Μια γνώμη για αγορά ηλεκτρικής κουβέρτας.

jim...

Moderator
Staff member
22 February 2008
24,775
Μπακοτσιάνος...
Έχω εδώ και 1 μήνα δύο ηλεκτρικές κουβέρτες AEG και είμαι κατευχαριστημένος.

Θέλουν να πάρουν 2 και τα πεθερικά μου, αλλά είδα στις οδηγίες ανάμεσα στα άλλα, ότι δεν επιτρέπεται η χρήση σε νοσοκομείο. Γνωρίζει κανείς γιατί?

Ο πεθερός μου έχει βηματοδότη.
Λέτε να υπάρχει πρόβλημα? Ξέρει κανείς? Μια βοήθεια-γνώμη θα ήταν ευπρόσδεκτη (θα ρωτήσω βέβαια και τον καρδιολόγο του)....

μακρια

ειχε δειξει στην τηλεοραση δυο κουβερτες που πιασανε φωτια

ιδια μαρκα
καηκε την πρωτη φορα και αντι να κανει μηνυση εκανε παραπονο και της δωσανε καινουρια ( αντικατασταση )

και ξαναπηρε φωτια ...

μακρια

ειχε δειξει στην τηλεοραση δυο κουβερτες που πιασανε φωτια

ιδια μαρκα
καηκε την πρωτη φορα και αντι να κανει μηνυση εκανε παραπονο και της δωσανε καινουρια ( αντικατασταση )

και ξαναπηρε φωτια ...

Το λένε και οι οδηγίες, να μη μένει στην πρίζα όταν δεν χρησιμοποιείται.

Τη βάζω μισή ώρα πριν κοιμηθώ και μισή ώρα το πρωί.

Γνωστοί μου την έχουν χρόνια!

Το λένε και οι οδηγίες, να μη μένει στην πρίζα όταν δεν χρησιμοποιείται.

Τη βάζω μισή ώρα πριν κοιμηθώ και μισή ώρα το πρωί.

Γνωστοί μου την έχουν χρόνια!

Πάντως κοίτα και τη λύση "πάπλωμα" από την Σκανδιναυία. Τα καλλίτερα είναι με τα πούπουλα πάπιας, είναι πανάλαφρα καί μπορω να σου πώ ότι το καταχείμωνο θα κοιμάσαι ημίγυμνος.

Υπ´ όψιν ............ είναι πολύ ακριβά!

Πάντως κοίτα και τη λύση "πάπλωμα" από την Σκανδιναυία. Τα καλλίτερα είναι με τα πούπουλα πάπιας, είναι πανάλαφρα καί μπορω να σου πώ ότι το καταχείμωνο θα κοιμάσαι ημίγυμνος.

Υπ´ όψιν ............ είναι πολύ ακριβά!

το ικέα έχει εξαιρετικά και φτηνά και σε διαβαθμίσεις.

πάντως η ηλεκτρική είναι για να ζεσταίνει το κρεβάτι και να αφαιρείται στον ύπνο

Η ηλεκτρική κουβέρτα έχει ηλεκτρομαγνητικό πεδίο?

Ε όπως και να το κάνεις, είναι ρεύμα τυλιγμένο γύρω σου... αυτό δημιουργεί πεδίο. Τώρα το πόσο δυνατό (και κατ'επέκταση βλαβερό) είναι άλλη συζήτηση, στην οποία δε μπορώ να βοηθήσω...

Ε όπως και να το κάνεις, είναι ρεύμα τυλιγμένο γύρω σου... αυτό δημιουργεί πεδίο. Τώρα το πόσο δυνατό (και κατ'επέκταση βλαβερό) είναι άλλη συζήτηση, στην οποία δε μπορώ να βοηθήσω...

Τι λέτε βρε σεις?:smash:

Τι τυλίγεις γύρω σου...??:drummer:

Μη με τρελαίνετε. Έχετε δει ηλεκτρική κουβέρτα πως είναι? Στην ουσία είναι ένα πάπλωμα που πηγαίνει μεταξύ στρώματος και κάτω σεντονιού........

Πολύ λεπτό με 1,5μ μήκος και 40-50 εκ πλάτος..............

Last edited:
Re: Απάντηση: Μια γνώμη για αγορά ηλεκτρικής κουβέρτας.

ρε παίδες που μένετε? σε igloo?

:snowman:

Όχι βρε συ αλλά πετρέλαιο δεν προβλέπεται (τουλάχιστον για τώρα).

Για σαλόνι - τραπεζαρία μια χαρά είναι το τζάκι... Στο υπνοδωμάτιο όμως??-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μια γνώμη για αγορά ηλεκτρικής κουβέρτας.

Όχι βρε συ αλλά πετρέλαιο δεν προβλέπεται (τουλάχιστον για τώρα).

Για σαλόνι - τραπεζαρία μια χαρά είναι το τζάκι... Στο υπνοδωμάτιο όμως??-bye-

Να σου πω φίλε Jim ότι σε καταλαβαίνω απόλυτα.

Όλοι ψαχνόμαστε με το βραχνά της θέρμανσης φέτος.

Αλλά δε ξέρω κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει μια ηλεκτρική κουβέρτα. Αν έχει πολύ κρύο πάλι θα αναπνέεις...παγάκια.
Από την άλλη πόσο καλύτερη λύση είναι η κουβέρτα αυτή σε σχέση με ένα καλό πάπλωμα? Δε λέμε για τίποτα ακριβό, αυτά που έχει το ΙΚΕΑ είναι σούπερ.

ΥΓ (άσχετο):Μια παλιά μου φίλη είχε τέτοια κουβέρτα και ένα βράδυ είχα γίνει λούτσα γιατί έβρεχε του θανατά. Ξαπλώσαμε, έβαλα τα ρούχα κάτω από την κουβέρτα και τι πρωϊ είχαν γίνει...πούπουλο! Τι μου θύμησες τώρα... :music-smiley-005:

Η κοπέλα μου έχει μια στο κρεβάτι της, για ζέσταμα πριν τον ύπνο...

Εγώ πάλι, ακόμα χρησιμοποιώ την παλιά μου Κρυλόρ! (πλέον μόνο στο εξοχικό)

Απάντηση: Re: Μια γνώμη για αγορά ηλεκτρικής κουβέρτας.

Θερμαινόμενο κάλυμμα στρώματος νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο και όχι κουβέρτα.

Αυτό είχα και εγώ πριν πάρα πολλά χρόνια όταν έμενα στη Ραφήνα που είχε πολύ υγρασία και φοβερό αέρα με κρύο,χωρίς θέρμανση,μόνο με κλιματιστικά.Ρε τι μου θυμήσατε πέτρινα χρόνια...χαχαχα.Έκανε πολύ καλή δουλειά,ήταν διπλό και είχε διακόπτες που άναβε και έσβηνε ο καθένας το δικό του μέρος.Φυσικά της γυναίκας μου ήταν μόνιμα αναμμένο.Εγώ έβγαζα την μπέμπελη και το έσβηνα,αλλά το περιβάλλον παγωμένο παγάκια έτσι?Μετά πήραμε ένα πάπλωμα από το ΙΚΕΑ που λένε και τα παιδιά ποιό πάνω πολύ ζεστό και όχι ακριβό,το οποίο έκανε πολύ καλή δουλειά.

Και έτσι το κάλυμμα πήγε στην ντουλάπα..Μου φαίνεται έτσι όπως πάνε τα πράγματα,θα βγει πάλι από την ντουλάπα,και ας ήρθαμε σε άλλη περιοχή,σε διαμέρισμα του 3ου που είναι πάρα πολύ ζεστό,λόγω σάντουιτς 2ου-4ου.

Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι αν έχεις 2 μικρά παιδιά όπως εγώ,τι να κάνεις?Μπορείς να μην ανάψεις καλοριφέρ;

Θερμαινόμενο κάλυμμα στρώματος νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο και όχι κουβέρτα.

Νομίζω το ίδιο λέμε. Κάλυμμα έχω αλλά το λένε κουβέρτα στο εμπόριο.
Δεν υπάρχει ηλεκτρική κουβέρτα με την κλασική χρήση και έννοια της κουβέρτας που ξέρουμε.

Στα μεγάλα κρύα χρησιμοποιώ στη Χαλκιδική μία κουβέρτα Dream (Ελληνική, με εργοστάσιο παραγωγής στο Μούδρο της Λήμνου).

Όπως ειπώθηκε και παραπάνω μπαίνει μεταξύ στρώματος και κατωσέντονου.

Μια χαρά δουλειά κάνει.