Μπαταρίες ή καλά τροφοδοτικά;

Tzimisce

AVClub Fanatic
1 February 2007
34,989
127.0.0.1
Έχεις φτιάξει τον ενισχυτή ή τον προενισχυτή, έχεις κάνει τις δοκιμές σου, και έρχεται η στιγμή να διαλέξεις...

Από τη στιγμή που το σηκώνει η κούτρα του, τι θα δώσει την καλύτερη ηχητική ποιότητα;
Ένα πακέτο μπαταριών που θα επαναφορτίζονται ή ένα πάρα πολύ καλό τροφοδοτικό;
Το έχει δοκιμάσει κανείς;

Έχεις φτιάξει τον ενισχυτή ή τον προενισχυτή, έχεις κάνει τις δοκιμές σου, και έρχεται η στιγμή να διαλέξεις...

Από τη στιγμή που το σηκώνει η κούτρα του, τι θα δώσει την καλύτερη ηχητική ποιότητα;
Ένα πακέτο μπαταριών που θα επαναφορτίζονται ή ένα πάρα πολύ καλό τροφοδοτικό;
Το έχει δοκιμάσει κανείς;

H Technics υποστήριζε πριν απο κάποια χρόνια οτι η μπαταρία ήταν καλύτερη απο τα τροφοδοτικά. Είχε βγάλει μάλιστα και 2-3 προενισχυτες που ήταν baterry operated.

Εγώ πιστεύω οτι καθε τι έχει και (+) και (-).

Οι μπαταρίες δεν θα έχουν ομαλή παροχή τάσης οταν θα αποφορτίζονται και τα τροφοδοτικά δεν θα έχουν τη σταθερότητα της πλήρως φορτισμένης μπαταρίας ....

Οι μπαταριες προτιμουνται σε μηχανηματα που θελουν "ησυχια",δλδ DAC και phono.

Εχω διαπιστωσει επισης οτι μεγαλο ρολο παιζει και η χωρητικοτητα της μπαταριας.Και χρειαζονται καλο decoupling.Μιλαμε για αλλαγες που βελτιωνουν κατα πολυ

Η παρουσία μπαταρίας σε συσκευή που δεν είναι φορητή σημαίνει δύο πράγματα: ή ότι ο κατασκευαστής της δεν ξέρει να φτιάξει ένα τροφοδοτικό της προκοπής και να διαχειριστεί τη γείωση σωστά, ή ότι τοποθέτησε τις μπαταρίες για λόγους marketing.

Πέστα βρε Κώστα!
Το πολύ-πολύ στο phono (που πραγματικά θές ησυχία) τραβάς ένα ζευγάρι τεράστιους πυκνωτές και τους φορτίζεις εναλλάξ δίνοντας το ρεύμα στο κύκλωμα από τον άλλον.

Το θέμα με απασχολεί αρκετά γιατί σκέφτομαι σαν επόμενο project να αρχίσω να παίζω με MC phono stages...
Τώρα, αν θα είναι from scratch ή αν θα ακολουθήσω κάποια πεπατημένη δεν ξέρω.
Οπότε το ένα θέμα είναι η τροφοδοσία του!

Αν του βάλω μπαταρίες τι καλώδιο ρεύματος να χρησιμοποιήσω για να τις φορτίζω; :flipout:

Πέστα βρε Κώστα!
Το πολύ-πολύ στο phono (που πραγματικά θές ησυχία) τραβάς ένα ζευγάρι τεράστιους πυκνωτές και τους φορτίζεις εναλλάξ δίνοντας το ρεύμα στο κύκλωμα από τον άλλον.

Κι αυτό δεν είναι πανάκεια!

Δοκιμάσαμε στα συστήματά μας με κανα-δυο φίλους το Trigon Vanguard και με το τροφοδοτικό μπαταρίας και χωρίς.
Με τη μπαταρία, γινόταν πιο ήσυχο, αλλά και πιο "μαλακό". Ανάλογα την κεφαλή (και ανάλογα το σύστημα), προτιμούσαμε είτε την κανονική τροφοδοσία, είτε τη μπαταρία.

Η παρουσία μπαταρίας σε συσκευή που δεν είναι φορητή σημαίνει δύο πράγματα: ή ότι ο κατασκευαστής της δεν ξέρει να φτιάξει ένα τροφοδοτικό της προκοπής και να διαχειριστεί τη γείωση σωστά, ή ότι τοποθέτησε τις μπαταρίες για λόγους marketing.

Πολυ σωστα τα λες, με μια μικρη μονο διαφωνια, η πολωση του πλεγματος (πολυ ευαισθητο σημειο στις λαμπες) σε καποιες περιπτωσεις, μπορει πιθανον, να ειναι προτιμοτερη με μπαταριες ....

Το ντακ μου με μπαταρία πάιζει σαφώς καλύτερα.
Αλλά το μανίσιο τροφοδοτικό του ήταν μπάζο...

Να ανοίξω τους ασκούς του Αιόλου; :p

Και γιατί ρε παιδιά σε phono stages βάζουν τροφοδοτικά των 600 - 1000 VA;

Μήπως για τους ίδιους λόγους θα έπρεπε να σου έδιναν και μία ανεμογεννήτρια για τον ενισχυτή;

Να ανοίξω τους ασκούς του Αιόλου; :p

Και γιατί ρε παιδιά σε phono stages βάζουν τροφοδοτικά των 600 - 1000 VA;

Μήπως για τους ίδιους λόγους θα έπρεπε να σου έδιναν και μία ανεμογεννήτρια για τον ενισχυτή;

1000va σε Phono;

μπουαχαχαχαχαχα;

παη το χασαμε τελειως δηλαδη ο ενισχυτης ποσα θελη;

πιστευω οτι 10.000.000va ισα που θα φτασουν.

Ω ναι...
Έχω δει κατασκευές του DACT CT100 με τροφοδοτικά των 600VA, και 1000VA!
Και σε τάξη Α να ήταν θα έπρεπε να οδηγεί τα 801 χωρίς αλεξίπτωτο... ε... χωρίς ενισχυτή!
Μάλιστα, αυτό των 1000VA είναι πολύ πιο ακριβό από αυτό των 600VA...

Για αυτό και ρωτάω... Τι μπορεί να δώσει μία τόσο ακραία τροφοδοσία σε ένα phono stage που... άντε, χοντρά χοντρά και με ασφάλεια θα του έφταναν 10VA;

Μην πει κανείς "έναν παγωμένο μετασχηματιστή"! :flipout:

Καλά, για δοκιμές με τρώει ο πωπός μου...
Για αρχή, και όταν θα στήσω την κεφαλή, θα αλλάξω το τροφοδοτικό του phono stage που έχω (Azur 640) το οποίο είναι στα 12V 0.5A με ένα από οθόνη υπολογιστή που είναι 12V 5A και βλέπουμε...
Άντε να χάσω 5 λεπτά από τη ζωή μου... Τα μοναδικά θα είναι; -bye-

Ω ναι...
Έχω δει κατασκευές του DACT CT100 με τροφοδοτικά των 600VA, και 1000VA!
Και σε τάξη Α να ήταν θα έπρεπε να οδηγεί τα 801 χωρίς αλεξίπτωτο... ε... χωρίς ενισχυτή!
Μάλιστα, αυτό των 1000VA είναι πολύ πιο ακριβό από αυτό των 600VA...

Για αυτό και ρωτάω... Τι μπορεί να δώσει μία τόσο ακραία τροφοδοσία σε ένα phono stage που... άντε, χοντρά χοντρά και με ασφάλεια θα του έφταναν 10VA;

Μην πει κανείς "έναν παγωμένο μετασχηματιστή"! :flipout:

το μονο που μπορη να δωση ειναι hi end μουρη.

σε αλλαγη που εκανα σε τροφοδοτικο dac ειδα διαφορα σημαντικη αλλα πιστευω καπου στα 3Α (50VA) ειναι το οριο.

απο εκει και πανω διαφορα δεν υπαρχη.

Δεν νομίζω να υπάρχει τοροειδής κάτω από 100VA. Αν βάλεις έναν στο κανάλι, να τα 200VA τροφοδοτικό!

Απάντηση: Re: Μπαταρίες ή καλά τροφοδοτικά;

Κώστα μάλλον εδώ αυτοί δεν θα ήξεραν να κατασκευάσουν ένα τροφοδοτικό της προκοπής ή δεν ξέρουν να χειριστούν την γείωση,μάλλον κάτι άλλο συμβαίνει.:flipout:

Attachments

• electronique1.jpg
    electronique1.jpg
    133.4 KB · Views: 69
  • facade.jpg
    facade.jpg
    44.8 KB · Views: 46