Λευκό περίγραμμα γραμμάτων σε DVI-->HDTV (με φωτό)

DrAvalanche

New member
10 August 2006
57
Καλησπέρα παιδιά

έχω συνδέσει Sony TV 720p me HTPC με DVI-->HDMI. Όλα καλά, με εξαίρεση τα γράμματα που εμφανίζονται παντού με λευκό περίγραμμα, όπως στη φωτό. Μόνο τα γράμματα (fonts) παρουσιάζουν το φαινόμενο αυτό. Δοκίμασα με 2 nVidia κάρτες 6600 και Gforce4. Σε σύνδεση Component η VGA με τις ίδιες κάρτες δε παρουσιάζεται το φαινόμενο.

Καμμία ιδέα;

Attachments

• fonts.JPG
    fonts.JPG
    43 KB · Views: 72
Εαν δεν κάνω λάθος το ίδιο πρόβλημα είχε και το μέλος Αλέξης με την tv του το οποίο και λύθηκε.

Πράγματι και εγώ είχα αντίστοιχο πρόβλημα στην 40Χ2000 και έχει να κάνει
με το 1:1 pixel mapping.

Το πρόβλημα μειώθηκε σε μεγάλο βαθμό παίζοντας με τις ρυθμίσεις
contrast και brigthness κλπ. Να πω αλήθεια δεν έχω ασχοληθεί και
πάρα πολύ από τότε γιατί το πρόβλημα υφίσταται μόνο όταν χρησιμοποιώ
την οθόνη στα διάφορα πρόγράμματα στα windows και δεν επηρρεάζει
καθόλου μα καθόλου την θέαση ταινιών.

ταίσέ την την πραγματική ανάλυση του πάνελ να σταματήσει ο scaler να ξεσκίζει την εικόνα.

Αφου εχεις nvidia πήγαινε στο Nvidia control panel, στο manage custom resolutions(6η επιλογή στο Display), πατα Create, πληκτρολόγησε την πραγματική αναλυση της τηλεόρασής σου (1366Χ768 ???? Συχνότατο στις 720p - 1080i) και κανε Τεστ.

Αν η εικόνα παιξει τέλεια οσο μετρά για να την γυρίσει, πάτα ΟΚ και μετά πήγαινε στην "Change resolution" και επέλεξε την (1366Χ768).

...ετσι ανέστησα την δικιά μου!

Σημαντικό - η τηλεόραση πρέπει να νομίζει οτι παίζει PC και όχι HD γιατι διαφορετικα δεν ειναι σίγουρο οτι θα lock-αρει. φρόντισέ το απο το μενου της, αν εχει σχετικές επιλογες.

καποιοι scaler τσαντίζονται οταν τα pixels δεν ειναι πολλαπλάσιο του 8 ως εκ τουτου δοκίμασε και το 1360Χ768.

ΠΟΙΟ μοντέλο εχεις? (να σου βρώ την ανάλυση?)

Σημαντικό - η τηλεόρασή μου δεν παραδέχεται σε κανένα specsheet οτι υποστηρίζει αυτήν την ανάλυση. Την υποστηρίζει όμως ο Scaler, καθως ειναι η Native output του!!!! ως εκ τουτου, κανεις δεν μας εγγυάται οτι το κόλπο παίζει σε όλες τις τηλεοράσεις. Σίγουρα παίζει σε philips
720p - 1080i! ;)

Last edited:
Γενικά οι Sony έχουν μια τάση να τα κάνουν όλα να φαίνονται αγγελικά στο HDMI! Δεν νομίζω να διορθώνεται.

Τέλεια εικόνα θα πάρεις μόνο απο VGA input (dsub).

Thanx παιδιά

Σε 1280*720 την δουλεύω. Οπότε καταλήγουμε οτι όντως παίζει με 1:1, και το πρόβλημα οφείλεται στο processing της ΤV;

δοκιμασε στο Νvidia control panel>display>change flat panel>scaling και δοκιμασε τις 4 επιλογες που υπαρχουν.
συνηθως η σωστη ειναι use my display's built-in scaling

δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο εκτος και ειναι προβλημα που δεν διορθωνεται οπως λενε τα παιδια πιο πανω.

Ο scaler δεν είναι, αφού τα κύρια pixel έχουν μείνει ανέπαφα.

Θεωρώ πιο πιθανές αιτίες:
α) προβληματικό καλώδιο HDMI,
β) προβληματικό αντάπτορα από DVI-HDMI,
γ) προβληματικό τσιπάκι ή υποδοχή HDMI στην TV

Θα έλεγα δοκίμασε άλλο καλώδιο / αντάπτορα.