ΜΑΤΡΟΣΚΕΣ ΜΕ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ....

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π

AVClub Fanatic
25 October 2006
21,109
ΑΘΗΝΑ
οταν εχουμε μια ματροσκα,με ενσωματωμενους υποτιτλους,μπορουμε να τους αφαιρεσουμε(:vollkommenauf:) ή ψαχνουμε αρχειο χωρις υποτιτλους?

οταν εχουμε μια ματροσκα,με ενσωματωμενους υποτιτλους,μπορουμε να τους αφαιρεσουμε(:vollkommenauf:) ή ψαχνουμε αρχειο χωρις υποτιτλους?

Μπορείς να τους αφαιρέσεις με το MKVToolnix.

Με το συγκεκριμένο software κοβεις ... ραβεις ... ότι θέλεις πάνω σε μια ματράσκα.

Αναλόγως του προγράμματος με τις οποίες τις αναπαράγεις, μπορείς να επιλέξεις απόκρυψη των ενσωματωμένων υποτίτλων και φόρτωση κάποιου εξωτερικού αρχείου.

Εγώ χρησιμοποιώ το ΚΜPlayer, με αρκετές δυνατότητες παραμετροποίησης

Αναλόγως του προγράμματος με τις οποίες τις αναπαράγεις, μπορείς να επιλέξεις απόκρυψη των ενσωματωμένων υποτίτλων και φόρτωση κάποιου εξωτερικού αρχείου.

Εγώ χρησιμοποιώ το ΚΜPlayer, με αρκετές δυνατότητες παραμετροποίησης

Ηλία στις πιο πολλές matroskes γίνεται όπως λες .... αλλά υπάρχουν και
matroskes στις οποίες οι ενσωματωμένοι υπότιτλοι δεν αφαιρούνται
παρα μόνο με κάποιο από τα παραπάνω προγράμματα.

τελικα εκανα δουλεια με το kmplayer(ευκολα),το οποιο εκτος των αλλων ειναι και καταπληκτικο player με πολλες δυνατοτητες&ρυθμισεις.
τα αλλα 2 προγραματακια θα τα χρειαστω προφανως στην πορεια...
ευχαριστω

panasonic ax-200,htpc,kmplayer,1280x720(60&50hz).

με τον παραπανω συνδιασμο και παιζοντας ματροσκες,εχω αρκετα κομπιασματα στην εικονα μου.
στον kmplayer,ολες οι ρυμθισεις του ειναι default.
επισης-προς το τελος της ταινιας-ο ηχος πηγαινει γρηγοροτερα απο την εικονα και συνερχεται μονο με restart του προγραμματος.
υπαρχουν καποιες συγκεκριμενες ρυθμισεις?

Last edited:
Απάντηση: Re: ΜΑΤΡΟΣΚΕΣ ΜΕ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ....

panasonic ax-200,htpc,kmplayer,1280x720(60&50hz).

με τον παραπανω συνδιασμο και παιζοντας ματροσκες,εχω αρκετα κομπιασματα στην εικονα μου.
στον kmplayer,ολες οι ρυμθισεις του ειναι default.
επισης-προς το τελος της ταινιας-ο ηχος πηγαινει γρηγοροτερα απο την εικονα και συνερχεται μονο με restart του προγραμματος.
υπαρχουν καποιες συγκεκριμενες ρυθμισεις?

Δυστυχώς για τα κομπιάσματα δεν έχεις και πολλές επιλογές. Μερικές από αυτές είναι:

1. Αν χρησιμοποιείς XP κάνε χρήση του προγράμματος powerstrip και προσπάθησε να δώσεις refresh rate 24 ή 48Hz. Αν η GPU σου είναι η σειρά 8 ή 9 της Nvidia μην κάνεις τον κόπο να εγκαταστήσεις το πρόγραμμα διότι δεν συνεργάζεται.

2. Είτε χρησιμοποιείς XP είτε Vista μπορείς να κάνεις μια custom ανάλυση από την κάρτα γραφικών π.χ 1280χ720 στα 24 ή 48Hz. Στην θεωρία θα σε βοηθήσει ομαλοποιώντας την κίνηση αλλά και αυτό δεν είναι σίγουρο διότι αν ο 200άρης παίρνοντας το σήμα, το παίζει στα 60Hz θα έχεις πάλι σπασίματα. Αν πάλι το παίζει στα 72Hz είσαι καβάλα στ' άλογο.

Όσον αφορά τις ρυθμίσεις για τον ΚΜ, ο Δημήτρης 84 αν θυμάμαι καλά είχε δώσει κάποιες πολύ καλές ρυθμίσεις, αλλά, δεν βρίσκω το λινκ........sorry.

Re: Απάντηση: Re: ΜΑΤΡΟΣΚΕΣ ΜΕ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ....

Δυστυχώς για τα κομπιάσματα δεν έχεις και πολλές επιλογές. Μερικές από αυτές είναι:

1. Αν χρησιμοποιείς XP κάνε χρήση του προγράμματος powerstrip και προσπάθησε να δώσεις refresh rate 24 ή 48Hz. Αν η GPU σου είναι η σειρά 8 ή 9 της Nvidia μην κάνεις τον κόπο να εγκαταστήσεις το πρόγραμμα διότι δεν συνεργάζεται.

2. Είτε χρησιμοποιείς XP είτε Vista μπορείς να κάνεις μια custom ανάλυση από την κάρτα γραφικών π.χ 1280χ720 στα 24 ή 48Hz. Στην θεωρία θα σε βοηθήσει ομαλοποιώντας την κίνηση αλλά και αυτό δεν είναι σίγουρο διότι αν ο 200άρης παίρνοντας το σήμα, το παίζει στα 60Hz θα έχεις πάλι σπασίματα. Αν πάλι το παίζει στα 72Hz είσαι καβάλα στ' άλογο.

Όσον αφορά τις ρυθμίσεις για τον ΚΜ, ο Δημήτρης 84 αν θυμάμαι καλά είχε δώσει κάποιες πολύ καλές ρυθμίσεις, αλλά, δεν βρίσκω το λινκ........sorry.

εχω ati 3850,αλλα το Powerstrip,το "αποφευγω".
24hz μπορω να δωσω στο panasonic(κλειδωνει)αλλα δεν το δοκιμασα.
αρα επειδη οι ματροσκες ειναι ουσιαστικα συμπιεσμενα hd αρχεια(?)παιζουν και αυτες στα 24?

Όχι απλά παίζουν, αλλά πάρα πολλές από αυτές είναι στα 24Hz, είτε είναι 720p είτε 1080p.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΜΑΤΡΟΣΚΕΣ ΜΕ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ....

εχω ati 3850,αλλα το Powerstrip,το "αποφευγω".
24hz μπορω να δωσω στο panasonic(κλειδωνει)αλλα δεν το δοκιμασα.
αρα επειδη οι ματροσκες ειναι ουσιαστικα συμπιεσμενα hd αρχεια(?)παιζουν και αυτες στα 24?

Αν ανοίξεις το info της ταινίας, 90 στις 100 θα γράφουν r.r. 23,976. Το θέμα, όπως είπα, δεν είναι αν ''κλειδώνει'' ο 200άρης στα 24 (όλα πια τα καινούργια μηχανάκια το κάνουν) αλλά πως το χειρίζεται......

Re: Απάντηση: ΜΑΤΡΟΣΚΕΣ ΜΕ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ....

Όχι απλά παίζουν, αλλά πάρα πολλές από αυτές είναι στα 24Hz, είτε είναι 720p είτε 1080p.

αρα δεν ειναι θεμα Player-decoder κτλ...,αλλα θεμα refresh rate?

με bsplayer τα πραγματα ειναι πολυ καλυτερα.
εδω "τρεχει" o ffdshow decoder&haali media splitter,αντιθετως με το kmpalyer οπου δεν "τρεχει" τιποτε.

Μηπως ο επεξεργαστης σου ειναι αδυναμος για τετοια αρχεια ;;;

γιατι σε μενα μονο σε ματροσκες των 1080ρ αρχιζουν τα κοληματα !

σε 720ρ οταν σβυνω ολα τα προγραματα τα παιζει πολυ καλα ο ΚΜΡ σε μηχανημα 5 ετιας ........
πεντιουμ 4 στα 3,4 και δεν συμαζευετε .....
μιλαμε για αρχαιολογια !

οταν λεω πολυ καλα απλα ο ηχος συμβαδιζει με την εικονα αψογα !

Re: Απάντηση: ΜΑΤΡΟΣΚΕΣ ΜΕ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ....

Μηπως ο επεξεργαστης σου ειναι αδυναμος για τετοια αρχεια ;;;

γιατι σε μενα μονο σε ματροσκες των 1080ρ αρχιζουν τα κοληματα !

σε 720ρ οταν σβυνω ολα τα προγραματα τα παιζει πολυ καλα ο ΚΜΡ σε μηχανημα 5 ετιας ........
πεντιουμ 4 στα 3,4 και δεν συμαζευετε .....
μιλαμε για αρχαιολογια !

οταν λεω πολυ καλα απλα ο ηχος συμβαδιζει με την εικονα αψογα !

αυτα εχω:
intel quad 6600-ati 3850-4gbram
τι ρυθμισεις εχεις στο kmplayer?

και σε εμένα σε laptop 2Ghz,2GB πριν κανά δυο μήνες τα 720p έπεζαν άψογα. Τώρα με τα βάλε-βγάλε προγραμμάτων έχει αρχίσει και δεν παίζει συγχρονισμένα τον ήχο.

και σε εμένα σε laptop 2Ghz,2GB πριν κανά δυο μήνες τα 720p έπεζαν άψογα. Τώρα με τα βάλε-βγάλε προγραμμάτων έχει αρχίσει και δεν παίζει συγχρονισμένα τον ήχο.

σ`εμενα ο ηχος φευγει προς το τελος της ταινιας.
θα δοκιμασω να παιξω μεσω bsplayer την επομενη ταινια να δω τι γινεται.