Κανένα φίλτρο?

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,608
το σκέφτομαι εδώ και καιρό.
Το ρεύμα στο σπίτι δεν είναι και ιδιαίτερα σταθερό.

Εχετε καμιά ιδέα γιά φίλτρο και σταθεροποιητή?
μην πείτε τίποτα εξωγήινο γιατί θα πάρω πέτρα....:smash:

Re: Απάντηση: Κανένα φίλτρο?

ρειξε τα μηχανηματα και τι λεφτα διαθετεις και εδω ειμαι

τα μηχανήματα δεν παίζουν ρόλο....
γιά το ρεύμα το θέλω...-bye-

τέλος πάντων
transport sony 50es
upsampling behringer ultra match
eq behringer ultra curve
dac sony dtc690
προ mbl 4004
τελικοί 2Χarcam d290
ηχεία mtz mylo
καλώδια τροφοδοσία supra lorad
ηχείων goertz
ic van den hul

Πάρε το δικό μου γιά λίγες μέρες, τσεκάρισε τυχόν διαφορές και αν βελτιωθει κάτι συνεχίζεις το ψάξιμο.
Και 'γώ παλιότερα έκανα το πείραμα (σε σύστημα audiolab) με χάλια αποτελέσματα.
Είχε μάλιστα και κάτι μπαταρίες 220Volt περίπου σαν εξάδα ρολά σόφτεξ (η μέση μου το ξέρει…).

Τα UPS άλλωςτε είναι κατασκευασμένα για αδιάλειπτη ροή ρεύματος σε Η/Υ, που σημαίνει παλμοτροφοδοτικά και άλλα μη αξιόλογα εξαρτήματα, που εκτός των άλλων ποτέ δε θα σου παρέχουν ρεύμα 80Amp στο δευτερόλεπτο (οπότε δυναμικά … ούτε με το κιάλι).

Τα πραγματικά εξειδικευμένα φίλτρα από την άλλη (ISOTEK, EXACT POWER, RICHARD GRAY POWER, XAITAS ISOLATOR) που ξεκινούν από χίλια έουρα και φτάνουν.... ίσως να μην βελτιώσουν τον ήχο σου τόσο-όσο θα ελαφρύνουν την τσέπη σου.
Στο τωρινό μου σύστημα πάντως έχω συνδεμένο το isolator V4 του Xaitas και έχω γλυτώσει από τα περισσότερα κακά της ΔΕΗ και τις βρωμιές του δικτύου της.
Αρκετές φορές χωρίς το V4 οι μουσικές ακούστηκαν χωρίς λόγο άγριες ή άλλοτε ανίσχυρες –χωρίς ψυχή ή χωρίς συνέχεια –κατακερματισμένες, ή με περιορισμένη εικόνα ή με βεβιασμένη ανάπτυξη –κοφτή –ή άχρωμη –ή άχρονη –ή με κάποια σύγχυση στα χρώματα της κάθε νότας ξεχωριστά. Με το V4 από αυτά ξέκοψα!
Ακόμη και στην περίπτωση της διακοπής ρεύματος με άμεση σχεδόν επαναφορά του, οι συσκευές ποτέ δεν είχαν πρόβλημα στιγμιαίας υπερφόρτωσης, ή όταν η τάση του δικτύου κάνει τα χαζά της (τα φωτιστικά στον ίδιο χώρο αλλά σε διαφορετική ηλ. γραμμή τρεμοπαίζουν έντονα), οι μουσικές μου ρέουν ακλόνητες και γεμάτες ενέργεια.
Έχω την πεποίθηση πως ή απαλλαγή μου από αυτά δεν είναι τυχαία αφού εδώ και δύο χρόνια που καίει για μένα, έχω ησυχάσει. Ο ήχος μου είναι κάπως περιορισμένος σε φωτεινότητα και γλύκα (όταν αυτή υπάρχει στον δίσκο γραμμένη) τις πρώτες 80 -100 ώρες που το επανασυνδέω μετά τις καλοκαιρινές μας διακοπές, αλλά αυτό έχει να κάνει μάλλον μέχρι την στιγμή που θα έρθει στην σωστή του θερμοκρασία.
Τιμή καινούργιου μάλλον 1300 έουρα, αλλά μπορείς να το βρεις σε αγγελία γύρω στα 700. Πάρτον τηλ. και σιγουρέψου. Μπάμπης Χάϊτας 6932404012

... Αν σε ενδιαφερει μπορω να σου πω που να το δεις (με pm ομως για να μην κανουμε διαφημηση και δυσφημηση γιατι πραγματικα αν καποιος ξερει και το δει θα καταλαβει και για ποιες εταιριες μιλουσα οταν ελεγα οτι γδερνουν).

Και ένα (pm) από'δώ παρακαλώ! -bye-

Last edited:
το σκέφτομαι εδώ και καιρό.
Το ρεύμα στο σπίτι δεν είναι και ιδιαίτερα σταθερό.

Εχετε καμιά ιδέα γιά φίλτρο και σταθεροποιητή?
μην πείτε τίποτα εξωγήινο γιατί θα πάρω πέτρα....:smash:

Κοιτα να δεις πως τα φερνει η τυχη. Χθες εγραφα σε αλλο θεμα για αντικειμενο που μου το πουλουσαν 550 περιπου ευρω και το βρηκα απο εξω με 82 δολαρια. Αυτο το αντικειμενο ηταν σταθεροποιητης τασης. Ηταν και για μενα μια ανησυχια μιας και υπαρχει παντα ο φοβος για μια μεγαλητερη ζημια στα μηχανηματα. Πραγματικα υπαρχουν καποια φοβερα μηχανηματα τα οποια ειναι πανακριβα και υποθετω οτι οπως και εγω δεν ζητας κατι τετοιο αλλα κατι σε λογικη τιμη. Εγω βρηκα εναν σταθεροποιητη φθηνο σε μορφη ρακ (φιλτρα-απομονωτες κτλ ειχα ηδη) τον οποιο ομως ακομα δεν τον εχω δοκιμασει (ολα τα μηχανηματα ειναι χυμα και ασυνδετα προς το παρον λογω εργων). Εχοντας ψαξει αρκετα το θεμα, κανει την ιδια ακριβως δουλεια με αλλα που πλασαρουν γνωστες εταιριες (για να μην πω οτι ειναι τα ιδια). Η αληθεια ειναι οτι δεν ξερω τι επιπτωσεις θα εχει στην εικονα ή στον ηχο μου και θα αργησω να το δω (μιας και τα εργα θα αργησουν λιγακι). Αν σε ενδιαφερει μπορω να σου πω που να το δεις (με pm ομως για να μην κανουμε διαφημηση και δυσφημηση γιατι πραγματικα αν καποιος ξερει και το δει θα καταλαβει και για ποιες εταιριες μιλουσα οταν ελεγα οτι γδερνουν).

Τα παραπανω αναφερομενα σαν "καθαριστικα" ρευματος δεν κανουν σταθεροποιηση Τασεως. Μονο αποσβεση μερικων κορυφων μικρης διαρκειας και ισως καποιο φιλτραρισμα, πραγμα που γινεται και με ενα καλο πολυμπριζο. Ο σταθεροποιητης τασεως για να κανει σωστη δουλεια πρεπει να εχει ακριβεια διορθωσης οχι κατω του 1%, και χρονο επεμβασης τουλαχιστον της ταξεως των 100V/sec.
Με αυτες τις απαιτησεις οδηγουμαστε σε μηχανηματα με Variac και σερβομοτερ. Τα 3000 VA ειναι μια λογικη μεση τιμη διαχειρισης ισχυος για ενα Ηχοσυστημα stereo + AV με ολα τα σχετικα τους. Πολλοι ομως σταθεροποιητες αυτης της κατηγοριας δεν εχουν την ακριβεια του 1% αλλα 3% και πανω, και σπανια μπαινουν στον κοπο να το αναφερουν. Αυτο ομως ειναι το κυριοτερο σημειο προσοχης που καθοριζει και την τιμη.
Τελος σημερα και οι πιο επωνυμοι τα φτιαχνουν στην Κινα.
Υπαρχουν δε και αμετρητα αυτουσια Κινεζικα τετοια μηχανηματα, που συνηθως ειναι φτιαγμενα οπως το παραπανω, σαν PC, και οχι Rack type με ενσωματωμενες μπριζες στην πλατη.

Για πιο αναλυτικα διαβασε στο Site της ΑudioCraftworks Ελληνικη γλωσσα, στα Αρθρα / Ερωταπαντησεις / Ρευμα δικτυου.

Τα παραπανω αναφερομενα σαν "καθαριστικα" ρευματος δεν κανουν σταθεροποιηση Τασεως. Μονο αποσβεση μερικων κορυφων μικρης διαρκειας και ισως καποιο φιλτραρισμα, πραγμα που γινεται και με ενα καλο πολυμπριζο. Ο σταθεροποιητης τασεως για να κανει σωστη δουλεια πρεπει να εχει ακριβεια διορθωσης οχι κατω του 1%, και χρονο επεμβασης τουλαχιστον της ταξεως των 100V/sec.
Με αυτες τις απαιτησεις οδηγουμαστε σε μηχανηματα με Variac και σερβομοτερ. Τα 3000 VA ειναι μια λογικη μεση τιμη διαχειρισης ισχυος για ενα Ηχοσυστημα stereo + AV με ολα τα σχετικα τους. Πολλοι ομως σταθεροποιητες αυτης της κατηγοριας δεν εχουν την ακριβεια του 1% αλλα 3% και πανω, και σπανια μπαινουν στον κοπο να το αναφερουν. Αυτο ομως ειναι το κυριοτερο σημειο προσοχης που καθοριζει και την τιμη.
Τελος σημερα και οι πιο επωνυμοι τα φτιαχνουν στην Κινα.
Υπαρχουν δε και αμετρητα αυτουσια Κινεζικα τετοια μηχανηματα, που συνηθως ειναι φτιαγμενα οπως το παραπανω, σαν PC, και οχι Rack type με ενσωματωμενες μπριζες στην πλατη.

Για πιο αναλυτικα διαβασε στο Site της ΑudioCraftworks Ελληνικη γλωσσα, στα Αρθρα / Ερωταπαντησεις / Ρευμα δικτυου.

Ενδιαφέρον !
Προφανώς θέλατε να γράψετε οχι παραπάνω απο 1% - και διορθώστε με αν κάνω λάθος -
Αν βρήκατε σταθεροποιητή < 1% με servomotor παρακαλώ πέστε το και σε εμάς ΤΩΡΑ !!!!!
Εστω κι αν βρήκατε και με 2 % μάς κάνει θαυμάσια :BDGBGDB55:
(το variac είναι άλλο πράγμα ...άσχετο με το θέμα μας )
Πιστεύω οτι θα δουλεύουν το ιδιο καλά και σε δύστροπα επαγωγικά φορτία (πχ ενισχυτές τάξεως ΑΒ ). :slapface:
Δηλαδή θα έχουν προδιαγραφές σχετικά με συντελεστή ισχύος και γωνία αγωγιμότητας .

Για τα τύπου ferroresonant constant voltage , έχετε γνώμη ?

Καλώς ήλθατε στο club

Ενδιαφέρον !
Προφανώς θέλατε να γράψετε οχι παραπάνω απο 1% - και διορθώστε με αν κάνω λάθος -

Προς τι ο πληθυντικος ?
Εχεις δικιο ως προς την διατυπωση. Επρεπε να γραφω : Οχι περισσοτερο του 1% , οπως σωστα επισημαινεις.

Αν βρήκατε σταθεροποιητή < 1% με servomotor παρακαλώ πέστε το και σε εμάς ΤΩΡΑ !!!!!

Απαντησες ακαριαια, που σημαινει οτι δεν θα διαβασες την παραπομπη στο Site που δινω (δυστυχως η παραπομπη δινεται περιγραφικα καθως δεν δικαιουμαι προς το παρον να την δωσω αλλοιως). Εκει θα βρεις ακριβως κατι τετοιο.

Εστω κι αν βρήκατε και με 2 % μάς κάνει θαυμάσια :BDGBGDB55:

Καθολου ασχετο. Αυτα τα μηχανηματα δουλευουν με βαση ενα κοινο εργαστηριακο Variac, στο οποιο εχει προστεθει ενα σερβομοτερ, που με την σειρα ελεγχεται απο Ηλεκτρονικο κυκλωμα, σε τροπο ωστε να διορθωνει τια μεταβολες της τασεως εξοδου απο την επιθυμητη τιμη.

Πιστεύω οτι θα δουλεύουν το ιδιο καλά και σε δύστροπα επαγωγικά φορτία (πχ ενισχυτές τάξεως ΑΒ ). :slapface:
Δηλαδή θα έχουν προδιαγραφές σχετικά με συντελεστή ισχύος και γωνία αγωγιμότητας .

Ουσιαστικα προκειται για ενα δακτυλιοειδη Αυτομετασχηματιστη, με οτι αυτο συνεπαγεται.
Παροτι οι κατασκευαστες ειναι φειδωλοι στις προδιαγραφες αυτου του ειδους, εγω που εχω ηδη αυτο το μηχανημα μπορω να σου πω οτι απο μονο του επιρρεαζει ελαχιστα το συνημιτονο. Χωρις φορτιο καταναλωνει 50-60 mA AC.

Νομιζω οτι η τεχνολογια αυτη, παροτι αρκετα αποτελεσματικη, ειναι τελικα ασυμφορη, και οι συσκευες προκυπτουν πολυ βαριες, αρα προοριζονται για εφαρμογες μη οικιακες. Για αυτο και τα δειγματα στο εμποριο ειναι πολυ σπανια.

Καλώς ήλθατε στο club

Ευχαριστω πολυ. Καλως σας βρηκα.
Λογω στενοτητας χρονου μπορει να μην τα λεμε οσο συχνα θα ηθελα.

-bye-

Quote:
Originally Posted by Μ.Τζωρτζάκης - MTZ audio View Post
Ενδιαφέρον !

Προς τι ο πληθυντικος ?
Εχεις δικιο ως προς την διατυπωση. Επρεπε να γραφω : Οχι περισσοτερο του 1% , οπως σωστα επισημαινεις.

ΟΚ για το <
Ο πληθυντικός δέν είναι τής αποστάσεως , αλλά τής ευγενειας , καθ οτι ήταν και το πρώτο σου post ...

Απαντησες ακαριαια, που σημαινει οτι δεν θα διαβασες την παραπομπη στο Site που δινω (δυστυχως η παραπομπη δινεται περιγραφικα καθως δεν δικαιουμαι προς το παρον να την δωσω αλλοιως). Εκει θα βρεις ακριβως κατι τετοιο.

Επειδή , λόγω δουλειάς , έχω ασχοληθεί πάρα πολύ με τούς σταθερoποιητές , γι αυτό και ρώτησα ...
Δηλαδή δέν μου έχει τύχει μέχρι σήμερα να βρώ κάτι με 1% απο μηδέν φορτίο μέχρι το 90% του φορτίου που να αντέχει και μερικά brownout(s) και συμπληρώνω ημιτονική κυματομορφή με <3% παραμορφωση - σε λογική τιμή

Εστω κι αν βρήκατε και με 2 % μάς κάνει θαυμάσια

Καθολου ασχετο. Αυτα τα μηχανηματα δουλευουν με βαση ενα κοινο εργαστηριακο Variac, στο οποιο εχει προστεθει ενα σερβομοτερ, που με την σειρα ελεγχεται απο Ηλεκτρονικο κυκλωμα, σε τροπο ωστε να διορθωνει τια μεταβολες της τασεως εξοδου απο την επιθυμητη τιμη.

Εγραψα άσχετο... γιατι το variac είναι ρυθμιζόμενο απο τον χρήστη
Στην τεχνολογία servo οι αγώγιμες βούρτσες έιναι διαφορετικές για να αντέχουν τα πάνω - κάτω , αν και διατηρω τήν αμφιβολία του ντεμαράζ για μεγάλες διορθώσεις , οπου πιστεύω οτι ένα solid state relay είναι απείρως ταχυτερο , αλλά το servo δέν γεννά μεταβατικά spikes ....οπότε είναι θέμα επιλογών / προτεραιοτήτων

Πιστεύω οτι θα δουλεύουν το ιδιο καλά και σε δύστροπα επαγωγικά φορτία (πχ ενισχυτές τάξεως ΑΒ ).

Ουσιαστικα προκειται για ενα δακτυλιοειδη Αυτομετασχηματιστη, με οτι αυτο συνεπαγεται.
Παροτι οι κατασκευαστες ειναι φειδωλοι στις προδιαγραφες αυτου του ειδους, εγω που εχω ηδη αυτο το μηχανημα μπορω να σου πω οτι απο μονο του επιρρεαζει ελαχιστα το συνημιτονο. Χωρις φορτιο καταναλωνει 50-60 mA AC.

Ο σκοπός (IMHO) , είναι να το επηρεάσει διορθώνοντας αρμονικές και power factor

Νομιζω οτι η τεχνολογια αυτη, παροτι αρκετα αποτελεσματικη, ειναι τελικα ασυμφορη, και οι συσκευες προκυπτουν πολυ βαριες, αρα προοριζονται για εφαρμογες μη οικιακες. Για αυτο και τα δειγματα στο εμποριο ειναι πολυ σπανια.

H τεχνολογία αυτή όντως δέν είναι φθηνή , αλλά πιστεύω οτι σταθμίζοντας τήν ΜΗ ΥΠΑΡΞΗ ΒΛΑΒΩΝ , τήν ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ επι σειρά ετών , και τήν ΠΟΙΟΤΗΤΑ του αποτελέσματος και απο πλευράς σταθεροποίησης και απο πλευράς ταχύτητας και απο πλευράς ποιότητας ημιτόνου , είναι μάλλον αξεπέραστη μέχρι και διπλάσια -τριπλάσια κόστη απο DSPατα σταθεροποιητικά με ημιαγωγούς

Καλώς ήλθατε στο club

Θα τα λέμε όποτε μπορείτε .

Quote:
Originally Posted by Μ.Τζωρτζάκης - MTZ audio View Post

... δεν θα διαβασες την παραπομπη στο Site που δινω (δυστυχως η παραπομπη δινεται περιγραφικα καθως δεν δικαιουμαι προς το παρον να την δωσω αλλοιως). Εκει θα βρεις ακριβως κατι τετοιο.

Δηλαδή δέν μου έχει τύχει μέχρι σήμερα να βρώ κάτι με 1% απο μηδέν φορτίο μέχρι το 90% του φορτίου που να αντέχει και μερικά brownout(s) και συμπληρώνω ημιτονική κυματομορφή με <3% παραμορφωση - σε λογική τιμή

Aς μην μπερδευουμε καταστασεις. Το ημιτονικο ή μη της κυματομορφης δεν αφορα αυτη την τεχνολογια, που στην ουσια δεν ειναι τιποτε διαφορετικο απο ενα ρυθμιζομενο μετ/στη. Αφορα την περιπτωση οπου στην εξοδο εχουμε το προιον ενος ταλαντωτη παλμων, οπως στα φτηνα UPS. Εδω, οτι σχημα ημιτονου θα παρει απο το δικτυο αυτο θα βγαλει εξω και μαλιστα χωρις πολλα-πολλα Spikes, λογω της υστερησης του πυρηνα που μεχρι καποιο βαθμο διορθωνει ανωμαλιες καποιας χρονικης διαρκειας. Αρα τα περι παραμορφωσης δεν σχετιζονται με αυτην την τεχνολογια.

Εστω κι αν βρήκατε και με 2 % μάς κάνει θαυμάσια

Εγραψα άσχετο... γιατι το variac είναι ρυθμιζόμενο απο τον χρήστη
Στην τεχνολογία servo οι αγώγιμες βούρτσες έιναι διαφορετικές για να αντέχουν τα πάνω - κάτω , αν και διατηρω τήν αμφιβολία του ντεμαράζ για μεγάλες διορθώσεις , οπου πιστεύω οτι ένα solid state relay είναι απείρως ταχυτερο , αλλά το servo δέν γεννά μεταβατικά spikes ....οπότε είναι θέμα επιλογών / προτεραιοτήτων

Σωστα οτιδηποτε solid state ειναι πολυ γρηγοροτερο απο κατι Ηλεκτρομηχανικο αλλα εχει αλλα ζορια. Για μηχανηματα σαν κι αυτο που προτεινω η επιτυχια εγκειται στην υπαρξη γρηγορου σερβο (Οχι Σερβου...)
Παρακολουθωντας και καταγραφοντας τις μεγιστες και ελαχιστες τιμες τασεως στα συγκεκριμενα, με καταλληλο DMM, οι αποκλισεις ηταν στα πλαισια των +/- 2.5 βολτ, σε δοκιμες που στην εισοδο του υπηρχε χειροκινητο Βαριομετρο (Variac) που το εστριβε καποιος με λυσσα δημιουργωντας αποκλισεις των 40-60 Βολτ καθε φορα. Aξιοσημειωτη και εκπληκτικη συμπεριφορα για μηχανημα των 200 Ε.
Οσον αφορα την αξιοπιστια αυτη εξαρταται κυριως απο την κατασταση που βρισκονται τα καρβουνακια που πατανε τις σπειρες του Toroidal. Ειναι μηνες τωρα που δεν εχουν μετρησιμη φθορα. Αλλωστε καρβουνακια βρισκεις και στα περιπτερα.

Πιστεύω οτι θα δουλεύουν το ιδιο καλά και σε δύστροπα επαγωγικά φορτία (πχ ενισχυτές τάξεως ΑΒ ).

Ο σκοπός (IMHO) , είναι να το επηρεάσει διορθώνοντας αρμονικές και power factor

Σωστα αλλα κατι τετοιο μονο με Καθαροαιμο Ηλεκτρονικο τροπο (Regeneration του AC- βλεπε OnLINE UPS) γινεται με 10πλασιο και ανω κοστος.

H τεχνολογία αυτή όντως δέν είναι φθηνή , αλλά πιστεύω οτι σταθμίζοντας τήν ΜΗ ΥΠΑΡΞΗ ΒΛΑΒΩΝ , τήν ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ επι σειρά ετών , και τήν ΠΟΙΟΤΗΤΑ του αποτελέσματος και απο πλευράς σταθεροποίησης και απο πλευράς ταχύτητας και απο πλευράς ποιότητας ημιτόνου , είναι μάλλον αξεπέραστη μέχρι και διπλάσια -τριπλάσια κόστη απο DSPατα σταθεροποιητικά με ημιαγωγούς

ΔΕν εχεις παρα να δοκιμασεις. Φυσικα παντα σε σχεση με την αποδοση / τιμη. Οσο για την απουσια βλαβων δεν θα το ελεγα. Τα ferroresonant που εχω υποψιν μου δεν ηταν και τοσο αξιοπιστα. Το αδυνατο σημειο τους ειναι συνηθως η μεταβολη με τον καιρο και το ζορισμα, των χαρακτηριστικων των πυκνωτων (αυτων που παραλληλιζονται στο αεργο δευτερευον), σε τροπο ωστε να πεταγεται εκτος ισορροπιας ολο το συστημα. Ετσι "αρπαζαν" οι περιελιξεις του μετ/στη και απο κει και μετα χαιρετισματα. Και δεν μιλαμε για ερασιτεχνικες κατασκευες. Εχω ακομη δυο τετοιους μετ/στες των 5 KVA με αρπαγμενα τυλιγματα. Αν τους θελεις ειναι στην διαθεση σου για να ασχοληθεις. Εφοσον εισαι -υποθετω- Ηλεκτρονικος, θα γνωριζεις οτι δεν υπαρχει συσκευη που να μην βγαζει ποτε και καθολου βλαβες.

Καλώς ήλθατε στο club

Θα τα λέμε όποτε μπορείτε

You bet

.

:grinning-smiley-043

Aς μην μπερδευουμε καταστασεις. Το ημιτονικο ή μη της κυματομορφης δεν αφορα αυτη την τεχνολογια, που στην ουσια δεν ειναι τιποτε διαφορετικο απο ενα ρυθμιζομενο μετ/στη. Αφορα την περιπτωση οπου στην εξοδο εχουμε το προιον ενος ταλαντωτη παλμων, οπως στα φτηνα UPS. Εδω, οτι σχημα ημιτονου θα παρει απο το δικτυο αυτο θα βγαλει εξω και μαλιστα χωρις πολλα-πολλα Spikes, λογω της υστερησης του πυρηνα που μεχρι καποιο βαθμο διορθωνει ανωμαλιες καποιας χρονικης διαρκειας. Αρα τα περι παραμορφωσης δεν σχετιζονται με αυτην την τεχνολογια.

Δέν μπερδεύουμε τίποτα , μιά περιήγηση σε μιά εταιρεία πχ SOLA θα σας ενημερώσει σχετικά με το τι κάνουν και τι οχι μετο θέμα του ημιτόνου αυτά τα παθητικά θαυματάκια - ούτως ή αλλως δέν μίλησα για τούς συγκεκριμένους που αναφέρατε

Σωστα οτιδηποτε solid state ειναι πολυ γρηγοροτερο απο κατι Ηλεκτρομηχανικο αλλα εχει αλλα ζορια. Για μηχανηματα σαν κι αυτο που προτεινω η επιτυχια εγκειται στην υπαρξη γρηγορου σερβο (Οχι Σερβου...)
Παρακολουθωντας και καταγραφοντας τις μεγιστες και ελαχιστες τιμες τασεως στα συγκεκριμενα, με καταλληλο DMM, οι αποκλισεις ηταν στα πλαισια των +/- 2.5 βολτ, σε δοκιμες που στην εισοδο του υπηρχε χειροκινητο Βαριομετρο (Variac) που το εστριβε καποιος με λυσσα δημιουργωντας αποκλισεις των 40-60 Βολτ καθε φορα. Aξιοσημειωτη και εκπληκτικη συμπεριφορα για μηχανημα των 200 Ε.
Οσον αφορα την αξιοπιστια αυτη εξαρταται κυριως απο την κατασταση που βρισκονται τα καρβουνακια που πατανε τις σπειρες του Toroidal. Ειναι μηνες τωρα που δεν εχουν μετρησιμη φθορα. Αλλωστε καρβουνακια βρισκεις και στα περιπτερα.

....ναι δέν λέω αλλά το θέμα παραμένει , ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ οταν τρίβονται τα καρβουνάκια πάνω στον ..χαλκό..? ή στήν επίστρωση..? ΑΡΑΓΕ αυτά δέν γεννούν μεταβατικά ..???!!!!!

Σωστα αλλα κατι τετοιο μονο με Καθαροαιμο Ηλεκτρονικο τροπο (Regeneration του AC- βλεπε OnLINE UPS) γινεται με 10πλασιο και ανω κοστος.

...δέν αναφέρθηκα μόνο σε regenaration , μάλιστα για σταθερές μεγάλες/μικρές ή σχετικά χαμηλές κυμαινόμενες , ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΠΟΛΥ ΑΠΛΗ και ΤΡΟΜΕΡΑ ΚΑΛΗ ...ένας επαγγελματικός ενισχυτής και μιά γεννήτρια και έχουμε ημίτονο καθαρό / σταθερό/τέλειο με παραμόρφωση < 0.5%

ΔΕν εχεις παρα να δοκιμασεις. Φυσικα παντα σε σχεση με την αποδοση / τιμη. Οσο για την απουσια βλαβων δεν θα το ελεγα. Τα ferroresonant που εχω υποψιν μου δεν ηταν και τοσο αξιοπιστα. Το αδυνατο σημειο τους ειναι συνηθως η μεταβολη με τον καιρο και το ζορισμα, των χαρακτηριστικων των πυκνωτων (αυτων που παραλληλιζονται στο αεργο δευτερευον), σε τροπο ωστε να πεταγεται εκτος ισορροπιας ολο το συστημα. Ετσι "αρπαζαν" οι περιελιξεις του μετ/στη και απο κει και μετα χαιρετισματα. Και δεν μιλαμε για ερασιτεχνικες κατασκευες. Εχω ακομη δυο τετοιους μετ/στες των 5 KVA με αρπαγμενα τυλιγματα. Αν τους θελεις ειναι στην διαθεση σου για να ασχοληθεις. Εφοσον εισαι -υποθετω- Ηλεκτρονικος, θα γνωριζεις οτι δεν υπαρχει συσκευη που να μην βγαζει ποτε και καθολου βλαβες.

Εχω στήν κατοχή μου 2 διαφορετικά CVT (ferro) εκ τών οποίων το ένα λειτουργεί σε εξωτερικό χώρο για 8 χρόνια τωρα και δέν έχει παρουσιάσει το παραμικρό - κι αν έχει φορτωθεί , μέχρι και το 110% - εκείνο που αποτελεί προβλημα είναι όντως το βάρος 250VA - 13kgr 2500VA 95 Kgr

Αν έχετε κάτι που θα μπορούσα να δοκιμάσω σε δύσκολα φορτία με ντεμαράζ , ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ θα χαρώ

Επίσης : , μερικές φορές υπάρχουν ερασιτεχνικές κατασκευές που θα ζήλευαν αρκετοί ....

Καλώς ήλθατε στο club

Θα τα λέμε όποτε μπορείτε

You bet

Standing by

.

...δέν αναφέρθηκα μόνο σε regenaration , μάλιστα για σταθερές μεγάλες/μικρές ή σχετικά χαμηλές κυμαινόμενες , ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΠΟΛΥ ΑΠΛΗ και ΤΡΟΜΕΡΑ ΚΑΛΗ ...ένας επαγγελματικός ενισχυτής και μιά γεννήτρια και έχουμε ημίτονο καθαρό / σταθερό/τέλειο με παραμόρφωση < 0.5%

Υπήρχε ένας ενισχυτής του Metaxas που για τροφοδοτικό είχε έναν τελικό που δούλευε ακριβώς έτσι. Αναρωτιέμαι γιατί δεν έχουν βγει κι άλλοι κατασκευαστές με τέτοιες λύσεις. Στο κάτω-κάτω παιδευόμαστε (ή έστω παιδεύεστε) με ένα πρόβλημα που έπρεπε να μην υφίσταται. Επιτέλους, κατασκευαστές, δώστε μας καλά τροφοδοτικά!