καλύτερο και από ανέκδοτο ...

Δημήτρης Ν.

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,209
Θεσσαλονίκη
Χθές το μεσημέρι παρακολουθούσα ένα παιχνίδι στην τηλεόραση . Στο παιχνίδι αυτό συμμετέχουν δύο ζεύγη παικτών . Χθες το ένα ζεύγος αποτελείτο από δύο κοπέλλες , εκ των οποίων η μία είχε τελειώσει το Οικονομικό της Νομικής Σχολής :lehrer: .
Στο παιχνίδι σου γίνεται μιά ερώτηση και από κάτω υπάρχει απάντηση . Ο παίκτης πρέπει να συμφωνήσει εάν η απάντηση είναι σωστή ή όχι .

Είναι λοιπόν η σειρά των κορασίδων να παίξουν και η ερώτηση είναι ; Πως λέγεται ο λιποτάκτης ; Ως απάντηση έχει εμφανιστεί η λέξη ίασπις . Λέει λοιπόν η τελειόφοιτη του Πανεπιστημίου : "αν κρίνω από την ετυμολογία της λέξης , δηλαδή από την λέξη ασπίδα και από το αρνητικό πρόθεμα της ελληνικής γλώσσας ι ( γιώτα ) :bang: , τότε είναι αυτός που δεν έχει ασπίδα , άρα είναι σωστή η απάντηση" :bang: :bang: . Και εγώ που πίστευα ότι για να μπείς στο πανεπιστήμιο , πρέπει να έχεις τελειώσει Δημοτικό , Γυμνάσιο και Λύκειο . :chinscratch:

ελα βρε Δημητρη για οικονομικο Νομικης μιλαμε
μπορει η λεξη λιποτακτης να μην ηταν SOS σε διαγωνισμα

Απάντηση: Re: καλύτερο και από ανέκδοτο ...

ελα βρε Δημητρη για οικονομικο Νομικης μιλαμε

πραγματικα, ειναι σχολη-ανεκδοτο αυτη. οπως και το πολιτικο της τμημα. οχι πως φταιει μονο η σχολη για τις μπουρδες που αμολησε.

Συγνωμη αλλα δεν εχει να κανει με την σχολή!!!!!!

Εχω δει συναδελφους Μηχανικους (καθόλα άξιους κατα τ'αλλα) να μην μπορουν να γραψουν 10 λεξεις χωρις ορθογραφικα λάθη!
Ειναι θεμα βασικης παιδειας! Δυστυχως...

Μα δεν το σχολίασα για την συγκεκριμένη σχολή . Το σχολίασα γιατί κάποιος τελειόφοιτος πανεπιστημιακής σχολής πίστευε ότι η ελληνική γλώσσα έχει αρνητικό πρόθεμα Ι ( γιώτα ) πχ ί-αμβος, ι-κανός , ι-κρίωμα κλπ

Μα δεν το σχολίασα για την συγκεκριμένη σχολή . Το σχολίασα γιατί κάποιος τελειόφοιτος πανεπιστημιακής σχολής πίστευε ότι η ελληνική γλώσσα έχει αρνητικό πρόθεμα Ι ( γιώτα ) πχ ί-αμβος, ι-κανός , ι-κρίωμα κλπ

Το καταλαβα αλλα επειδη κατοπιν αναφερθηκε η σχολη ήθελα να πω ότι κατα την άποψή μου το ίδιο μπορουσε να συμβει και με αποφοιτους άλλων σχολων (εκτος ισως των φιλοφογων).

Μου θύμισες ενα παρόμοιο περιστατικό , όπου σε τηλεπαιχνίδι με παρουσιαστή τον Σπύρο Παπαδόπουλο , ο παρουσιαστής άρχιζε με ευκολες ερωτήσεις και σιγα-σιγα δυσκόλευαν. (Εκατομμυριούχος? Δεν θυμάμαι)
Ερχεται λοιπόν μια τελειόφοιτη , νομίζω της Νομικής με τουπέ και ντύσιμο Γιάννας Αγγελοπούλου και βάλε.
Η κάμερα δε , κάνει και ζουμ στην μαμα που παρακολουθούσε και εκεί να δείτε ντύσιμο και τουπέ!!!
Αρχίζουν οι ερωτήσεις και η πρώτη είναι " Πως λέγονται τα δέντρα που ρίχνουν τα φύλλα τους" . Οι απαντήσεις ειναι τέσσερις , εκ των οποίων οι δυο "φυλλοβόλα" και "αειθαλή" . Τι νομίζετε ότι απάντησε η νεαρά? ΑΕΙΘΑΛΗ!!!!!!
Ο παρουσιαστής έπαθε ενα σοκ , προσπαθούσε να τη βοηθήσει λεγοντάς της να το σκεφτεί αλλά αυτή τίποτα. Εκει.. ΑΕΙΘΑΛΗ!!!!! Νόμιζε ότι παει να την μπερδέψει.Φυσικά έφυγε από την πρώτη ερώτηση... Εμείς τα μαθαίναμε αυτά στο Δημοτικό. Τι στο καλό τους μαθαίνουν τώρα? Οχι τίποτα άλλο ο γιος μου του χρόνου θα παει Δημοτικό και αγχώνομαι....

μου θυμιζει το ανεκδοτο

παει ο Κωστικας στον εκατομμυριουχο(οπως ξερεται η 1η ερωτηση ειναι γαι 100 ευρω
"τι κανει Νιαου νιαου στα κεραμιδια?
α γατα β σκυλος γ ποντικι δ κοτα
χμμ λεει ο Κωστικας του Σπυρου (παρουσιαστης) ....καποιο λακκο εχει η φαβα.......

θα παρω την βοηθεια του κοινου
απανταει το κοινο 98% γατα και 2 μαλλον κατα λαθος σκυλος και ποντικι

αμ στα λεγα Σπυρο μου λεει ο Κωστικας αυτοι οι δυο κατι θα ξερουν !!!

λοιπον θα παρω και τηλ ..
οποτε παιρνει το Γιωρικα οπου του λεει με την μια γατα

τωρα λεει τι κανουμε? αυτος ο Γιωρικας μια ζωη λαθη κανει......

λοιπον σπυρο μου θα παρω το 50-50..... και τοτε μενουν η γατα με τον σκυλο...

αμ δεν τα λεγα εγω οριστε και ο σκυλος μεσα στο κολπο!!!!

λοιπον σπυρο μου ....

θα σταματησω εδω!!!!!!:bang: :bang:

καλό είναι να βάζει και ο γονέας το χεράκι του. Και ιδίως να διορθώνει, όπου ακούει το λάθος. Τον μεγάλο (5 ετών, του χρόνου πάει Δημοτικό) από την αρχή του διορθώναμε όπου έκανε λάθος σε κάποιον λεκτικό τύπο. Είναι εντυπωσιακό πως με βάση ένα θέμα προσπαθούν τα μικρά να σχηματίσουν λχ το ρήμα ή το ουσιαστικό που δεν το έχουν ξανακούσει... εάν τα διορθώνεις διακριτικά εκείνη τη στιγμή, πάει, το έμαθαν. Να τον ακούσεις, ακόμη και τον τόνο έχει μάθει ακούγοντάς μας να κατεβάζει σε μακρόχρονη λήγουσα.

Τηλεπαιχνίδι ο Τροχός της τύχης γύρω στο '90
Η ερώτηση είναι «Τίτλος τραγουδιού, μεγάλη επιτυχία της δεκαετίας του ‛60»

Εχουν βγεί όλα τα σύμφωνα και λείπουν τα φωνήεντα

Τ_
Κ_Ρ_ΤΣ_
Τ_ _
Μ_ _

Ο τύπος πετάγεται «το ξέρω το Ξέρω»
Η απάντηση που έδωσε ο τύπος

Το καρότσι του Μάο

Το επόμενο που θυμάμαι είναι να έχω πέσει κάτω από την καρέκλα:flipout::flipout:

Last edited:
Σωστά τα είπε ο τύπος. Όλη την πορεία, με τα πόδια θα την έβγαζε ο Μεγάλος Τιμονιέρης? Δεν θα τον άφηναν οι οπαδοί του. Ε ναι λοιπόν: τη μισή και πλέον πορεία την έβγαλε πάνω σε χειράμαξο, για να συμβολίσει, καθώς το τελευταίο ως γνωστό είναι κινεζική εφεύρεση (χωρίς πλάκα) το δυναμισμό του Κινεζικού Έθνους. Γι' αυτό και βγήκε το γνωστό τραγούδι:

Με λένε,
το καρότσι του Μάο,
και, δίχως ντήζελ,
ή βενζίνη πρό-χωράω.

:flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

(συγγνώμη αλλά πέθανα στο γέλιο με το καρότσι και δεν άντεξα)

Το ότι κάποιος κάνει ορθογραφικά λάθη δεν έχει καμία σχέση με το μορφωτικό-νοητικό του επίπεδο, αντιθέτως η ιστορία έχει δείξει ότι τα μεγαλύτερα μυαλά έπασχαν από δυσλεξία με αποτέλεσμα τα μη σωστά ορθογραφημένα κείμενα (A. Einstein, Thomas Edison, Leonardo da Vinci και πολλοί άλλοι). Βέβαια τριτοκοσμικές χώρες όπως η Ελλάδα αντιμετωπίζουν τελείως επιδερμικά αυτή την ιδιαιτερότητα, κάνοντας τα δυσλεκτικά παιδιά να νιώθουν μειονεκτικά μπροστά στα υπόλοιπα παπαγαλάκια που αναμασάνε ότι μάθανε στο ιδιαίτερο φροντιστήριο της προηγούμενης ημέρας.

Όσο για τα ελληνικά πανεπιστήμια και τους part time φοιτητές, θα αναφέρω ένα απλό παράδειγμα φίλου μου πολιτικού μηχανικού που αποφοίτησε πέρσι, και κατά την διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων ήταν ντράμερ σε συγκρότημα κάνοντας περιοδείες σε όλη την Ελλάδα για όλο τον χρόνο σταματώντας 10 μέρες πριν από την εξεταστική..... αυτό συμβαίνει γιατί το εξετασιοκεντρικό σύστημα παιδιάς τους έμαθε από το σχολείο ότι αν γράψεις καλά καθάρισες....δυστυχώς αυτά τα παιδιά διαπιστώνουν λίγο αργά ότι έξω στην ζωή δεν υπάρχουν SOS θέματα και εκεί είναι που πρέπει να βάλεις το μυαλό σου να σκεφτεί.:chinscratch:

Ενταξει όλα αυτα αλλα η ιστορια της κοπέλας με τι "-ι" ειναι κατι παραπάνω από ορθογραφικό λάθος!!!:flipout:

άλλο να κάνεις ορθογραφικά λάθη (και λόγω δυσλεξίας ακόμη περισσότερο) και άλλο να "δημιουργείς" και να υποστηρίζεις κανόνες του τύπου "το γ' ενικό πρόσωπο γράφετε με ε". Κάτι τέτοιο εάν κατάλαβα καλά έκανε η κοπελιά του παραδείγματος και γι' αυτό και αποτελεί αξιοπερίεργο. Επίσης δεν βρίσκω καθόλου τριτοκοσμικό να διορθώνονται τα ορθογραφικά λάθη. Ούτε το ότι ο Αϊνστάιν δεν μπορούσε να βάλει σε μια αράδα 10 λέξεις είναι λόγος να μη θέλουμε να μάθουμε πέντε γράμματα.

άλλο να κάνεις ορθογραφικά λάθη (και λόγω δυσλεξίας ακόμη περισσότερο) και άλλο να "δημιουργείς" και να υποστηρίζεις κανόνες του τύπου "το γ' ενικό πρόσωπο γράφετε με ε". Κάτι τέτοιο εάν κατάλαβα καλά έκανε η κοπελιά του παραδείγματος και γι' αυτό και αποτελεί αξιοπερίεργο. Επίσης δεν βρίσκω καθόλου τριτοκοσμικό να διορθώνονται τα ορθογραφικά λάθη. Ούτε το ότι ο Αϊνστάιν δεν μπορούσε να βάλει σε μια αράδα 10 λέξεις είναι λόγος να μη θέλουμε να μάθουμε πέντε γράμματα.

Φίλε send αν από αυτά που έγραψα κατάλαβες ότι δεν με ενδιαφέρει να μαθαίνουν τα παιδιά γράμματα...λυπάμαι.
Ως τριτοκοσμική θεωρώ την αντιμετώπιση των δυσλεξικών παιδιών από το σύστημα παιδείας και τους δασκάλους μόνο και μόνο επειδή βαριόνται να προσαρμόσουν την διδακτική τους μέθοδο και να δώσουν προσοχή σε αυτά τα παιδιά, όπου δυστυχώς ή ευτυχώς o compiler τους λειτουργεί διαφορετικά.

Last edited:
Απάντηση: Re: καλύτερο και από ανέκδοτο ...

Τηλεπαιχνίδι ο Τροχός της τύχης γύρω στο '90
Η ερώτηση είναι «Τίτλος τραγουδιού, μεγάλη επιτυχία της δεκαετίας του ‛60»

Εχουν βγεί όλα τα σύμφωνα και λείπουν τα φωνήεντα

Τ_
Κ_Ρ_ΤΣ_
Τ_ _
Μ_ _

Ο τύπος πετάγεται «το ξέρω το Ξέρω»
Η απάντηση που έδωσε ο τύπος

Το καρότσι του Μάο

Το επόμενο που θυμάμαι είναι να έχω πέσει κάτω από την καρέκλα:flipout::flipout:

τοση ωρα εσπαγα το κεφαλι μου να το θυμηθω. ειχα πετυχει ακριβως την ιδια περιπτωση (ελλειπαν τα φωνηεντα) και η απαντηση που ειχε δωση η παιχτρια ηταν "ΚΑΘΕ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΑ"!!!!!!!!! παραλιγω να λιποθυμήσω απο τα γελια...:flipout: :flipout: :flipout: :flipout: