Πρόσφατα αγόρασα από την Ιταλία, ένα mainframe Tektronix μαζί με δύο εξειδικευμένες και προσθαφαιρούμενες γεννήτριες για καλιμπράρισμα παλμογράφων. Αγοράστηκαν για backup (ήδη έχω σε λειτουργία δυο ίδιες). Στη πρώτη εικόνα βλέπετε το προϊόν πως ήταν στο eBay. Στη δεύτερη βλέπετε τι παρέλαβα όταν άνοιξα την συσκευασία. Να τονίσω πως η συσκευασία ήταν άθικτη (τουλάχιστον με βάση την δική μου εμπειρία) ενώ πουθενά δεν υπήρχαν κομμάτια από τα σπασμένα πρόσθια panel. Νομίζω πως υπάρχουν δυο πιθανότητες. Η πρώτη ο πωλητής ναι είναι λαμόγιο και να έβαλε τις σπασμένες στη θέση των κανονικών άθικτων γεννητριών. Η δεύτερη κάποιος να άνοιξε το δέμα και να προσπάθησε να τις αφαιρέσει, χωρίς να ξέρει πως, και έτσι τις έσπασε. Ο πωλητής μου λέει πως έβαλε τις σωστές γεννήτριες στη συσκευασία. Να τονιστεί πως η μεταφορική ήταν δική του επιλογή ενώ ζήτησε και μια πρόσθετη αμοιβή μεταφορικών, διότι η αρχική εταιρία που είχε δώσει στο eBay είχε σταματήσει την μεταφορά αντικειμένων στην Ελλάδα. Πάντως το δέμα όσο και να το εξέτασα, δεν βρήκα ίχνη ανοίγματος, ούτε στοιχεία κακοποίησης κατά την μεταφορά (π.χ το mainframe ΤΜ515 δουλεύει κανονικά και δεν έχει ούτε μια ρωγμή, ενώ λογικά σε περίπτωση κακής μεταφοράς, θα ήταν το πρώτο που θα έσπαγε. Επίσης επαναλαμβάνω πως δεν βρήκα κομμάτια από τις σπασμένες προσόψεις. Τι προτείνετε να κάνω. Να πάω σε καταγγελία στο eBay; Θα κερδίσω τίποτα; Το κόστος επιστροφής είναι μεγάλο και αθροιζόμενο με το μέχρι τώρα κόστος των μεταφορικών, υπερβαίνει την αξία των αντικειμένων. Βασικά μου τη δίνει είτε να με κοροϊδεύουν, είτε να καταστρέφουν με τέτοιο τρόπο τα μηχανήματα. Περιμένω προτάσεις για το τι θα κάνατε στη θέση μου.