Μικρές τράπεζες

jpil

Supreme Member
13 March 2010
4,018
Πειραιάς - Αιγάλεω
Θα εμπιστευόσασταν να έχετε τα χρήματα σας σε κάποια από τις ''μικρές'' (όχι τόσο γνωστές) τράπεζες;

Υπάρχει φόβος να κλείσει λόγο πτώχευσης κάποια τράπεζα και να χαθούν τα χρήματα;

Κάνω μια έρευνα για τα επιτόκια που παίζουν στην αγορά και βλέπω πως ''μικρές'' τράπεζες έχουν δελεαστικά και διαπραγματεύσιμα επιτόκια ενώ οι μεγάλες σου λένε τόσο και αν δεν θέλεις στο καλό.

Θα ήθελα την άποψη σας πάνω στο θέμα.

Φιλε μου δεν εχει απλη απαντηση το θεμα. Και δεν ειναι μονο θεμα μεγεθους τραπεζας. Σε μια πτωχευση η μπαλα θα τις παρει ολες. Εξαρταται ποσο ειναι εκτεθειμενες οι τραπεζες (σε δομημενα, σε επισφαλειες κλπ).
Παρακολουθα τα cds των τραπεζων και θα δεις ετσι ποιες ειναι πιο ασφαλης. Υπαρχουν τραπεζες με απιστευτα χαμηλο cds και χωρις επιτοκιο καταθεσεων (αντιθετα πληρωνεις και κατι...)

Ενδεχόμενο να χαθούν χρήματα προσωπικά δεν θεωρώ ότι δεν υπάρχει.

Αν γίνει κάτι τέτοιο τότε δεν θα κινδυνέψουν οι "μικρές" τράπεζες αλλά όλες κ αυτό, πιστεψέ με, δεν συμφέρει κανέναν...αν τους σύμφερε, τους ξένους "εταίρους" μας λέω, θα το είχαν ήδη κάνει !

Εγώ τα βάζω στην τράπεζα του Τσακ Νόρις και έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Άσε που τα δάνεια που δίνει έχουν μικρότερο επιτόκιο απ τις καταθέσεις.

εγγύηση ....

LittleKanawhaBank.jpg

σε μικρη τραπεζα ?

ουτε για αστειο προσωπικα

αν γινει κουρεμα των ομολογων και εχει ομολογα ( λογικα ολες εχουν ) τοτε θα εχει προβλημα . και αν δε βρει λεφτα θα πτωχευσει ( η τραπεζα )

και τοτε ... πανε τα λεφτα

αν επιστρεψουμε στη δραχμη και υποτιμηθει π.χ. 50 % χανεις τα μισα στην ουσια (

αποψη μου ουτε σε μικρη ουτε σε μεγαλη τραπεζα ουτε σε καμια τραπεζα
στο εξωτερικο η σε θυριδα ( θυριδα καλυτερα )

φαινεται ξεκαθαρα οτι οταν εχουμε τα λεφτα στην τραπεζα δεν ειναι δικα μας ειναι της τραπεζας ...

η θυριδα ειναι αλλη υποθεση

οσον αφορα στην εγγυση 100.000 ανα ατομο ( αν ισχυει ακομα ) : ωραια

σεναριο . Η τραπεζα Β πτωχευει . αρα ζηταμε τα 100.000 απ το κρατος

που θα τα βρει ?

ΕΛΕΟΣ !!

Τι είναι αυτά που λες spyrmak ;

Μην διαβάζεις ότι βρίσκεις μπροστά σου κ τρομοκρατείς τον εαυτό σου με αυτόν τον τρόπο.

Αν θες με ακούς...

Η χώρα έχει ήδη πτωχεύσει, απλά δεν είναι στην μορφή που "ξέρουμε" λόγω μεγάλου ανοίγματος των ξένων με δικά μας ομόλογα, όπως επίσης κ του κοινού νομίσματος.
Γύρισμα στην δραχμή τώρα δεν 'παίζει'...για να μην πω ποτέ.
Πιο πίθανο είναι να πουληθούν τα νησιά μας, παρά να "πτωχεύσουμε" ή αλλάξουμε νόμισμα...

ξερεις ποσος κοσμος που δεν ασχολιοταν καθολου με τα οικονομικα ακουει οικονομικα καναλια και διαβαζει καθηγητες οικονομικων στις εφημεριδες ?

και τι συμβουλεουν οι ειδικοι συμβουλοι αμα τους ζητησεις την επιστημονικη συμβουλη τους ?

Χαραλαμπακης π.χ. καθηγητης στο πανεπιστημιο του kentucky και νομιζω ειναι στην blackstone αχεπευ

Απάντηση: Re: Μικρές τράπεζες

ξερεις ποσος κοσμος που δεν ασχολιοταν καθολου με τα οικονομικα ακουει οικονομικα καναλια και διαβαζει καθηγητες οικονομικων στις εφημεριδες ?

και τι συμβουλεουν οι ειδικοι συμβουλοι αμα τους ζητησεις την επιστημονικη συμβουλη τους ?

Χαραλαμπακης π.χ. καθηγητης στο πανεπιστημιο του kentucky και νομιζω ειναι στην blackstone αχεπευ

Οικονομικά κανάλια απλά δεν υπάρχουν...αναλυτές υπάρχουν...κ φυσικά ο καθένας έχει την άποψή του.
Κ ειδικοί υπάρχουν πολλοί κ παντού.
Φυσικά ο καθένας έχει τα δικά του πιστεύω αλλά κ τα δικά του οφέλη...αν με "πιάνεις"...!
Τι είναι καλύτερο μεταξύ τρόικας κ πτώχευσης, δεν ξέρω.
Πτώχευση με την έννοια πχ της Αργεντινής τώρα δεν πρόκειται για τους λόγους που έγραψα παραπάνω.

Ο μόνος αναλυτής που τα πρόβλεψε όλα....ήταν ο Χαρρυ Κλυν απο το 1983!
Παντως ο jpil έχει δίκιο που προβληματίζεται, με την έννοια ότι γενικότερα το τελευταίο διάστημα έχουν "καταπέσει" βεβαιότητες δεκαετιών...Πχ εγω με δύο συμβόλαια στην Ασπις Πρόνοια (το ένα για σύνταξη της γυναίκας μου)...υπάρχει περίπτωση να έρθει κάποιος να μου μιλήσει για ασφάλεια ζωής στην Ελλάδα και να ...μην τον στείλω απο εκει που ήρθε; Και φυσικά ταυτόχρονα όλο και διαφαίνεται ότι κρατική σύνταξη θα πάρουν...όσοι προλάβουν!
Σχετικά με το ερώτημα νομίζω πως ενδεχομένως (λέω ενδεχομένως) να ειναι πιο σίγουρα τα χρήματα σε κάποια τράπεζα που έχει...ξένο κολοσσό απο πίσω, πχ Εμπορική ή Γενική, παρόλο που η πρώτη στην εσωτερική αγορά ειναι ζημιογόνα αλλά κάτι τέτοιο...μένει να αποδειχτεί και καλύτερα για όλους να μην έρθει η ώρα της απόδειξης!

Μια πτώχευση με την φυσική έννοια της λέξης και όχι ειδική κεκαλυμμένη που βιώνουμε τώρα ,, θα συνοδεύεται με εθνικοποίηση τραπεζών και κάλυψη μικρών ομολογιών μέχρι 50 100 λιαρικα

αλλά το καλό που θα συμβεί για τα υπόλοιπα χρόνια για την Ελλάδα και τους πολίτες της θα είναι τεράστιο μπροστά σε κάποια χιλιάρικα που θα χαθούν
το 85 το εκατο των ελλήνων θα ανακάμψει αφου θα περάσει το κουρέμα και στα χρέη τους ,, η αγορά θα απελευθερωθεί ,, και οι διεθνή αγορά θα τρέξει να μας δανείσει εφόσον η χώρα θα είναι πεντακάθαρη και ελεύθερη χρεών

επίσης δεν μας ενδιαφέρει το 85 τα εκατό για το υπόλοιπο 15 ,, όπως το ανάποδο ..

Ας μην δαιμονοποιούμε το γύρισμα στο εθνικό νόμισμα ,, δεν είναι καταστροφή ,, η καταστροφή ήρθε με το ευρό και μάλιστα τάχιστα και εκρηκτικά για χάρη του Γερμανίας και του σκληρού ευρώ , πολιτική που μας καταβαράθρωσε εντέλει

όλα μέσα στο παιχνίδι είναι ,, και η επίσημη πτώχευση και η στάση πληρωμών και η διάλυση της ευρωζώνης με αυτήν την μορφή ...
δεν τσουλάει τι κάρο ,,, και με το μυαλό που έχουν οι βλαμμένοι αδυνατούν να καταλάβουν την κρίση χρέους και που πάει το κάρο πάνω στην αβυσσώδη λύσσα τους για μικροπολιτικά συμφέροντα και πολλά ..... οικονομικά πέφτουμε .... στα σκατά πιο βαθειά !
οι εκλογές είναι κοντά ..

σε μικρη τραπεζα ?

αποψη μου ουτε σε μικρη ουτε σε μεγαλη τραπεζα ουτε σε καμια τραπεζα
στο εξωτερικο η σε θυριδα ( θυριδα καλυτερα )

φαινεται ξεκαθαρα οτι οταν εχουμε τα λεφτα στην τραπεζα δεν ειναι δικα μας ειναι της τραπεζας ...

η θυριδα ειναι αλλη υποθεση

Τώρα αν σου πώ ότι ήδη έχει ψηφισθεί νομοσχέδιο που επιτρέπει στη εφορία να ανοίξει ΟΛΕΣ τις θυρίδες σε ΟΛΕΣ τις τράπεζες γιά να διασταυρώσει το "πόθεν έσχες" ................. θα με πιστέψεις?

το ποθεν εσχες ειναι καλυμμενο

θα χεις το χαρτι οτι τα εκανες αναληψη απο την τραπεζα

τι θα κανει ?

τι σχεση εχει το ποθεν εσχες με μια ακραια κατασταση που περιλαμβανει καταρρευση της χωρας η της τραπεζας ?

Μια πτώχευση με την φυσική έννοια της λέξης και όχι ειδική κεκαλυμμένη που βιώνουμε τώρα ,, θα συνοδεύεται με εθνικοποίηση τραπεζών και κάλυψη μικρών ομολογιών μέχρι 50 100 λιαρικα

αλλά το καλό που θα συμβεί για τα υπόλοιπα χρόνια για την Ελλάδα και τους πολίτες της θα είναι τεράστιο μπροστά σε κάποια χιλιάρικα που θα χαθούν
το 85 το εκατο των ελλήνων θα ανακάμψει αφου θα περάσει το κουρέμα και στα χρέη τους ,, η αγορά θα απελευθερωθεί ,, και οι διεθνή αγορά θα τρέξει να μας δανείσει εφόσον η χώρα θα είναι πεντακάθαρη και ελεύθερη χρεών

επίσης δεν μας ενδιαφέρει το 85 τα εκατό για το υπόλοιπο 15 ,, όπως το ανάποδο ..

1) κανεις δε θα απαλλαγει απο τα χρεη νομιζω ...

2 ) δε θα συμβει κανενα καλο

3) δεν προκειται να μας ξαναδεισουν ποτε ομως ( 30 + χρονια ) αν πουμε οτι δεν πληρωνουμε εστω και 20 %

αν ειχες δανεισει σε καποιον 100 ευρω και σου λεγε θα σου δωσω 50 και τελος ( αν υποθεσουμε οτι μπορουσε να σου το επιβαλλει αυτο ) θα τρεξεις να τον ξαναδανεισεις ? οχι ...

4 ) αν χαθουν καποια χιλιαρικα ποιος θα τα δωσει σ αυτους που θα τα χασουν ? σ αυτα θα περιλαμβανονται και οικονομιες ζωης για καποιους ...

Last edited:
ο κινδυνος για τις μικρες τραπεζες ειναι μεγαλυτερος σε σχεση με τις μεγαλες σε περιπτωση που αντιμετωπισουν προβλημα ρευστοτητας...

δεν ειναι ευκολο να δανειστουν με το ιδιο επιτοκιο που δανειζεται π.χ. μια μεγαλη τραπεζα... δινοντας μαλιστα εδω και καιρο μεγαλυτερα επιτοκια απο τις μεγαλες, ψαχνω εναν λογο που δεν θα αντιμετωπισουν σοβαρο προβλημα επιβιωσης το επομενο διαστημα...

δανειζονται με μεγαλυτερα επιτοκια απο τις αγορες... δινουν μεγαλυτερα επιτοκια απο τις μεγαλες... εχουν περισσοτερες καθυστερησεις απο τις μεγαλες γιατι σ´αυτες συνηθιζαν τα προηγουμενα χρονια να πηγαινουν οι κομμενοι απο τις μεγαλες για χρηματοδοτηση... κατι δεν μου βγαινει λοιπον στην ιστορια...

μερικες δεν ειναι καν στο Χρηματιστηριο... π.χ. η ProBank...

σε καθε αλλη περιπτωση εκτος μιας επισημης ελεγχομενης χρεωκοπιας (με την Μεση Ανατολη να φλεγεται και την Βορεια Αφρικη σε πολεμο ειναι προφανες οτι το οποιο σεναριο φαινεται οτι δεν το θελει κανεις αυτη την στιγμη. θα ηταν τρομερα παρακινδυνευμενο να ρισκαρουν μια κοινωνικη εκρηξη στην ακρη της Ευρωπης η οποια θα μπορουσε ευκολα να δημιουργησει αντιστοιχες εκρηξεις σε πολλες πολεις με αγνωστα αποτελεσματα. θα προτιμησουν να μας πανε σε νεο μνημονιο με νεες θυσιες και νεα μετρα. ετσι κι αλλιως αμιλητοι εχουμε κατσει οι περισσοτεροι και τους κοιταμε να μας πηδανε...), οι μικρες ειναι περισσοτερο εκτεθειμενες στους κινδυνους της εποχης...

στα stress tests εξαλλου δεν υπαρχει καμμια μικρη ωστε να δουμε στην πραξη τι ψαρια πιανουν... εδω μια μεγαλη και περασε οριακα...

προσωπικα... νομιζω οτι ειναι εποχη που ζητουμενο ειναι η ασφαλεια και οχι η αποδοση...

ο καθενας αναλαμβανει παντα ετσι κι αλλιως το ρισκο των πραξεων του...

Απάντηση: Re: Μικρές τράπεζες

1) κανεις δε θα απαλλαγει απο τα χρεη νομιζω ...

2 ) δε θα συμβει κανενα καλο

3) δεν προκειται να μας ξαναδεισουν ποτε ομως ( 30 + χρονια ) αν πουμε οτι δεν πληρωνουμε εστω και 20 %

αν ειχες δανεισει σε καποιον 100 ευρω και σου λεγε θα σου δωσω 50 και τελος ( αν υποθεσουμε οτι μπορουσε να σου το επιβαλλει αυτο ) θα τρεξεις να τον ξαναδανεισεις ? οχι ...

4 ) αν χαθουν καποια χιλιαρικα ποιος θα τα δωσει σ αυτους που θα τα χασουν ? σ αυτα θα περιλαμβανονται και οικονομιες ζωης για καποιους ...

Ε ΩΡΑΊΑ αφου έτσι είναι , τότε θα καταστραφούμε και θα χάσεις τα πάντα και μετά θα πεθάνουμε αφού θα μας βομβαρδίσουν και θα κατασχουν την χώρα
ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ !!

ΥΓ δεν ξέρω εαν το ξέρεις ,,, η χώρα ουσιαστικά δεν μπορεί να πουλήσει ομόλογα πλεον ,,, θεωρουνται σκουπίδια ,, μην μπερδευεις τα δάνεια ..