Μια σκεψη περι ανταγωνισμου στην αγορα των τηλεορασεων...

Mac81

Established Member
12 September 2007
214
Θεσσαλονίκη
Οπως πολλοι ξερετε, επεστρεψα την PZ70, πηρα τα λεφτα μου πισω και οπως ειναι λογικο....ψαχνω για τηλεοραση.

Ακουσα πολλα περι χαμηλων τιμων απο διαφορους εμπορους που αλωνιζουν στο forum(με την καλη εννοια γιατι στην τελικη εμεις κερδιζουμε). Αρχιζω και εγω να ρωταω δεξια-αριστερα στους εμπορους αυτους για τιμες και μερικες απαντησεις που πηρα ηταν οι εξης.

α) να μας παρετε τηλεφωνο απο σταθερο για να μας ζητησετε αυτο που θελετε και θα σας απαντησουμε αργοτερα τηλεφωνοντας στο σταθερο που μας δωσετε

β) Λογο της αποφασης μου να δινω τιμες για ορισμενες πλεον τηλεορασεις θα σου απαντησω μονο για 2 απο την λιστα σου... (τον ρωτησα τιμες απο 5 τηλεορασεις διαφορετικων εταιρειων, ιδιες ιντσες, ιδια χαρακτηριστικα ιδια κατηγορια τιμης)

γ)Ποιος ειστε? Τι επαγγελεστε κλπ κλπ.

Δηλαδη για να καταλαβω....ΘΕΛΩ να ξοδεψω 2000+ ευρω σε 40 κιλα πλαστικο-πυριτιο-μεταλλο κλπ κλπ και θα σας πω τι μαρκα σωβρακο φοραω? Αν εσεις μας αντιμετωπιζετε με καχυποψια που στην τελικη μια ερωτηση κανουμε, εμεις που θελουμε να δωσουμε γυρω στους 3 μισθους ενος μεσου εργαζομενου τι πρεπει να κανουμε? Ελεος πια.
Χαλαρωστε λιγο. Και εμεις στο εμποριο ειμαστε(σε αλλο κλαδο μεν, εμποριο δε) και ετσι δεν κανουμε.....

Re: Απάντηση: Μια σκεψη περι ανταγωνισμου στην αγορα των τηλεορασεων...

η β απάντηση λογική μου φαίνεται , δεν σε ρωτάει κάτι ...

Γιατι λογικη, θελω να μαθω τιμες απο καποιες τηλεορασεις που με ενδιαφερουν, δεν δικαιουμαι να μαθω?

Προφανώς έχουν θητεία στις... "λαϊκές"... σε ζυγίζουν για να δουν πόσο θα σου πουλήσουν... συμβαίνει σε πολλούς κλάδους του εμπορίου... εδικοτερα όμως της παροχής υπηρεσιών.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μια σκεψη περι ανταγωνισμου στην αγορα των τηλεορασεων...

Γιατι λογικη, θελω να μαθω τιμες απο καποιες τηλεορασεις που με ενδιαφερουν, δεν δικαιουμαι να μαθω?

σου λέει ότι έχω μόνο τις τάδε τηλεοράσεις από αυτές που θέλεις ... δεν βλέπω που το κακό; ο κάθε έμπορας πουλάει ότι θέλει , δεν τον υποχρεώνει κανείς να έχει ποικιλία ούτε καν στην ίδια μάρκα ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μια σκεψη περι ανταγωνισμου στην αγορα των τηλεορασεων...

σου λέει ότι έχω μόνο τις τάδε τηλεοράσεις από αυτές που θέλεις ... δεν βλέπω που το κακό; ο κάθε έμπορας πουλάει ότι θέλει , δεν τον υποχρεώνει κανείς να έχει ποικιλία ούτε καν στην ίδια μάρκα ...

Πολυ σωστη παρατηρηση.

παντως ολες οι απαντησεις δειχνουν εναν φοβο να δωσουν τιμες στον οποιοδηποτε..
μαλλον η sony ντυθηκε αστυνομια και τους κυνηγαει για τις χαμηλες τιμες

Ντροπή μπορεί να μην είναι ρε παιδιά, αλλά υποθέτω ότι από τη στιγμή που θέλεις να πουλήσεις και κάποιος σε παίρνει τηλέφωνο δεν έχεις λόγο να μην του απαντήσεις...
Το να μην συνεργάζεται κάποιος με μία εταιρία δεν είναι κάτι το μεμπτό.
Αλλά αν υπάρχουν τα μηχανήματα στο μαγαζί είναι αρκετά απλό να πεί την τιμή που το πουλάει. Νομίζω τουλάχιστον...

Βρε παιδιά, το 'χω ξαναπεί , το μόνο που φοβούνται είναι μήπως αυτός που ρωτάει είναι ανταγωνιστής και ξεκινήσει να πουλάει φθηνότερα.

Έχω παρατηρήσει να κονταροχτυπιούνται στα site , έβλεπε ο ένας την τιμή του άλλου και κατέβαζε και αυτός, μέχρι που στο τέλος ο ένας έβαλε "τιμή κατόπιν επικοινωνίας" και τελείωσε το πανηγύρι. Μέσα σ'αυτόν το σαματά ψώνισα και εγώ 300 ευρώ κάτω ("τιμή επίσκεψης" μόλις έγραψε στο site "τιμή επικοινωνίας") από την αρχική τιμή που είχαν δώσει όλοι όταν άρχισε το λανσάρισμα της TV.

Mac81, Γιατί την επέστρεψες, αν επιτρέπεται;

Το θεμα δεν ειναι γιατι ........... αλλα οτι καταφερε και την επεστρεψε .
Βεβαια αν ειχε γινει τωρα η δουλεια .......... θα δηλωνε καταγωγη Ζωνιανα και θα τελειωνε η δουλεια:flipout::flipout:

Βεβαια αν ειχε γινει τωρα η δουλεια .......... θα δηλωνε καταγωγη Ζωνιανα και θα τελειωνε η δουλεια:flipout::flipout:

Καταγωγη Ζωνιανα και PZ70...δεν θα τον πιστευαν. Απο Pioneer LX508 και πανω μονο!!! :afro::Banane0:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μια σκεψη περι ανταγωνισμου στην αγορα των τηλεορασεων...

Καταγωγη Ζωνιανα και PZ70...δεν θα τον πιστευαν. Απο Pioneer LX508 και πανω μονο!!! :afro::Banane0:

Μα ......... δεν ειναι χαζος , θα δηλωνε οτι την ειχε για το μαντρι :flipout:

Mac81, Γιατί την επέστρεψες, αν επιτρέπεται;

Ηθελα να δω αν οι εταιρειες φοβουνται τα μπλεξιματα με τον νομο :flipout:

Παρουσιασε καποιο προβλημα απο την πρωτη στιγμη(δεν δουλευαν τα HDMI και το Composite Video),

ζητησα αντικατασταση και μου ειπαν οτι θα την επισκευασουν,

οποτε ζητησα επιστροφη χρηματων και ειπαν οτι δεν γινεται,

τους εκανα εξωδικο και ειπαν οτι γινεται :flipout:

Kαλημερα κι απο μενα.
Θεωρω οτι πρεπει να καταλαβουμε ολοι οτι και στην Ελλαδα πλεον, τα πραγματα εχουν αλλαξει. Ή πιο σωστα αναγκαζονται και αλλαζουν. Μιλαω για την σχεση εμπορου-καταναλωτη. Με την εξελιξη της επικοινωνιας εχεις πλεον αμμεση προσβαση στην κατασκευαστρια εταιρια. Και μεσω πιεσης εκει βρισκεις ακρη. Πιστευω οτι ολοι μας πρεπει να γνωριζουμε τα δικαιωματα μας και να τα διεκδικουμε. Εχω ζησει καποια χρονια εκτος Ελλαδας και οπως πολλοι θα ξερετε, εκει αυτα ειναι δεδομενα εδω και πολλα χρονια. Απο ολους εμας εξαρταται αν θα αλλαξει το σκηνικο στη χωρα μας.

η β απάντηση λογική μου φαίνεται , δεν σε ρωτάει κάτι ...

Λογικο ειναι να θες να αγορασεις μια εκ των 5 τηλεορασεων και να μην σου λενε την τιμη της?

Οχι δεν του λεει αυτο, του λεει οτι εχω και τις 5 αλλα μονο για τις 2 μπορω να σου πω τιμη.