Κουλό πρόβλημα σε Η/Υ

swatoner

New member
28 July 2008
68
Ένας φίλος έχει εναν Ε6600 και mobo P5NSLI, ati 3850, p&c silencer 610w, 1gb ram 667mhz.
Bootaro το σύστημα αλλά δε παίρνω σήμα στην οθόνη να ανάψει.
Την μητρική την πήρα ύστερα απο rma απο e-shop την οποία την ξαναέδωσα πριν 5 μέρες και την πήρα σήμερα με σχόλιο οτι δουλεύει και οτι θέλει bios update (που μάλλον κάνανε).
Δοκίμασα την CPU, vga, ram και δουλεύουν στο δικό μου pc. Έβαλα και το δικό μου τροφοδοτικό αλλα πάλι η οθόνη δεν ανάβει κάν.
Δε δίνει σήμα στο monitor ενώ τροφοδοσία παίρνει και δουλεύουν τα ανεμιστηράκια στο κουτί.
Δοκίμασα και άλλη κάρτα γραφικών στο pc του φίλου αλλα τίποτα. το μόνο που δεν έκανα ήταν να βάλω τον q6600 στην p5nsli αλλά δε θα βγεί και κάτι

H asus πάντως στην σελίδα της λέει για E6600 απο 1st release το mobo άρα αυτό που μου είπαν στο e-shop είναι τελείος άκυρο (επίσης η μητρική πριν φύγει για rma δούλευε με τον ίδιο επεξεργαστή).

Η θα με τρελάνει ο θεός ή θα με τρελάνει το e-shop.
Plz καμια ιδέα γιατί αύριο το βλέπω να παίζουμε ξύλο και νε με χρεώνουν και καμια 50αριά ευρώ στο e-shop για τεχνική υποστίριξη.

(Ο q6600 είναι δικός μου και ο Ε6600 του φίλου μου)

2 πράγματα μου έρχονται στο μυαλό.

Το πρώτο (το αυτονόητο) μήπως έχει τροφοδοσία δική της η VGA και δεν την έχεις συνδέσει (μη κοιτάς που έπαιξε στο δικό σου, μπορεί να είναι διαφορετικά τα τροφοδοτικά σας),

ή πρόβλημα στην PCX.

το pc ειναι δικο μου παιδια.... εχουμε κανει τα παντα οταν λεμε τα παντα το εννοω και εννοειται οτι συνδεσαμε τροφοδοσια στην vga.εγω πιστευω οτι οι ακατανομαστοι στο ε-shop που εχει το χειροτερο service του κοσμου δεν κανανε καν τον κοπο να την κοιταξουν.ειδαν οτι επερνε μπρος και λενε μια χαρα ειναι τι αλλο να πω εχω τρελαθειι

Η asus όπως λέει παίρνει το Ε6600 απο 1st release. Άρα δε χρειάζεται update. Έτσι και αλλιώς h mobo δούλευε τον επεξεργαστή πριν πάθει πρόβλημα και την στείλουμε rma χωρίς bios update.

Η τροφοδοσία της μητρικής έγινε σωστά;
Δηλ συνδέθηκε το βύσμα των 24pin,καθώς και αυτό των 4pin;
Η μητρική βλέπεις οτι έχει ρευμα κανονικά;
Αν ναι,δοκίμασε να κάνεις ενα clear cmos,και επανεκίνηση πάλι.
Σου βγάζει καθόλου μπλέ οθόνη;
Ποιό λειτουργικό έχει ο Η/Υ;

ολα ειναι συνδεδεμενα κανονικα καναμε και clear cmos.το θεμα ειναι οτι δεν φαινεται τιποτα στην οθονη σαν αν μην εχει τιποτα απο την αλλη πλευρα ενω το pc λειτουργει κανονικα

O υπολογιστής δε δίνει σήμα στην οθόνη. Η οθόνη βλέπει οτι έχει συνδεθεί κάπου αλλά δε δίνει σήμα λες και είναι κλειστό το pc. Τροφοδοτικό, μνήμες, vga, cpu έχουν δοκιμαστεί σε άλλο pc και δουλεύουν. Ομοίος έχουν δοκιμαστεί ram, vga, psu σε αυτό το pc μόνο άλλη cpu δεν έβαλα.
Όλα δοκιμάστηκαν μόνο με vga,ram, psu πάνω και τίποτε άλλο συνδεδεμένο. To speaker δε βγάζει άχνα, η οθόνη νεκρή.
Κατά 90% είμαι σίγουρος οτι είναι mobo αλλά το eshop βλέπει τη μητρική μια χαρά. αντε να δούμε τι θα μας πούνε τώρα που πήγαμε όλο το pc.

δοκιμασε να συνδέσεις την vga μαζί με το τροφοδοτικο σε ένα άλλο pc.

τελικα αλλαξαν την mb πηρα την p45r2000 wifi asrock με 35 τα προβληματα συνεχιζουν ομως και δεν μπορω να κανω εγκατασταση τα xp.σκεφτομαι οτι φτεει ο σκληρος μιας και ειναι της θειας μου εναε απο τους δυο 500 sata που εχει και νομιζω οτι οταν εκανα και σε αυτον τοτε φορματ ειχα το ιδιο προβλημα. λοιπον οταν κανω εγκατασταση των xp φορτωνει κανονικα στην αρχη και οταν παει να αλλαξει σελιδα για να μου πει για να κανετε εγκατασταση των windows τωρα πατηστε enter στο διαμερησμα που θελετε μου βγαζει μπλε οθονη και τα γραφει ολα κινεζικα και στο τελος της σελιδας λεει error με πολλους αριθμους. ΕΧΕΙ κανεις να μου προτεινει κατι εχω τρελαθει 10 μερες μου εχει βγει η πιστη

Τις μνημες τις δοκιμασες αν καθονται καλα πανω στη μητρικη?
Μετα δες κι αν υπαρχει ασυμβατοτητα μητρικης-μνημων

τον πηγα τον δισκο σε ενα φιλο τον αναγνωρισε κανονικα και τον εκανε φοματ και delete particion τωρα τι να πω τον εδιχνε κανονικα σε αυτον.μονο οταν τοθ κανς τιν εγκατασταση παρουσιαζει κουλαμαρα το πσ.οταν το ανοιγω δουλεωει κανονικα και μπενει στα βιος εγκατασταση δεν μπορω να κανω

Ποσες ram εχει το "μηχανημα" πανω?

Αν εχει παραπανω απο μια βγαλ τες ολες και ασε μονο μια

βρηκα λυση και εκανα install τα vista 64 βιτ αντι για τα 32.τι λετε πια προβληματα θα εχω αξιζει να ξαναχασω μια ωρα να τα κανω ολα απο την αρχη για να βαλω τα 32 γιατι το πσ το θελω μονο για internet και για να βλεπω ταινιες τι λετε?