Monoblock lnb σε πιάτο 80 cm

astanapane

AVClub Enthusiast
21 September 2007
794
Χολαργός
Καλησπέρα σε ολους. Με monoblock inverto lnb σε πιάτο 80cm στη βόρεια Εύβοια θα πιάνω ικανοποιητικά hotbird-astra?
Ευχαριστώ.

Ποιό προτείνεται να κεντράρω στο μονομπλόκ, astra ή hotbird. Αν κεντράρω τον astra όπως βλέπω από μπροστά το πιάτο (πλάτη των lnb) δεξιά και πιο πάνω να είναι ο hotbird?

Ευχαριστώ και πάλι τον AFam και τον Serafeim αλλά και όλους τους άλλους.

Αν έβαλες τη συχνότητα που σου είπε ο Σεραφείμ, κανονικά θα έπρεπε να την κατεβάζεις. Βέβαια, η συχνότητα αυτή κατεβαίνει με σαφώς χαμηλότερο σήμα, αλλά έστω και με χαμηλό σήμα θα έπρεπε να την κατεβάζεις. Μάλλον θέλει καλύτερο κεντράρισμα το κάτοπτρο.

Να προσθέσω μόνο,ότι επειδή μιλάμε για 80άρι, δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα κατέβει οπωσδήποτε η συχνότητα αυτή. Ίσως κάποιος που έχει κάτοπτρο τέτοιων διαστάσεων και κάνει από αυτό λήψη του Astra 19.2, να μπορεί να επιβεβαιώσει ή όχι τη λήψη αυτής της συχνότητας.

Όλοι οι astra 1 λαμβάνονται με 80 εκατοστά στο σύνολο στης χώρας (ακόμη και το 60άρι επαρκεί σε πολλές περιοχές της).

Σεραφείμ,ρωτάω μόνο για την συγκεκριμένη συχνότητα επειδή εγώ τουλάχιστον την λαμβάνω με σημαντικά χαμηλότερο σήμα σε σχέση με τις υπόλοιπες συχνότητες του δορυφόρου,οι οποίες κατεβαίνουν ακόμα και με 60άρι όπως λες.Έχεις τσεκάρει με 80άρι την συγκεκριμένη συχνότητα?

Εντάξει,ρωτάω όμως για την ποιότητα λήψης της συχνότητας αυτής με 80άρι κάτοπτρο.

Τελικά αλλαξαμε το διπλο lnb με μονο κεντραρισμενο στον άστρα και κατεβαίνει άνετα. Το monoblock της inverto μετα απο ηλεκτρική καταιγίδα έχει πρόβλημα στις vertical. Λέτε να μου το αντικαταστήσουν με εγγύηση αφού ουτε μήνα δεν το έχω.

Κανονικά πρέπει να στο αλλάξουν.
Την συχνότητα αυτή την κατεβάζεις με δυνατό σήμα?

Σε 80άρι πιάτο οριακά χωρούν 2 LNB για τον 19,2 και τον 13 (δεν μιλάω για τα slim LNB)
Καλύτερα αν σου το αλλάξουν το LNB να πάρεις ένα άλλο LNB ακριβότερο και για 10 χρόνια δεν θα έχεις πρόβλημα.
Σου ξαναλέω στο 80άρι είναι οριακά τα πράγματα στις 19,2 και 13