω τον ήχο στην tv. Sorry αν κουράσει..

Αν η οθονη εχει εισοδο dvi, τοτε ειναι απλα τα πραγματα. Καλωδιο dvi to dvi για εικονα κ mini jack για ηχο που μετα το στελνεις στα ηχεια που θα παρεις...

πουλα την καρτα σου (οσο πιασει) και παρε μια καινουργια καρτα γραφικων με hdmi,ειναι πιο ακριβη επιλογη απο τον ανταπτορα των 10 ευρω, αλλα μιλαμε για αστεια ποσα πλεον ετσι και αλλιως.

Evanfoti den exei eisodo dvi για εικόνα μόνο για ήχο. Μάλλον μπερδεύτηκες.... Την μετατροπή σε hdmi θα την κάνω έτσι και αλλιώς για την εικόνα...

Tasanto στο μέλλον θα αλλάξω σίγουρα. Ίσως και μητρική παρέα.. Δεν με παίρνει τώρα..