Μήπως τελικά είναι αυτή η λύση για HTPC?

Πολύ καλή κάρτα αν είσαι επαγγελματίας (CAD, 3D κτλ) αλλά μάλλον περιττή για HTPC.

Για HTPC χρήση δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά ανώτερο από αυτό που θα δώσει μια απλή κάρτα που στοιχίζει το 1/4 της τιμής της. Υποψιάζομαι ότι δεν θα υποστηρίζει καν το HD Hardware Acceleration που υποστηρίζουν τα μικρά αδελφάκια της (8400, 8600).

Άσε που έχει και ανεμιστήρα..

Μα που τη θυμηθηκες τη Matrox??? lol
Φυσικα και οχι!
Αν εκανες Photoshop μπορει και να το συζηταγαμε, αλλα για HTPC ουτε κουβεντα...
Φυσικα Δημητρη, δεν κανει ουτε για 3D,το δυνατο της σημειο ειναι το 2D και το χρωμα. Στο 3D κυριαρχει η Νvidia Quadro...
(η φωτο ειναι agp η μου φαινεται???:flipout: )

Η δύναμη της matrox δεν ειναι το hardware ,αλλα οι απίστευτοι drivers.

Οπως καταλαβες φιλε lagojohn, αν δεν ειναι ατι, δεν ειναι τιποτα....:p

Να ρωτησω κατι αλλο....

Ας πουμε οτι παιρνουμε μια οποιαδηποτε καρτουλα που ειναι ΟΚ με το HDCP, και δεν μας ενδιαφερτο HA σε HD , ειμαστε οκ με τα δεδομενα που εχετε ψαξει μεχρι τωρα ??

Αν δεν μας ενδιαφερει παλι το HA ειναι σιγουρο οτι για αναπαραγωγη HD ειμαστε οκ με τον 6600 η θελει παραπανω ?

Πολύ ακούμε γι´αυτή την καρτούλα της Broadcom και εγώ την περιμένω πώς και πώς
ΑΛΛΑ ας μου δείξει κάποιος ένα μαγαζί που την έχει διαθέσιμη...δεν την έχω βρει πουθενά (η express για laptop με ενδιαφέρει)

ICJH04_1.Aug2007.gif

Αρθρο

Re: Απάντηση: Μήπως τελικά είναι αυτή η λύση για HTPC?

Αν δεν μας ενδιαφερει παλι το HA ειναι σιγουρο οτι για αναπαραγωγη HD ειμαστε οκ με τον 6600 η θελει παραπανω ?
6600 στα default και με disable to ΗΑ της 1650 δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα ακόμα και σε ταινίες H264 με κανα 30αρι stream.

Max CPU usage ~65%

Οταν πρόκειται για την ταινία Xmen The last Stand BR edition , μάλλον το pc σου ως default δεν τα καταφέρνει, σίγουρα το δικό μου δεν τα καταφέρνει ...

Χρήστο αν έχω καταλάβει σωστά, αυτό που ρωτάς είναι αν ο 6600 φτάνει για αναπαραγωγή όλων των ειδών HD όταν η κάρτα σου δεν σου παρέχει HA σε HD codecs.

Στην δική μου περίπτωση ο Τ7200 του λαπτοπ μου αρκεί ακόμα και για το πλέον δύσκολο X-MEN 3 σε BD-rip. Άρα υποθέτω ότι ό 6600 (που είναι δυνατότερος) θα επαρκεί να τρέξει όλες τις διαθέσιμες ταινίες.

Απλά λέμε ότι σαν λύση για ξεφόρτωμα του επεξεργαστή υπάρχουν και οι κάρτες της broadcom που το μόνο που κάνουν είναι ΗΑ σε όλους τους τύπους HD. Δεν είναι κάρτες γραφικών, είναι τσιπάκια για ΗΑ και μόνο.

Ελπίζω να σε κάλυψα.

Απλά λέμε ότι σαν λύση για ξεφόρτωμα του επεξεργαστή υπάρχουν και οι κάρτες της broadcom που το μόνο που κάνουν είναι ΗΑ σε όλους τους τύπους HD. Δεν είναι κάρτες γραφικών, είναι τσιπάκια για ΗΑ και μόνο.

Tα οποία όμως , εκτός από την ανακοίνωση, δεν εχουν εμφανιστεί πουθενά... :BDGBDGB53:

Θοδωρη με καλυψες . Κι εσυ και ο spcav που προφανως συμφωνειται.

Ο jos3ph με μπερδεψε λιγο που διαφωνει με σας , αν καταλαβα καλα, και λεει οτι δεν φτανει ....

Ας αναμενουμε λιγο να ξεκαθαριστει !

Θενκς !

Χρησταρα, το θεμα εχει ως εξης: Ο 6600 + μια ΑΤΙ Χ1650 και πανω αρκει για να σε καλυψει και στα δυσκολοτερα-βαρυτερα HD ΧΩΡΙΣ Hardware acceleration. Εγω πιστευα οτι ισως χρειαζοταν και μια 1950 για να εισαι 100% σιγουρος, αλλα απο δοκιμες στου Συριου πειστηκα οτι και η 1650 αρκει..
Αλλωστε, αν δεν παιζει το HA, δεν νομιζω οτι οι δυο καρτες θα εχουν σημαντικες διαφορες!

paides, για τον καινούριο core2 6420 ξέρει κανείς αν επαρκεί για όλα τα ΗD;
λέω ν απάρω νέο pc με αυτήν την cpu και καρτα γραφικών ATI saphire 1950pro 512, 2 giga memory 667 or 800, M/B abit P35 τελευταίο chipset...
νομίζεται θα καλυφθώ´;
κι ακόμα: ποιο είναι το φθηνότερο laptop με πλήρεις δυνατότητες HD; περνάμε το ενάμιση χιλιάρικο´;
please help!
περιμένω πτώση επεξεργαστών intel :firstprize: μέσα στν Ιούλιο για να αγοράσω υπολογιστή μετά από 7 χρόνια..:BDBDG54: .θα είναι το τέταρτο μου μηχανάκι...καθότι παππούς (έκλεισα τα 36...πρόσφατα λυγμ..):flipout:

Jopar αυτά που ρωτάς είναι ένα θέμα από μόνα τους.
Αφενός μπορείς να ανοίξεις ένα καινούριο thread και ευχαρίστως να απαντήσουμε στις απορίες σου, αφετέρου μπορείς να διαβάσεις τα δεκάδες θέματα σχετικά με συνθέσεις HTPC που έχουν γραφτεί τις τελευταίες βδομάδες.
Ενδεικτικά σου αναφέρω το παρακάτω για HTPC: Nvidia σειρά 8χχχ + Vista!!!