μικρόβια και άλλα συναφή...

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,609
από τη μέρα που αναβαθμίστηκε το πισί μου στο γραφείο σε adsl έχει γεμίσει ζουζούνια....

και απορώ γιατί μέχρι τώρα εκτός τα σπαμ ήταν ήσυχα τα πράγματα.
Γιά να γίνω σαφής.
Στα καλά του καθουμένου εκεί που χαζέυεις πχ στο avclub ανοίγει ένα άλλο τεράστιο παράθυρο και έρχονται κάτι τσοντούκλες, mp3 ή παρόμοια συναφή....
Όλη την ώρα κλείνει ο explorer με μυνήματα ότι δήθεν φταίνε τα αναδυόμενα παράθυρα, ενώ βγαίνουν όλη την ώρα και fake alarms ότι δήθεν πιάσαμε ιους.
Το πισί εν τω μεταξύ έχει κανονικά firewall του zone alarm και mcafee ενημερωμένο και νόμιμο.
Κάθε μέρα καθαρίζω με το ad aware όλα τα χαζοspys και την άλλη μέρα ξαναβρίσκει....κάτι doubleclick κλπ

Που στο καλό τα βρισκει?

αυτά τα έχω κάνει.
το 1.
το 2. δεν μασάει. Το ξεπερνάει.
το 3. Τώρα στα γεράματα.....

κάτι άλλο, νομίζω η υποστήριξη του adaware σταμάτησε, οπότε δοκίμασε κάποιο άλλο αντι spyware όπως το spybot search and destroy Που είναι δωρεάν.
Επίσης δοκίμασε τα Avast και AVira antivirus τις δωρεάν εκδόσεις τους οι οποίες σε εμένα τουάχιστον είναι πολύ αξιόπιστες σε όλα τα pcs του δικτύου
. Firewall θα συνιστούσα το Sygate, παναλαφρό με ταχύτατη απόκριση , πολλές ρυθμίσιμες παραμέτρους και κανόνες και συνολικά θετική εικόνα.

Τί είναι αυτά που λέτε....
συνειδητοποιείτε ότι μιλάτε με 49άρη..χώρια που θάχω να δίνω αναφορά, τι είδους browser είναι αυτός και τι κάνει....

Λύσεις με τον ie....
το adaware προχτές έκανε update....
μήπως να βάλω το firewall των xp?

…χάθηκε το μισό μήνυμα… το έχω εδώ και κάνα χρόνο με αυτό , mcafee antivirus και windows firewall 24x7 2 pcια στο σπίτι ανοικτά no problem…

…χάθηκε το μισό μήνυμα… το έχω εδώ και κάνα χρόνο με αυτό , mcafee antivirus και windows firewall 24x7 2 pcια στο σπίτι ανοικτά no problem…

μα ακριβώς αυτό λέω.
Στο σπίτι σε win 98 κανένα πρόβλημα.
Εκεί ούτε firewall έχει, ούτε μακάφι τίποτα.
Δεν κολλάει τίποτα.

Εδώ το εξπίτικο όποιος περαστικός περάσει και δει φως, μέσα είναι....:damnyou:

Και τώρα με το adsl τρις χειρότερα.

Το defender πήγα να το βάλω τώρα μόλις, και μουλάρωσε.
Μου λέει ότι installation failed...

Η version των windows είναι μαμισια ? εκτός αν έχεις αρπάξει κάτι πιο σοβαρό και θέλει ψάξιμο… τώρα δε ξέρω, όπως είπα με αυτό config 2 pc, torrent να τρέχουν, ανοικτά συνέχεια και χωρίς πρόβλημα (βεβαίως και το autoupdate ON σε όλα…)

Τι ειν' αυτά που λέτε ρε?

"Γιου κεντ τιτς εν ολντ ντογκ νιου τρικς" δεν έλεγε η διαφήμιση με το ουϊσκι?

Αφού σας λέει ο άνθρωπας, δεν είναι πρόουν του τσέϊντζις.

ΥΓ: Ρε συ Μήτσο, πιο εύκολο είναι να βάλεις έναν firefox 2.0 και να τελειώνεις με τις παιδικές ασθένειες. Πίστεψέ με, θα το λατρέψεις.

Συμφωνω με τους προλαλλήσαντες Firefox 2.0 για να μην παιδευεσαι και σου σπανε τα νευρα τζαμπα!

Δημήτρη το ν' αλλάξεις browser θα σε προφυλάξει πιθανόν από μελλοντικά προβλήματα δε θα σε απαλλάξει όμως από το spyware που έχει εγκατασταθεί και τρέχει στο πισι σου.

Δοκίμασε το hijackthis μήπως σε βοηθήσει να βρεις το spyware.

Από browsers, ο ασφαλέστερος είναι η Opera.

Να πω και εγω την εμπειρια μου με καθε επιφυλαξη οτι εχει σχεση με το δικο σου προβλημα. Πριν απο 2-3 χρονια σε εταιρικο pc καποιος μπηκε σε κατι υποπτα site και απο τοτε στο ασχετο πεταγοντουσαν παραθυρα με γυμνες κτλ.
Κατι ειχε τρυπωση στον υπολογιστη και δεν εβγαινε με τιποτα. Ο τεχνικος που ηρθε να το δει εκανε τελικα φορματ γιατι δεν μπορουσε ουτε αυτος να το βγαλει. Αν τον χρησιμοποιητε πανω απο ενας χρηστες εξετασε και αυτην την περιπτωση καποιος να μπηκε να δει τιποτα πονηρο να πατησε o.k σε κατι που δεν καταλαβε καλα τι ηταν και να κατεβηκε κανα τετοιο αρχειο.