Michael Jackson (1958-2009)

Απάντηση: Re: Kαλο δρομο Michael Jackson

Ας είμαστε λίγο επιφυλακτικοί σε αυτά που διαβάζουμε όταν μιλάμε για τέτοιου μεγέθους προσωπικότητες όπως ο Μάικλ. Δέν θα μου φαινόταν καθόλου απίθανο να έχουν φυτέψει εκ των έσω (δικοί του άνθρωποι δλδ) τα στοιχεία αυτά ώστε να δώσουν βάση στις κατηγορίες που του προσάπτουν και να παγιώσουν το κακό προφίλ που τόσο θα ήθελαν.

Αυτό που φαντάζομαι για αυτόν είναι ότι σίγουρα θα υπήρξε ένα ιδιαίτερα μοναχικό άτομο, μέσα στον ναρκισσισμό του και τις ιδιοτροπίες του, την ματαιοδοξία του και τον αφόρητο πόνο που θα κουβαλούσε τόσο απο τον χρόνο που τον προσπερνούσε όσο και απο τις πλαστικές εγχειρήσεις που υπέστη για να υποστηρίξει την εικόνα του.

Απλά αναρωτιέμαι για το γεγονός του πόσο εύκολα βρέθηκαν τα στοιχεία αυτά σε εμφανή σημεία. Άν επρόκειτο για δικά του στοιχεία, θα είχε επίγνωση του πόσο τερατώδη ήταν και φαντάζομαι ότι θα είχε εξασφαλίσει με πολλούς τρόπους την καταστροφή αυτών των αρχείων.

Συμφωνουμε σε όλα ειδικά για την ψυχολογία του την μοναξιά του κλπ. Ισως η υπερβολική αγάπη για τα παιδιά που έδειχνε να... έγινε αντικείμενο εκμεταλλευσης (απο άλλους ή από τον ίδιο, πραγματικά δε ξέρω αν θα το μάθουμε πότε), γι αυτό είπα εξάλλου ότι πάρα ήταν ερασιτεχνικό το υλικό για να ήταν κάτι παραπάνω από αυτό που φαίνεται.

Re: Kαλο δρομο Michael Jackson

Παιδιά, διαβάστε λίγο πιο προσεκτικά το άρθρο του λινκ. Είναι κακογραμμένο και δίνει αρχικά την εντύπωση ότι πρόκειται για νέα στοιχεία που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα. Δεν είναι έτσι, πρόκειται για τα στοιχεία που ανακάλυψε η αστυνομία το 2003 και στα οποία βασίστηκε η μήνυση για αποπλάνηση ανηλίκων. Απλά η αστυνομία τα έδωσε τώρα στη δημοσιότητα. Όσο για το αν θα είχε την προνοητικότητα να τα κρύψει κλπ... Νομίζω ότι η όλη πολιτεία του δείχνει ότι ήταν ένας απίστευτα ταλαντούχος τραγουδιστής και χορευτής με απόλυτη έλλειψη κοινής λογικής και τεράστια ψυχολογικά προβλήματα, που έχριζε εντατικής ψυχοθεραπείας.

Απάντηση: Re: Kαλο δρομο Michael Jackson

Παιδιά, διαβάστε λίγο πιο προσεκτικά το άρθρο του λινκ. Είναι κακογραμμένο και δίνει αρχικά την εντύπωση ότι πρόκειται για νέα στοιχεία που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα. Δεν είναι έτσι, πρόκειται για τα στοιχεία που ανακάλυψε η αστυνομία το 2003 και στα οποία βασίστηκε η μήνυση για αποπλάνηση ανηλίκων. Απλά η αστυνομία τα έδωσε τώρα στη δημοσιότητα. Όσο για το αν θα είχε την προνοητικότητα να τα κρύψει κλπ... Νομίζω ότι η όλη πολιτεία του δείχνει ότι ήταν ένας απίστευτα ταλαντούχος τραγουδιστής και χορευτής με απόλυτη έλλειψη κοινής λογικής και τεράστια ψυχολογικά προβλήματα, που έχριζε εντατικής ψυχοθεραπείας.

Εγώ πάντως δε στάθηκα στο άρθρο που λέει οτι να ναι, την έκθεσή διάβασα (οχι ολόκληρη) και πήρα μια εικόνα για το τι έγινε με τις κατηγορίες και τι βρήκαν επι της ουσίας κι οχι τους φαντεζί τίτλους που βάζουν...

Oταν βαζω να ακουσω αυτο ....

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

... ουτε παιδακια, ουτε θυσιες ζωων, ουτε γκραβουρες του 19ου αιωνα βλεπω !
Δηλαδη, αν εγω κατουραω στραβα πρεπει ολος ο κοσμος να με θυμαται γιαυτο ?
Ok, δεν ειναι διαστροφη αυτο (συγκριτικα με το τι βρηκαν οι αστυνομικοι) αλλα
και παλι .... θυμασαι αυτο που επιλεγεις ΕΣΥ. Και αν δεν σε τρωνε σκουληκια να
πας να κοιταξεις τι "κυκλοφορει" απο την σκοτεινη πλευρα του Michael Jackson
τοτε ... δεν προκειται να "χαλασεις" τιποτα μεσα σου.

Ολο αυτο το hype μου θυμιζει το προβλημα/τυψεις που ειχα να ακουσω Springsteen
οταν βομβαρδιζοταν το Κοσσοβο (300 χιλιομετρα απο δω !!!!). Εαν ειναι να κατσω να
σκεφτω οτι ο βομβαρδιστης πιλοτος ακουγε Springsteen σε κασεττα, πριν βομβαρδισει
τοτε .... να παω να ζησω σε καμια βουνοκορφη. Εκει ... εχει μονο θροισμα φυλλων.

Πως το βλεπετε ? ..... να παω ? .... :p

Last edited:

Aπ'οτι βλεπω (στο αλλο thread) διαφωνω ριζικα με ορισμενους.
Ομως πρεπει να αναγνωρισω αυτο > ΟΥΤΕ εγω συγχωρω παιδοφιλους.
Η καλλιτεχνικη κληρονομια τους, ομως .... προτρεπει ΚΑΙ ΕΜEΝΑ στην παιδoφιλια ??? (εδω, γελανε :laugh:)
Eαν η παιδοφιλια (η η ανθρωποφαγια, η η κοπροφαγια) τους προετρεψε να γραψουν τετοια ασματα
αυτη η συνδεση (αρρωστημενη συνδεση) αναμεσα στην διαστροφη και το ασμα, περναει αυτουσια
και μεσα μου, οταν ευφραινω ψυχη και αισθησεις, με το αντιστοιχο ασμα ???? ....

Για μενα .... εχουν απαντηθει αυτα τα ερωτηματα ..... εδω και χρονια !
Για την ακριβεια πολυ πριν τον Jackson .... οταν ακουσα οτι ο Barry White ηταν σατανιστης.
Ευτυχως, ειχα εξαιρετικα αμπερδευτες συνειδησεις διπλα μου (με εμφαση στο "αμπερδευτες").
Αλλιως .... ισως να ειχα πεσει σε ενα ατερμονο σπιραλ τυψεων και επιθυμιων απο το οποιο
... ΟΥΤΕ ΣΗΜΕΡΑ θα ειχα απεμπλακει. Οταν ξεκινησε ο πολεμος στο Κοσσοβο, απο αντιδραση
οτι "καποιος" με ελεγχει σε ενα επιπεδο που δεν μπορω να ελεγξω (ουτε καν σηκωσω βλεμμα),
εβαζα λιγο πιο δυνατα την ενταση στον Springsteen. Τελικα, μετα απο μερικες μερες ... ηρεμισα
και εβαζα την ενταση εκει που την εβαζα παντα > στο 1/4 !!!!

-bye-

Last edited:

Όλο αυτό μου θυμίζει, την κριτική κάποιου "ειδικού" δημοσιογράφου για μια ταινία ενώπιον του σκηνοθέτη της. Περιέγραφε λοιπόν ο κουλτουριάρης, αυτά που αυτός πίστευε ότι ο δημιουργός είχε στο μυαλό του όταν έκανε την ταινία, αφήνοντας απορημένο και άναυδο τον καλλιτέχνη.

Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή; Ο καθένας μας έχει τις κόκκινες γραμμές του. Για μένα, η κακοποίηση ανηλίκων και ζώων με σεξουαλικές ή μη προεκτάσεις είναι κάτι που ούτε χωνεύεται, ούτε συγχωρείται. Οι "δουλειές" όμως των ενηλίκων και κατά τεκμήριο ενσυνείδητων, όταν δεν υπάρχει εξαναγκασμός, εκφοβισμός, βιαιοπραγία ή εκμετάλλευση, δεν με αφορούν.

Το καλλιτεχνικό έργο όπως και κάθε πράξη, έχει αναντίρρητα τη σφραγίδα της προσωπικότητας του δημιουργού του. Υπάρχουν περιπτώσεις που η εκφραστική ανάγκη είναι μεγάλη και το καλλιτέχνημα κουβαλάει όλη αυτή τη φόρτιση και το συναίσθημα. Αυτό που εμείς αντιλαμβανόμαστε, χαρά, οδύνη, οργή, ομορφιά ή παρακμή είναι μια εξατομικευμένη ερμηνεία και οπωσδήποτε επηρεάζεται και τελικά διαμορφώνεται από την προσωπική μας οπτική. Ο καλλιτέχνης από τη μεριά του, εκφραζόμενος, μπορεί να υποδηλώνει, υπαινίσσεται, εκθέτει η αποκρύβει το συναίσθημα ή τις προθέσεις του. Το έργο από τη στιγμή που παρουσιάζεται, αυτονομείται καθώς η αντικειμενική πια αυτοτέλειά του υποκειμενοποιείται από τις αισθήσεις του αποδέκτη του.

Μπορώ να αντιληφθώ την κλαίουσα κιθάρα του Μπιουκάναν και πολύ πριν μάθω γι' αυτόν και την προσωπικότητά του, να υποθέσω για την οδύνη που υποκρύπτεται. Από την άλλη, πάλι, το Bad του Τζάκσον ποτέ δεν μου αποκάλυψε κάτι, οτιδήποτε, όχι απαραίτητα τον ψυχισμό του, που να μου διεγείρει σκέψεις, συνειρμούς ή και ακόμη απλά δεν μπόρεσε να με ψυχαγωγήσει.

Αυτό, βέβαια αφορά εμένα αφού σ' άλλους το ίδιο, μπορεί να "μιλάει" διαφορετικά. Σίγουρα είναι ανθρώπινο να επηρεαζόμαστε, ο καθένας για διαφορετικό λόγο, σχετικά με την προσωπικότητα και τον βίο των καλλιτεχνών, αλλά είναι άσκοπο να προσπαθούμε να πείσουμε ο ένας τον άλλον για τις κόκκινες γραμμές μας...

Last edited:

Για την περίπτωση έχουν γραφτεί απίθανα πράγματα
Από τους illuminati που σχεδίασαν τον θάνατο του με κάθε λεπτομέρεια, μέχρι το ότι ο ίδιος παραδέχτηκε τις κατηγορίες για παιδεραστία προκειμένου να μην κακοποιηθούν τα παιδιά από τους ίδιους τους γονείς τους που έστηναν οικογενειακές επιχειρήσεις …
Οπότε είναι τόσα αυτά που λέγονται που για τίποτα δεν μπορείς να είσαι σίγουρος …

Πολλά θα βγουν δήθεν στην φόρα τώρα που επιβάλλεται να αποπροσανατολιστεί και η κοινή γνώμη παγκοσμίως….

Ο κόσμος πάντα θα θέλει να σταυρώνει κακούς. Είναι ωραίος τρόπος για να μην υποφέρει από τα δικά του καρφιά…

Τέλος πάντων…..
Άσχετο
Στον τελευταίο επίσημο και εν ζωή δίσκο του υπάρχει ένα κομμάτι μαζί με τον Santana….
Δυο ξωφλημένοι μαζί ε?
Whatever happens, (don't let go of my hand) λέγεται….
Κρατήστε το γιατί μάλλον θα το χρειαστείτε σύντομα….

Για την περίπτωση έχουν γραφτεί απίθανα πράγματα
Από τους illuminati που σχεδίασαν τον θάνατο του με κάθε λεπτομέρεια, μέχρι το ότι ο ίδιος παραδέχτηκε τις κατηγορίες για παιδεραστία προκειμένου να μην κακοποιηθούν τα παιδιά από τους ίδιους τους γονείς τους που έστηναν οικογενειακές επιχειρήσεις …
Οπότε είναι τόσα αυτά που λέγονται που για τίποτα δεν μπορείς να είσαι σίγουρος …

Πολλά θα βγουν δήθεν στην φόρα τώρα που επιβάλλεται να αποπροσανατολιστεί και η κοινή γνώμη παγκοσμίως….

Ο κόσμος πάντα θα θέλει να σταυρώνει κακούς. Είναι ωραίος τρόπος για να μην υποφέρει από τα δικά του καρφιά…

Τέλος πάντων…..
Άσχετο
Στον τελευταίο επίσημο και εν ζωή δίσκο του υπάρχει ένα κομμάτι μαζί με τον Santana….
Δυο ξωφλημένοι μαζί ε?
Whatever happens, (don't let go of my hand) λέγεται….
Κρατήστε το γιατί μάλλον θα το χρειαστείτε σύντομα….

??

Εντάξει, το annie are you ok, are you ok annie, ακούγεται λίγο περίεργο στα αυτιά μου μετα απο όλο το σουργελο. Γενικά το moonwalker με τα παιδάκια...
Η το black or white αντίστοιχα... Το we are the world we are the children... Έχει πολλά που αμα τα σκεφτείς...

συγνώμη...
μου τη δίνει να γράφω σε τέτοια νήματα αντιπαραθέσεων, κλπ, απόντων, δρυός πεσούσης κλπ....
Αλλά...τιποτα δε μου άρεσε από αυτά που δεν έκανε μαύρος.

Εντάξει, το annie are you ok, are you ok annie, ακούγεται λίγο περίεργο στα αυτιά μου μετα απο όλο το σουργελο. Γενικά το moonwalker με τα παιδάκια...
Η το black or white αντίστοιχα... Το we are the world we are the children... Έχει πολλά που αμα τα σκεφτείς...

Θες να δούμε αντίστοιχα τραγούδια άλλων ?

Μπορούμε να παρεξηγήσουμε όπως σκέπτεσαι τότε όλα τα τραγούδια οποιουδήποτε και οποιασδήποτε λένε:

You are not alone
we are one
I love you
Sex
Naked
...
...
...

Ε αμα έχει κατηγορηθεί με τόσο περίεργο τροπο για παιδοφιλία ο εκτελεστής τους...

Και ο ian astbury στο rain τραγουδάει για hot sticky seeds και υπάρχει διάχυτη μια φήμη οτι είναι ομοφυλοφυλος αλλα δε με ενοχλεί καθόλου ας πούμε. Στην τελική βάζεις τον εαυτό σου νοητικά από την πάνω ή την κάτω πλευρά της"βροχής" Αλλά το χερι χερι με το παιδάκι του michael...

Το έργο από τη στιγμή που παρουσιάζεται, αυτονομείται καθώς η αντικειμενική πια αυτοτέλειά του υποκειμενοποιείται από τις αισθήσεις του αποδέκτη του.

Eνα κοσμημα στιλπνοτητας, σαφηνειας και συντομιας ... ! :worshippy:

Quote Originally Posted by grio View Post
Το έργο από τη στιγμή που παρουσιάζεται, αυτονομείται καθώς η αντικειμενική πια αυτοτέλειά του υποκειμενοποιείται από τις αισθήσεις του αποδέκτη του.

να γινοταν το ιδιο και με τα χρηματα που εβγαλε.....:flipout:

Αν "το έργο από τη στιγμή που παρουσιάζεται, αυτονομείται καθώς η αντικειμενική πια αυτοτέλειά του υποκειμενοποιείται από τις αισθήσεις του αποδέκτη του", γιατί να πληρώνω δικαιώματα για την αναπαραγωγή του?