LG DR389 και Ελληνικοί Υπότιτλοι

Dionisisf

New member
6 December 2008
9
Καλησπέρα,

Πρόσφατα αγόρασα το DR389 και έχω το εξής πρόβλημα. Σε ταινίες divx δεν εμφανίζονται σωστά οι ελληνικοί υπότιτλοι :(
Τα αρχεία που έχω στο dvd είναι το avi και οι υπότιτλοι σε μορφή srt.
Με το που ξεκινάει η ταινία παίζουν και οι υπότιτλοι αλλά φαίνονται ακαταλαβίστικα τα γράμματα.
Στο προηγούμενο dvdplayer ου είχα αυτό συνέβαινε όταν με αρχείο ελληνικών υποτίτλων επέλεγα πχ από το menu αγγλικούς υπότιτλους.
Το πρόβλημα είναι ότι αν προσπαθήσω να επιλέξω άλλους υπότιτλους μου δίνει μόνο την επιλογή default ή off.
Προσπάθησα από το set up menu να προσθέσω στους υπάρχοντες διαθέσιμους προς επιλογή υπότιτλους τα ελληνικά (γίνεται προσθέτοντας τον κωδικό 6976 ο οποίος αντίστοιχει στην συγκεκριμένη γλώσσα). Παρ' όλα αυτά δεν είδα κάποια διαφορά μέχρι στιγμής :( .
Σε μια πρώτη έρευνα που έκανα στο site της εταιρίας δεν μπόρεσα να βρω κάποια λύση ή κάποιο upgrade στο firmware το οποίο να διορθώνει την κατάσταση.
Υπάρχει κάποιος που να έχει βρει λύση για το συγκεκριμένο πρόβλημα με αυτό το dvd player-writer ή με κάποιο άλλη μοντέλο της εταιρίας?

Ευχαριστώ

Dionisi, exw ki egw to idio problhma.. egw dokimasa to noumero 1253 pou apo oso kserw antistoixei sta ellhnika, kai pali tipota.. auto pou katalaba einai oti to noumero auto afora tous upotitlous sta dvd, kai oxi sta divx...

opote, opoios brei allh lush, tin leei..

pros to paron, na enhmerwsw oti uparxei free programma pou apla metatrepei ton upotitlo se morfh anagnwsimh apo tetoies 'problhmatikes' suskeves, kai xreiazetai mono 2 lepta gia na to kanei..

an endiaferei kanenan, mou lete na sas pw poio einai..

gia na mporesete na deite ellinikoys upotitlous tha patisete gia sinexomena to pliktro apo to tilecontrol sub kai tha emfanistei enas arithmos tha to pate me ta velakia sto 1253 an thimame kala kai einai etoimo na anagnorisei eksoterikous upotitlous sta ellinika

βρήκα τη λύση στο manual!!!

Notice for displaying DivX® subtitle
If the subtitle does not display properly, press PAUSE/STEP when the subtitle
appears. Then press and hold SUBTITLE about 3 seconds to display the
language code menu. Use < / > to change the language code until the subtitle
is displayed properly. Press PLAY (>) to continue playback.

Μπράβο παιδιά στραβομάρα αλλά ποιός διαβάζει προσεχτικά τις οδηγίες. Τελικά ήταν τόσο απλό-bye-

Για να μην ανοίγω άλλο θέμα, να προσθέσω και εγώ ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω με την συγκεκριμένη συσκευή.
Στην εγγραφή ενός προγράμματος ακόμα και σε ποιότητα 120λεπτών εμφανίζει κάποια τετραγωνάκια στο τελικό αποτέλεσμα της εγγραφής, αυτό συμβαίνει όταν υπάρχουν σκηνές δράσης ή έχει μπάσκετ, ποδοσφαιρο,
το κάνει πάντα στην 120λεπτά, στην ποιότητα 90λεπτά είναι κάπως καλύτερα.
Στο manual δεν αναφέρει κάτι σχετικό με αυτά τα τετραγωνάκια, είναι κάτι σαν φίλτρο blur boxes που δημιουργεί στο τελικό αποτέλεσμα της εγγραφής προγράμματος.