Μια αφελής (?) ερώτηση

mixapapai

Senior Member
5 May 2008
368
Αθήνα
Κατι που δεν εχω ξεκαθαρίσει στο μαυλό μου, είναι το παρακάτω:
Τα SACD, παίζουν και CD
Τα DVD, παίζουν και CD
Τα Universal παίζουν και DVD και CD και SACD
Τα ΒR παίζουν και DVD και CD (απο ότι είδα σε ένα νήμα κάποιο παίζει και ματρόσκες)

Είναι τόσο διαφορετικές οι τεχνολογίες, που αποκλείεται να βγεί μια συσκευή που να τα παίζει όλα???????????

Προσωπικά αν υπήρχε ενα τέτοιο μηχάνημα θα το χτύπαγα ανελέητα (ακόμα και αν έκανε όσο όλα τα άλλα μαζί).

Για τον ίδιο λόγο που δεν υπάρχει προβολέας που να τα έχει όλα, τηλεόραση που να τα έχει όλα, αυτοκίνητο που να τα έχει όλα και η λίστα είναι ατελείωτη.....

Μα αφού θα σάρωνε την αγορά.
Ένα universal 200E, ένα BR 300E και ένα για ματρόσκες 250Ε, αν τα βάλεις όλα μαζί 750Ε και πολλοί θα το προτιμήσουν.
Οι τεχνολογίες είναι συμβατές???

Δε νομίζω ότι υπάρχει HTPC που να παίζει SACD.

Φίλε mixapapai, και εγώ κάτι τέτοιο περιμένω (μείον τις ματρόσκες που δεν με ενδιαφέρουν). Η Denon έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον να κατασκευάσει ένα player που να παίζει τα πάντα (ακόμα και HD DVD, αλλά αυτό φαίνεται πια απίθανο), αλλά είναι μία εταιρία που "πατάει" σε άλλα player για να εξελίξει τα δικά της. Η επιθυμία από κάποιους κολλημένους υπάρχει, αλλά το blu-ray δεν έχει μεγαλώσει αρκετά ακόμα για να πάμε στο παρακάτω βήμα. Υποθέτω ότι σε καν'α χρόνο θα τα δούμε.

Προσωπικά, κάνω υπομονή. Άλλωστε, οι τίτλοι της αρεσκείας μου στο Blu-ray είναι ακόμα ελάχιστοι και πανάκριβοι. Για την ώρα βολεύομαι με πάμφθηνα HD DVD. :2thumb22sup:

Να σημειώσω ότι υπάρχει μία φήμη, ότι η Sony θέλει να καταργήσει σιγά-σιγά το SACD προς χάρην του BR-Audio. Το βρίσκω απίθανο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι μα...ρκετινγκ τους δέρνει. :slapface:

Αν αφήσουμε στην άκρη τα κόλπα του μάρκετινγκ, είναι πολύ διαφορετικές οι τεχνολογίες μεταξύ τους ή απλά προσθέτεις - τροποποιείς ενα τσιπάκι??

Ευχάριστώ πολύ για τις εως τώρα απαντήσεις, όπως και για τις τυχόν μελλοντικές

Last edited:
Συγνώμη για το για το PS3 έχετε ακούσει ; ( το πρώτης γενιάς τουλάχιστον )

Απάντηση: Re: Μια αφελής (?) ερώτηση

Συγνώμη για το για το PS3 έχετε ακούσει ; ( το πρώτης γενιάς τουλάχιστον )

Ναι αλλά δεν παίζει mkv που θέλει ο φίλος μας.

Υ.Γ. μην μου πείς ότι παίζει με μετατροπή 4 ώρες για να γίνουν τα ελληνικά embedded

Απ'ότι εχω καταλάβει, για να γίνει κάποιο DVD -> universal, απλώς κάποιος που ξέρει πειράζει το λογισμικό. Για να παίξει MKV γιατί δε μπορεί να γίνει το ίδιο?

Αυτο κατι μου θυμιζει ... γιατι και στο παρελθον οταν πρωτοβγηκαν τα πρωτα 'λεγομενα' universal players για sacd και dvd audio πολλοι απο μας εχωσαν λεφτα για να τα παρουν και τελικα ποτε δεν ειδαν τιτλους να κυκλοφορουν στην αγορα (τουλαχιστον ευρεως) ειδικα στην Ελλαδα. Και καλα το sacd εχει καποιους τιτλους ομως ποσους τιτλους dvd audio εχετε για παραδειγμα???

Γι αυτο αποφυγετε την παγιδα για την ωρα τουλαχιστον και βολευτειτε μ' αυτα που εχετε η μ' αυτα που κυκλοφορουν σε ικανους αριθμους οπως πολυ σωστα λεει και ο Lepton πιο πανω.

Οσο για την πιο ολοκληρωμενη λυση σημερα μαλλον αυτο ειναι το htpc...

Δεν βγαίνει ολοκληρωμένη συσκευή για να μας τα παίρνουν από όλες τις πλευρές συνέχεια!! :marchmellow:

Οι τεχνολογίες ανάγνωσης είναι τρεις: CD, DVD/SACD/DVDA και BR. Το HD DVD είναι κάτι ανάμεσα σε DVD και BR, ενώ στο SACD, αν θυμάμαι καλά, υπάρχει κάποια διαφοροποίηση στο σήμα εξόδου. Από εκεί και πέρα, είναι θέμα αποκωδικοποίησης: Βάζεις τσιπάκια και προσθέτεις format - πολύ χοντρικά. Ίσως τα DivX, MKV κ.λπ. είναι πιο "κομπιουτερίστικα" πράγματα και οι εταιρίες φοβούνται τα θέματα συμβατότητας.

Το SACD δεν είναι τόσο δύσκολο, νομίζω. Παλαιότερα ήταν ανούσιο να υλοποιηθεί σε ένα player με μέτρια DAC - παρ' ό,τι μερικά το έκαναν. Αλλά από το hdmi 1.2 και μετά, το σήμα του μπορεί να περάσει ψηφιακά από hdmi, οπότε δεν είναι τόσο δύσκολη η υλοποίηση. Για να είμαι ακριβής, υπήρχε και υπάρχει το iLink, αλλά είναι αρκετά δυσεύρετο, και νομίζω ότι οι ενισχυτές πολύ πρόσφατα άρχισαν να εντάσσουν αποκωδικοποίηση DSD.

Υπάρχει και αυτό που είπε ένας φίλος στο σχετικό νήμα http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=35012.

Λέει ότι τα παίζει όλα. Έχει το chip των γνωστών nmt αλλά του έβαλαν και ένα blue ray πάνω.

Αλλά η τιμή είναι τόση που αγοράζεις ένα φτηνό nmt ένα μέτριο BR και σου περισσεύουν και λεφτά.