Κανάλια από Λατινική Αμερική

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

tsiouficto

Senior Member
7 November 2010
631
Athens, Greece
Καλησπέρα.
Χρειάζομαι μία μικρή βοήθεια. Με ενδιαφέρει να μπορώ να παρακολουθώ κανάλια από την Λατινική Αμερική. Επειδή όμως η σχέση μου με τη δορυφορική είναι μηδενική, θα ήθελα κάποια βοήθεια σε αυτό το θέμα. Οποιαδήποτε βοήθεια θα είναι υπερπολίτιμη.
Ευχαριστώ πολύ.

sakis.kom

Supreme Member
3 August 2006
3,643
Athens - Greece
Απάντηση: Κανάλια από Λ. Αμερική

Μιλάς για "ελεύθερα" κανάλια χωρίς πληρωμή... ή για κάποια κάρτα πακέτου (που για να την αγοράσεις θα δώσεις 1000+ ευρώ) ?

tsiouficto

Senior Member
7 November 2010
631
Athens, Greece
Re: Κανάλια από Λ. Αμερική

Η όλη ιδέα είναι ότι θέλω να πιάσω λατινοαμερικάνικα κανάλια, ώστε να τα βλέπει η σύζυγος που είναι από εκεί. Δεν έχω ιδέα αν υπάρχουν ελεύθερα, πακέτα (που δεν ξέρω καν τι είναι) ή οτιδήποτε άλλο. Όπως σου είπα, δεν έχω την παραμικρή ιδέα τι παίζει και θέλω να δω τι επιλογές υπάρχουν. Ξέρω ότι αυτό που ζητάω θέλει πολύ ψάξιμο, αλλά εσείς εδώ μέσα έχετε αρκετή εμπειρία ώστε να μου βρείτε εύκολα και γρήγορα κάτι που εμένα θα με πάρει βδομάδες να το βρω.

sakis.kom

Supreme Member
3 August 2006
3,643
Athens - Greece
Απάντηση: Κανάλια από Λ. Αμερική

Υπάρχει ο "Ισπανικός" δορυφόρος που είναι εύκολος στην χώρα μας και είναι γεμάτος με κανάλια... http://gr.kingofsat.net/pos-30W.php
Δεν ξέρω αν ψάχνεις κάτι τέτοιο. Για αυτα τα κανάλια θα χρειαστείς κάρτα που υπάρχουν σε κάποια καταστήματα και κοστίζουν 1000+ ευρώ.

Αλλιώς μιλάμε για άλλον δορυφόρο που έχει μερικά κανάλια και για τον οποίο δεν χρειάζεσαι καμία πληρωμή.
Η διαφορά είναι πως τα κανάλια είναι λιγότερα από 10.

deepbluesky

AVClub Addicted Member
27 May 2007
1,821
Stuttgart (48.79N/9.19E)
Re: Κανάλια από Λ. Αμερική

Θα βοηθουσε επισης να μας αναφερεις την περιοχη σου. Η ληψη των 40.5W απαιτει μεγαλη κεραια και ανοιχτη θεα ως προς τα ΝΔ. Υπαρχουν και αλλες επιλογες αν και εκει ειναι τα περισσοτερα μαζεμενα με εφικτη ληψη στην Ελλαδα. Στο Νοτιο Αιγαιο ομως τα πραγματα αγριευουν.

tsiouficto

Senior Member
7 November 2010
631
Athens, Greece
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Η περιοχή μου είναι Αττική και από κανάλια πρωτίστως με ενδιαφέρουν από Κολομβία αλλά και γενικότερα από Λατινική Αμερική καλό θα είναι. Σας ευχαριστώ.

Last edited by a moderator:

deepbluesky

AVClub Addicted Member
27 May 2007
1,821
Stuttgart (48.79N/9.19E)
Τα κολομβιανα που ειναι εφικτης ληψης απο την Αττικη ειναι οσα βλεπεις στον πινακα εδω οπου αναγραφεται στη στηλη Position 40.5°W: http://www.lyngsat.com/freetv/Colombia.html

Εχουν περασει χρονια οταν ειχε αναφερει καποιος απο τον Αλιμο να ειχε στησει 2.40μ οπου δεν λαμβανοταν στο συνολο του ο δορυφορος οποτε αν εισαι διατεθημενος να μπεις σε εξοδα υπολογησε καλυτερα για 3μ κεραια για να σου βγει το συνολο των συχνοτητων. Η πιθανοτητα να βγαζεις τις συχνοτητες που περιλαμβανουν τα καναλια αυτα ειναι αρκετα μεγαλη αλλα κανεις εδω δεν μπορει να σου εγγυηθει πως οντως ειναι ετσι. Ο λογος ειναι οτι σε καλυπτει οριακα: http://www.satbeams.com/footprints?beam=5241

Επειτα η εκπομπη γινεται στην μπαντα C (3.4-4.2GHz) αντι για την πολυ συνηθισμενη στην Ελλαδα Ku (10.7-12.75GHz). Αυτο και μονο αυξανει τη διασταση του απαιτουμενου ανακλαστηρα. Δυστυχως αυτη η μπαντα δεχεται πιο συχνα επιγειες παρεμβολες και ειναι απροβλεπτο εαν το ιδιο ισχυει και στην περιοχη σου. Η κατευθυνση της κεραιας πρεπει να ειναι 254° (180° Νοτος, 270° Δυση) και η ανυψωση μολις 11.5°. Εκτος απο φυσικα εμποδια (λοφους, βουνα) μπορει καποιο κοντινο (δεντρο, κτηριο) να σου κοβει το σημα. Με προγραμματα σαν το Dishpointer Augmented Reality (http://www.dishpointer.com/) μπορεις να παρεις μια ιδεα αν οντως υπαρχει κατι στη μεση που τοτε σου μηδενιζει το σημα.

Ο ανακλαστηρας μπορει να ειναι και τυπου Mesh (διχτυωτος), πραγμα που μειωνει το κοστος αρκετα. Απαιτειται και το καταλληλο φλαντζατο LNB, διαφορετικο απ' οτι βλεπεις στα συνηθισμενα Ku-συστηματα. Οσο για την εγκατασταση θα χρειαστεις καποιον εμπειρο τεχνικο που ξερει τι εστι C-Band, αλλιως μακρια.

Voreios

Supreme Member
18 January 2007
4,750
Να προσθέσω ότι μέσα στο 2013 προβλέπεται η αντικατάσταση του NNS 806-40.5 W με νέο και μαλλον ισχυρότερο δορυφόρο, που σημαινει πιθανή λήψη και με μικρότερο πιάτο. Μέχρι τότε για Αττική δεν συνιστάται μικρότερο απο 2.4μ με όλο τον σχετικό εξοπλισμό, δηλαδή χρειάζεσαι αρκετό χώρο και χρήμα....
Αν παντως ήταν η δική μου η γυναίκα Κολομβιανή...θα ειχα βαλει ενα τετράμετρο με τις ευλογίες της, δυστυχώς ομως ειναι βλάχα και όταν έβαλα το 2.4μ κόντεψε να με πετάξει απο το μπαλκόνι!

alpha111

Senior Member
18 March 2007
620
Να προσθέσω ότι μέσα στο 2013 προβλέπεται η αντικατάσταση του NNS 806-40.5 W με νέο και μαλλον ισχυρότερο δορυφόρο, που σημαινει πιθανή λήψη και με μικρότερο πιάτο. Μέχρι τότε για Αττική δεν συνιστάται μικρότερο απο 2.4μ με όλο τον σχετικό εξοπλισμό, δηλαδή χρειάζεσαι αρκετό χώρο και χρήμα....
Αν παντως ήταν η δική μου η γυναίκα Κολομβιανή...θα ειχα βαλει ενα τετράμετρο με τις ευλογίες της, δυστυχώς ομως ειναι βλάχα και όταν έβαλα το 2.4μ κόντεψε να με πετάξει απο το μπαλκόνι!

http://www.mysat.gr/vb/showthread.php/6367-αναφορά-λήψης-40w-c-band

deepbluesky

AVClub Addicted Member
27 May 2007
1,821
Stuttgart (48.79N/9.19E)
Ποτε δεν περιμενα στο Ηρακλειο με Mabo 170x188εκ ελαφρως παρακεντρα να βγει εστω και μια συχνοτητα του δυσκολου NSS806. Ο αντικαταστατης του αφηνει ελπιδες να βελτιωθει η κατασταση. Ισως την βορειοτερη Αττικη με την ιδια κεραια να βγαινουν περισσοτερες συχνοτητες ομως σε καμια περιπτωση δε μπορει να περιμενει κανεις 24ωρη πληρη ληψη σε ολες. Το ενδιαφερον για την μπαντα C δυστυχως ειναι μηδαμηνο. Μηπως αλλαξει με το παρον θεμα;

adonis1

AVClub Enthusiast
7 April 2008
760
Η αντικατάσταση στις 40.5° W αναμένεται να γίνει τον Απρίλιο του 13 , και θα καλύπτει ισχυρότερα τον Ελλαδικό χώρο και ιδιαίτερα τη Νότια Ελλάδα , που σήμερα δεν καλύπτει τόσο καλά ο NSS 806 .

tsiouficto

Senior Member
7 November 2010
631
Athens, Greece
Από ότι κατάλαβα τελικά τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα και θέλει ψάξιμο.
Πάντως η δορυφορική που έχουν εδώ είναι η DirecTV η οποία έχει πολύ πράγμα μέσα. Δυστυχώς όμως η πλατφόρμα είναι στον Galaxy3C στις 95.0W.
Αν πάντως κάποιος γνωρίζει κάποιο καλό/ψαγμένο μαγαζί εντός Αθήνων που να μπορώ να πάω να συζητήσουμε από κοντά, ας μου στείλει ένα ΡΜ.

deepbluesky

AVClub Addicted Member
27 May 2007
1,821
Stuttgart (48.79N/9.19E)
Τοσα συγκεντρωμενα οπως στις 95W δυστυχως πουθενα δεν θα βρεις σε εναν δορυφορο προσβασιμο απο την Ελλαδα. Εδω στην Δυτικη Ευρωπη τα πραγματα ειναι ελαφρως καλυτερα για οσους ανοικουν στους προνομιουχους να εχουν χωρο για ξεχωριστες κεραιες στις 58W/55.5W/43.1W/40.5W η μια κινητη 3μ κατα προτιμηση και ορατοτητα ως προς τα ΝΔ. Στην Ελλαδα ειτε λογου πολυ ανυπαρκιας ορατοτητας η σηματος παραμενει μονο η θεση 40.5W προσβασιμη.

Υπαρχει και ενα μεξικανικο πακετακι στις 24.5W/11626H με ευκολη ληψη αλλα δε γνωριζω αν ειναι προσβασιμο για ιδιωτες η μονο για εταιριες καλωδιακης της Ισπανιας.

Οσο για καταστηματα λυπαμαι δεν γνωριζω να προτεινω κανενα που θα σου κανει εγγυημενα σωστη δουλεια και σε λογικη τιμη. Η μπαντα C θελει μερακι και οχι προχειροτητες, προπαντων οχι βιασυνη και κυριως γνωση. Το καλυτερο σε μια τετοια εγκατασταση κατα τη γνωμη μου θα ηταν μια ομαδα εμπειρων DXers οι οποιοι σιγουρα εχουν ως κινητρο να σου βγαλουν και "το ζουμι απ τη πετρα".

sc0rpi0

New member
29 July 2007
52

Για ένα πιάτο 2.4 κάνει κι αυτή έτσι....!? Ε ρε migato που θέλουν οι γυναίκες....