Ωραία φαίνεται να είναι, να πάμε! Θα μας έρθει και πιο φτηνά από ελληνικό νησί...
Συγνωμη. Ο οποιοσδηποτε δει αυτες τις φωτο, εχετε την εντυπωση οτι δεν καταλαβαινει ?
Ναι σε μεγάλο ποσοστό αλλοδαπών!
Οκ το πάνω μισό της φωτό να πάμε θα ειναι και ποιο φτηνά.
Το κάτω μισό? θα οργανωσουν εκδρομή με πουλμαν και επιστροφή αυθημερόν?
Που να το λεει, enjoy turkey λεει και απο κάτω έχει 2 φωτο. Ο γιαπωνέζος/άγγλος/Ισπανός δε νομιζω να ερευνήσει αν όντως ειναι πραγματικές οι φωτο, "μα αφου ειναι στην διαφήμιση"
Μαζι με αυτα ειχα (μολις κατεστρεψα) και ενα cd διαφημιστικο video Τουρκιας το οποιο ηταν εξελληνισμένο και το 80% έδειχνε πράγματα απο Ελλάδα 10& την Πόλη και 10% οτι άλλο έχουν.
Μήπως εμείς θα έπρεπε να μη διαφημίζουμε το λευκό Πύργο; Μήπως να σταματήσουμε να προβάλουμε τη γνωστή λήψη της Μυτιλήνης από το καράβι επειδή στη μέση του λιμανιού υπάρχει το τζαμί; Τα Γιάννενα θα έπρεπε να κλείσουν το παλιό κάστρο επειδή μέσα εκεί υπάρχουν στρατώνες του Αλή Πασά, μεντρεσέδες, 2 τζαμιά, ο τάφος του Αλή κλπ);
Δεν με ενοχλεί να βλέπω την πολιτιστική μου κληρονομιά αλλού. Με ενοχλεί η παραποίησή της.
Όπως κι εμένα μου αρέσει τόσο να επισκέπτομαι, όσο και να προβάλλω την πολιτιστική κληρονομιά άλλων στη δική μου χώρα.
Φιλε μου θα μου επιτρεψεις να διαφωνισω. Δεν προβαλουν την πολιτιστική τους κληρονομιά αλλα την δικη μας που εχουν στα εδαφη τους.
Δεν βλέπω να διαφωνούμε πουθενά. Κι εγώ λέω ότι δεν με ενοχλεί να προβάλουν τα ελληνικα μνημεία του παρελθόντος. Με ενοχλεί ο εκτουρκισμός τους ή ο αφελληνισμός τους που γινόταν στο παρελθόν, ´τωρα πλέον όχι.
Η δικη τους πολιτιστική κληρονομιά ειναι τα τζαμια, τα παλατια των σουλτανων κτλ.
Φυσικά. Και τέτοια λίγα έχουμε και στην Ελλάδα. Και σε κάποια μέρη τα προβάλλουμε. Δεν λέμε όμως ξεκάθαρα ότι αυτό είναι τουρκικό. Π.χ. στο Ασλάν τζαμί που είναι τώρα δημοτικό μουσείο στα Γιάννενα.
Αυτα τα μνημια ειναι δικη μας πολιτιστική κληρονομιά οπως και πολλα αλλα σε αλλες χωρες οι οποιες ομως δεν τα προβαλουν σαν πολιτιστική κληρονομιά τους στα μουσεια τους.
Για το θέμα της πολιτισιτκής κληρονομιάς γενικότερα θα ανοίξουμε μεγάλη συζήτηση αν το πιάσουμε. Η κληρονομιά, ειδικά του πολιτισμού δεν ενήκει μόνο στο λαό που την παράγει ή την παρήγαγε αλλά σε όλη την ανθρωπότητα. Όλοι όσοι γνωρίζουν τον Αριστοτέλη και τον τιμούν, θεωρούν ότι είναι κληρονόμοι του μεγάλου έργου του. Αν πάλι κάποιοι Έλληνες δεν έχουν ακούσει ή διαβάσει τίποτε από όσα έγραψε, τότε πώς δικαιολογούν ότι αποτελούν τους πενυματικούς κληρονόμους του; με το επιχείρημα ότι γεννήθηκαν στον ίδιο τόπο; Και στην περίπτωση του Ηρόδοτου; Ο οποίος γεννήθηκε στην Αλικαρνασσό και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του εκεί και στην Κάτω Ιταλία;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.