Kathrein: Νέο Rudbox 1.04

AlexT_

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,458
Θεσσαλονίκη
Νέο Rudbox 1.04 με υποστήριξη Mgcamd και δυνατότητες εγγραφής ελεύθερων και συνδρομητικών υπηρεσιών με "ελαφρά κωδικοποίηση"
Κατά τα λοιπά ..τα συνηθισμένα: Telnet, FTP, Web Interface κλπ.

Default IP: 192.168.0.100
Pass: Χωρίς

Προσοχή:
1. Οι επεμβάσεις σας με Linux Editor
2. Η αναβάθμιση να γίνει πάνω σε 1.04 Original

Τα πρώτα συμπεράσματα απο το νέο Image το οποίο στηρίζεται στο Original είναι ιδιαίτερα θετικά.
Δεν θα αναφερθώ στα χαρίσματα του νέου Mgcamd 1.27
Θα αναφερθώ στις βελτιώσεις του 1.04 στον τομέα της εικόνας. Με το νέο firmware η Kathrein κατάφερε να ανεβάσει τον δέκτη σε πολύ υψηλά επίπεδα και να τον αναδείξει σε μια πολύ συμφέρουσα αγορά.
Δεν δοκίμασα ακόμα τις δυνατότητες του ως PVR και δεν μπορώ να τον αξιολογήσω, συνεπώς περιορίζομαι μόνο στην ποιότητα της εικόνας.
Εχουν γίνει δύο πολύ σημαντικές επεμβάσεις, ιδιαίτερα εμφανείς σε προβολές πολλών ιντσών. Εξαλείφθηκε το ενοχλητικό πέπλο στις σκοτεινές σκηνές και διορθώθηκε ο υπερκορεσμός των χρωμάτων. Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό ακόμα και με τον ταπεινό Epson TW 600. Η βελτίωση μεταφέρεται και στα SD κανάλια. Εντυπωσιακά προβλήθηκαν τα γερμανικά - αυστριακά - ελβετικά κρατικά κανάλια. Συμπαγής εικόνα με σωστά χρώματα και λεπτομέρεια.
Κατά την προσωπική μου εκτίμηση το νέο 1.04 ανέβασε σημαντικά τις μετοχές του δέκτη. Μένει να δοκιμάσω τις προσεχείς ημέρες και τις επιδόσεις του στις εγγραφές.

Να επαναλάβω ότι όποιος επιθυμεί την χρήση ανεπίσημων firmware πρέπει να ξέρει τι κάνει γατί διαφορετικά θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα.

george, τα ανεπίσημα λογισμικά για τον δέκτη δεν είναι καθόλου τέτοια. Για την ώρα η σημαντική διαφορά τους απο το original είναι στην χρήση emulators και αποσκοπούν στη μη εξουσιοδοτημένη θέαση συνδρομητικών υπηρεσιών.
Με τέτοιο σκοπό δεν μπορούν να συζητηθούν δημοσίως στο Avclub.

Ολα τα υπόλοιπα συζητούνται ήδη σε θέματα που έχουν ανοιχτεί απο τους λίγους κατόχους του δέκτη.
Μέχρι στιγμής τα ανεπίσημα λειτουργικά για την έκδοση 1.04 είναι δύο.
BC και Rudbox. Το πρώτο με camd3 και το δεύτερο με Mgcamd. Κατά τ' άλλα δεν έχουν διαφορές.

Επειδή ασχολούμαι εντατικά με τον δέκτη μπορούμε να συζητήσουμε ότι θέλετε εκτός απο ξεκλειδώματα.
Αλλωστε είναι το πιο εύκολο πράγμα στον δέκτη. Τα εμου είναι ήδη περασμένα, λείπουν μόνο τα μπισκότα, τα οποία πάνε σε συγκεκριμένο φάκελο.

Αλεξ καμιά αλλαγή με την 1.04 ως προς το αν μπορεί να δεχτεί ταλαντωτή 5150 (για την μπάντα C)?
Δοκίμασέ το αν θες, στο προηγούμενο λογισμικό απλά απέρριπτε κάθε τιμή κάτω απο 8000 ..
(Σημειωτέον δοκιμάζω έναν άλλο HD δέκτη απο χτες στο σπιτι και φορτώνει μιά χαρά μπάντα C, είδα μάλιστα για πρώτη φορά και κάποια mpeg4 SD κανάλια που δεν είχα ξαναδεί. Η μπάντα αυτή ενδιαφέρει τους πάντες πλήν των Ευρωπαίων...)

Απάντηση: Re: Kathrein: Νέο Rudbox 1.04

Αλεξ καμιά αλλαγή με την 1.04 ως προς το αν μπορεί να δεχτεί ταλαντωτή 5150 (για την μπάντα C)?
Δοκίμασέ το αν θες, στο προηγούμενο λογισμικό απλά απέρριπτε κάθε τιμή κάτω απο 8000 ..
Φίλιππε, δυστυχώς δεν έχει αλλάξει κάτι.
Απορρίπτει κάθε τιμή κάτω απο 9000 τόσο σε επιλογή Diseqc 1.0 όσο και σε επιλογή μονού lnb.
Επίσης εξακολουθεί να ελέγχει μόνο το πρωτόκολλο Diseqc 1.0

Λοιπόν έχουμε και λέμε. Ολα τα ανεπίσημα χρησιμοποιούν το original image με παρεμβάσεις στο τμήμα αποκωδικοποίησης.

- Το Boxcracer χρησιμοποιεί το camd 3 και δεν μπορεί να κάνει εγγραφή κωδικοποιημένων μεταδόσεων. Γράφει μόνο τα ελεύθερα κανάλια.

- Το RuDbox 1.04 χρησιμοποιεί το Mgcamd (AU στο TPS) αποκωδικοποιεί ότι αποκωδικοποιείται και το γράφει κιόλας.

- Το νέο Alborland (απο το όνομα μέλους του Spinnes Board) τρέχει κατ επιλογή και τα δύο παραπάνω εμου και έχει πιο εξελιγμένο web interface με προβληματάκια όμως. Και σε αυτό ισχύουν τα παραπάνω για τους δύο εμουλάτορες.

Απο τα τρία, για μένα πιο αξιόπιστο είναι το Rudbox 1.04 το οποίο και τρέχει στον δέκτη μου.

kalo mesimeri se olous tous filous

- 2meres tora exo valei pano to rudbox kai eimai poli euxaristimeno na po oti o dektis egine kai pio grigoros

-opos leei kai o alexis eftiaxe kai eikona para poli kai sta hd alla kai sta sd kanalia

mexri tora pou ton exo ton dekti eimai poli euxaristimenos

Είναι γεγονός πως όσοι κάνουν συνετές "επεμβάσεις" στον δέκτη και προ πάντων έχουν διαβάσει αρκετά για τις διαδικασίες, μόνο ευχαριστημένοι μπορεί να είναι από τις επιδόσεις του.
Είναι PVR, δε χρειάζεται μοντούλες, μπαίνει σε δίκτυο για εύκολη διαχείριση, έχει πολύ προσιτή τιμή.
Τέλος έχει πουλήσει πολύ και για αυτό έχει και θα έχει μεγάλη υποστήριξη.

Χρονια Πολλα σε ολους τους φιλους.Τελικα πηρα και εγω τον δεκτη με φορτωμενο το Rudbox 1.04.Παρα πολυ καλη εικονα(μεχρι 720p μπορω να δω),γρηγορο zapping και ολα τα σχετικα καλουδια.Απο το μαγαζι που τον πηρα ειχε φορτωμενα settings που περιελαμβανε τους ASTRA 19.2,HOTBIRD,μια λιστα αγαπημενων με τα hdtv καναλια αυτων των 2 δορυφορων και καποιες αλλες λιστες.Το προβλημα μου ειναι οτι προσπαθω να κατεβασω καναλια απο αλλους δορυφορους π.χ. ASTRA 28.2 και δεν μπορω.Μπορει καποιος κατοχος να μου πει αναλυτικα την διαδικασια για το τι ρυθμισεις πρεπει να εχω στο chanell searsh η στο antenna configuration για να κατεβαζω καναλια και απο αλλους δορυφορους,μιας και εχω κινητο 1.80;

Θα περιμένεις να σου απαντήσει ο Βόρειος που τον δοκίμασε σε κινητό.

Βασικά πρέπει να ορίσεις στο antenna configuration, μονό lnb (lnb only) να επιλέξεις τον δορυφόρο που σκοπεύεις εκείνη τη στιγμή και να προσέξεις ο τύπος lnb να είναι universal. Μετά πας στην αυτόματη αναζήτηση..

Περιμενοντας την απαντηση του Βορειου,φιλε Αλεξη,το προβλημα ειναι οτι εχει περασμενους μονο 5-6 δορυφορους και απο αυτους μονο για ASTRA και HOTBIRD και τους transporder.Για τους υπολοιπους εχει μονο το ονομα τους και δεν βρισκω τροπο πως να περασω στον δεκτη τις συχνοτητες για να κανω ανιχνευση.Α,και επι της ευκαιρειας ποιο ειναι το user name και το password για επικοινωνια με τον δεκτη μεσω του προγραμματος Sat Channel List Editor;

Παιδια μια λυση που βρηκα ηταν να κατεβασω τα settings απο το site του Kathrein της 21/9(ειχαν συχνοτητες για καμια 10αρια δορυφορους) και να κατεβασω απο εκει καναλια.Αυτη ομως δεν ειναι λυση,ειναι ημιμετρο.Εγω με το κινητο πιανω καμια 20 δορυφορους.Θα το υπολειτουργω,εξαιτιας του δεκτη;

Πολύ βιαστικά γιατι μολις επέστρεψα και έχω διάφορες υποχρεώσεις.
Παντέλο αυτό είναι ενα γενικότερο μειονέκτημα στα 9/10 των δεκτών σήμερα (στα 99/100 να πω καλύτερα). Σκεψου ότι έγω με την μπάντα C επιπλέον έχω καπου 65 δορυφορους...
Ο 910 δινει μία λιστα δορυφόρων, μπορεις να φορτωσεις καναλια σ αυτούς, αλλα μετα όταν πας να τα βρεις έχεις η την γενική λίστα ή τον τελευταίο δορυφόρο που φόρτωσες. Αυτά ίσχυαν βεβαια με την βερσιόν 1.03. Αν δεν αλλαξε κατι λοιπόν θα πρεπει να φορτωνεις καναλια σε αλλους δορυφόρους για να καλύψεις τους 20 και ειδικά αυτούς που δεν προβλέπονται, ενω μπορεις να εκμεταλλευτείς και τις 8 λίστες αγαπημένων για κάποιους επιπλέον.

Ναι φιλε,αυτο μου το ειπε και ο κυριος απο το μαγαζι που τον αγορασα.Απαντησε μου με τους tranporder που δεν ειναι αποθηκευμενοι στην μνημη του δεκτη,απο που θα τους βρω για να κατεβασω τα καναλια απο τους δορυφορους;