Kανονισμός λειτουργίας.

17 June 2006
62,715
Χολαργός
Μιά και επήλθε συμπληρωματικός κανονισμός λειτουργίας για το club,υπάρχουν κάποιες απορίες.
Τι σημαίνει κομματική συζήτηση ή εθνική αντιπαράθεση??
Kανείς μέχρι τώρα δεν έχει γράψει ψηφίστε Κ.Κ.Ε,Ν.Δ ή ΠΑΣΟΚ.
Εθνική αντιπαράθεση τι σημαίνει??
Eπιτρεπεται ή όχι η συζήτηση πάνω στα εθνικά θέματα και οι διαφορετικές απόψεις???
Στο άρθρο 4 επιτρέπονται ή όχι οι σχολιασμοί πάνω στα κειμενα που μεταφέρονται απο αλλού και αναφερεται ρητά η πηγή??
Σχετικά με το αρθρο 2...Τι ακριβώς σημαινει???Δηλαδή εάν καποιος γραψει για αριστερούς αντιδημοκράτες π.χ. είναι πολιτική κρίση ή θίγει γενικώς τούς αριστερούς οπότε θα διαγράφεται???
Aρθρο6.Ποιό είναι το ύφος τού φόρουμ??Εχει οριστεί??
Aρθρο8.Γιατί p.m.??Οποιος είναι σίγουρος για τίς απόψεις του απαντά δημόσια.
Δυστυχώς επικρατεί αναίτιος φόβος και γνόμαστε politically correct.
Οταν δημιουργήθηκε το avclub μετά το κλεισιμο του avforum στηριχτηκε απο πολλά μέλη και ένας απο τούς λόγους ήταν και η δεσμευση της δημιουργίας σωματείου,πολύ πρίν απο τα μέσα Φεβρουαρίου που έχουμε φτάσει τώρα.
Αντ´αυτού τίθενται ´αυστηροί´κανόνες με αφορμή κείμενα πού είχαν συγκεκριμένη ιδεολογική κατεύθυνση.Παρ´ότι είμαι ολοκληρωτικά αντίθετος προς την συγκεκριμένη ιδεολογία ουδέποτε η δημοκρατία την πολέμησε με καταστολή.
Και τελικά απο ´καφέ´ η κατηγορία μετατρέπεται σιγά-σιγά σε cafe Βρυξελλών.
Τα Hi-Fi ,οι μουσικές και οι τέχνες γενικώς διαπνέονται απο ελευθερία.
Σαφώς οι προσωπικές προσβολές και οι προσωπικές ύβρεις ειναι απαράδεκτες και πρέπει να διαγραφονται αλλά όλα τα άλλα οδηγούν σε μιά περίεργη ´ησυχία´.
Ευχαριστώ.

Οι κανόνες, πρόσθετοι και ισχύοντες αφορούν όλες τις κατηγορίες.
από την δική σου απάντηση και μόνο κάνω την διαπίστωση ότι αρκετοί ίσως δεν έχουν ασχοληθεί μαζί τους.

Όλοι είναι προϊόν διαβούλευσης της διαχειριστικής ομάδας.

Απλά είμαι εκείνος που επιφορτίστηκε με το έργο της ανακοίνωσης.

Η διαχειριστική ομάδα πιστεύει ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την διατύπωση των νέων όρων.

ειχα την εντυπωση οτι το forum λειτουργουσε πολυ καλα
αυτα τα νεα αρθρα μηπως περιοριζουν τον ελευθερο λογο ?

Η αδυναμία να ελεγχθεί η "δράση" κάποιων μελών που θέλησαν να μετατρέψουν το Cafe σε βήμα ακροδεξιάς πολιτικής προπαγάνδας, έφερε τη συνηθισμένη κατασταλτική πρακτική που δυστυχώς καίει τα χλωρά μαζί με τα κατάξερα...

Επί της ουσίας δε των ερωτημάτων του Σπύρου, απάντηση δεν γράφτηκε. Απλά μαντεύουμε και ερμηνεύουμε κατά το δοκούν.

Υποθέτω οτι οι διαχειριστές της cafe κρίθηκαν ανεπαρκείς-που προσωπικά δεν το πιστευω καθόλου,το αντίθετο μάλιστα-για να υπάρχει μιά τόσο δραματική ´κανονιστική´λειτουργία με αφορμή την καφέ κυρίως,οπου κλειδώθηκαν τρια θεματα και μάλιστα όχι απο τούς διαχειριστές της εν λόγω κατηγορίας.
Μετά μάλιστα και απο τις διευκρινίσεις που δεν μου δόθηκαν ,να υποθέσω οτι ανα πάσα στιγμή κρινόμαστε ,οπότε θα πρεπει να χρησιμοποιουμε μικροσκοπιο στα κείμενά μας.
Τουλάχιστον καποιες διευκρινίσεις για το σωματείο που καθυστερεί χαρακτηριστικά εν αντιθέσει με τίς αρχικές ελκυστικές διακηρύξεις ίσως πρεπει να υπάρξουν.
Nothing Personal.
Υ.Γ
Ως γαυρος γλύτωσα,ως πολίτης γλύτωσα,οπότε απο εδώ και εμπρός μπορώ να κοιμάμαι ήσυχος.........................

Πιθανοτατα η δικη μου προσεγγιση να ειναι λανθασμενη αλλα:

Δεν εχω διαβασει ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ κανονισμο λειτουργιας σε κανενα φορουμ στο οποίο συμμετεχω.
Εκφραζω την γνωμη μου ελευθερα, δεν εχω σκοπιμοτητες και αν προκυψει θεμα και η γνωμη μου ενοχλει το κρινω αυτη τη στιγμη. Η τα μαζευω ζητωντας συγνωμη ή τα μαζευω γενικως.
Μεχρι στιγμης δεν εχει χρειαστει να κανω ούτε το ενα ούτε το άλλο εδω μεσα και ελπίζω να μην χρειαστει.
Οσο για τους κανονες, δεν ξερω ποιοι τους επεβαλαν αλλα μια που σκοπος ειναι να γινει καποιου ειδους σωματειο (με ενοχλει ο ορος αυτος ρε παιδια δεν βρισκουμε κατι άλλο?) θα μπορουσαν να ειναι ανοικτοι προς αλλαγες/προτασεις για μερικες μερες...

τι θα πει δηλαδή αντιπαράθεση "αμιγώς κομματική ή εθνική";

Γνωρίζουμε νομίζω όλοι πολύ καλά πού αναφέρεται το παράρτημα του κανονισμού λειτουργίας, αλλά ήταν αναγκαίο; Όσο και εάν θεωρώ τη στάση της διαχείρισης ακριβοδίκαιη και ψύχραιμη και κάθε άλλο παρά "ό,τι ενοχλεί το διαγράφουμε", δεν κρύβω ότι η πρώτη σκέψη που μου πέρασε από το μυαλό διαβάζοντας το παράρτημα, είναι ότι θα έπρεπε να μεταφερθεί στην ενότητα "φωτογραφία-βίντεο".

Υποθέτω οτι οι διαχειριστές της cafe κρίθηκαν ανεπαρκείς-που προσωπικά δεν το πιστευω καθόλου,το αντίθετο μάλιστα-για να υπάρχει μιά τόσο δραματική ´κανονιστική´λειτουργία με αφορμή την καφέ κυρίως,οπου κλειδώθηκαν τρια θεματα και μάλιστα όχι απο τούς διαχειριστές της εν λόγω κατηγορίας.
Μετά μάλιστα και απο τις διευκρινίσεις που δεν μου δόθηκαν ,να υποθέσω οτι ανα πάσα στιγμή κρινόμαστε ,οπότε θα πρεπει να χρησιμοποιουμε μικροσκοπιο στα κείμενά μας.
Τουλάχιστον καποιες διευκρινίσεις για το σωματείο που καθυστερεί χαρακτηριστικά εν αντιθέσει με τίς αρχικές ελκυστικές διακηρύξεις ίσως πρεπει να υπάρξουν.
Nothing Personal.
Υ.Γ
Ως γαυρος γλύτωσα,ως πολίτης γλύτωσα,οπότε απο εδώ και εμπρός μπορώ να κοιμάμαι ήσυχος.........................

Σπυρο πηγαινε να δεις την ταινια ...ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ
και θα μου πεις εμενα αν την γλυτωσεις....

Στέλιο έχω διαβάσει το ´Μηδέν και το Απειρο´του Καισλερ.
Αλλά θα δώ και την ταινία.Εχω ακούσει τα καλύτερα σχετικά με την ´ τετρομαγμένη ησυχία´της Ανατολικής Γερμανίας.

" . . .6. Οποιοδήποτε μήνυμα παραβιάζει τους παρόντες κανόνες ή δεν ταιριάζει, κατά την κρίση των moderators, με το ύφος και το περιεχόμενο του forum, θα κλειδώνεται ή θα διαγράφεται κατά περίπτωση. Ο δε συγγραφέας του θα υπόκειται, κατά την κρίση των moderators, σε προσωρινή ή μόνιμη διακοπή της εισόδου του στο site και στο forum (ban).

7. Οι παρόντες κανόνες μπορούν να τροποποιηθούν ανά πάσα στιγμή, κατά την κρίση των διαχειριστών.

8. Σε περίπτωση αμφιβολίας ή δυσερμηνείας των κανόνων, τα μέλη θα πρέπει να απευθύνονται αποκλειστικά με προσωπικό μήνυμα (pm) στον administrator ή σε κάποιον moderator.
. ."

1. McZab , ο Videomix σε ενόχλησε . Εδώ δεν είδα να ενοχληθείς καθόλου .

2. Θα καταλάβαινα αυτούς τους συμπληρωματικούς κανόνες , εάν το φόρουμ ανήκε πράγματι σε κάποιον ( φυσικό πρόσωπο ) .

3. Εάν επρόκειτο να γραφτώ τώρα για πρώτη φορά , διαβάζοντας αυτούς τους κανόνες , δεν θα το έκανα.

Ειναι σαφές οτι δεν πρέπει να σβήνονται κειμενα βάσει ιδεολογίας.
Υποθέτω δέ οτι βάσει τών παραγράφων 6,7,8 θα πρέπει να γίνεται φροντιστήριο σε οποιονδήποτε αναλαμβανει διαχειριστής.
Και αλήθεια.Η κρίση τών διαχειρστών που αποκτα τόση δυναμη θα γινεται βασει ποιών κριτηρίων???Των δικών τους υποκειμενικών ή άλλων που θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω.??
Aλήθεια ,αλλοιώς ξεκίνησε το avclub,σε χαλεπές εποχές που εζητείτο η συνδρομή ολων μας όταν έκλεινε το avforum.
Ποιός θα μάς φυλάει απο τούς φύλακες?O κακομοίρης ο Αισχύλος προφανώς δεν ήξερε τι σημαίνει politically correct ιδεολογία...........

μπηκε ενας .... εγραψε κατι ...τα κανε μανταρα με πολλους ..και τωρα πεφτουν τα τσεκουρια για προστατευσουν το ηθος .....

ποταποτητες που λεει και Πρεκας ....

Έχω πολλές αμφιβολίες για την αναγκαιότητα θέσπισης νέων κανόνων. Αντίθετα είμαι σχεδόν σίγουρος ότι αυτοί οι κανόνες θα πυροδοτήσουν πολύ περισσότερη συζήτηση γι' αυτούς, απ' όσο θα αιτιολογήσουν την λήψη διοικητικών μέτρων.

Αλήθεια, ο παρακάτω κανόνας εφαρμόζεται και στις αισθητικές προτιμήσεις; :flipout:
2. Απαγορεύονται αυστηρά εκφράσεις που θίγουν φιλοσοφικές, σεξουαλικές, κομματικές, θρησκευτικές, ή άλλες προτιμήσεις του κάθε μέλους.

Τέλος, με την ευκαιρία αυτή, μια ενημέρωση για την πορεία του μη κερδοσκοπικού σωματείου δε θα έβλαπτε...

Επίσης θα ήθελα να επισημάνω πόσο ενδιαφέροντες και κρίσιμοι , φαίνονται αυτοί οι νέοι όροι , όταν διαβαστούν εν συνδυασμώ με προ εβδομάδος δήλωση , συντονιστού κατηγορίας , η οποία είχε ως ακολούθως :

" . . .Το να βάλεις μυαλό στους νεοέλληνες είναι δύσκολη υπόθεση. Και όσον αφορά την έννοια του πολιτικού λόγου δεν μου χρειάζονται μαθήματα. Αλλά αυτό θέλουμε σε αυτή την χώρα. Εμείς είμαστε οι ξερόλες, οι σοφοί, εμείς που σε κάθε ευκαιρία επικαλούμαστε την "ελευθερία" του λόγου, (που κάποιοι άλλοι φρόντισαν να μας παρέχεται) . . ."

:chinscratch:

Με συγχωρείτε πολύ κύριοι Διαχειριστές, αλλά πρόσθετοι κανόνες στην καφέ, μήπως πρέπει να λάβουμε περισσότερες διευκρίνησεις για τους λόγους τους οποίους τέθηκαν.
Ολοι όσοι κατά κατά καιρούς συμμετούχουμε γνωρίζουμε είτε με τον έναν, είτε με τον άλλον τρόπο να προσέχουμε τι γράφουμε ή τέλος πάντως να έχουμε την ευαισθησία τουλάχιστον να μην προκαλούμε.
Δυσστυχώς πρακτικές τέτοιου είδους σε ένα φόρουμ με την δυναμική του AVClub, εκτιμώ ότι περισσότερο κακό κάνουν παρά καλό.
Αλλωστε οι νέοι κανόνες όπως καταλάβαμε πολύ καλά απευθύνοται σε ενεργά μέλη και όχι ανθρώπους που θα θελήσουν να εισέλθουν χωρίς εγγραφή.
Δεν θέλω να παρεξηγηθώ και το δηλώνω από την αρχή, κε Παναγιωτίδη εάν δεν σας είχα γνωρίσει δεν θα πίστευα ότι υπογράφατε εσείς τους κανόνες.
Τι τέλος πάντως συνέβει, μηπως μπορείτε να μας εξηγήσετε επιτέλους?

Και εγω ειμαι κατα των κανονων, ομως τους θεωρω απαραιτητους. Δεν αναφερομαι στους συγκεκριμενους κανονες αλλα αν δεν υπαρχουν καθολου ή αν ειναι ελλειπεις ή ασαφεις ποιος θα μας σώσει απο τους ηλιθιους και τους πονηρους? Το προβλημα λοιπον ειναι η τήρηση τους και η παρακολουθηση ολων των μηνυματων απο τους υπευθυνους.

Συμφωνω με τον Αγγελο. Κι εγω δεν εχω διαβασει ποτε κανεναν κανονα και δεν ειχα ποτε προβλημα. Δε χρειαζεται να εχεις διαβασει το νομο που λεει πως δεν πρεπει να πετας σκουπιδια στο δρομο. Αν εισαι σοβαρος και τα εχεις 400 δεν τα πετας ακομα και αν ο νομος σου επιβαλλει να το κανεις!!!

Re: Απάντηση: Kανονισμός λειτουργίας.

Και εγω ειμαι κατα των κανονων, ομως τους θεωρω απαραιτητους. Δεν αναφερομαι στους συγκεκριμενους κανονες αλλα αν δεν υπαρχουν καθολου ή αν ειναι ελλειπεις ή ασαφεις ποιος θα μας σώσει απο τους ηλιθιους και τους πονηρους?

FRANCIS
Yeah. I think Judith's point of view is very valid, Reg, provided the
movement never forgets that it is the inalienable right of every man...

STAN
Or woman.

FRANCIS
...or woman. To rid himself...

STAN
Or herself.

FRANCIS
...or herself.

REG
Agreed.

FRANCIS
Thank you brother.

STAN
Or sister.

FRANCIS
...or sister. Where was I?

REG
I think you'd finished.

FRANCIS
Oh, right.

REG
Furthermore, it is the birthright of every man...

STAN
Or woman.

REG
Why don't you shut up about women, Stan. You're putting us off.

STAN
Women have a perfect right to play a part in our movement, Reg.

Monty Python's Life of Brian

Μου γεννήθηκε και μιά άλλη απορία μετά το σχόλιο του send....
Eάν εγώ δηλώσω ανοικτά οτι είμαι λεσβία και ως εκ τούτου θιξω έμμεσα τις ερωτικές προτιμήσεις τών υπολοίπων μελών(κοριτισών ή αγοριών)του club θα διαγραφώ ,θα διαγραφεί το μήνυμα τής δηλώσεώς μου ή θα πρεπει να παψω να είμαι λεσβία??
Aυτά για το άρθρο 2