Marantz cd

26 June 2006
174
Αθήνα
Γειά σε όλους σας.
Θα ήθελα να μου πείτε πια είναι η διαφορά μεταξύ των cd της Marantz 63 και 67.
Πιο από τα δύο είναι καλύτερο ; Μιλάω για τα απλά μοντέλα.
Εγώ έχω το 63 και θα ήθελα να ξέρω αν είναι καλή η αναβάθμιση σε 67se ;
Τι κοιτάμε στα μεταχειρισμένα cd players ;

Ευχαριστώ,
Κωστής

Γειά σε όλους σας.
Θα ήθελα να μου πείτε πια είναι η διαφορά μεταξύ των cd της Marantz 63 και 67.
Πιο από τα δύο είναι καλύτερο ; Μιλάω για τα απλά μοντέλα.
Εγώ έχω το 63 και θα ήθελα να ξέρω αν είναι καλή η αναβάθμιση σε 67se ;
Τι κοιτάμε στα μεταχειρισμένα cd players ;

Ευχαριστώ,
Κωστής

Φίλε Κωστή,

από όσο θυμάμαι (πέρασαν και πάνω από 10 χρόνια) Το 67 μπορεί να είναι από 2 εως 5 χρόνια πιο καινούργιο από το δικό σου και αν δεν έχει παίξει πολύ, μόνο από τη μικρότερη φθορά λειτουργίας θα δεις βελτίωση.
Τα περιοδικά την τότε εποχή έδειναν μεγαλύτερο βαθμό στο 67.
Εγώ βέβαια εμπιστευόμενος τα αφτάκια μου τότε (1995-6) διάλεξα το 63 KIS έναντι του 67 γιατί μου άρεσε καλύτερα, κόντρα στη βαθμολογία των περιοδικών.

Εσύ όμως πως τα άκουσες ?
Εντοπίζεις διαφορές ? ή πας για "τυφλή" αγορά ?

ΚΑΙ ΕΓΏ ΠΙΣΤΕΎΩ ΟΤΙ ΤΟ 63 ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ
ΑΛΛΑ ΦΙΛΙΚΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΣΑΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΗ Η MARANTΖΗΛΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΑ 2 CD
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ????
ΠΡΟΣΠΆΘΗΣΕ ΝΑ ΒΡΕIΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΚΑΝΈΝΑ MYRIAD ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΕ ΛΙΓΑ ΧΡΉΜΑΤΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟΤΕ..
ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΗΧΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ MARANTZ
ΨΑΞΕ!!!
ΦΙΛΙΚΑ
ΣΤΑΥΡΟΣ

Απάντηση: Re: Marantz cd

Φίλε Κωστή,

από όσο θυμάμαι (πέρασαν και πάνω από 10 χρόνια) Το 67 μπορεί να είναι από 2 εως 5 χρόνια πιο καινούργιο από το δικό σου και αν δεν έχει παίξει πολύ, μόνο από τη μικρότερη φθορά λειτουργίας θα δεις βελτίωση.
Τα περιοδικά την τότε εποχή έδειναν μεγαλύτερο βαθμό στο 67.
Εγώ βέβαια εμπιστευόμενος τα αφτάκια μου τότε (1995-6) διάλεξα το 63 KIS έναντι του 67 γιατί μου άρεσε καλύτερα, κόντρα στη βαθμολογία των περιοδικών.

Εσύ όμως πως τα άκουσες ?
Εντοπίζεις διαφορές ? ή πας για "τυφλή" αγορά ?

Φίλε Νίκο σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου.
Είμαι στο εξοχικό μου και είπα να φτιάξω ένα συστηματάκι για να ακούω μουσική. Τα ηχεία που έχω είναι Rogers LS2a, ενισχυτής NAD 325Bee και για cd player έβαλα στην αρχή το Blue Sky. Το αποτέλεσμα δεν ήταν ικανοποιητικό. Ετσι δανιστηκα απο τον αδελφό μου το Marantz 63, το οποίο θα πρέπει να επιστραφεί σε 20 ημέρες. Το ηχιτικό αποτέλεσμα πολύ ικανοποιητικό.
Ετσι τώρα ψάχνω για κάποιο φτηνό cd player της κλάσης του 63. Εχω δεί να πωλούνται πολλά 63 se και 67 se γι'αυτό και ρώτησα.
Οποιαδήποτε πρόταση ευπρόσδεκτη.

Κωστής

ΚΑΙ ΕΓΏ ΠΙΣΤΕΎΩ ΟΤΙ ΤΟ 63 ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ
ΑΛΛΑ ΦΙΛΙΚΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΣΑΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΗ Η MARANTΖΗΛΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΑ 2 CD
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ????
ΠΡΟΣΠΆΘΗΣΕ ΝΑ ΒΡΕIΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΚΑΝΈΝΑ MYRIAD ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΕ ΛΙΓΑ ΧΡΉΜΑΤΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟΤΕ..
ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΗΧΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ MARANTZ
ΨΑΞΕ!!!
ΦΙΛΙΚΑ
ΣΤΑΥΡΟΣ

Φίλε Σταύρο σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου.
Οταν λές "MARANTΖΗΛΑ" τι εννοείς ;
Για ποιό μοντέλο της MYRIAD μου λές και που μπορώ να τα βρώ φτηνά ;

Κωστής

Marantz cd 50001 250 euros

Φίλε Angelo ευχαριστώ για την απάντησή σου.
Το έχεις ακούσει το 5001 ; Αν ναι πες μου δύο λόγια.
Απ'οτι ξέρω υπάρχει και η OSE έκδοση με σχετικά μικρή διαφορά.
Σε κανα δυό μαγαζιά που επισκέφτηκα την προηγούμενη εβδομάδα μου έλεγαν οτι το Harman Kardon 970 είναι καλύτερο. Δεν μπόρεσα όμως να έχω προσωπική άποψη.

Κωστής

Πρόσεξε άν θα πάρεις σειρά 63(παλαιότερη),γιατί σύντομα θα μπείς σε έξοδα.Το transport έχει πλαστικά μέρη,που φθείρονται με την πάροδο του χρόνου και το λέϊζερ θα είναι έτοιμο να παραδώσει το πνεύμα του.

Στη θέση σου θα έπαιρνα καινούργιο μηχάνημα ή τουλάχιστον ελάχιστα μεταχειρισμένο με εγγύηση σε ισχύ....

Πρόσεξε άν θα πάρεις σειρά 63(παλαιότερη),γιατί σύντομα θα μπείς σε έξοδα.Το transport έχει πλαστικά μέρη,που φθείρονται με την πάροδο του χρόνου και το λέϊζερ θα είναι έτοιμο να παραδώσει το πνεύμα του.

Στη θέση σου θα έπαιρνα καινούργιο μηχάνημα ή τουλάχιστον ελάχιστα μεταχειρισμένο με εγγύηση σε ισχύ....

Αυτό είναι μια σαφής πιθανότητα, αλλά δεν είναι σίγουρο.

Έχω το Nakamichi CDP4 από το 1993 και με υπηρετεί ακόμη και σήμερα ως τράνσπορτ.
Βέβαια, ενδιάμεσα χρονικά είχα και άλλα players λόγω...χαϊεντάδικων ανυσηχιών, αλλά το θέμα είναι ότι μιλάμε για 17 χρονών player!

Ριξε και μια ματια σε κανενα επαγγελματικο.
Παρολο που τα σνομπαρουν, εχουν απροσμενα καλη αποδοση
Ενα καινουργιο Tascam dj1 που εχω παιζει αξιοπρεπεστατα και κανει γυρω στα 350 ευρω.
(υποψην οτι το συγκρινω ηχητικα στο δικο μου συστημα που εχει και 63 kis)

Εντυπωσιακό το Nacamichi-σίγουρα δεν ήταν εταιρεία της σειράς...Αξίζει να κρατάς τέτοια κομμάτια.Βέβαια έχει να κάνει και με το πόσες ώρες έχει παίξει συνολικά.

Τι οδηγό έχει;Είναι μαμίσιος ή άλλου κατασκευαστή;

Εντυπωσιακό το Nacamichi-σίγουρα δεν ήταν εταιρεία της σειράς...Αξίζει να κρατάς τέτοια κομμάτια.Βέβαια έχει να κάνει και με το πόσες ώρες έχει παίξει συνολικά.

Τι οδηγό έχει;Είναι μαμίσιος ή άλλου κατασκευαστή;

Πρέπει να είναι άλλου κατασκευαστή, Sony αν δεν απατώμαι.

Το έχω ως τράνσπορτ εδώ και αρκετό καιρό, με τα ψηφιακά της behringer να ακολουθούν.

Re: Απάντηση: Re: Marantz cd

Φίλε Angelo ευχαριστώ για την απάντησή σου.
Το έχεις ακούσει το 5001 ; Αν ναι πες μου δύο λόγια.
Απ'οτι ξέρω υπάρχει και η OSE έκδοση με σχετικά μικρή διαφορά.
Σε κανα δυό μαγαζιά που επισκέφτηκα την προηγούμενη εβδομάδα μου έλεγαν οτι το Harman Kardon 970 είναι καλύτερο. Δεν μπόρεσα όμως να έχω προσωπική άποψη.

Κωστής

φίλε Κωστή
παλαιότερα είχα το 67se μετά πήρα το 63 κις Το 5001 (το απλό) το άκουσα και πιστεύω οτι είναι ένα μικρό θαύμα "μουσικότητας" (όσοι δεν ξέρουν τον όρο μπορούν να το ακούσουν και θα καταλάβουν). Το ΗΚ 970 μπορεί να σε εντυπωσιάσει λόγω πιο γεμάτου ήχου αλλά είναι θέμα γούστου εγώ προτιμώ το marantz για τον ανωτέρο λόγω
Με ένα καλό ματσάρισμα με ενισχυτή που έχει πολλές αρμονικές και δυναμικά είναι για τα λεφτά του και βάλε (πολλά περισσότερα) απλά ένα μουσικό εργαλείο.
Αν μπορείς βρές κάποιο μαγαζί που να έχει και τα δύο για σύγκριση και γράψε μας τις εντυπώσεις σου
Σκέψου και την λύση του dac Πέρα απο μηδενικό jitter δες και τις ευκολίες

Κωστή, το ηχείο που έχεις είναι από τα αγαπημένα μου ever.

Αν σε καλύπτει στο χώρο μην το αλλάξεις ποτέ.

Φίλε Στέργιε συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Δεν υπάρχει περίπτωση να το αλλάξω.
Ο ηχος τους μου αρέσει πολύ, με τους περιορισμούς του βέβαια στο χαμηλό.
Εχω όμως το εξής θέμα: Απο τις βάσεις των ηχείων μου λείπουν ακίδες τους. Ετσι η βάση της βάσης ακουμπάει στο ξύλινο δάπεδο. Σκέφτομαι να βάλω απο κάτω μάρμαρο αλλά τι να κάνω με τις ακίδες ;

Κωστής

Φίλε Στέργιε συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Δεν υπάρχει περίπτωση να το αλλάξω.
Ο ηχος τους μου αρέσει πολύ, με τους περιορισμούς του βέβαια στο χαμηλό.
Εχω όμως το εξής θέμα: Απο τις βάσεις των ηχείων μου λείπουν ακίδες τους. Ετσι η βάση της βάσης ακουμπάει στο ξύλινο δάπεδο. Σκέφτομαι να βάλω απο κάτω μάρμαρο αλλά τι να κάνω με τις ακίδες ;

Κωστής

δοκίμασε τάκους από φελλό ή κάτι άλλο φτηνό. Κάτι θα γίνει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Marantz cd

φίλε Κωστή
παλαιότερα είχα το 67se μετά πήρα το 63 κις Το 5001 (το απλό) το άκουσα και πιστεύω οτι είναι ένα μικρό θαύμα "μουσικότητας" (όσοι δεν ξέρουν τον όρο μπορούν να το ακούσουν και θα καταλάβουν). Το ΗΚ 970 μπορεί να σε εντυπωσιάσει λόγω πιο γεμάτου ήχου αλλά είναι θέμα γούστου εγώ προτιμώ το marantz για τον ανωτέρο λόγω
Με ένα καλό ματσάρισμα με ενισχυτή που έχει πολλές αρμονικές και δυναμικά είναι για τα λεφτά του και βάλε (πολλά περισσότερα) απλά ένα μουσικό εργαλείο.
Αν μπορείς βρές κάποιο μαγαζί που να έχει και τα δύο για σύγκριση και γράψε μας τις εντυπώσεις σου
Σκέψου και την λύση του dac Πέρα απο μηδενικό jitter δες και τις ευκολίες

Φίλε Angelo το 5001 δεν το έχω ακούσει. Πρόσφατα άκουσα δύο συστήματα:
01. Harman Kardon HK 970, Harman Kardon HD 970 και Audio Spectrum Eros.
02. Advance Acoustic 305, Advance Acoustic 203II και Audio Spectrum Eros.

Το σύστημα με τα Harman είχε καλό σχετικά ήχο αλλά κάπως ξερό, μεταλικό στα ψηλά, με αρκετό χαμηλό αλλά όχι και πολύ καλα ελεγχόμενο.
Το σύστημα της Advance Acoustic ήταν σαφώς καλύτερο παντού, αλλά βέβαια έχει και τα διπλά λεφτά. Πολύ καλήτερα ψηλά,γεμάτα μεσαία και καλός έλεγχος και σφιχτό στα χαμηλά.

Θα δοκιμάσω να ακούσω το 5001 η το 5001 OSE και θα σας ενημερώσω.

Κωστής

Re: Απάντηση: Marantz cd

Αυτό είναι μια σαφής πιθανότητα, αλλά δεν είναι σίγουρο.

Έχω το Nakamichi CDP4 από το 1993 και με υπηρετεί ακόμη και σήμερα ως τράνσπορτ.
Βέβαια, ενδιάμεσα χρονικά είχα και άλλα players λόγω...χαϊεντάδικων ανυσηχιών, αλλά το θέμα είναι ότι μιλάμε για 17 χρονών player!

Μάναμ, 14 ετών. -bye-

Το δικό μου 63KIS παίζει τέλεια τα πάντα ακόμα, εδώ και 10 χρόνια (φτου φτου).

Πλάκα πλάκα πριν λίγες μέρες είχε γενέθλια (09/07/1997). :BDGBGDB55:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Marantz cd

Μάναμ, 14 ετών. -bye-

Το δικό μου 63KIS παίζει τέλεια τα πάντα ακόμα, εδώ και 10 χρόνια (φτου φτου).

Πλάκα πλάκα πριν λίγες μέρες είχε γενέθλια (09/07/1997). :BDGBGDB55:

ωχ! παρδών. Ποτέ δεν ήμουν καλός στη γεωμετρία. :ernaehrung004: