Low voltage tube pre(συνεχεια)

Σταυρος Δανος

AVClub Addicted Member
21 March 2008
1,811
Πατρα/Κυπρος
Ενα νεο κυκλωμα που δοκιμασα,επεκταση του προηγουμενου.
Δουλευει περιφημα,με μεγαλυτερο κερδος λογω 2 βαθμιδων,και μικροτερη αρμονικη παραμορφωση!

Οι 6c19p δουλευουν γραμμικα ακομα και σε χαμηλες τασεις(οι 12AE6 ειναι σχεδιασμενες για 12V)

sch.JPG

2stage.jpg

THD 0.62%

με επεικρατουσα την 2η αρμονικη!!!αν και πους πουλ και τα 2 σταδια!!

Γιατι να συμβαινει αυτο?Εχει κανενας καμια ιδεα?

Last edited:
Ενα νεο κυκλωμα που δοκιμασα,επεκταση του προηγουμενου.
Δουλευει περιφημα,με μεγαλυτερο κερδος λογω 2 βαθμιδων,και μικροτερη αρμονικη παραμορφωση!

Οι 6c19p δουλευουν γραμμικα ακομα και σε χαμηλες τασεις(οι 12AE6 ειναι σχεδιασμενες για 12V)

View attachment 29545

View attachment 29546

THD 0.62%

με επεικρατουσα την 2η αρμονικη!!!αν και πους πουλ και τα 2 σταδια!!

Γιατι να συμβαινει αυτο?Εχει κανενας καμια ιδεα?

Ναι. συμβαίνει σε όλα το πουσπουλοειδή (!!) κυκλώματα όταν τα δύο σκέλη δεν είναι ίδια, δηλ, υπάρχει ασυμμετρία. Δες αυτό το αρθράκι που σου λέω στο άλλο θέμα, το srpp δεν είναι απλό κύκλωμα, με δοκιμές στα τυφλά δεν θα βγάλεις σωστά συμπεράσματα.

Σε τι τάση εξόδου (Vrms) έκανες τις μετρήσεις που έβαλες?

Ναι. συμβαίνει σε όλα το πουσπουλοειδή (!!) κυκλώματα όταν τα δύο σκέλη δεν είναι ίδια, δηλ, υπάρχει ασυμμετρία. Δες αυτό το αρθράκι που σου λέω στο άλλο θέμα, το srpp δεν είναι απλό κύκλωμα, με δοκιμές στα τυφλά δεν θα βγάλεις σωστά συμπεράσματα.

Σε τι τάση εξόδου (Vrms) έκανες τις μετρήσεις που έβαλες?

Ταση εισοδου 0.044Vrms
εξοδου 0,40Vrms
gain =9
Λειτουργεια στα 10mA
load 100k

Δοκιμασα με led στη θεση των αντιστασεων με χειροτερα αποτελεσματα.

Επισης,οι αντιστασεις εχουν 10ωμ διαφορά μεταξυ τους.Μαλλον εκει οφειλεται η ασυμμετρια????

Σε αυτες τις τασεις(Β+=26V) δεν υπαρχουν αξιοπιστα δεδομενα για τις 6c19p οποταν κανω δοκιμες.

Επισης,εχω δοκιμασει πυκνωτη στην αντισταση καθοδου ο οποιος εισαγει THD της ταξης του 2%

Εχω αλλαξει τις αντιστασεις ανοδου-καθοδου του 2ου σταδιου με αλλες στα 369ωμ.

Μεγαλη αλλαγη στη λειτουργεια,με επικρατεστερη τη 3η αρμονικη στις χαμηλες σταθμες και την 2η στις πιο υψηλες.
Πολυ μικροτερη THD απο πριν(απο 0,63 σε 0,28%)

Στα 0,4Vrms:0,28% THD
View attachment 29562

Στα 0,61Vrms:0,81% THD
View attachment 29563

Μαλλον ισορροπησε το 2ο σταδιο?

Να το αφησω ετσι?:slapface:

Για άκου το πρώτα...

Πολύ καλές οι μετρήσεις, σαν ένας μπούσουλας για να καταλαβαίνουμε προς τα πού πάμε, τελικός κριτής όμως είναι πάντα τα αυτιά μας. Οπότε, αν σου ακούγεται ΟΚ, άστο έτσι.-bye-

Επίσης δοκίμασε να δεις τα επίπεδα παραμόρφωσης ανάλογα με την έξοδο πόσο διαφοροποιούνται.

0.4V είναι πολύ χαμηλά. Λίγοι τελικοί θα οδηγηθούν σωστά.

Και τελικά άκου το.

Επειδη προοριζεται για ολοκληρωμενο που θα φτιαξω,οποταν ενα 1,5Vpp ειναι αρκετο για μενα(0,61Vrms με 0,81% THD που σηκωνει βελτιωση φυσικα.)

Επισης με καθε αλλαγη που κανω εχω τη δυνατοτητα και το ακουω(το ενα καναλλι φυσικα.)Με ικανοποιει αφανταστα,αλλα το συστημα μου με την παρουσα του μορφη δεν ειναι ικανο να δωσει το χαρακτηρα της βαθμιδας.

Παραδειγμα,οταν ειχα το dac με την προηγουμενη μορφη του,με αντισταση στην ανοδο,μια βαθμιδα,στο συστημα μου μου ακουγονταν απλα καλο,και στο συστημα του φιλου Θαναση απλα μου επεσε το σαγονι.

Για αυτο εχω μπουσουλα τις μετρησεις(ο πιο επισημος τροπος να πεις ψεμματα)

Ειμαι ανοικτος σε αποψεις-εισηγησεις:grinning-smiley-043

Επιστρεφω με νεοτερες μετρησεις.Το σταδιο ακουγεται εξαιρετικα!!

0.08% THD σταθερο,με γονατο στα 4Vpp 0.9% ΤHD

Ολα αυτα με αντιστασεις 375ωμ στο δευτερο σταδιο

Δηλαδή στάδιο που διαχειρίζεται χαμηλά σήματα και απ τα 1.5rms αρχίζει να τα παίρνει στο κρανίο θεωρείται επιτυχία;

Αν ακούγεται καλά ή όχι δεν το εξετάζω/αμφισβιτώ.

Δηλαδή στάδιο που διαχειρίζεται χαμηλά σήματα και απ τα 1.5rms αρχίζει να τα παίρνει στο κρανίο θεωρείται επιτυχία;

Αν ακούγεται καλά ή όχι δεν το εξετάζω/αμφισβιτώ.

Tο δευτερο σταδιο ειναι πολωμενο στα -1.8V,οποταν μολις το πρωτο τα ξεπερασει/πλησιασει αρχιζουν τα περιεργα.(το δευτερο εχει κερδος 1.2).Εκει ειναι και το γονατο

Φυσικα στα 2Vpp κορυφης που χρειαζομαι οι παραμορφωσεις ειναι γελοιες οποταν ειμαι happy.

Το οτι δεν επρεπε καν να δουλευει η βαθμιδα θεωρητικα,και τελικα να μετρει καλα και να ακουγεται καταπληκτικα ειναι υπερικανοποιητικο για μενα.

Και ας χρειαζοταν 10 λαμπες για 2Vpp.Θα παμε ολοι οι λαμπακιδες στην κολαση αφου για χαρη μας αντλουνται τα πετρελαια της Κασπιας:flipout::flipout: