LNB για HDTV

AlexT_

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,458
Θεσσαλονίκη
Απο διαφημιστική καταχώρηση εταιρίας που εμπορεύεται τα Inverto lnb:

""Inverto LNBs ιδανικά για HDTV

Δύο νέες σειρές παρουσίασε η εταιρία Inverto. (ακολουθούν οι περιγραφές. Οι σειρές έχουν δείκτες θορύβου 0.2 & 0.3 db αντίστοιχα)

Ολα τα LNB έχουν διάμετρο χοάνης 40 mm και υποστηρίζουν την τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας και το νέο πρότυπο μετάδοσης DVB-S2""

Ερωτήσεις που δημιουργήθηκαν αμέσως:
- Τι καθιστά τα συγκεκριμένα lnb ιδανικά για HDTV?
- Ποια σύγχρονα lnb δεν "υποστηρίζουν" HD & DVB-S2?
- Ποια η τεχνολογική τους υπεροχή έναντι του ανταγωνισμού?

κι εγώ πρόσφατα άλλαξα το inverto 0.3db που είχα με ενα SHARP "HD Ready" Dual. Ο λόγος προφανής (DUAL). Διαφορά στη λήψη απλών καναλιών δεν είδα, όταν πάρω HD Δέκτη ή την HD Skystar θα δοκιμάσω και τα 2 και θα πω...

Απάντηση: Re: LNB για HDTV

κι εγώ πρόσφατα άλλαξα το inverto 0.3db που είχα με ενα SHARP "HD Ready" Dual. Ο λόγος προφανής (DUAL). Διαφορά στη λήψη απλών καναλιών δεν είδα, όταν πάρω HD Δέκτη ή την HD Skystar θα δοκιμάσω και τα 2 και θα πω...
Αγαπητέ, δεν υπάρχουν "HD Ready" και "Full HD" LNB.
Η παραπλανητική διαφήμιση δεν έχει όρια, ούτε σεβασμό στον καταναλωτή.

Κάτι σαν τις κεραίες για τα επίγεια ψηφιακά ένα πράμα !!!!!!

Χ@σιμο που θέλουν !!!

Re: Απάντηση: Re: LNB για HDTV

Αγαπητέ, δεν υπάρχουν "HD Ready" και "Full HD" LNB.
Η παραπλανητική διαφήμιση δεν έχει όρια, ούτε σεβασμό στον καταναλωτή.
Δε θα διαφωνήσω Αλέξανδρε, απλά ήθελα οπωσδήποτε ενα dual LNB και αυτό ήταν το μόνο που είχε το συγκεκριμένο κατάστημα δορυφορικών που πήγα για να αγοράσω. Δε με "έψησε" το "HD Ready" σηματάκι για να το επιλέξω... Παρόλα αυτά, μιλάμε για μια εταιρία οπως η SHARP κι όχι για κάποια "κουκουρούκου company" η οποία για οποιοδήποτε λόγο επέλεξε να τυπώσει το λογότυπο αυτό στο κουτί του LNB. Θα κοιτάξω να βγάλω και φωτό το κουτάκι να δείτε για του λόγου το αληθές.

@spyridy
πραγματικά θα ήθελα μια απάντηση για το ποιοι παράγοντες (τεχνολογικοί) καθιστούν ένα LNB, HD Ready ή ιδανικό για HDTV. (εννοείται ότι η ερώτηση δεν απευθύνεται προσωπικά σε σένα)
Μεσα στο κουτί μήπως είχε έντυπο με τα χαρακτηριστικά του lnb και μέσα σε αυτά μήπως αναφερόταν οτιδήποτε σχετικό με HDTV?

Πολυ παραμυθι ρε παιδι μου με τα LNB. Χρονια ολοκληρα μας ζαληζουν με το θορυβο λες και τα 0.7dB παντα ειναι χειροτερα απ τα 0.2dB (Υπαρχουν παραδειγματα για το αντιθετο). Και τωρα αυτο. Τι να πει κανεις. Τα επαγγελματικα LNB εταιριων οπως π.χ. της σουηδικης SMW η της καναδεζικης Norsat (μονο φλαντζατα) δεινουν βαση στον πολυ περιορισμενο φασικο θορυβο και στην μειωμενη αποκλιση απ τη ληφθεντα συχνοτητα υπο διαφορες θερμοκρασιες του περιβαλλοντος. Αυτα ειναι που βοηθανε σε δυσκολες ληψεις. Αν το σημα ειναι πανισχυρο δεν υπαρχει λογος να χρησημοποιησει κανεις αυτα τα πανακριβα εξαρτηματα. Το αν ειναι HD η οχι βασιζομενο σε DVB-S2 η DVB-S χρησημοποιοντας MPEG2 η MPEG4 δεν ενδιαφερει το LNB αλλα αποκλειστικα τον δεκτη.

Αλέξανδρε μέσα στο κουτί δεν είχε κανένα φυλλάδιο. Εδώ κι απ'έξω απο το κουτί δεν έγραφε τα db αλλά απλά έλεγε "low noise".

Δεν έχω ιδέα τι μπορεί να καθιστά ενα LNB HD Ready!

Απάντηση: Re: LNB για HDTV

Δεν έχω ιδέα τι μπορεί να καθιστά ενα LNB HD Ready!
Σε πληροφορώ ότι ούτε αυτοί που το αναγράφουν έχουν.
(γιατί είναι διαφημιστικό τέχνασμα και μάλιστα παραπλανητικό)

Σε κάθε περίπτωση όποιος έχει αντίθετη άποψη ας την εκφράσει τεκμηριωμένα.

Και επειδή είστε ..άπιστοι δείτε και αυτό:
Πετάξτε τα HD Ready, αγοράστε Full HD!
(μόνο μη μου καταλογίσετε ότι σας παρέσυρα σε αγορά.. :grinning-smiley-043)

sharpsingle.jpg

Εχω πάντως να διευκρινήσω κάτι. Το δικό μου lnb είναι 5ετίας και πλέον, δεν είναι πιστοποιημένο για HD και κατεβάζει κανονικά αυτά που πρέπει να κατεβάσει.
Μοναδική του αδυναμία είναι ότι δεν κατεβάζει το BBC HD στο 90άρι πιάτο μου. :eek:
Λέτε να πάρω ένα Full HD? :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: LNB για HDTV

Εδω πουλανε καλωδια HDMI που ειναι Full Hd και μαλιστα v. 1.3 , λες και τα υπολοιπα καλωδια που κυκλοφορουν δεν μεταφερουν το ιδιο σημα...

Ετσι ειναι , το μαρκετινγκ σε ολο του το μεγαλειο...

Και για να λύσουμε μια κι έξω το θέμα HD Ready μεταφέρω σύμβολα και επεξηγήσεις απο το site της EICTA (European Industry Association for Information Systems, Communication Technologies and Consumer Electronics) και στα ελληνικά "Ευρωπαϊκός Σύνδέσμος Βιομηχανίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών" που είναι και ο αρμόδιος φορέας πιστοποίησης HD για την Ευρώπη. Ολα τα γνωστά HD Logos είναι της EICTA.
www.eicta.org

a_HD_Ready_pos_01.jpg

HD Ready
Designed for display devices - including integrated digital TVs, monitors and projectors - that can accept, process and display High Definition 720p and 1080i signals. To enjoy HDTV broadcasts, these devices will need to be used in conjunction with an (“HD TV”) device that can receive and decode the signals.
Read more...

a_HD_TV_pos_01.jpg

HD TV
Designed for television receivers - including set-top boxes and integrated digital TVs - that can receive and decode HD (720p, 1080i) satellite, cable or terrestrial broadcast transmissions.
Read more...

a_HD__ready__1080p_pos.jpg

HD ready 1080p
Designed for display devices - including integrated digital TVs, monitors and projectors - that can in addition to 720p and 1080i also accept, process and display High Definition 1080p signals. Display devices bearing the ”HD ready 1080p” logo feature a 1920 x 1080 screen resolution. To enjoy HDTV broadcasts, these devices will need to be used in conjunction with an “HD TV” device that can receive and decode the signals.
Read more...

a_HD_TV_1080p_pos.jpg

HD TV 1080p
Designed for “HD ready 1080p” display devices that can also receive and decode HD (720p, 1080i) Satellite, Cable or Terrestrial broadcast transmissions. Display devices bearing the ”HD TV 1080p” logo feature a 1920 x 1080 screen resolution.
Read more...

Και επειδή είστε ..άπιστοι δείτε και αυτό:
Πετάξτε τα HD Ready, αγοράστε Full HD!
(μόνο μη μου καταλογίσετε ότι σας παρέσυρα σε αγορά.. :grinning-smiley-043)

sharpsingle.jpg

Τα περί "full hd" της διαφήμισης δεν τα ξέρω, αυτό που ξέρω πάντως είναι ότι το συγκεκριμένο LNB είναι το καλύτερο από όσα έχω δοκιμάσει, το οποίο έχω περίπου δύο χρόνια. Αν είναι το BS1REL100W γιατί δεν βλέπω και καλά τον τύπο του. Υπόψη ότι με μερικούς δέκτες δεν τα πάει καλά (πχ commander, αν και κάποιοι λένε ότι δεν έχουν πρόβλημα).