Κεφαλη για SME

petronik

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
18,714
Θεσσαλονικη
Εχω τον SMΕ 3009ι ,πανω σε ενα Monitor Audio,με απευθειας οδηγηση και εξωτερικο τροφοδοτικο.Πριν λιγο καιρο ,μαζι με τον Σαββα Χρυσοστομιδη,εκανα μια δοκιμη τοποθετωντας αρχικα μια Denon 103R και στη συνεχεια μια απλη 103,προενισχυτης phono o Trigon 2 με τροφοδοτικο εξωτερικο μπαταριας.Με την R απλα δεν ακουγοταν με τιποτε,πανω απο 5 λεπτα δεν αντεξαμε,με την103 την απλη,απλως κατι ακουγοταν, ουτε χροιες,ουτε τιποτε .Απο πλευρας ρυθμισεων πρεπει μαλλον να ειμασταν σωστοι γιατι ως γνωστον ο Σαββας εχει με ιδιοτροπια με τις λεπτομερειες,και καναμε περιπου 2 ωρες συνολικα για ρυθμιση βραχιονα και κεφαλης.Θυμηθηκα τοτε τον Εκτορα που μου ειχε πει οτι ο SME θελει πλατω με αναρτηση και οχι μαζα,αραγε φταει αυτο?η ο συνδυασμος κεφαλης βραχιονα? καμμια βοηθεια,ιδεες κλπ Εδω και μερικες μερες μου εχει μπει η ιδεα μηπως αν περνουσα το σημα μεσα απο το 66 και το εκανα ψηφιακο,στην συνεχεια το εστελνα στο dac,μηπως διορθωνοταν η κατασταση?

Last edited:
Εχω τον SMΕ 3009ι ,πανω σε ενα Monitor Audio,με απευθειας οδηγηση και εξωτερικο τροφοδοτικο.Πριν λιγο καιρο ,μαζι με τον Σαββα Χρυσοστομιδη,εκανα μια δοκιμη τοποθετωντας αρχικα μια Denon 103R και στη συνεχεια μια απλη 103,προενισχυτης phono o Trigon 2 με τροφοδοτικο εξωτερικο μπαταριας.Με την R απλα δεν ακουγοταν με τιποτε,πανω απο 5 λεπτα δεν αντεξαμε,με την103 την απλη,απλως κατι ακουγοταν, ουτε χροιες,ουτε τιποτε .Απο πλευρας ρυθμισεων πρεπει μαλλον να ειμασταν σωστοι γιατι ως γνωστον ο Σαββας εχει με ιδιοτροπια με τις λεπτομερειες,και καναμε περιπου 2 ωρες συνολικα για ρυθμιση βραχιονα και κεφαλης.Θυμηθηκα τοτε τον Εκτορα που μου ειχε πει οτι ο SME θελει πλατω με αναρτηση και οχι μαζα,αραγε φταει αυτο?η ο συνδυασμος κεφαλης βραχιονα? καμμια βοηθεια,ιδεες κλπ Εδω και μερικες μερες μου εχει μπει η ιδεα μηπως αν περνουσα το σημα μεσα απο το 66 και το εκανα ψηφιακο,στην συνεχεια το εστελνα στο dac,μηπως διορθωνοταν η κατασταση?

Δοκιμάστε και κάποια άλλη κεφαλή εάν υπάρχει δυνατότητα και για τρίτη ακόμη καλύτερά.Δεν νομίζω ότι η ανάρτηση φταίει για τα τόσο αισχρά αποτελέσματα,μάλιστα αν αναλογιστώ και την προσεκτική ρύθμιση που κάνατε!Οσο για το routing μεσω ψηφιακού,μάλλον ιδέα άτοπη για αναλογικές αναζητήσεις,καλό ψάξιμο.

Αν ρίξεις μια ματιά εδώ, θα προσέξεις στην ενότητα που αφορά το βραχίονα σου (SME 3009 improved), το ακόλουθο απόσπασμα:

Since a lot of users found the Improved arms inferior to their predecessors and due to their lightweight construction it turned out to be unsuitable for low-compliant cartridges like Ortofon SPU or Denon DL 103 SME decided to produce a new series of heavier tonearms again (from 1981).

Δοκίμασε καμία κεφαλή υψηλής ενδοτικότητας, όπως π.χ. Van den Hul.

Εγώ πάντος στον δικό μου (αν και είναι διαφορετικό μοντέλο ΙΙΙ) επί πολλά χρόνια χρησιμοποιούσα κεφαλές υψηλής ενδοτικότητας, goldring, AKG P8ES, P25) και αργότερα έμεινα με την 103.
ΑΡχικά την είχα σε απλό χωρίς ανάρτηση, και εδώ και δυό χρόνια παίζω με ένα td160 με ανάρτηση.
Είμαι ευχαριστημένος.

Επίσης να προσθέσω, επειδή ΚΑΙ ο δικός μου sme είναι χαμηλής μάζας, γιά να φορέσω την 103 πρόσθεσα 5 γραμμάρια (αν θυμάμαι καλά) από τα πρόσθετα που έδινε τότε στη συσκευασία.

Δυστυχως Δημητρη,το πηρα,απο το studio Z, με μονταρισμενο τον βραχιονα και την κεφαλη,οποτε δεν υπηρχε τιποτε τετοιο.

Re: Απάντηση: Κεφαλη για SME

Δυστυχως Δημητρη,το πηρα,απο το studio Z, με μονταρισμενο τον βραχιονα και την κεφαλη,οποτε δεν υπηρχε τιποτε τετοιο.

σώπα βρε....
και εγώ από εκεί τον πήρα....

Αλλά σε κουτί.
Να δείς που όντως ήθελε να μου δώσει ένα από τη βιτρίνα....:rifle:

Δεν ξέρω πως τον λέγανε.
Αλλά γιά χαιφαι δεν έκανε.
Γιά πεντελόνια ήταν καλός....

Δημητρη,εχει αλλαξει και πολυ η κατασταση σημερα?οταν την μια στιγμη πουλουν ψυγειο και την αλλη Martin Logan? και το παραδειγμα ειναι συγκεκριμενο