Κατασκευη λαμπάτου Simple Se

john reel to reel

Established Member
16 December 2008
282
Eδω και καιρο εχω αποφασισει να φτιαξω εναν λαμπατο ολοκληρομένο ενισχυτη . Μετα από πολύ ψαξιμο και απο προτροπη φιλου σημφουριτη αποφασισα να φτιαξω αυτόν : http://www.tubelab.com/AssemblyManua...tHere_SSE.html
Βασικα υπηρχε στα σκαρια η κατασκευη του Low Boy με την βοηθεια του αείμνηστου Μιχάλη , αλλα....
Τεσπα. Το PS board παραγγειλθηκε και μεχρι να ερθει θα πρεπει να κοιταζω για τα υπολοιπα υλικά .
Εδω θα χρειαστω την βοηθεια σας. Θελω να παρω τα παντα από Αθηνα (εκτος τις λαμπες) και θελω οτι καλυτερο. Υπαρχει ανεση χρονου ( δεν βιαζομαι να τον τελειωσω) και μπορω να ψαξω τα υλικά με την ανεση μου παιρνοντας οτι καλυτερο μπορω.
Το μεγα ερωτημα δηλαδη ειναι: Ποιους πυκνωτες ; Αντιστάσεις; Μετασχηματιστές; κτλ

Θα αναρτησω και την λιστα με τα υλικα για να ξερουμε γιατί μιλάμε....
Ευχαριστω εκ των προταίρω
103.gif

Εδω ειναι και η λιστα με τα υλικά : http://www.tubelab.com/AssemblyManua...sLists_SSE.htm

Για να τα παω με την σειρα και να μην σας μπερδευω
Αντιστασεις ; ( μαρκα; απο που; δεν παιζει ρολο ;) Ευχαριστω

...και μιας και οι πλακετες θα αργησουν λιγο , σημερα ειπα να ξεκινισω το σασι :
DSC00796.jpg

Η βαση εγινε απο ξυλα μασιφ και πολυ τριψιμο .
Παραγγειλα και τα καπακια μπρος και πάνω σε μαυρο φαιμπεργκλας ( ειναι ευκολο στο τρυπιμα και ξεφευγει απο αυτη τη νικελομενη λαμαρινα που βλεπω συνεχεια....θα δουμε το τελικο αποτελεσμα)

Παμε για βαψιμο και επιστρεφω με νεες φωτο απο το προτζεκτ.

Υ.Γ. Γιωργο ευχαριστω για τις κατευθηνσεις...Θα τα δω και θα σου πω!

Λοιπον μολις περαστικε και η κάσια , περιμενουμε να στεγνωσει και λουστραρουμε...:
DSC00802.jpg

Αν δει η γυναικα μου πως καταντησα την κουζινα.......

Καλή συνέχεια και από εμένα… και έχουμε και ΣΚ μπροστά μας ;-)

ΣΚ ειναι για δουλεια....οτι προλαβω σημερα.
Πηρα παντως τα πλεξιγκλας που θα φτιαξω τα καπακια...
Φωτό σε λιγο...

Ετοιμο (σχεδον) και το σασί :

DSC00807.jpg

DSC00806.jpg

Του ''πηγε'' πολύ το μαυρο...

Ακομα δεν το εχω περασει βερνικι...

Last edited:
Ετοιμες και οι πλακετες , οι εισοδοι - εξοδοι στο κουτι , τα ποντεσιομετρα - επιλογεις κτλ. Προχωραμε...

Θα ηθελα να ρωτησω για τα καλωδια συνδεσεων μεσα στο κουτι ( πλακετα με τσοκ , διακοπτες , πυκνωτες , ασφαλεια , κτλ ) που μπορω να προμηθευτω. Να διαλεξω κατι συγκεκριμενο για καλυτερα; ( low noise κτλ;;) Ευχαριστω.

Τελικα το σχεδιο αλλαξε και κατασκευασα - επισκευασα εναν Push Pull 2X20 με 4 EL 84. Προκειται για μια κατασκευη του 93 που βρεθηκε , ανακατασκευαστικε - αναβαθμιζστικε και υλοποιηθικε.
Ο ενισχυτης ειναι (σχεδον)ετοιμος ( θελει λιγο δουλια το σασι , κουμπια κτλ) και απο χτες παιζει ασταματιτα. Εχω ενθουσιαστει με την αποδωση του , την χρειά του και με το πως ταιριαξε με τα ηχεία μου. Τα 2Χ20 νομιζω οτι τον αδικούν μιας και οι σταθμες που φτανει ειναι αν προηγουμενου και οχι μονο με τις κορνες που ειναι ευκολο φορτιο αλλα και με τα Spectroum που τον δοκιμασα. Σημερα θα πειραματιστω με αλλες λαμπες ( τωρα εχει πανω Mullard που τα εχουν τα χρονακια τους) Εχω Ei ματσαρισμενες καινουργιες και θα τον ακουσω και με αυτες. Επισης θα δουλεψω λιγο το σασι κτλ, και θα σας πω εντυπωσεις. Παραλληλα θα κοιταξω για αλλη μια τετραδα EL84 και θελω προτάσεις...
Φωτο σύντομα και ακροαση οποιος θελει ευχαριστως απο Τριτη και καθε απογευμα υπαρχει δυνατοτιτα (πμ)

Ετοιμος ( το σασι θα το παλεψω λιγο ακομα...) -bye-

Την πλακετα που εχω φτιαξει για τον Tunable simple se και δεν την χρειαστικα τελικα , την χαριζω σε οποιον θελει να ασχοληθει με την κατασκευη του ενισχυτη -bye-

Λογικά πρέπει να είναι το ίδιο σχέδιο με αυτόν που έχω φτιάξει και γω. Τον έχω περίπου ενάμιση χρόνο και είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον ήχο του.
Οι λυχνίες που χρησιμοποιώ είναι EF86 VALVO,12AX7 Electro-Harmonix GOLD, και EL84 SIEMENS.
Από όσα έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα, αυτός ο συνδυασμός έχει πολύ καλό ήχο.
-bye-

χμ ... δυσκολες λυχνιες. Εγω εχω τωρα ΕF86 RTF , Ecc83 Mullard και ΕL84 Ει
τις προενυσχυτριες δεν θα τις αλλαξω. Τις ΕL84 θελω να αλλαξω , και ως τωρα οι γνωμες ειναι για VALVO (πολυ ακριβες) Εlectro-Harmonics (πολύ εμπορικες τελευταία) Groove (πολύ πολυεθνικες) και Fender (δικια μου αποψη)
Αντε να δουμε....