ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ COSMOTE 1.000 !!!

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ.

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
7,396
ΛΑΓΟΝΗΣΙ
Πρόκειται για τη σύνδεσή μου Internet On The Go,αυτή με το στικάκι.
Σήμερα πήγα να μπω και δεν είχα σήμα.Τηλεφώνησα στο Help Desk τους και μου είπαν ότι μου έχουν κάνει φραγή λόγω υψηλών χρεώσεων της τάξεως των 1.000 ευρώ!!!!!!!
Κόντεψα να πάθω ανακοπή...
Όλα αυτά γιατί χρησιμοποίησα το στικάκι για να συνδεθώ για 5 ημέρες στο ιντερνετ και ενώ βρισκόμουν στην Τουρκία.
Έμπαινα κάθε βράδυ για 1-1,30 ώρα στο Avclub και τα πρωινά για 1-2 ώρες το πολύ στην πλοήγηση.
Μου πρότειναν να περιμένω την έκδοση του λογαριασμού στις 24 Μαίου και μετά να προβώ σε τυχόν αμφισβητήσεις/ενστάσεις.

Να σημειώσω ότι από την στιγμή που άνοιξα το τηλέφωνο στην Τουρκία,δεν έλαβα την παραμικρή ενημέρωση για την ακριβή χρήση της Περιαγωγής για μετάδοση δεδομένων τη δε φραγή την πραγματοποίησαν στις 2 Μαίου και ενώ είχα ήδη επιστρέψει στην Ελλάδα από την 1η Μαίου.Άρα,δεν την έκαναν για να με προστατεύσουν,αλλά επειδή είδαν ότι δεν πρόκειται να "γράψει" άλλο το κοντέρ.
Αντίθετα,αν είχα ταξιδέψει εντός Ε.Ε. ήταν υποχρεωμένοι μόλις ο λογαριασμός έφτανε τα 63 ευρώ,να μου κάνουν φραγή και να μου στείλουν sms.

Εχει κανείς στο παρελθόν αντίστοιχη "εμπειρία" και αν ναι,πως το χειρίστηκε?

Εκτός από την Cosmote,που αλλού μπορώ να απευθυνθώ?

Πρόκειται για τη σύνδεσή μου Internet On The Go,αυτή με το στικάκι.
Σήμερα πήγα να μπω και δεν είχα σήμα.Τηλεφώνησα στο Help Desk τους και μου είπαν ότι μου έχουν κάνει φραγή λόγω υψηλών χρεώσεων της τάξεως των 1.000 ευρώ!!!!!!!
Κόντεψα να πάθω ανακοπή...
Όλα αυτά γιατί χρησιμοποίησα το στικάκι για να συνδεθώ για 5 ημέρες στο ιντερνετ και ενώ βρισκόμουν στην Τουρκία.
Έμπαινα κάθε βράδυ για 1-1,30 ώρα στο Avclub και τα πρωινά για 1-2 ώρες το πολύ στην πλοήγηση.
Μου πρότειναν να περιμένω την έκδοση του λογαριασμού στις 24 Μαίου και μετά να προβώ σε τυχόν αμφισβητήσεις/ενστάσεις.

Να σημειώσω ότι από την στιγμή που άνοιξα το τηλέφωνο στην Τουρκία,δεν έλαβα την παραμικρή ενημέρωση για την ακριβή χρήση της Περιαγωγής για μετάδοση δεδομένων τη δε φραγή την πραγματοποίησαν στις 2 Μαίου και ενώ είχα ήδη επιστρέψει στην Ελλάδα από την 1η Μαίου.Άρα,δεν την έκαναν για να με προστατεύσουν,αλλά επειδή είδαν ότι δεν πρόκειται να "γράψει" άλλο το κοντέρ.
Αντίθετα,αν είχα ταξιδέψει εντός Ε.Ε. ήταν υποχρεωμένοι μόλις ο λογαριασμός έφτανε τα 63 ευρώ,να μου κάνουν φραγή και να μου στείλουν sms.

Εχει κανείς στο παρελθόν αντίστοιχη "εμπειρία" και αν ναι,πως το χειρίστηκε?

Εκτός από την Cosmote,που αλλού μπορώ να απευθυνθώ?

συμπέρασμα ....το AVClub βλάπτει σοβαρά την υγεία !!! :grandpa:
:flipout::flipout:

Ναι ειχα εγω πριν 2 μήνες με χρεωσαν ο κουκος αηδόνι ενω μου ειχαν στειλει SMS όπου με ενημέρωσαν χρεωση 1e/mb αυτοί χρέωσαν τελικα 10e/mb οταν ηρθε ο λογαριασμος.

Πηρα τηλεφωνο τους ενημερωσα οτι η χρεωση που με ενημερωσατε ηταν αυτη κι θα πρεπει να τιμολογηθω ετσι. Με πηραν μετα απο μια εβδομαδα και με ενημέρωσαν οτι μου εκοψαν πιστωτικό τιμολόγιο.... Η δικαιολογία τους ειναι οτι θα επρεπε να ειχαν ενεργοποιήσει κατοπιν αιτήσεως μου μια υπηρεσία ταδε (τριχες ειχα παρει τηλ πριν φύγω και μου ειχαν πει οτι ακριβως και στο SMS και οτι δε χρειαζεται κατι αλλο απο μερους μου)

Vodafone αυτα με data plan

Καλα ξεμπερδέματα, προσπαθησε με καποιον τροπο να βρεις/τεκμηριώσεις την πραγματικη χρεωση και οχι αυτη που "θελουν"

στο πρόγραμμα που συνοδεύει το stick πάνω δεξιά έχει μια υπηρεσία μηνυμάτων. ίσως αν δεν σε ενημέρωσαν εκεί για τη χρέωση να μπορείς να κάνεις κάτι...

πάντως χρήση δεδομένων στο εξωτερικό είναι ακόμα απαγορευμένο φρούτο - ειδικά εκτός ΕΕ.

Παπαπα το wireless θελει πολυ ακομα για να εξελιχθει στην Ελλαδα..
Μεχρι τοτε απο το σπιτι.Και στο εξωχικο με dial up!!
χαχαχαχα

Από προσωπική πείρα τώρα στο στρατό...

... τα Windows "ρουφάνε" ίντερνετ από παντού. Ενώ είχα data plan με 750ΜΒ/μήνα και με το κινητό μου έφτανε και μου περίσσευε, από όταν άρχισα να συνδέω laptop, ενώ δούλευα με φειδώ (avclub, facebook, ειδήσεις) και ΠΟΤΕ youtube και κατεβάσματα, για κάθε ώρα χρήσης ο μετρητής του κινητού έγραφε 40-50ΜΒ, με αποτέλεσμα να φτάνω στο όριο στο μέσο του μήνα.

Αιτία είναι διάφορα antivirus, updates κλπ, τα οποία πρέπει να απενεργοποιήσεις ενα ένα από το να κατεβάζουν ενημερώσεις.

Αυτά για τη δική σου πλευρά, στην περίπτωσή σου βέβαια παίζει να υπήρξε θέμα είτε με το roaming, είτε με λάθος (ή απάτη) της εταιρείας.

Απάντηση: Re: ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ COSMOTE 1.000 !!!

Από προσωπική πείρα τώρα στο στρατό...

... τα Windows "ρουφάνε" ίντερνετ από παντού. Ενώ είχα data plan με 750ΜΒ/μήνα και με το κινητό μου έφτανε και μου περίσσευε, από όταν άρχισα να συνδέω laptop, ενώ δούλευα με φειδώ (avclub, facebook, ειδήσεις) και ΠΟΤΕ youtube και κατεβάσματα, για κάθε ώρα χρήσης ο μετρητής του κινητού έγραφε 40-50ΜΒ, με αποτέλεσμα να φτάνω στο όριο στο μέσο του μήνα.

Αιτία είναι διάφορα antivirus, updates κλπ, τα οποία πρέπει να απενεργοποιήσεις ενα ένα από το να κατεβάζουν ενημερώσεις.

Αυτά για τη δική σου πλευρά, στην περίπτωσή σου βέβαια παίζει να υπήρξε θέμα είτε με το roaming, είτε με λάθος (ή απάτη) της εταιρείας.

Μα δεν συνδέθηκα από υπολογιστή.
Από το κινητό μου συνδεόμουν με όλα τα updates των εφαρμογών κλειστά.
Το Samsung Galaxy S.

Είχα σύνδεση vodafone για χρόνια και όλα καλά στις χρεώσεις (δεν χρησιμοποιούσα το internet). Μια μέρα είπα να αλλάξω theme στο κινητό. Για 2-3 λεπτά είδα 3-4 theme από αυτά που είχε στο wap site της SE και κατέβασα 1-2 που ήταν πάνω κάτω 1-2mb το καθένα. Με χρέωσαν κάπου 8-9 ευρώ το mb. Δεν είχα πρόγραμμα με internet μου είπαν. Αν είχα πρόγραμμα θα με χρέωναν περίπου 10 λεπτά το mb. Δεν ήξερα ότι οι χρεώσεις είναι τόσο μεγάλες. Προσωπικά νομίζω ότι είναι πολύ υπερβολικές.

Σωκράτη δυστυχώς η χρέωση για εκτός ΕΕ είναι ως εξής:

Σε όλα τα δίκτυα των χωρών εκτός Ευρωζώνης 0,048 /10KB

Δηλαδή 4,8 ανά ΜΒ.
Για 1000 πρέπει να έχεις κατεβάσει 208 ΜΒ. Το κόβω λίγο χλωμό ειδικά από κινητό.

Welcome to the club....

Κι εγώ το έπαιξα μάγκας κάποτε στις βρυξέλλες και μου φάνηκαν ακριβά 10 ευρώ την ώρα στο ξενοδοχείο για WiFi , και έμπαινα με το κινητό με 3G. εννοείται με έσκισαν.

Εξωτερικό (δηλαδή roaming) και internet ΠΟΤΕ.

Π - Ο - Τ - Ε

Τα πληρώνεις και προσέχεις.

208mb για πλάκα τα τρως. Ολα τα apps πλέον ρουφάνε data χωρίς να το καταλάβεις. Στο εξωτερικό κλείνεις τελείως το data roaming.

Εδώ στην ελλάδα, με έσκισαν πέρσι (600 ευρώ), επειδή πέρασα κατά 800ΜΒ το μηνιαίο όριο (1GB). Μισό ευρώ το 1ΜΒ. Εχετε υπόψιν σας ότι όσο ανεβαίνει ο λογ/σμός ανεβαίνουν και τα κερατιάτικα δηλαδή το ΤΕΛΟΣ κινητής τηλεφωνίας. Απο τα 600 ευρώ τα 100 ήταν το τέλος.

Απάντηση: Re: ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ COSMOTE 1.000 !!!

Δεν ήξερα ότι οι χρεώσεις είναι τόσο μεγάλες. Προσωπικά νομίζω ότι είναι πολύ υπερβολικές.

Οχι απλά υπερβολικές. ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ.

Στην κυριολεξία σου πουλάνε και τον αέρα.

Γι αυτό πάντα με συμβόλαιο/πρόγραμμα που να περιλαμβάνει δωρεάν Data και πορσοχή μην το ξεπεράσετε.
Τρία προγράμματα έχω βάλει τώρα στο iPhone να με ειδοποιούν. :grinning-smiley-043

Welcome to the club....

Κι εγώ το έπαιξα μάγκας κάποτε στις βρυξέλλες και μου φάνηκαν ακριβά 10 ευρώ την ώρα στο ξενοδοχείο για WiFi , και έμπαινα με το κινητό με 3G. εννοείται με έσκισαν.

Εξωτερικό (δηλαδή roaming) και internet ΠΟΤΕ.

Π - Ο - Τ - Ε

Τα πληρώνεις και προσέχεις.

208mb για πλάκα τα τρως. Ολα τα apps πλέον ρουφάνε data χωρίς να το καταλάβεις. Στο εξωτερικό κλείνεις τελείως το data roaming.

+1

Τα ιδια ειχα παθει στην Γαλλια με λογαριασμο 1200 ευρω (ευτυχως τα πληρωσε η εταιρια).

Παντως και σε εμενα κανει εντυπωση πως εφαγες 200 mb απο το κινητο χωρις downloading. Στο iphone τουλαχιστον σε 3g only δεν εχω τοση "διαρροή" data. Μηπως εβλεπες κανενα youtube?

Τάκη , στο Samsung που έχει widgets, π.χ. αν έχεις κανά widget με τον καιρό συνέχεια real-time δεν ρουφάει;

μερικα kb ειναι αυτα... πταισματα...αντε ολη μερα 1-2mb να ειναι αυτα. βεβαια εξαρτάται και τι widgets εχεις επάνω...

καλα roaming και data ειναι λέξεις που δεν πάνε μαζί...

τώρα ,ειδικά στα droids που μπορούν να τρέξουν services αξιοπρεπώς, υπάρχουν πολύ αξιόπιστα προγράμματα για monitoring & alarms στο traffic. Εγώ χρησιμοποιώ το πολύ αξιόπιστο NetCounter

https://market.android.com/details?id=net.jaqpot.netcounter

Του ορίζεις ημέρα έκδοσης λογαριασμού, data plan και στα πόσα mb θες να σε ειδοποιεί ανα ημέρα και ανα μήνα.

Παιδιά οι εταιρείες έχουν χάσει το παιχνίδι του νέου πελάτη και εκτός ότι ξεκατινιάζονται μεταξύ τους στην tv κοιτάνε να τα πάρουν χοντρά απ' όπου γίνεται.Απλά προσοχή..

11ayfit.jpg