Κάρτα ήχου; (X-Meridian τέλος)

widescreenman

AVClub Enthusiast
4 August 2006
746
Αθήνα
Ok, αφού η X-Meridian δεν υπάρχει πλέον πουθενά, ποιά κάρτα μου προτείνετε για HTPC guys;
Σημασία έχουν μόνο η ποιότητα ήχου και οι αξιοπρεπείς drivers... όχι τα games. :music-smiley-005:

Η Asus Xonar D2/PM έχει δοκιμαστεί;

Καλημερα φιλε μου....και γω επειδη ειμαι στο ψαξιμο διαβαζω διαφορα τεστ απο ξενα φορα και περισσοτεροι καταληγουν μην εχοντας πια την Meridian οτι οι καλλιτερες επιλογες ειναι η Asus Xonar και η Prelude...Kαι οι δυο υπαρχουν στο Ellada αυτη την στιγμη αλλα ποια ειναι η καλλιτερη ακομα.....στην αναμονη ειμαστε.Πρεπει να γινει κανενα τεστακι για τα τελικα πορισματα......ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΕΣΤΑΔΟΡΟΣ ΒΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ??????????

η audiotrak ειχε ενα προβλημα με το bass management στην προηγουμενη της καρτα, κατι που σημαινει οτι δεν εκανε και παρα πολυ για HTPC.

Ας την δουν τα παιδια που την ειχαν-εχουν μπας και καταλαβουν αν αλλαξε κατι για να λυθει το προβλημα αυτο.

Όντως, η Prodigy 7.1 HiFi είχε λίγο "λειψούς" drivers στα XP. Απ' ότι βλέπω έχουν βγει drivers και για Vista, οπότε θα κοιτάξω να δοκιμάσω την δικιά μου κάτω από Vista ώστε να δω αν έχουν βελτιωθεί τα πράγματα.. ίσως τα καταφέρω απόψε μάλιστα.

Ok, αφού η X-Meridian δεν υπάρχει πλέον πουθενά, ποιά κάρτα μου προτείνετε για HTPC guys;
Σημασία έχουν μόνο η ποιότητα ήχου και οι αξιοπρεπείς drivers... όχι τα games. :music-smiley-005:

Η Asus Xonar D2/PM έχει δοκιμαστεί;

Την εγκατέστησα την Κυριακή και μετά από λίγο παίξιμο δείχνει εξαιρετική. Λογισμικό XP Pro SP2.

Είναι συνδεμένη αναλογικά 2 channels με έναν προενισχυτή Theta Casablanca III και φυσικά ψηφιακά μέσω coaxial.

Σε D.D. είχε απλά υποδειγματική συμπεριφορά. Τώρα παραπέρα μετά από λίγες ημέρες που θα παίξω λίγο παραπάνω μαζί της.

Την εγκατέστησα την Κυριακή και μετά από λίγο παίξιμο δείχνει εξαιρετική. Λογισμικό XP Pro SP2.

Είναι συνδεμένη αναλογικά 2 channels με έναν προενισχυτή Theta Casablanca III και φυσικά ψηφιακά μέσω coaxial.

Σε D.D. είχε απλά υποδειγματική συμπεριφορά. Τώρα παραπέρα μετά από λίγες ημέρες που θα παίξω λίγο παραπάνω μαζί της.
Κωστα κρεμομαστε απο τα χειλη σου.....και τα αυτια σου-bye--bye--bye-

Η Prodigy HD2 δίνει αναλογικά μόνο δύο κανάλια.Τα πολυκάναλα μέσω optical.Πράγμα που αυτομάτως περιορίζει τα HD φορμά ήχου.

Πάμε για άλλη δλαδή.
Η την προηγούμενη (Hi-Fi 7.1 αν "εφτιαξε" στα Vista)
ή την Asus..

Δημήτρη για ξανατέσταρε please την Prodigy Hi Fi 7.1 σε Vista και πες μας.

Εχω μια πολύ καλή αλλά βγάζει μόνο 5.1 αναλογικά.
Ενώ ο ενισχυτής μου παίρνει 7+.Κρίμα δεν είναι ?

Ok, αναμένουμε! :worshippy:

Re: Απάντηση: Κάρτα ήχου; (X-Meridian τέλος)

Η Prodigy HD2 δίνει αναλογικά μόνο δύο κανάλια.Τα πολυκάναλα μέσω optical.Πράγμα που αυτομάτως περιορίζει τα HD φορμά ήχου.

Πάμε για άλλη δλαδή.
Η την προηγούμενη (Hi-Fi 7.1 αν "εφτιαξε" στα Vista)
ή την Asus..

Δημήτρη για ξανατέσταρε please την Prodigy Hi Fi 7.1 σε Vista και πες μας.

Εχω μια πολύ καλή αλλά βγάζει μόνο 5.1 αναλογικά.
Ενώ ο ενισχυτής μου παίρνει 7+.Κρίμα δεν είναι ?

Δημηρεη μην τρελλαινεσαι με τα καναλια......

Δεν υπαρχουν πολλες ταινιες σε παραπανω απο 5 καναλια.....
Αρκει που θα ακουσεις με το νεο φορμα....
ασε τα 2 καναλια που "πουλανε" παραπανω ,mixedup ειναι ετσι κι αλλιως......

Κωστα κρεμομαστε απο τα χειλη σου.....και τα αυτια σου-bye--bye--bye-

Βλασση καλα κανεις και το ψαχνεις αλλα δεν νομιζω να παιξει συγκριτικο με ολες αυτες τις καρτες....ηδη μεταξυ meridin και prelude η δευτερη βγηκε αξιοπρεπεστατη και λιγο κατωτερη σε καποια σημεια απο την πρωτη..

Τωρα μακαρι καποιος να μπορουσε στο ιδιο συστημα να τεσταρει και prelude και asus και audiotrack για να βγει ενα αξιοπιστο αποτελεσμα αλλα δυσκολο το κοβω..

Εγω παντως θα διαλεγα την prelude με 220 ευρουλακια απο το πλασιο..και θα ανησυχουσα περισσοτερο για καμμια ασυμβατοτητα με το συστημα παρα για τον ηχο..

Φυσικα η γνωμη μου για παρτη μου μονο

Υ.Γ Τη καρτα εχεις τωρα στο pc ? Eισαι ευχαριστημενος και που νομιζεις οτι πασχει ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κάρτα ήχου; (X-Meridian τέλος)

Δημηρεη μην τρελλαινεσαι με τα καναλια......

Δεν υπαρχουν πολλες ταινιες σε παραπανω απο 5 καναλια.....
Αρκει που θα ακουσεις με το νεο φορμα....
ασε τα 2 καναλια που "πουλανε" παραπανω ,mixedup ειναι ετσι κι αλλιως......

Κατ αρχήν με λένε Δημήτρη και είμαι καλά !(σιγά..:flipout:)

Εστω οτι είναι mixed up. Υπάρχουν δύο πίσω ηχεία στον χώρο μου που θέλω να τα ακούω.
Εσένα τί σε πειράζει ??:BDBDG54:
Ζηλιάρη..

Ασε που μερικές ταινίες καινούριες θα είναι και 7.1

Γιατί να μην πάρω μια καρτούλα να τελειώνω,εεε????:violent-smiley-030::flipout:

Βλασση καλα κανεις και το ψαχνεις αλλα δεν νομιζω να παιξει συγκριτικο με ολες αυτες τις καρτες....ηδη μεταξυ meridin και prelude η δευτερη βγηκε αξιοπρεπεστατη και λιγο κατωτερη σε καποια σημεια απο την πρωτη..

Τωρα μακαρι καποιος να μπορουσε στο ιδιο συστημα να τεσταρει και prelude και asus και audiotrack για να βγει ενα αξιοπιστο αποτελεσμα αλλα δυσκολο το κοβω..

Εγω παντως θα διαλεγα την prelude με 220 ευρουλακια απο το πλασιο..και θα ανησυχουσα περισσοτερο για καμμια ασυμβατοτητα με το συστημα παρα για τον ηχο..

Φυσικα η γνωμη μου για παρτη μου μονο

Υ.Γ Τη καρτα εχεις τωρα στο pc ? Eισαι ευχαριστημενος και που νομιζεις οτι πασχει ?
Kωστα καλημερα ...μηπως αυτη την εβδομαδα καποιο βραδυ να πιουμε κανενα drink και να τα πουμε απο κοντα?Ψηνεσαι?
τωρα σχετικα με την καρτα που εχω λεγεται Superfix 2 με 7,1 καναλια και την ειχε το μαμαμπορντ της Asus Blitz Extreme.
Παιζει συμπαθητικα αλλα σιγουρα θελω παραπανω στον ηχο και το ψαχνω........Ειμαι μεταξυ Prelude --Asus Xonar......Το ψαχνω παντως!!!!!Να εισαι καλα φιλε συμπατριωτη!!:Banane0::Banane0:

Λοιπόν! Έχουμε και λέμε.

Για αρχή, έβαλα την κάρτα Audiotrak Prodigy 7.1 HiFi μέσα στο κυρίως μηχάνημά μου (Athlon X2 4600, Asus M2NPV-VM) το οποίο τρέχει Vista Ultimate.

Δοκίμασα με δύο drivers, αυτούς που υπάρχουν στο επίσημο site της Audiotrak (beta) αλλά και τους reference της Via για το συγκεκριμένο chipset (Envy24).

Τα αποτελέσματα είναι τα παρακάτω:

- Η κάρτα αναγνωρίστηκε κανονικά και στις δύο περιπτώσεις. Με τους reference drivers φάνηκε απλά σαν "Envy24 device". Με αυτούς της Audiotrak, αναγνωρίστηκε κανονικά σαν Prodigy 7.1 HiFi και εγκαταστάθηκαν και όλα τα σχετικά utilities της.

- Και στις δύο περιπτώσεις, τα Vista δεν ενεργοποιούν τις "καλές" ρυθμίσεις ήχου (bass management, room correction, κτλ) αλλά σε περίπτωση που δηλωθούν ηχεία 5,1 ή 7,1 μπορούν να δηλωθούν ποια από αυτά είναι small και ποια large. Δεν υπάρχουν επιπλέον ρυθμίσεις όπως crossover frequencies κτλ. αλλά είναι καλύτερα από τα XP στα οποία δεν μπορούσαμε να ρυθμίσουμε τίποτα. Επίσης, μείον αποτελεί το γεγονός ότι ανάλογα αν ορίζουμε τα περιφερειακά small ή large, η ίδια ρύθμιση ισχύει και για το κεντρικό κανάλι. Δηλαδή δεν υπάρχει ξεχωριστή ρύθμιση για αυτό.

- Με τους reference drivers δεν μπορούμε να πάρουμε από την ψηφιακή τού έξοδο σήμα καλύτερο από 48Κ/24bit. Με τους "κανονικούς" έχουμε επιλογή μέχρι και 192Κ/24bit. Το δικό μου DAC κλείδωσε κανονικά στους 96Κ/24bit.

- Κάποια στιγμή τα Windows μου εμφάνισαν update για τον driver της Audiotrak που είχα περασμένο. Όταν δέχτηκα να κάνει το update, με γύρισε στον γνωστό reference driver της Via.. :violent-smiley-030::violent-smiley-030:

- Ο driver της Audiotrak αυτή τη στιγμή είναι beta. Εκτιμώ ότι όταν βγει η κανονική έκδοση, δεν θα μας εκνευρίζει το Windows Update με τον καινούργιο driver.

Λίγο πολύ αυτά.

Δεν έκανα ακροάσεις από τις αναλογικές εξόδους, μιας και το συγκεκριμένο PC δεν είναι συνδεδεμένο αναλογικά με τον ενισχυτή μου, αλλά θεωρώ απίθανο να υπάρχει διαφορά στην ποιότητα ήχου μεταξύ των XP και των Vista.

Ακούω σχόλια / ερωτήσεις..

Τα πολύ βασικά τα κάνει, άρα αν την έχουμε δεν την πετάμε. Αλλά υπάρχουν πολύ καλύτερες, ειδικά από ευκολίες.

Από ήχο, πρέπει να γίνει δοκιμή σε reference περιβάλλον για να μπορέσει οποιοσδήποτε να αποφανθεί.

Μάλλον για Asus πάμε; Από τα driver features στο επίσημο site:

"FlexBass™: Professional Bass Management/Enhancement system
Other Effects:
10-band Equaliser/27 Environment Effects

Επίσης βγάζει και την D2X, με interface PCI-express. Δε βλέπω να έχει κάποιες διαφορές από την απλή PCI, πέρα από καλύτερη υποστήριξη Vista.

Info εδώ και εδώ.