Μια φορά κι εναν καιρό..ηταν τα παγωτά!!

sakisxas

Supreme Member
7 September 2006
5,384
C:\Greece\Komotini
food-isimo+ice+cream.jpg


Οι εταιρίες ξεγελούν τους καταναλωτες.

Παγωμένο γλύκισμα βάφτισαν το παγωτό,η "παγωτό ειδικού τύπου"

Το σλόγκαν "Φέρτε πίσω τα παγωτά" κυριαρχεί τις τελευταίες ημέρες στο διαδύκτιο.

Αυτό το καλοκαίρι, όλες σχεδόν οι εταιρείες παγωτών αποφάσισαν να "πιάσουν στον ύπνο" τους καταναλωτές. Οι ανυποψίαστοι καταναλωτές λοιπόν (και φέτος) προτιμούν τα δροσιστικά παγωτά των διαφόρων εταιρειών ώς επιλογή για την αντιμετώπιση της ζέστης και την αναζήτηση δροσιάς. Η απάτη όμως κρύβεται καλά, έντεχνα και αποτελεσματικά! Αν κοιτάξουμε στη σύσταση (στο σημείο που αναφέρονται τα συστατικά) θα δούμε πως το παγωμένο προϊόν που κρατάμε στα χέρια μας τιτλοφορείται ώς "παγωμένο γλύκισμα".

Οι καταναλωτές δεν δίνουν προσοχή διότι πολύ απλά δεν ξέρουν τη διαφορά που αξίζει να τη δούμε αναλυτικότερα: Η διαφορά είναι τεράστια! Το παγωτό υποχρεούται να γίνεται από γάλα φρέσκο ή σκόνη και όλα τα λιπαρά που εμπεριέχονται σε αυτό να προέρχονται από το γάλα. Απαγορεύεται λοιπόν από τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών η οποιαδήποτε προσθήκη λιπαρών που δεν έχουν σχέση με το γάλα. Δηλαδή με απλά λόγια επιτρέπονται ζωικά και όχι φυτικά λιπαρά!
Στα παγωμένα γλυκίσματα τώρα, υπάρχει ελευθερία προσθήκης φυτικών λιπαρών όπως ηλιέλαιο, καρυδέλαιο, φοινικέλαιο, αραπέλαιο και όποια άλλη μαργαρίνη φαντάζεστε (και τους συμφέρει). Το ηλιέλαιο αποφεύγεται γιατί δημιουργεί πρόβλημα στην ομοιογένεια του τελικού προϊόντος, άρα μην ανησυχείτε για μολυσμένο με ορυκτέλαια ηλιέλαιο.

Ωστόσο, ως επί το πλείστον χρησιμοποιείται το καρυδέλαιο το οποίο είναι έλαιο "παχύ" και ταιριάζει στην υφή του τελικού προϊόντος (παγωμένου γλυκίσματος για να μην ξεχνάμε γρήγορα). Το καρυδέλαιο, το ξέρετε πιστεύω πολλά χρόνια από τα αντηλιακά. Έδινε το χρώμα, ως φυσική χρωστική, και την υφή σε όλα τα αντηλιακά τύπου Coppertone (ο τόνος του χαλκού). Πιστεύω να μη σας πειράζει αν ο εντερικός σας σωλήνας λαμβάνει το "επιθυμητό μαύρισμα" εσωτερικά χωρίς κόπο.

Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα είναι διπλό :
Αφενός παραπλανάται ο καταναλωτής διότι οι εταιρείες που παράγουν παγωμένα γλυκίσματα στις ιστοσελίδες τους τα αναφέρουν ως κατηγορία παγωτών για λόγους μάρκετινγκ κι όχι ως παγωμένα γλυκίσματα. Αφετέρου το παγωμένο γλύκισμα είναι ποιοτικά υποδεέστερο προϊόν κατά κοινή επιστημονική ομολογία σε σχέση με το παγωτό, λόγω της αφαίρεσης ζωικού λίπους (αποβουτυρωμένο γάλα σκόνη) και της προσθήκης φυτικών λιπαρών.

Λόγος για όλα τα παραπάνω? Σας λέει κάτι η λέξη κέρδος?
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε καμιά διαφήμιση της τηλεόρασης δεν αναφέρεται προφορικά ή γραπτά η λέξη παγωτό. Έχει αντικατασταθεί με ατάκες "Απόλαυση", "Δροσιά", "Παγωμένη Δροσιά" και άλλα κωμικά. Ψάξτε στο παγωτό (που νομίσατε ότι πήρατε, καθώς μόνο ώς παγωτό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί) τη σύσταση και θα διαπιστώσετε ότι δώσατε τα ωραία σας ευρώ για ένα "παγωμένο γλύκισμα".

ΠΡΟΣΟΧΗ !
Σε καμία περίτωση δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι το παγωτό δεν είναι ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, αρκεί να παρασκευάζεται με τον σωστό τρόπο!
Στόχος της δημοσίευσης αυτού του άρθρου από το Food-isimo είναι να ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό για ότι συμβαίνει αυτή την στιγμή στην βιομηχανία του παγωτού και όχι να ενοχοποιήσει το ίδιο το παγωτό!
Οι υπεύθυνοι είναι αυτοί που πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες των πράξεών τους, καθώς το καταναλωτικό κοινό δεν μπορεί κ δεν πρέπει να πιάνεται συνέχεια “κορόιδο” από κάθε λογής επιτήδειο!

Πηγή : http://www.hotstation.gr/article-print-2589.html
 
Last edited:
Υπάρχει εταιρία που να πουλάει παγωτό ή όλες μαζί τυχαία πουλάνε παγωμένο γλύκισμα;

Οι εταιρίες που τα πουλάνε χύμα (μπάλες δηλαδή) κάνουν το ίδιο πράγμα, πουλάνε και αυτές παγωμένο γλύκισμα;
 
Ειναι το παγωτο προιον υψηλης διατροφικης αξιας? Απο πότε?
 
food-isimo+ice+cream.jpg


Οι εταιρίες ξεγελούν τους καταναλωτες.

Παγωμένο γλύκισμα βάφτισαν το παγωτό,η "παγωτό ειδικού τύπου"

Το σλόγκαν "Φέρτε πίσω τα παγωτά" κυριαρχεί τις τελευταίες ημέρες στο διαδύκτιο.

Αυτό το καλοκαίρι, όλες σχεδόν οι εταιρείες παγωτών αποφάσισαν να "πιάσουν στον ύπνο" τους καταναλωτές.http://www.hotstation.gr/article-print-2589.html

Αυτό το καλοκαίρι, το προηγούμενο (όπως φαίνεται στην ημερομηνία του link) ή πότε τέλος πάντων; Μάστιγα έχουν γίνει οι αναδημοσιεύσεις των αναδημοσιεύσεων....

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/08/blog-post_8193.html
 
Με την ίδια λογική, η πορτοκαλάδα δεν είναι πορτοκαλάδα, το ψωμί δεν είναι ψωμί το τυρί δεν είναι τυρί, όλα τα τρόφιμα είναι πλέον σκευάσματα.

Σε τι βοηθάει αυτό το άρθρο ακριβώς; Δηλαδή διαβάζοντας αυτό το άρθρο κάποιος καταναλωτής ας πούμε αντιληφθεί ότι το παγωτό δεν είναι παγωτό. Για το ψωμί θα γραφτεί άρθρο; για την πορτοκαλάδα; για το τυρί; για τους χυμούς; για τα γάλατα; για το αλλαντικά; για τις σοκολάτες; Οι σοκολάτες είναι σοκολάτες ξέρει κανείς;
 
Παρακολουθώ τις εξελίξεις σαν καταναλωτής πολλά χρόνια και είναι πολλές οι φορές που έχω μπλέξει σε σχετικές συζητήσεις προσπαθώντας να πείσω κόσμο να την ψάχνει λίγο πριν βάλει κάτι στο στόμα του. Αυτό που παίρνω είναι "ποιος κάθεται να διαβάσει τις ταμπέλες από κάθε προιόν που αγοράζει;"

Το φταίξιμο είναι όλο των καταναλωτών. Καλά κάνουν και μας ταίζουν συνθετικά.

Όσο για τις πίτες που είπες vas_papavas, άστο καλύτερα... Αμα πας σε supermarket, κοίτα λίγο τη συσκευασία των πιτών να δεις τι ρίχνουν μέσα!


Βέβαια ακούγεται και η άλλη άποψη: Πλέον ο πλανήτης δεν μπορεί να μας ταίσει όλους με συμβατικά μέσα... Είναι αναπόφευκτο η τροφή μας να παράγεται στο μεγαλύτερο μέρος της μέσω "μυστήριων" διαδικασιών.
 
το πρόσεξα κι εγώ τελευταία σε διαφημίσεις μεγάλων σούπρεμάκε!

Παγωμένο γλύκισμα!

Όπως τα KFC στα οποία απαγορεύτηκε να αναγράφεται οπουδήποτε η λέξη Chicken (γιατί αυτά που πουλάνε δεν είναι κοτόπουλα...)

Έχουμε πολλά να δούμε ακόμα....


...στην Κίνα δεν ήταν εκείνος που έφτιαξε κρέας από σκ@τά?
 
Είναι ακριβά... Πάντως στα "παγωτά" τα κέρδη των εταιριών είναι μεγάλα, αλλά στο βωμό του κέρδους πιέζουν πάντα για μικρότερο κόστος.
 
H διαφορά πάντως στο ίδιο παγωτό φέτος και πέρσι είναι έντονη.
Τα φετινά "γλυκίσματα" εχουν πιο λιπαρή αίσθηση , πιο βουτυρωμένη και λιγότερο δροσερή.
Πλέον απο εμένα τελος τα εβγα,δελτα,algida κτλ.
Καμμια δωδώνη ,haagen κτλ μόνο απο εδώ και μπρός.
 
Απάντηση: Re: Μια φορά κι εναν καιρό..ηταν τα παγωτά!!

H διαφορά πάντως στο ίδιο παγωτό φέτος και πέρσι είναι έντονη.
Τα φετινά "γλυκίσματα" εχουν πιο λιπαρή αίσθηση , πιο βουτυρωμένη και λιγότερο δροσερή.
Πλέον απο εμένα τελος τα εβγα,δελτα,algida κτλ.
Καμμια δωδώνη ,haagen κτλ μόνο απο εδώ και μπρός.

Εάν βρεις ζαχαροπλάστη που να φτιάχνει ο ίδιος το παγωτό του, ακόμη καλύτερα.
 
H διαφορά πάντως στο ίδιο παγωτό φέτος και πέρσι είναι έντονη.
Τα φετινά "γλυκίσματα" εχουν πιο λιπαρή αίσθηση , πιο βουτυρωμένη και λιγότερο δροσερή.
Πλέον απο εμένα τελος τα εβγα,δελτα,algida κτλ.
Καμμια δωδώνη ,haagen κτλ μόνο απο εδώ και μπρός.

Το ίδιο κατάλαβα και εγώ. Ας είναι καλά η παγωτομανια
 
Όπως γράφτηκε πιο πριν και πέρυσι και πρόπερσι αν δείτε στο internet το ίδιο ακριβώς κείμενο κυκλοφορούσε.

Δεν παθαίνει κάποιος κάτι κακό από αυτά τα παγωτά.

Έχετε δει πως φτιάχνουν τις πάστες, και τα γλυκά στα ζαχαροπλαστεία;
Εκεί να δείτε χημικά με τα μπιτόνια....

Το θέμα είναι να μη το παρακάνει κάποιος. Δεν χρειάζεται να είναι βασικό διατροφικό είδος αυτό του είδους τα παγωτά.

Γιατί να μην φας ένα παγωτάκι από αυτά κάποια στιγμή; Όταν τρως κοτόπουλα που τρέφονται με συνθετικά τρόφιμα και αντιβιώσεις, όταν τρως συνθετικές σαντιγύ και γλυκαντικές ουσίες σε πάστες, όταν τρως τυριά με δεκαπέντε σταθεροποιητές και συντηρητικά που δεν αναγράφονται, ζητάς τα ρέστα από ενα πύραυλο κρικρι ή algida ή ΕΒΓΑ.

Απλά μην τρως απο 3 την μέρα, φάει ένα την εβδομάδα..... δοκίμασε και από τις αλυσίδες που πουλούν χύμα, φτιάξε και στο σπίτι.....

Θα τα ξαναπούμε του χρόνου για αυτό το θέμα....