λαμπα η τρανζιστορ για cd player?

nikoskaz

Senior Member
9 November 2008
351
καλησπερα σας! η απορια μου ειναι η εξης: εχει διαφορα αν ο ενισχυτης μου θα ναι λαμπατος η τρανζιστορ αφου εγω ακουω cd player κ οχι πικαπ? αφου ακουω "φηφιακο υλικο" (cd), σε ψηφιακη πηγη , τι διαφορα θα μου κανει η λαμπα στον ηχο τελικα?

Εξαρτάται απο την λάμπα και πόσα διαθέτεις.

Δεν είναι όλα τα λαμπάτα ίδια.Ακόμα και μεταξύ τους υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί ήχοι.Γενικά μπορούν να σου δώσουν περισσότερο ζωντανό και φυσικό αποτέλεσμα.

Αλλά οι λάμπες έχουν...βάσανα και περισσότερα έξοδα.Σου δίνουν,αλλά και ζητάνε απο την άλλη.Δεν είναι σαν έναν τρανζιστοράτο,που τον ανάβεις και τον σβήνεις και κάνεις το κέφι σου.Επίσης θέλουν προσοχή σε σχέση με τα συνοδά μηχανήματα,για να αποδώσουν σωστά σε δεδομένο χώρο.

Σε κάθε περίπτωση,ότι και να σου πούν άλλοι δεν θα καταλάβεις.Θα πρέπει να ξεκινήσεις ν' ακούς απο μόνος σου.

καλησπερα σας! η απορια μου ειναι η εξης: εχει διαφορα αν ο ενισχυτης μου θα ναι λαμπατος η τρανζιστορ αφου εγω ακουω cd player κ οχι πικαπ? αφου ακουω "φηφιακο υλικο" (cd), σε ψηφιακη πηγη , τι διαφορα θα μου κανει η λαμπα στον ηχο τελικα?

Πες μας τι ηχεια εχεις , τι μουσικη ακους και ποσα θα διαθεσεις για ενισχυτη. Επισης ποιο cd player εχεις και αν θα το αναβαθμισεις καποια στιγμη ή θα παρεις καποιο DAC.

από τότε που έβαλα λάμπα ( τελικό ) ακούω τα cd και τα χαίρομαι - με τρανζίστορ όλο ξύνανε και τσιρίζανε . Αλλά εξαρτάται τι θέλεις , τι σου αρέσει εσένα πραγματικά κ.ο.κ.

υπάρχουν και υλοποιήσεις σε λάμπα που δεν έχουν τόση ταλαιπωρία. πάντως, υπάρχει διαφορά στην χροιά, ακόμα από ψηφιακλη πηγή.

καλο τρανζιστορ = καλη λαμπα.
καλη λαμπα = καλο τρανζιστορ.
τελος.
χροιες,ξυρισματα κλπ μονο σε κακες υλοποιησεις.

Δεν είναι έτσι.

Κανένα τρανζίστορ,απ' όσα έχουν περάσει απο το ράκ μου,δεν ακούστηκε σαν τις καλές λάμπες που επίσης πέρασαν,μέχρι που μιά έμεινε...

Υπόψη ότι μιλάω για πολύ καλά τρανζίστορ.

Βρε σείς ποιός σας είπε,ότι οι καλές λάμπες είναι γλύκες και σιρόπια;

Μπάσσο και τσαμπουκά που δεν έχετε ξανακούσει,μαζί με ζωντάνια και φυσικότητα που σκοτώνει...

Re: Απάντηση: λαμπα η τρανζιστορ για cd player?

Βρε σείς ποιός σας είπε,ότι οι καλές λάμπες είναι γλύκες και σιρόπια;

Μπάσσο και τσαμπουκά που δεν έχετε ξανακούσει,μαζί με ζωντάνια και φυσικότητα που σκοτώνει...

ακριβως.
οπως και ενα καλο τρανζιστορ...
τις βαριεμαι πλεον αυτες τις διαμαχες.
ας συμφωνησουμε τουλαχιστον πως οι κορυφαιες υλοποιησεις ειναι αρκετα κοντα...

Υπάρχει και η λύση που αξιοποιεί και τους δύο κόσμους: υβριδικός ενισχυτής!

:smile:

Re: Απάντηση: λαμπα η τρανζιστορ για cd player?

Υπάρχει και η λύση που αξιοποιεί και τους δύο κόσμους: υβριδικός ενισχυτής!

:smile:

X2...
αυτον εννοω κορυφαιο τρανζιστορατο...

σωστος ο Σταύρος. εγω ακουσα εναν μονομπλοκ υβριδικο που δεν καταλαβαινες με τιποτα εαν ηταν λαμπα/υβριδικος η τρανζιστορ, εκανε ομως πολλλλαααα χιλιαρικα το κοματι...

Κάποια λαμπάτα cd που έχω δει, έχουν τόσους τελεστικούς μέσα που η λάμπα είναι απλά διακοσμητική. Καλύτερα να ψάξετε για ένα με μινιμαλιστικό αναλογικό στάδιο.

Άλλος ο ήχος του κορυφαίου τρανζίστορ, άλλος του κορυφαίου λαμπάτου και άλλος του κορυφαίου υβριδικού.
Ο υβριδικός δεν αξιοποιεί τα υπέρ των δύο φιλοσοφιών αλλά απλά δίνει κάτι ενδιάμεσο. -bye-

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν επιλέγεις τρανζίστορ λάμπα ή υβριδικό επειδή είναι καλύτερο. Είναι καθαρά θέμα γούστου.

Κατα την εμπειρία μου με το τρανζίστορ έχεις σχεδόν πάντα την αίσθηση ότι ακούς hi-fi, με την καλή λάμπα όχι, σαν ο ήχος να στρογγυλεύει και να ρέει με μεγαλύτερη φυσικότητα.

μοιρασμενα τα πραγματα βλεπω! ηχεια εχω τα klipch rf25 k cd χρησιμοποιω το denon 2930 αλλα θελω να τ αναβαθμισω κ ηχεια κ ενισχυτη κ cd! απλα ρωταω για να μαζεψω γνωμες αρχικα για να δω που θα ψαχτω! κ απ οτι καταλαβα θελει πολυ ψαξιμο κ ειμαι κ απερχια δυσκολα μπορω ν ακουσω κατι! θα με φανε τα ταξιδια με βλεπω !