"Μετωπο", "Ανταρτικο", "Συγκρουση", "Στ'αρματα"...

petros_m

Supreme Member
18 June 2006
8,207
Αλιμος
"Μετωπο", "Ανταρτικο", "Συγκρουση", "Στ'αρματα"...

Τωρα που εχουν τελειωσει ολα, ο Τζιγγερ και ο Ντεμης αποφασισαν να μας δουλεψουν λιγο ακομα. Κυριως ο Τζιγγερ δηλαδη, μιας και το Ντεμη τον εχω σε καλυτερη υποληψη και μαλλον αλλοι τον εψησαν για αυτην την κινηση.
Εγω λοιπον ξερω το εξης, οταν σε κλεβουν στα χαρτια ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ, σηκώνεσαι και φευγεις. Λες, "Κυριες και κυριοι, με κλέβεται και εγω δε θελω να παιζω με κλεφτες και επειδη δεν μπορω να σας στειλω στη φυλακη ή να σας δειρω, ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ" και φευγεις. Δεν καθεσαι να σε κλεβουν και απλως να το επισημαινεις καθε φορα, ετσι? Και επι του προκειμένου, μιας και δεν μπορεις να φτιαξεις μια υπερομαδα που θα κερδιζει και τους διατητες, μην κλαίγεσαι αλλο!!!!! Αυτη ειναι η κατασταση. Αν δε σ'αρεσει φυγε ή συμβιβασου με τη δευτερη θεση. Ή μηπως αυτο κανεις εδω και καιρο και ολα τα αλλα ειναι για το θεαθήναι?

Last edited:
Re: "Μετωπο", "Ανταρτικο", "Συγκρουση", "Στ'αρματα"...

Αφου ανεχονται κουτσοι και γεροι να τους παιρνουν τα πρωταθληματα τοτε εμεις γιατι να ασχολουμαστε μαζι τους? Κοινο χαρακτηριστικο και των δυο οι μηδεν μεταγραφες που εκαναν τον Ιανουαριο. Φαινεται οτι και οιδυο ομαδες ειναι πληρης και δεν χρειαζεται κανενας. Α ρε ξυλο που τους χρειαζεται.

Βαρδινογιαννη π****** βαλε στον κ*** τα λεφτα
Παυλο θεε παρε την ΠΑΕ.

:Banane0:

:ears: :ears: :gossip: :speechless-smiley-0 ......

Απάντηση: "Μετωπο", "Ανταρτικο", "Συγκρουση", "Στ'αρματα"...

ΑΜΑΝ!!!!!!!!!! Εβγαλε ανακοινωση και η "Ενωση 1924"!!!!!!! Αυτα βλεπει ο Σωκρατης και εχει χασει τον υπνο του αυτες τις ημερες...:flipout::flipout::flipout:

Οι ενωσιτες λοιπον, προτείνουν και λυσεις για το προβλημα. Μαλλον πιστευουν πως αυτες τις λυσεις απλα δεν τις εχουν σκεφτει οι αρμόδιοι και γι'αυτο το λογο συνεχιζονται τα όργια. Σου λενε λοιπον, ρε κατσε να τους πουμε τι να κανουν ετσι ωστε να εξυγιανθεί το ποδοσφαιρο. Που ξερεις, μπορει να μη βρισκουν τον τροπο οι αλλοι...:flipout::flipout::flipout::flipout:

"Η περασμένη αγωνιστική του ελληνικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος ήταν πολύ διδακτική για όλους. Η παρουσία διάφορων διαιτητών και κυρίως του Θ. Μπριάκου στον αγώνα της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό αποκάλυψε (για μια ακόμα φορά) ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει αλλάξει, παρά μονάχα στην αγγλική ονομασία που του δόθηκε.

Είναι πλέον σαφές, ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει η βούληση για ριζικές αλλαγές, ούτε από το καθεστώς της νέας διοργανώτριας του πρωταθλήματος, ούτε από την αρμόδια πολιτεία που τους ανέχεται. Σε αντίθεση βέβαια με την γειτονική Ιταλία, όπου όλοι γνωρίζουμε ότι οι παράγκες ξηλώθηκαν σε μια μέρα, με επιβολή αυστηρότατων ποινών σε παράγοντες και ομάδες, χωρίς να υπολογισθεί κανένα πολιτικό κόστος, αλλά και χωρίς να πέσει καμιά κυβέρνηση.

Η Ένωση 1924, μπορεί μεν να αποτελεί συλλογικό φορέα της ΑΕΚ και να εκφράζει τη συλλογική συνείδηση των φίλων της ομάδας, όμως μακριά από τυφλούς οπαδισμούς (οι δραστηριότητές μας με τις κοινές εξέδρες με αντιπάλους σε κρίσιμα ντέρμπυ είναι καταγεγραμμένες) θεωρεί ότι μπορεί να εκφράσει κάθε σκεπτόμενο έλληνα φίλαθλο, ο οποίος επιθυμεί ένα υγιές ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, χωρίς βία αλλά με αξιοπιστία και με σεβασμό στους έλληνες φιλάθλους.

Για το λόγο αυτό εκτιμάμε ότι:

1. Πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου και της ΑΕΚ δεν είναι ο κάθε Μπριάκος ή Βασσάρας, αλλά ο τρόπος διορισμού τους στους αγώνες, τα πρόσωπα που τους διορίζουν και η σκοπιμότητα της διατήρησής τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Επομένως αν θέλουμε να καθαρίσει το τοπίο, ας ανατρέξουμε στο πελατειακό σύστημα της ΕΠΟ, αυτό που συντηρεί διοικήσεις ενώσεων, που συμπεριλαμβάνει -"έναντι" όπως είναι φυσικό- διαιτητές από τοπικές ενώσεις στους πίνακες κάθε αγωνιστικής κατηγορίας, που ανακηρύσσει διεθνείς διαιτητές και τους στηρίζει με "ειδικά" διορισμένους παρατηρητές.

2. Ακόμα και σε ατομικό επίπεδο οι διαιτητές είναι ευάλωτοι, εφόσον κάλλιστα μπορεί να έχουν προσωπικά εργασιακά προβλήματα, ιδιαίτερα οι δημόσιοι υπάλληλοι, αν δεν σφυρίξουν "καλά". Επομένως η ανεξαρτησία της διαιτησίας από το σύστημα ΕΠΟ είναι ζήτημα εκ των ων ουκ άνευ.

Επίσης, αναρωτιόμαστε αν έχει γίνει τα τελευταία δέκα χρόνια, έλεγχος για το πόθεν έσχες των εν ενεργεία διαιτητών και των συγγενικών προσώπων, όπως προβλέπει ο αθλητικός νόμος, είτε από την αθλητική ηγεσία είτε από τους αρμόδιους φορείς του ποδοσφαίρου, ή εν πάση περιπτώσει από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της πολιτείας. Θα μας ενδιέφερε να μάθουμε αν υπάρχουν διαιτητές με περιουσιακά στοιχεία που δεν δικαιολογούνται από το επάγγελμά τους. Σχετικά με αυτό τονίζουμε ότι στην Αγγλία, την οποία συχνά πυκνά οι διοικούντες την ελληνική σούπερ λίγκα προτείνουν ως παράδειγμα οργάνωσης του ποδοσφαίρου, λειτουργεί κοινοβουλευτική επιτροπή 80 βουλευτών, η οποία ανά τρίμηνο παρουσιάζει πόρισμα στο κοινοβούλιο σχετικό με όλα αυτά τα θέματα και με την πρόοδο του αγγλικού ποδοσφαίρου. Επιπλέον υπάρχει ο θεσμός του συνηγόρου του φιλάθλου, που επιλαμβάνεται σε καταγγελίες των ίδιων των φιλάθλων που θεωρούν ότι θίγονται από ενέργειες των φορέων του ποδοσφαίρου. Δυστυχώς όμως εδώ είναι Ελλάδα…

Ακόμη θέτουμε τα εξής κρίσιμα ερωτήματα:

- Γιατί στην Ελλάδα δεν εφαρμόζεται το video ενός αγώνα για αποκατάσταση αδικιών, ακόμα και για επανάληψη αγώνων όπως στην Αγγλία;

- Γιατί η ελληνική σούπερ λίγκ δεν δημοσιοποιεί τα πορίσματα και τις βαθμολογίες της εταιρείας ProZone για τους έλληνες διαιτητές, την οποία πληρώνει αδρά (και με χρήματα της ΑΕΚ) ;

- Σε πια χώρα επιτέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης το κράτος επιχορηγεί προνομιακά το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και συντηρεί ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες, μέσω των εταιρειών κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, Κρατικό Λαχείο κλπ) καθορίζοντας και αλλοιώνοντας το πλαίσιο ανταγωνισμού των ελληνικών ομάδων;

Όπου λοιπόν βολεύει θέλουμε να μοιάζουμε στην Αγγλία (συνήθως στα έσοδα των ΠΑΕ), όπου δε δεν βολεύει (στις υποχρεώσεις) είμαστε Ελλάδα και παράγκα.

Η Ένωση 1924 δεν επιθυμεί νίκες της ΑΕΚ με κάθε τρόπο. Θέλει την ομάδα να κερδίζει καθαρά, ή ας χάνει καθαρά. Δεν θέλουμε παράγκες, ως εκ τούτου είναι έξω από τις αρχές μας κάθε λογική "προστασίας". Όλοι καταλαβαίνουν τι εννοούμε. Προπαντός επιθυμούμε να βλέπουμε καλή μπάλα, όπως και μάλλον κάθε φίλαθλος όποιας ομάδας. Δεν πρόκειται όμως να αποδεχτούμε τη μετάσταση της σαπίλας και εις βάρος της ΑΕΚ, από την παλιά ΕΠΑΕ στην νέα σούπερ λίγκα. Δεν πρόκειται να δώσουμε κανένα άλλοθι σε κανένα νέο καθεστώς που απαρτίζεται από τα ίδια πρόσωπα και τις ίδιες λογικές.

Αυτό το καθεστώς που πέρα από το "φάκελο διαιτησία", μεταξύ άλλων, ως δια μαγείας έβγαλε από το φάκελο των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 το γήπεδο της Ν. Φιλαδέλφειας κι έβαλε το γήπεδο στο οποίο επί της ουσίας στηρίχθηκε ο σημερινός "αυτοκράτορας" των τίτλων. Αυτό το καθεστώς, που έχει επί χρόνια παγώσει την απόδοση ευθυνών - και ποινικών - σε συγκεκριμένους ανθρώπους που παραλίγο να βουλιάξουν την ΑΕΚ.

Απαιτούμε άμεσα από τη διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ProZone και τη παρέμβασή της σε όλα τα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου για την αλλαγή της φαύλης κατάστασης.

Εμείς ως Ένωση 1924, έχοντας έννομο συμφέρον,

Πρώτον, προτιθέμεθα να καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά προσωπικά εις βάρος των διαιτητών Βασσάρα, Μπριάκου και Ζωγράφου, επειδή με τις ενέργειές και τις παραλήψεις τους αλλοίωσαν το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 2006-07, προκαλώντας σημαντική οικονομική και ηθική ζημιά στην ΑΕΚ, παριστάμενοι παράλληλα και ως πολιτικά ενάγοντες για κάθε διαφυγόν κέρδος της εταιρείας ΠΑΕ ΑΕΚ, της οποίας είμαστε μέτοχοι.

Δεύτερον, θα τους καταγγείλουμε στην ΟΥΕΦΑ, αποστέλλοντας τα σχετικά video από τις μνημειώδεις διαιτησίες τους στην αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, έτσι ώστε να τους αφαιρεθεί το διεθνές σήμα. Είμαστε δε σίγουροι ότι η ΟΥΕΦΑ θα επιληφθεί του θέματος αν λάβει μερικές χιλιάδες διαμαρτυριών.

Τρίτον, καλούμε τις εισαγγελικές αρχές της χώρας να παρέμβουν και να εξαρθρώσουν τα κυκλώματα από το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τέταρτον, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα αθλητισμού και οι Έλληνες Βουλευτές ας αναλάβουν τις ευθύνες τους, οι φορείς φιλάθλων άλλων ομάδων που δεν βολεύονται με αυτό το ποδόσφαιρο και κάθε έλληνας φίλαθλος που σέβεται τον εαυτό του ας απαιτήσει εδώ και τώρα ριζικές αλλαγές στο σάπιο ελληνικό ποδόσφαιρο κι ας συμπράξει μαζί μας. Δεν πάει άλλο.

Τέλος, επειδή έχουν γνώση οι φύλακες, ας μη διανοηθεί κανείς από τους διαιτητές στο μέλλον να ευνοήσει την ΑΕΚ εις βάρος άλλης ομάδας, ώστε αυτό να αποτελέσει άλλοθι για τα πεπραγμένα τους και μιας λογικής ότι όλοι οι μεγάλοι κάποτε ευνοούνται.

Το Δ.Σ. της Ένωσης 1924".

Last edited:

Απο τα πρωτοσελιδα των εφημεριδων συμπεραινω πως ο Βασαρας θορυβηθηκε απο την ανακοινωση του Ντεμη και εχτες ηταν πολυ καλος. Μαλιστα, φοβισμενος οντας και εχοντας νιωσει στο πετσι του τη δυναμη του Ντεμη και του Τζιγγερ στο ελληνικο ποδοσφαιρο, ευνοησε σκανταλοδως την ΑΕΚ. Με τουτα και μ'εκεινα ο Σωκρατης ειχε αλλον εναν αβολο υπνο εχτες το βραδυ. Αναρωτιόταν πως θα μπορεσει να ανταπεξελθει σε ολες αυτες τις κακουχιες που συνανταει στην προσπαθεια του να εξυγιανει το ελληνικο ποδοσφαιρο. Τι αλλο να κανει ομως κι αυτος ο δολιος? Μεχρι και το γιο του θυσιασε και τον εκανε προεδρο της λιγκας μπας και βαλει μια ταξη.

Last edited:

Όταν λέτε "αν δεν σ'αρέσει αυτή η κατάσταση σήκω και φύγε" τι εννοείτε ρε παιδιά?
Πως μπορεί να φύγει?

Όταν λέτε "αν δεν σ'αρέσει αυτή η κατάσταση σήκω και φύγε" τι εννοείτε ρε παιδιά?
Πως μπορεί να φύγει?

ειναι υποχρεωτικο καποιος να ειναι προεδρος ή παραγωντας μιας ΠΑΕ? :chinscratch:

δεν θέλω να παρεξηγηθώ - κι ελπίζω να το πετύχω - αλλά, τέτοιου είδους ανακοινώσεις, μου θυμίζουν την καθημερινότητά μου στο σχολείο: "κύριε, κύριε, εκείνα τα παιδάκια δε με παίζουνε κι εμένα "...:antlers:

ειναι υποχρεωτικο καποιος να ειναι προεδρος ή παραγωντας μιας ΠΑΕ? :chinscratch:

Είναι η δουλειά του, η επένδυση του, το μένλλον του!

Δηλαδή για να το καταλάβω καλύτερα, αν στην δουλειά σου δεχόσουν πόλεμο απο "συναδέλφους" και αυτό σου κόστιζε προσωπικά είτε σαν πρίμ είτε σαν βελτίωση της θέσης εργασίας που κατέχεις-προαγωγή- θα έφευγες?

Δουλειά σου δεν είναι, δεν πρέπει να την υπερασπιστείς?
Άλλωστε μην ξεχνάμε οτι οι Π.Α.Ε είναι Ανώνυμες εταιρίες....

Υ.γ Εκτός κι αν μας αρέσει η νοοτροπία του δημοσίου γενικότερα.

Μάλλον σε κάποιους αρέσει η νοοτροπία του δημοσίου και δεν έχουν ιδέα από ανταγωνισμό Α.Ε., ή νομίζουν ότι οι ομάδες είναι τριάντα χρόνια πίσω (ερασιτεχνικές)....

Είναι η δουλειά του, η επένδυση του, το μένλλον του!

Δηλαδή για να το καταλάβω καλύτερα, αν στην δουλειά σου δεχόσουν πόλεμο απο "συναδέλφους" και αυτό σου κόστιζε προσωπικά είτε σαν πρίμ είτε σαν βελτίωση της θέσης εργασίας που κατέχεις-προαγωγή- θα έφευγες?

Δουλειά σου δεν είναι, δεν πρέπει να την υπερασπιστείς?
Άλλωστε μην ξεχνάμε οτι οι Π.Α.Ε είναι Ανώνυμες εταιρίες....

Υ.γ Εκτός κι αν μας αρέσει η νοοτροπία του δημοσίου γενικότερα.

Mηπως κανεις προχωρημενο χιουμορ και δεν το πιανω?

Όχι εκτός αν ξέρεις κάτι που δεν ξέρω...

Ε τότε δεν κάνω χιούμορ φίλε Πέτρο..
Την άποψή μου είπα και τίποτε παραπάνω..

Re: Απάντηση: "Μετωπο", "Ανταρτικο", "Συγκρουση", "Στ'αρματα"...

δεν θέλω να παρεξηγηθώ - κι ελπίζω να το πετύχω - αλλά, τέτοιου είδους ανακοινώσεις, μου θυμίζουν την καθημερινότητά μου στο σχολείο: "κύριε, κύριε, εκείνα τα παιδάκια δε με παίζουνε κι εμένα "...:antlers:

Κι εγώ δεν θέλω να σε παρεξηγήσω, Βαγγέλη, αλλά προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς εννοείς.
Εγώ απεναντίας θεωρώ ότι αυτή η ανακοίνωση εκφράζει την απόλυτα δίκαιη αγανάκτηση μιας ομάδας που συστηματικά επιχειρείται να απομακρυνθεί από τον "πρωτοπόρο". Τούτο έχει συμβεί επανειλημμένα στο παρελθόν όχι μόνο με την ΑΕΚ, αλλά και με άλλους διεκδικητές του τίτλου. Παρόμοιου περιεχομένου ανακοίνωση έχει απολυτο δίκιο και κάθε δικαίωμα να εκδώσει και ο Παναθηναϊκός. Το αν δεν το έχει κάνει, είναι άλλο θέμα.
Και μια ερώτηση: Πώς θα μπορούσε η ΑΕΚ να "παίζει με τα άλλα παιδάκια"; Να ενταχθεί κι αυτή στην παράγκα και μαζί με το "Θρύλο" να περιθωριοποιήσουν τις άλλες ομάδες;

Απάντηση: Re: Απάντηση: "Μετωπο", "Ανταρτικο", "Συγκρουση", "Στ'αρματα"...

Κι εγώ δεν θέλω να σε παρεξηγήσω, Βαγγέλη, αλλά προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς εννοείς.
Εγώ απεναντίας θεωρώ ότι αυτή η ανακοίνωση εκφράζει την απόλυτα δίκαιη αγανάκτηση μιας ομάδας που συστηματικά επιχειρείται να απομακρυνθεί από τον "πρωτοπόρο". Τούτο έχει συμβεί επανειλημμένα στο παρελθόν όχι μόνο με την ΑΕΚ, αλλά και με άλλους διεκδικητές του τίτλου. Παρόμοιου περιεχομένου ανακοίνωση έχει απολυτο δίκιο και κάθε δικαίωμα να εκδώσει και ο Παναθηναϊκός. Το αν δεν το έχει κάνει, είναι άλλο θέμα.
Και μια ερώτηση: Πώς θα μπορούσε η ΑΕΚ να "παίζει με τα άλλα παιδάκια"; Να ενταχθεί κι αυτή στην παράγκα και μαζί με το "Θρύλο" να περιθωριοποιήσουν τις άλλες ομάδες;

Κι ομως, αυτο πρεπει να κανει ή αλλιως να μην κανει δηλωσεις που δεν μπορει να τηρησει. Ας πουν και οι δυο εξ αρχης πως πανε για τη δευτερη θεση μιας και δεν μπορουν να τα βαλουν με τον Ολυμπιακο.

Το καλοκαιρι πριν απο τα 10 πρωταθληματα του θρυλου (1996 ηταν?) γινοταν χαμος στο παρασκηνιο και στο προσκηνιο της ΕΠΟ και της επιτροπης διαιτησιας. Ο Κοκκαλης και ο Λουβαρης φωναζαν πως τα πραγματα δεν πηγαιναν καλα με τη διατησια και την αθλητικη δικαιοσύνη κτλ. Στην κρισημη συνεδριαση της ΕΠΟ (αν δεν κανω λαθος) ειχε παει ο Λουβαρης εκ μερους του Ολυμπιακου και πριν τη συνεδριαση ειχε υφος "δεν παει αλλο πια!!!". Οταν βγηκε απο εκει δηλωσε στους δημοσιογραφους πως ολα ηταν καλα πλεον ;). Τα υπολοιπα τα εχει γραψει το ταμπλο-bye-.

Όμως ...
όπως έχουμε πεί και παλιότερα...
καλύτερα 0 παρά 10!

Μην ρωτήσετε γιατί, είναι ηλίου φαεινότερο!

Δηλωση Γκαγκατση σχετικα με τις δηλωσεις του Ντεμη για τον Μπριακο και τη διατησια του στο ντερμπυ, "Γι'αυτό το θέμα θα ήθελα να χρησιμοποιήσω μόνο μία φράση: ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος αχάριστου. Τίποτε άλλο. Ξέρει ο κ. Νικολαΐδης τι λέω. Το γνωρίζει πολύ καλά, δεν θέλω να το εξηγήσω".

Κατι μου λεει πως συμβαινουν πραγματα τα οποια οι αγνοι φιλαθλοι/οπαδοι/χειροκροτητές αγνοουν...

Last edited:

Δηλωση Γκαγκατση σχετικα με τις δηλωσεις του Ντεμη για τον Μπριακο και τη διατησια του στο ντερμπυ, "Γι'αυτό το θέμα θα ήθελα να χρησιμοποιήσω μόνο μία φράση: ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος αχάριστου. Τίποτε άλλο. Ξέρει ο κ. Νικολαΐδης τι λέω. Το γνωρίζει πολύ καλά, δεν θέλω να το εξηγήσω".

Κατι μου λεει πως συμβαινουν πραγματα τα οποια οι αγνοι φιλαθλοι/οπαδοι/χειροκροτητές αγνοουν...

Den mporoume na xeroume ti ennoei o k Gkagkatsis, alla gia statheite re paidia oti kai na exei kanei gia ton Demi ti simainei diladi oti den prepei na milame otan i omada adikeitai. Na to voulonoume diladi, ti logiki einai afti???Den to katalavaino katholou !!!

Den katalavaino episis kai ta misologa kai tis manteies:violent-smiley-030:
O k Gkagkatsis tha prepei na exigisei ti ennoei, allios einai anaxiopistos entelos :slapface:
Ante bravo :grinning-smiley-043