Map 105 Canton gle 407 καλή επιλογή ?

Καλήμερα σε όλους ,
είμαι θα έλεγα άσχετος με το `άθλημα` αλλά μου αρέσει να ακούω σωστά
μουσική .
Τα ακούσματα μου είναι κύριως rock και metal μουσική .
Αποφάσισα να προχωρήσω στην αγορά δικάναλλου ενισχυτή και ηχείων με ένα συνολικό κόστος 1000 Ευρώ περίπου . Η πηγή που έχω ( μάλλον θα αλλαχθεί μόλις έχω την οικονομική δυνατότητα ) είναι το CD player της Pioneer PD-S505 ( έχω την εντύπωση ότι έχει 3πλή ακτίνα lazer αν κάνω λάθος συγχωρήστε με ) .
Από τα ηχεία που άκουσα μου άρεσαν περισσότερο τα Canton GLE 407 .
`Ημουν ανάμεσα στον Advance map 105 και Harman Cardon hk 970 .
Τελίκα αποφάσισα να πάρω τον map 105 λόγω του ότι μου φάνηκε πιο καθαρός ο ήχος του και είναι πιο σε σχέση με τον hk 970 είναι πιο `δυνατος` .Βέβαια με προβλημάτισε η έλλειψη οπτικής εξόδου αλλά τελικά με κέρδισε η στιβαρή του κατασκευή .
`Εκανα λέτε καλή επιλογή ?
Δυστηχώς δεν με βοήθησαν ιδιαίτερα στα καταστήματα που επισκέφτηκα ο κάθε πωλητής έβγαζε άχρηστη την πρόταση του προηγούμενου και γενικότερα μου δώθηκε η εντύπωση ότι το μόνο που ήθελαν ήταν απλά να πουλήσουν .

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας και με συγχωρείτε για την έκταση .

Παναγιώτης .

Παναγιωτη καλησπερα και χρονια πολλα!!
πολυ καλα μηχανακια και τα δυο.
τα ηχεια τα εχω ακουσει, οπωs και τουs ενισχυτεs.
πιστευω οτι ο συνδιασμοs harman vs canton ειναι πολυ καλοs!!
παντωs προτου κανειs την αγορα καλυτερα να ακουσειs και να αποφασισειs.
ριξε μια ματια και για rotel.

Καλησπέρα OZZY ,
άκουσα και τους 2 ενισχυτές με τα Canton και πραγματικά η διαφορά ήταν αισθητή σε έναν άσχετο σαν κι εμένα .
Ειδικά στο θέμα τις έντασης εκεί που ο Harman σχεδόν τερμάτιζε ο Advance έπαιζε στο 50 η 60 % περίπου .
Βέβαια η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει και ο 305 ( ειδικά οι ψηφιακές εξόδοι που βγάζει ) πολύ αλλά πάει περίπου 300 Ευρώ επάνω και δεν νομίζω να τον αντέχουν τα Canton μάλλον θα θέλει κάτι πολύ καλύτερο για να αποδώσει σωστά . Αν αντέχουν ta Canton ( έστω για λίγο ) θα σκεφτώ σοβαρά και τον μεγάλο .
Αν κατάλαβα καλά ακούμε και περίπου την ίδια μουσική αν θές μόλις τα πάρω κανονίζουμε για καφεδάκι και ακρόαση . Μένουμε και σχετικά κοντά .
Ευχαριστώ για τον χρόνο σου ,
Παναγιώτης .

Υ.Γ. Τους άκουσα με Candlemass . . .

Δυστηχώς δεν με βοήθησαν ιδιαίτερα στα καταστήματα που επισκέφτηκα ο κάθε πωλητής έβγαζε άχρηστη την πρόταση του προηγούμενου και γενικότερα μου δώθηκε η εντύπωση ότι το μόνο που ήθελαν ήταν απλά να πουλήσουν .

.

Δυστηχως ετσι γινεται στα περισσοτερα καταστηματα...Τον Advance τον εχω ακουσει με αλλα ηχεια και ειναι πολυ καλος για τα λεφτα του οπως και το cd που βγαζουν...Επειδη μπερδευτικα λιγο τα εχεις αγορασει ή θα τα αγορασεις?

Υ.Γ.Και οι 3 μεταλικα γειτονοπουλα ειμαστε ?

Καλημέρα σε όλους ,
Βασικά έχω κάνει την παραγγελία την μεγάλη εβδομάδα και περιμένω
να μου απαντήσουν πότε μπορούν να έχουν τον ενισχυτή γιατί το κατάστημα δεν τον είχε ετοιμοπαράδοτο .
`Οσον αφορά το κατάστημα που επέλεξα ακολούθησα τον ένστικτο μου και
τελικά πήγα σε αυτό που ο πωλητής με έκανε να νιώσω πιο `κοντά` μου .
Γι αυτό και δεν ήμουν σίγουρος για την επιλογή .

Ευχαριστώ για την υπομονή σας ,
Παναγιώτης .

Υ.Γ. Μάλλον ναι και αν θέλεις ισχύει και για εσένα αυτό που είπα στον OZZY περί καφέ και ακρόασης .

Καλησπέρα σε όλους :D
Τελικά έκανα μια υπέρβαση στο budget μου και άλλαξα τον map 105 με τον map 305 daII :P .
Επίσης άλλαξα και τα ηχεία με τα Dali Concept 6 τα οποία δεν είχα ακούσει και όταν άκουσα μου φάνηκε ότι είχαν πιο γεμάτο σώμα στα μπάσα .
Η πλάκα είναι ότι επειδή μου έχει λείψει πόλυ η μουσική ( άκουγα μόνο στο αυτοκίνητο εδώ και αρκετό καιρό ) ήδη σκέφτομαι πώς και πότε θα μαζέψω τα Γιούρια και για προ . . .
Τελικά μάλλον είμαι απλά έλεος :P

Θα ήθελα να μου πρωτείνετε παιδιά καλώδια για τα ηχεία καθώς και που θα τα βρώ .

Επίσης καλύτερη ποιότητα ήχου θα έχω αν συνδέσω το player στη οπτική σωστά ?

Πιστεύετε ότι τα Dali θα χρειαστούν κάπιου τύπου `βάση` ?
Διάβασα κάπου στο forum ότι κάποια ηχεία συμπεριφέρονται καλύτερα πάνω σε μάρμαρο αν θυμάμε καλά .
Ο χώρος μου είναι ορθογώνιος περίπου 20 τμ και η θέση ακρόασης θα είναι περίπου στα 3 -4 μέτρα .

Ευχαριστώ όλα τα παιδιά που διάβασαν με το thread μου αλλά λίγο περισσότερο αυτούς που με τίμησαν με την άποψη τους .

Παναγιώτης .

Επίσης καλύτερη ποιότητα ήχου θα έχω αν συνδέσω το player στη οπτική σωστά ?

Εξαρταται απο το player. Ενα μετριο CD player θα παιζει καλυτερα απο το DAC του ενισχυτη. Αντιθετα, μπορεις ανετα να συνδεσεις το DVD, τη NOVA η αν εχεις κατι αλλο με ψηφιακη εξοδο.

Βαλτα να πατανε με τις ακιδες τους πανω σε μαρμαρογρανιτη...Αν θες τα καλωδια σου να ειναι καπως μαλακα προτιμισε τα φτηνα της cardas...

συνδεσε το player πρωτα με οπτικη....
ακουσε τον ηχο που θα λαβειs και μετα συνδεσε το με rca.
οπου λαβειs καλυτερο ηχο εκει το αφηνειs.
εγω μετα απο πολλεs δοκιμεs που εκανα προτιμησα το rca.

Καλησπέρα σε όλους -bye-
Τελικά έγινε το άκυρο , το αδιανόητο . . .
Μόλις με πήραν τηλέφωνο από τπ κατάστημα ο ενισχυτης και τα ηχεία είναι εδώ :grinning-smiley-043 .
Τρέχω να τα παραλάβω το μόνο κακό είναι ότι δεν πρόλαβα να φτιάξω τον χώρο και να αγοράσω καλά καλώδια
Δεν πειραζει του κιλού για αρχή πεθαίνω να τον ακούσω :grinning-smiley-043¨.

Τρέχωωωωωωω :grinning-smiley-043

Παναγιώτης .

Εδώ και λίγη ώρα το σαλόνι μου απέκτησε νέους ένοικους :D´
`Ενα ζευγάρι Dali Concept 6 αναπαύετε εκατέρωθεν του MAP 305DAII :D .
Οί πρώτες μου εντυπώσεις άριστες . Πολύ καλός ήχος και γρήγορο μπάσο .
Γενικά ο ήχος γεμίζει τον χώρο στα απαίδευτα αυτιά μου .
Βέβαια οι επισκέψεις ήταν λίγο απροσδόκητες και δεν πρόλαβα να ετοιμάσω τον χώρο ακόμα .
Καλά καλά καλώδια τις προκοπής δεν πρόλαβα να πάρω :P

`Οποιος θέλει να ακούσει το εν λόγω πακέτο είναι ευπρόσδεκτος .

Ευχαριστώ ,
Παναγιώτης .

:Banane0:Παιδιά καλημέρα :D
Λοιπόν είχα ξεχάσει πόσο ωραία αισθάνεσε όταν ακούς την αγαπημένη σου μουσική και δεν είσαι πίσω από ένα τιμόνι :P
Σήμερα το σύστημα έχει παίξει μέχρι στιγμής περίπου 7-8 ώρες .
`Εχω βάλει από από Μητροπάνο μέχρι Greenday και τώρα ακούω Apocalyptica :D
Ανυπομονώ να ακούσω τα ηχεία και τον ενισχυτή στρωμένα :D
Εντάξει δεν έχω την εμπειρία που έχετε εσείς για να κρίνω πιο τεχνικές λεπτομέρειες κατά την διάρκεια της ακρόασης αλλά μου αρέσει αυτό που ακούω :Banane0: και έχω την εντύπωση ότι παίζουν καλύτερα στο σπίτι μου απ` ότι τα άκουσα στην έκθεση :grinning-smiley-043 .

Σας ευχαριστώ όλους για την γνώμη και τον χρόνο σας :D

Υ.Γ. Άντε να έρθει το επόμενο ρεπό να πάω για ακίδες καλώδια άλλα συναφή είδη :P