ΜΑΓΝΗΤΕΣ -ερώτηση ?

Μ.Τζωρτζάκης - MTZ audio

AVClub Addicted Member
17 June 2006
1,891
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Λοιπόν φίλοι και γνωστοί χωριανοί , έχω μια ερώτησις

Ψάχνω να βρω μαγνήτες και φεριτικούς και χαλυβα και νεοδυμίου , τα σχήματα είναι και ο κλασσικός και το πέταλο και σε κύλινδρο
Παρακαλώ γράψτε μου αν ξέρετε κάποια πηγη , το θέμα μου δέν είναι τόσο το κόστος όσο να μπορέσω να βρώ ποικιλία

Ευχαριστώ εκ τών προτέρων

Αν θελεις συγκεκριμενα για μεγαφωνα αλλος ενας κατασκευαστης
http://www.magnetfabriken.se/
αυτοι κατασκευαζουν μαγνητες ειδικα για μεγαφωνα, σου κανουν οτι μαγνητη θελεις και σε οτι υλικο θελεις.
Στην σελιδα τους γραφουν οτι κατασκευζουν μεγαφωνα ΟΕΜ, για ποια μαρκα δεν λενε.
Το ωραιο ειναι οτι κανουν και ηλεκτρομαγνητες, αν θελεις να κανεις ενα τετοιο μεγαφωνο.
Κοιταξε στο katalog και μετα produktkatalog σε PDF, δυστυχως δεν εχουνε στα Αγγλικα

Ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ για τίς απαντήσεις
Λοιπόν , τούς μαγνήτες ΔΕΝ τούς θέλω για κατι σχετικό με ήχο / μεγάφωνα / στήριξη βραχίονα ..κλπ

Τούς θέλω για κάποια άλλα πειράματα

Παρακαλώ και απο Ελλάδα αν ξέρει κανείς κάτι ας το αναφέρει
Και παλί σας ευχαριστώ

Απάντηση: Re: ΜΑΓΝΗΤΕΣ -ερώτηση ?

Ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ για τίς απαντήσεις
Λοιπόν , τούς μαγνήτες ΔΕΝ τούς θέλω για κατι σχετικό με ήχο / μεγάφωνα / στήριξη βραχίονα ..κλπ

Τούς θέλω για κάποια άλλα πειράματα

Παρακαλώ και απο Ελλάδα αν ξέρει κανείς κάτι ας το αναφέρει
Και παλί σας ευχαριστώ

Τωρα μας βαζεις σε "χειροτερες" σκεψεις ....:2thumb22sup:

Μανώλη έχω 2 προτάσεις για σένα, εσυ θα κρίνεις ποια ταιριάζει στην περίπτωσή σου

1) http://www.riviera-acoustics.com/catalog/default.php?cPath=43_116

2) Βρισκεις άχρηστους παλιούς σκληρούς δίσκους και τους κάνεις βίδες. Στον μηχανισμό κίνησης της κεφαλής υπάρχουν πανισχυροι μαγνήτες (μαλλον νεοδυμίου) αρκετα μικροί αλλά τόσο δυνατοι ώστε να κόβουν κρέας απο το δάχτυλο όταν δεν προσεξεις πως τους κρατάς οταν τους πλησιαζεις σε μεταλλικη επιφάνεια.. (Εγω τους χρησιμοποιώ για να μαγνητίζω τα κατσαβίδια μου..)

PS: θα ενοποιήσεις τίποτα πεδία ??? :D

αν φτιάξεις κανένα αυτοκίνητο με μαγνητικό πεδίο πες μας...:2thumb22sup:

Παιδιά , ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ κατα αρχην για τίς πληροφορίες και τήν θετική σκέψη.

Εδώ και πολλά χρόνια (9-10) , χάριν γνωριμίας και μετέπειτα φιλίας με ένα φοβερό συνταξιούχο επιστήμονα ανακάλυψα οτι εκτός απο τα βάρη και το Audio , είχα και μιά άλλη "λόξα" με τα παράξενα ...
Ετσι λοιπόν κοντά σε αυτον τον άνθρωπο έμαθα και ΕΙΔΑ αρκετά πράγματα , έτυχε μάλιστα πέρυσι να τον γνωρισει και ο Τσιτιχρήστος (που είχε πάει απο σπόντα στο εργαστήρι του )
Ασχολήθηκα λοιπόν κοντά του πρώτα με τή διάσπαση του Νερού , μετά με μερικά πειράματα Tesla και τέλος μετά απο μιά σειρά μεγάλων πειραματικών αποτυχιών , η τύχη μάλλον φαίνεται να χαμογελά ...
Παρατηρήθηκαν κατά τύχη κάποια φαινόμενα σε ένα πείραμα που έχουν να κάνουν αρχικά με τήν μαγνητική δίοδο και στήν συνέχεια με το μαγνητικό μονόπολο (αυτό θεωρητικά είναι η αρχή λειτουργίας του αντιβαρυτικού κινητήρα ) , μετάπειτα ο άνθρωπος αυτός (ο Νίκος ) έφερε απο τήν Κίνα 90Kg μαγνήτες νεοδυμίου , το δικό μου κομμάτι είναι κάποια τροφοδοτικά υπέρ-υψηλής Τάσης , κάποια κυκλώματα ελέγχου ,κάποιες επισκευές παλμογραφων κλπ , κάποια μετρητικά εργαλεία καθώς και κάποια οικονομική συμμετοχή (σε πειράματα που γίνονται και μετά απο συνδυασμένες ιδέες και τών δυό μας ή και δικές μου )
Οπότε αφού φάγαμε ολη τή αγορά και για μαγνήτες απο άλλα υλικά , έβαλα και τήν ερώτηση εδώ που ξέρω οτι είστε αλάνια και ψαχτήρια
Δέν ξέρω αν τελικά θα καταφέρουμε κάτι , δέν ξέρω κάν αν αυτό θα είναι χρηστικό , εκείνο που ξέρω είναι οτι θέλω να προσπαθήσω μαζί με τον Νίκο

PS
@ C.M.W ή Σπύρο
Εξέλαβα το τελευταίο σχόλιό σου (περί Νικολάϊ Τέσλα) σάν πιπεράτο χιούμορ , οπότε δέν είναι θέμα ...
Αλλωστε εκ των πραγμάτων δέ θα μπορούσα ούτε να διανοηθώ μια τέτοια σύγκριση , θα ήμουν τουλάχιστον είτε ηλίθιος , είτε ονειροπαρμενος είτε και τα δύο
Και εντελώς φιλικά θα σου πώ : Προσπάθησε ρε μεγάλε να μήν είσαι και χιουμοριστικά εμπαθής - τέτοια πλάκα συνήθως κάνεις ΜΟΝΟ με φίλους και ΕΠΩΝΥΜΑ

Last edited:
Αν διαβασεις το ποστ νουμερο εξι, οκτω και ενια θα δεις οτι την "πλακα" την αρχισαν αλλοι.
Εγω απλα την συμπληρωσα με λιγο απλο χιουμορ οπως καταλαβες.
Coola down λιγο, θα ζησεις ποιο πολυ.
Καλη επιτυχεια με τα πειραματα, ελπιζω να βοηθησανε οι σελιδες που εστειλα η να βοηθησουνε στο μελλον.

Σχετική βιβλιογραφία:

1: "Η τεχνολογία των θεών"
http://www.liako.gr/showprd.jsp;jsessionid=16A3608E51157C9AC86592E24843E9B0?prdId=9608391970
2:"Πατρίς του ανθρωπίνου γένους η Ελλάς"
http://www.liako.gr/static/pouldie.html

όπως επίσης και Χαρδαβέλας, κατά προτίμηση εκπομπές με Μαρία Τζάνη ("τρελλάθηκαν τα μηχανήματα της ΝΑSA στον Όλυμπο", πάντα η NASA εμπλέκεται) και πατέρα Παϊσιο: "Κβαντικά θεολογικά φαινόμενα στον Όσιο Πατάπιο της κοινότητας Άνω Μουχρίτσας".

Για προχωρημένους:
"Η μαντεία των αστραγάλων" εκδόσεις Έσοπτρον
http://www.questbooks.gr/component/...acturer_id,0/option,com_virtuemart/Itemid,26/

"Ψυχοτρονική τεχνολογία", ως άνω

και 500mg κλοζαπίνης δις ημερησίως.

Φυσικά, όλα αυτά είναι γνωστά στη NASA αλλά αποκρύπτονται, γιατί έτσι κελεύουν οι Ροκφέλερ που καθορίζουν τις τύχες του πλανήτη από τις υπόγειες πόλεις τους στην "κοίλη Γη".

Περαστικά μας
Κωνσταντίνος

Σχετική βιβλιογραφία:

1: "Η τεχνολογία των θεών"
http://www.liako.gr/showprd.jsp;jsessionid=16A3608E51157C9AC86592E24843E9B0?prdId=9608391970
2:"Πατρίς του ανθρωπίνου γένους η Ελλάς"
http://www.liako.gr/static/pouldie.html

όπως επίσης και Χαρδαβέλας, κατά προτίμηση εκπομπές με Μαρία Τζάνη ("τρελλάθηκαν τα μηχανήματα της ΝΑSA στον Όλυμπο", πάντα η NASA εμπλέκεται) και πατέρα Παϊσιο: "Κβαντικά θεολογικά φαινόμενα στον Όσιο Πατάπιο της κοινότητας Άνω Μουχρίτσας".

Για προχωρημένους:
"Η μαντεία των αστραγάλων" εκδόσεις Έσοπτρον
http://www.questbooks.gr/component/...acturer_id,0/option,com_virtuemart/Itemid,26/

"Ψυχοτρονική τεχνολογία", ως άνω

και 500mg κλοζαπίνης δις ημερησίως.

Φυσικά, όλα αυτά είναι γνωστά στη NASA αλλά αποκρύπτονται, γιατί έτσι κελεύουν οι Ροκφέλερ που καθορίζουν τις τύχες του πλανήτη από τις υπόγειες πόλεις τους στην "κοίλη Γη".

Περαστικά μας
Κωνσταντίνος

Βλέπω τα ξέρεις καλά μάνα μου και τα του Λιακόπουλου και τα ψυχοφάρμακα .....ΑΧΧΑΧΧΑΧΧΑΧΧΧΑΧΧΑ :flipout::flipout::flipout:

PS
Ο καιρός γάρ εγγύς

Last edited:
Αν διαβασεις το ποστ νουμερο εξι, οκτω και ενια θα δεις οτι την "πλακα" την αρχισαν αλλοι.
Εγω απλα την συμπληρωσα με λιγο απλο χιουμορ οπως καταλαβες.
Coola down λιγο, θα ζησεις ποιο πολυ.
Καλη επιτυχεια με τα πειραματα, ελπιζω να βοηθησανε οι σελιδες που εστειλα η να βοηθησουνε στο μελλον.

Ευχαριστώ για τίς ευχές σου Σπύρο :grinning-smiley-043
Θα προπαθήσω να ακολουθήσω τίς συμβουλή σου με κάποιες δικές μου μικρορυθμίσεις :slapface:
Σχετικά με τα παιδιά που αναφέρεσαι , δέν κατάλαβες (το εξήγησα πρίν μιλώντας για ΦΙΛΟΥΣ ! ) , είπα οτι τέτοιου είδους χιούμορ (και με τήν δική σου προϊστορία ) , είναι κάπως ...Σπύρο μου
Αλλά επειδή μπορεί να κάνω και λάθος ...δέν είναι θέμα ...
Καλή καρδιά και καλή ψυχή :BDGBGDB55:

Τα μαγνητικα πεδια μπορει ναναι και καρκινογονα....προσοχη! :guitarist:

καλα δεν καταλαβα και πολλα με τα παιδια, για αυτους ειναι επιτρεπτο να αστιευονται, αλλα εγω με την προιστορια μου οχι? Τι λες τωρα, εγω ουτε Σπυρος λεγομαι και ειμαι και του κατηχητικου.
Ισως να εχω καταλαβει λιγο με τι ασχολεισαι, κοιταξε το φαβορι μου, John Keely και τις μηχανες του. Υποψιν οτι τωρα κατασκευαζω ενα παλμοτροφοδοτικο για την ηλεκτρολυση νερου και την τροφοδοσια με καυσιμο του μηχανηματος κοψιματος του γκαζον.

Το 9 δεν ειναι πλακα παντως (αντε εστω μεταξυ σοβαρου και αστειου).
Η υποθεση "free energy", αιθερας (nikola tesla) κλπ, ειναι κατι που μου κεντριζει το ενδιαφερον.

Βλέπω τα ξέρεις καλά μάνα μου και τα του Λιακόπουλου και τα ψυχοφάρμακα .....ΑΧΧΑΧΧΑΧΧΑΧΧΧΑΧΧΑ :flipout::flipout::flipout:

PS
Ο καιρός γάρ εγγύς

Φυσικά και τα ξέρω Μανώλη! Ειδικότης μας. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να είναι θλιβερή.

Έρρωσθε

Φυσικά και τα ξέρω Μανώλη! Ειδικότης μας. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να είναι θλιβερή.

Έρρωσθε

Συμφωνώ απόλυτα Κωνσταντίνε , μάνα μου .:smileJap:
Μονο που , οι άνθρωποι , ξεχνάμε οτι η Ζωή δεν είναι θλιβερή , αλλά εμείς ...:chinscratch:

Ευτυχείτε (έστω και τεχνηέντως)