Κατασκευή home cinema!! Βοήθεια!!

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

nick peios

Established Member
6 March 2010
140
Νάουσα
Αρχικά σας παραθέτω τον χώρο μου!

IMG_0840.jpg
1. το καθιστικό στο οποίο θα τοποθετήσω το home cinema με τα ηχεια 5.1 και τον προτζέκτορα.
Υπάρχει ήδη το πανί 100´(ήρθε σήμερα από αγγλία) και ο onkyo 608 , αναμενεται ο benq 1070 από την avart και λείπουν τα ηχεία!!!!
IMG_0838.jpg
2. το σημείο τοποθέτησης του πανιού 100´στον απέναντι τοιχο πάνω από το παράθυρο και αριστερα.
IMG_0839.jpg
3. το σημείο τοποθέτησης του projectora στο πάνω οριζόντιο δοκάρι , στα 3.1-3.3 μ, !!

IMG_0828.jpg

το πίσω μέρο του καναπέ? ΡΕ γαμ.... πάνω στο ράφι με τα βιβλία θα ήταν το τέλειο μέρος για τον benq αλλά απέχει 5 μ από την οθονη ...οπότε μάλλον θα χρειαζόταν οθόνη γύρω στα 150´......!!!!:BDGBDGB53:
οπότε κρέμασμα!!!
Ποια η γνώμη σας για ηχεία?
έχω υπόψιν τα παρακάτω ..
1.klipsch rf 82ii-rc62ii-rs52ii χωρις σαμπ από ιταλία 1680 ε +550 το σαμπ sw-112(αρκετά χρήματα...αξίζει η υπέρβαση?) :firstprize: http://www.hifiprestige.it/it/63-pack-home-cinema
2.klipsch rf 52ii-rc52ii-rs42ii χωρις σαμπ από ιταλία 1100 ε +550 το σαμπ sw-112 http://www.hifiprestige.it/it/63-pack-home-cinema
3. σειρα bronze bx monitor audio 5.1 http://www.skroutz.gr/s/2750561/Monitor-Audio-Bronze-BX-AV-Set.html
4. acoystic energy neo 5.1 http://www.skroutz.gr/s/342314/Energy-Acoustic-Energy-Aegis-NEO-5-1.html (υπάρχει κάπου ελλάδα η neo v2 σειρά και πόσο?) εικονομικότερα όλων....(χάνουμε σε ποιότητα αρκετά από τα άλλα...?)
5.....υπάρχει κάποια άλλη επιλογή μέχρι τα 1800ε?
Ας λάβουμε υπ´όψιν ότι υπάρχει σκέψη αργότερα για αγορά δικάναλου (μάλλον rotel) για ακροάσης μουσικής με τη βοηθεια της δυάδας των μπροστινών ηχείων!:guitarist:

:violent-smiley-030:έχουμε μπλέξει για τα καλά...xixi..... και να φανταστείτε υπάρχει και το στήσιμο του projectora για τον οποίο δεν έχω ακομη αποφασίσει για τα συνοδα του καλώδια..βάση...κτλ(εκτός του πανιού).....!!!!

παίδες βοήθεια...!!!!!

nick peios

Established Member
6 March 2010
140
Νάουσα
καταρχάς ταιριάζουν πίσω ηχέια βάσης ή σαραουντ?
θα τοποθετηθουν ένα στο κουτι δίπλα στο πινακα 1η φωτο και ένα στον πίσω τοίχο κάτω από το πατάρι με τα βιβλία 4η φώτο στη γωνία με το κάθετο δοκάρι .
Ποια η γνώμη σας?

kosmous

Supreme Member
17 June 2006
4,470
Δύσκολος ο χώρος σου , δεν μπορώ να σε βοηθήσω στα ηχεία διότι δεν έχω ακούσει κανένα , αλλά για να σε βοηθήσουν τα παιδιά εδώ γράψε τα τετραγωνικά σου .

Χαίρομαι που υπάρχει και άλλος με το μικρόβιο στην πόλη μου , όταν παραλάβεις τον προβολέα αν χρειαστείς βοήθεια στο στήσιμο εδώ είμαι , εκτός και αν είσαι Νάουσα Πάρου .

Last edited:

nick peios

Established Member
6 March 2010
140
Νάουσα
ο χώρος μπορεί να διαιρεθεί σε 3 τμήματα η τραπεζαρία , το τμημα του μπιλιάρδου αριστερά του καθιστικού και το κυρίως μέρος με το καναπέ. Περίπου 55 τμ πρέπει να είναι όλο με το μεγαλύτερο μέρος να καπαλαμβάνει ο καναπές περίπου 25-30 τμ.
Φίλε kosmous από Νάουσα Ημαθίας είμαι ....!!

anges

New member
22 May 2012
55
Αθηνα
πιστεύω το πακετο των klipsch 82ii,rc62ii,rs52ii+sub12 οχι μικρότερο θα`σαι super.
Eχω τα ιδια σχεδόν αντι 82ιι-62ιι σε χώρο 28τ.μ και γκρεμίζεται το σύμπαν.

Last edited:

nick peios

Established Member
6 March 2010
140
Νάουσα
rs 52ii ή rb 61ii για πίσω?
γενικα το δίλλημα με τα surround υπάρχει είτε μιλάμε για τα klipsch είτε οτιδήποτε άλλο...
στα kliπsch απλώς έχω υπόψιν και αυτή τη λύση http://www.amazon.de/dp/B0096SEZ3U/...N=B0096SEZ3U&ascsubtag=fZZKeMZk4fiqdh2HMCNvGw
περιπου 180ε πιο φτηνή.
ρε παίδες όσον αφορά την τοποθέτηση στο χώρο μου, κάποια βοήθεια?
επίσης εάν πάω στην επιλογή των klipsch
ποια η γνώμη σας για το σαμπ sw-112? μήπως να αναζητήσω κανα μεταχειρισμένο rw-12d τουλάχιστον εμφανισιακά:afro: δείχνει ανώτερο ..
τώρα το θέμα είναι από πλευράς ήχου και τιμής ποιες οι διαφορές?

nick peios

Established Member
6 March 2010
140
Νάουσα
ρε παιδες καμια βοήθεια για τα ηχεία!!! :BDBDG54:
ειναι καλή η τοποθέτηση που προτείνω? βασης η σαραουντ?
ειναι καλη επιλογη τα κλιπσ? 82ιι η 52ιι?
αν ναι......
rw112 ή rw-115 η metaxeirismeno rw-12d?
μουσικα θα παρω καλο αποτέλεσμα απο τα rf82ii h rf 52ii?

ή παλι......
υπάρχει κατι καλύτερο (5.1) που να ταιριάζει στον onkyo 608?
ευχαριστω!!!!

nick peios

Established Member
6 March 2010
140
Νάουσα
πολυ φτηνιάρικη κατασκευή βλέπω στο sw-112 !! γιατί? στα μάτια μου το rw-12d ήταν και πιο στιβαρό και πιο δυνατό και πολύ πιο όμορφο!!! κρίμα!!!

Jargon

AVClub Enthusiast
10 February 2008
867
ΑΘΗΝΑ
Πάντως αν δεν βγάλεις τον καναπέ μπροστά από το παράθυρο που θα μπει η οθόνη front stage της προκοπής, ασχέτου ηχείου, εκτός κι αν βάλεις μικρά ηχεία και ψηλά (ψόφια δηλαδή) δεν θα έχεις. Είτε θα χτυπάει το δεξί πάνω στον καναπέ ή εκτός (δεξιά) ή θα πρέπει να συμπτύξεις τα πάντα αριστερά (χάλια). Αυτό δεν αλλάζει. Τα surrounds πάλι είναι δύσκολη υπόθεση γιατί πρέπει να μπουν σε άξονα δεξιά-αριστερά από τα αυτιά σου (λίγο ψηλότερα) και θα έχουν άνοιγμα τεράστιο σε σχέση με τα μπροστινά ενώ θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα ικανά για να αποδώσουν. Οπότε γι'αυτά πας στη λύση "πίσω απο τη θέση ακρόασης" και σε βάσεις που δεν είναι σωστή μεν αλλά αν δεν έχεις επιλογή...... Άλλη λύση θα ήταν να τα κρεμάσεις από το ταβάνι δεξιά-αριστερά απο τη θέση ακρόασης λίγο ψηλά βέβαια και να τους δώσεις τη σωστή κλίση.

Γενικά ο χώρος σου είναι ιδιαίτερα δύσκολος και ίσως ένα πιο μαζεμένο σύστημα, αν και για χαμηλότερες στάθμες ίσως να είναι καλύτερη λύση αισθητικά και ηχητικά.

nick peios

Established Member
6 March 2010
140
Νάουσα
Πάντως αν δεν βγάλεις τον καναπέ μπροστά από το παράθυρο που θα μπει η οθόνη front stage της προκοπής, ασχέτου ηχείου, εκτός κι αν βάλεις μικρά ηχεία και ψηλά (ψόφια δηλαδή) δεν θα έχεις. Είτε θα χτυπάει το δεξί πάνω στον καναπέ ή εκτός (δεξιά) ή θα πρέπει να συμπτύξεις τα πάντα αριστερά (χάλια). Αυτό δεν αλλάζει. Τα surrounds πάλι είναι δύσκολη υπόθεση γιατί πρέπει να μπουν σε άξονα δεξιά-αριστερά από τα αυτιά σου (λίγο ψηλότερα) και θα έχουν άνοιγμα τεράστιο σε σχέση με τα μπροστινά ενώ θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα ικανά για να αποδώσουν. Οπότε γι'αυτά πας στη λύση "πίσω απο τη θέση ακρόασης" και σε βάσεις που δεν είναι σωστή μεν αλλά αν δεν έχεις επιλογή...... Άλλη λύση θα ήταν να τα κρεμάσεις από το ταβάνι δεξιά-αριστερά απο τη θέση ακρόασης λίγο ψηλά βέβαια και να τους δώσεις τη σωστή κλίση.

Γενικά ο χώρος σου είναι ιδιαίτερα δύσκολος και ίσως ένα πιο μαζεμένο σύστημα, αν και για χαμηλότερες στάθμες ίσως να είναι καλύτερη λύση αισθητικά και ηχητικά.

τι εννοείς πιο μαζεμένο σύστημα?
άντε και τραβίξαμε τον καναπέ 1-1,5 μετρ πίσω...?
Απότι διάβασα μάλλον στο χώρο μου θα ήταν καλύτερο να πάω σε πίσω μονοκαναλα ηχεία και όχι σαρράουντ?

nick peios

Established Member
6 March 2010
140
Νάουσα
παίδες βοήθεια γιατί έχω πελαγώσει.......:furious3:
μέχρι που μου πέρασε από το μυαλό να τα πουλήσω όλα
(τον ονκυο που έχω, τον benq 1070 που θα μου έρθει και την 100´ οθόνη που πήρα )!!!!!!!
Κακώς βιάστηκα!!!!

Jargon

AVClub Enthusiast
10 February 2008
867
ΑΘΗΝΑ
Το αν θέλεις να τραβήξεις τον καναπέ εσύ το ξέρεις αλλά το θέμα είναι να μην παρεμβάλεται μεταξύ θέσης ακρόασης και ηχείου οπότε και με 1.5 μέτρα δεν αρκεί αλλά σίγουρα βοηθάει. Αν δεν είχεις το μπιλιάρδο αυτό που θα έπρεπε να κάνεις είναι να γυρίσεις τον καναπέ γωνία τούμπα. Δηλαδή ο καναπές που είναι μπροστά από ηχείο να μπει από τη μεριά της κολώνας (μπροστά της) κι έτσι θα κοιτούσε και παράθυρο όποιος κάθεται εκεί. Αν μπορείς να το κάνεις και δεν ενοχλεί το μπιλιάρδο έχεις φτιάξει ένα ωραίο παραλληλόγραμμο χώρο για τα ηχεία.

Οπότε βάζεις τα Klipsch εκεί και κάνεις μια καλή αρχή.

Για τα surrounds να πάρεις κανονικά. Προσωπικά (και όχι μόνο) δίπολα, τρίπολα (χαχα) και διάφορα τέτοια gimmicks ποτέ δεν τα συμπαθησα αλλά δυστυχώς υπάρχουν χώροι που δεν υπάρχουν και πολλές άλλες επιλογές (εσύ για τα surrounds έχεις επιλογή). Σου είπα τι πρέπει να κάνεις ως ιδανικότερη λύση κι δεν είναι εφικτό τότε από πίσω σε βάσεις. Πάντως μην αποκλείεις το κρέμασμα από πάνω γιατί ηχητικά θα ήταν σαφώς καλύτερα αλλά για να πάρεις καλό αισθητικό αποτέλεσμα θέλει custom δουλειά. Αν θελήσεις 7.1 τότε και πίσω και πλάγια. Ξεκίνα λοιπόν με δυο ηχεία βάσης για surrounds, βάλε τα πίσω σε κάποια απόσταση από τον καναπέ και μετά είτε τα αφήνεις όπως είναι ή τα πας πιο πίσω και βάζεις άλλα στα πλάγια. Πάντως η σωστή θέση για τα surrounds δεν είναι πίσω από τον καναπέ αλλά στα πλάγια όπως σου είπα και παραπάνω. Απλά είναι τα πράγματα όσον αφορά το που πρέπει να μπούνε και σου είπα και πως.

Το θέμα μπάσα είναι μια άλλη υπόθεση (το σαμπ εννοώ) και αναλόγως του πως θα το τοποθετήσεις, ρυθμίσεις κτλ θα λασπώνει ή θα εμπλουτίζει τον ήχο σου. Αυτό εξαρτάται και από την επιλογή του σαμπ και κυρίως από το πως θα το ρυθμίσεις / δέσεις με τα ηχεία. Με αυτό εννοώ την περιοχή του crossover και τις ακυρώσεις / μπουμαρίσματα που σίγουρα θα έχεις.
Εκεί θα δυσκολευτείς και χωρίς EQ ιδανικό δεν θα γίνει το μπάσο αλλά για την ώρα μην σκας. Το βλέπεις αργότερα.

Με άλλα λόγια δΔεν χρειάζεται να τα πουλήσεις, ηρέμησε και ξεκίνα σιγά σιγά. Αυτές είναι οι λύσεις μην ψάχνεις παρακάτω.

Jargon

AVClub Enthusiast
10 February 2008
867
ΑΘΗΝΑ
Τώρα που ξαναβλέπω το χώρο σου το δεξί surround μπορείς να το βάλεις και στον τοίχο δίπλα από το παράθυρο και το άλλο να το καταβάσεις από το δοκάρι που περνάει πάνω από το κεφάλι σου όταν κάθεσαι στον καναπέ και βλέπεις την οθόνη (που θα βάλεις). Για να μην ενοχλεί το μπιλιάρδο θα πρέπει να μπει σε υψος 2-2.20 από το πάτωμα οπότε μέτρα από το δοκάρι πόσο πρέπει να κατέβεις.

Εάν δεν θέλει να μπλέξεις καθόλου πάρε τα δυο ηχεία βάσης βάλε το ένα στον τοίχο που σου λέω (δεξιά) και το άλλο αριστερά δίπλα στο μπιλιάρδο και να το τραβάς όταν θες να δεις ταινία. Μόλις τη δεις θα το πηγαίνεις διπλα στον καναπέ για να μην ενοχλούν τα καλώδια. Μπελάς αλλά όχι και τίποτα δύσκολο.

nick peios

Established Member
6 March 2010
140
Νάουσα
φίλε jargon εκτιμώ πολύ το ότι μπήκες στο κόπο και προσπαθείς να με βοηθήσεις...
νασαι καλα φίλε!!

nick peios

Established Member
6 March 2010
140
Νάουσα
καλώδια για τα κλιπς 5.1 απο που και ποια? Σχετικά φθηνά με καλή απόδοση.:afro:
τα καλώδια ηχείων(για όλο το 5.1) + hdmi της crystal audio http://www.crystalaudio.gr/ProductCatalog/Accessories/Cables.aspx αρκουν ως επιλογή vfm?
ταιριάζουν με τα κλιπς?
θέλει κάτι διαφορετικό?
ευχαριστώ

Jargon

AVClub Enthusiast
10 February 2008
867
ΑΘΗΝΑ
Για το msound.de δεν γνωρίζω αλλά ψάξε λίγο ακόμη.

Για καλώδια με κλειστά τα μάτια από Blu Jeans Cables. www.bluejeanscable.com (έχει και UK site). Από εκεί να πάρεις και HDMI αφού μετρήσεις καλά (έχω πάρει και 20μετρα απο εκεί) και Belden για τα ηχεία 2.5 αρια.