Μπορώ να κανω clone σε 2 οθονες αλλά με διαφορετική ανάλυση???

Διονύσης1

AVClub Addicted Member
5 January 2007
1,568
Κέρκυρα
Καλησπερα σε ολους! :ernaehrung004:

Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση στους "ειδικους" της κατηγοριας htpc...

Εχω ενα HTPC με μια καρτα γραφικών ATI Radeon 2600XT με δυο dvi.

Στην πρωτη εξοδο θα συνδεσω τον προβολεα μου 1080p με αντάπτορα, ενώ στην δεύτερη ενα 17αρι monitor Sony SDM-X72.

Θελω να δινω σημα απο το PC στον προβολεα 1080p, αλλά ταυτόχρονα να εχω clone mode με το monitor, για να μπορω να κανω κι εκει ρυθμισεις όταν ΔΕΝ ειναι αναμενος ο προβολεας.

Και η ερωτηση:

Επειδη μαλλον το μονιτορ δεν θα σηκωνει αναλυση 1920*1080, μιας και η native αναλυση του ειναι 1280*1024, ΥΠΑΡΧΕΙ καποιος τροπος, να δινω διαφορετικη αναλυση στον προβολεα (1080p) και διαφορετική στο monitor, αλλά να είναι CLONE???

Δηλαδή να μΗΝ ειναι προεκταση οθόνης, αλλά να δείχνει το ένα ό,τι ακριβώς και το άλλο???

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! :worshippy:

Ποιος ο λόγος να βλέπεις ταυτόχρονα και απο προβολέα και από Monitor...?
Θα έχεις tearing αν θες π.χ. να βλέπεις ταινία ταυτόχρονα και στα 2.

Δεν με ενδιαφερει να βλεπω και στα δυο ταυτοχρονα, αλλά ΟΤΑΝ δεν ειναι αναμμενος ο προβολεας, να μπορω να αναβω το HTPC (για να ακουσω μουσική, ή για να μεταφερω καποιο αρχειο πχ) και να μπορω να το χειριζομαι απο το monitor! :antlers:

To θεμα ειναι,ότι αν εχω αναλυση 1080p για τον προβολεα, και θελησω καποια αλλη στιγμη να αναψω το PC χωρις τον προβολεα, ΔΕΝ θα εχω εικονα στο μονιτορ, γιατι ΔΕΝ θα υποστηριζει την αναλυση αυτή και θα μου λεει "out of scan range"...... :violent-smiley-030:

ΑΝ κανω dual view, με ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ αναλυσεις, θα εχω εικονα και στις δυο οθονες, αλλα η μια θα ειναι προεκταση της αλλης....

Αν βαλω τον προβολεα primary στα 1080p, και τo monitor secondary στα 1280*1024 (native), θα μπορώ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, όταν εχω αναμμενο ΜΟΝΟ το monitor να το αλλαζω προσωρινα σε primary και να χειριζομαι απο κει το HTPC, για να ΜΗΝ αναγκαζομαι να αναβω τον προβολεα??? :confused:

Αυτο ειναι απλο και γινεται και απο τους καταλιστ.

Εισαι στο ενα μονιτορ ετσι οπως θες και φτιαχνεις ενα προφιλ και του κανεις και σορτκατ.
Μετα αλλαζεις και πας στο αλλο μονιτορ , σεταρεις τα αντιστοιχα, φτιαχνεις κι εκει προφιλ και σορτκατ και τελειωσες.

Οταν πατας το ενα σορτκατ εχεις το ενα μονιτορ οπως θες και οταν πατας το αλλο , σε παει στο αλλο.

(α, και αυτο που περιγραφεις δεν ειναι clone οπως λες στο πρωτο σου ποστ )

ΘΑ μπορω ομως αυτοματα καθε που αναβω μια απο τις δυο οθονες (προτζεκτορα ή μονιτορ) να το αναγνωριζει και να μου τις βγαζει στην κανονικη τους αναλυση???

Γιατι αν για παραδειγμα τελευταια φορα εχω δει ταινια σε αναλυση 1080p στον προβολεα, και την επομενη φορα θελω να αναψω το monitor , ΔΕΝ θα εχω εικονα εκει.... (αρα δεν θα μπορω να χειριστω και τα shortcuts!) :grandpa:

Oxi. Το μηχανημα εκει που κλεινει εκει θα ξαναναβει για να μην χρειαζεται να κανεις τιποτα.

Oxi. Το μηχανημα εκει που κλεινει εκει θα ξαναναβει για να μην χρειαζεται να κανεις τιποτα.
Δεν το καταλαβα αυτο... Λιγο πιο αναλυτικά???

Αν κλεισω το μηχανημα στα 1080p, (συνδεση με προβολεα) την επομενη φορα θα ξαναανοιξει σε 1080p, και ετσι δεν θα εχω εικονα στο μονιτορ....

(Η θα πρεπει καθε φορα πρωτου κλεισω τον προβολεα να αλλαζω αναλυση?)

Να ανοιγεις και να κλεινεις παντα το μηχανημα στο μονιτορ. Ειναι ευκολο με τον τροπο που σου ειπα. Οταν θες προβολεα, θα τον ανοιγεις και θα πατας το σορτκατ. Πριν το κλεισεις θα το γυρνας παλι στο μονιτορ. Δατς ιτ!

Να ανοιγεις και να κλεινεις παντα το μηχανημα στο μονιτορ. Ειναι ευκολο με τον τροπο που σου ειπα. Οταν θες προβολεα, θα τον ανοιγεις και θα πατας το σορτκατ. Πριν το κλεισεις θα το γυρνας παλι στο μονιτορ. Δατς ιτ!

Έχω την εντύπωση Χρήστο ότι αν έχουμε κλειστό PC Και το ανοίξουμε θα έχουμε εικόνα σε όποιο μέσο είναι ανοιχτό (Monitor ή προβολέα). Αλλά αυτό νομίζω έχει να κάνει με το autodect που έχει στον Catalyst. Δεν θυμάμαι τώρα γιατί δεν το έχω μπροστά μου, αλλά εμένα μου συμβαίνει το παραπάνω...

Ετσι ειναι Νεκταριε. Αλλα εχει επιλογη στους καταλιστ που το απενεργοποιεις ;)

Επίτηδες το έχω αφήσει βρε ;)

Και μετά στέλνω το σήμα όπου γουστάρω :antlers:

Και καλα ξηγιεσαι....:music-smiley-005:

(ασε που και να το απενεργοποιησεις, αυτο κανει οτι γουσταρει ..../μαλλον θελει πειραγμα απο τη ρετζιστρι)

με μπερδέψατε...:worshippy: -bye-

ΑΝ ισχυει αυτο που λεει ο Νεκταριος, τοτε ΔΕΝ χρειαζεται να φτιαξω καθολου shortcuts... Απλά, καθε που θα ανοιγω τον προβολεα να δω ταινια, θα αλλαζω την αναλυση σε 1920*1080p, και οταν θα αναβω το monitor καποια αλλη φορα που θα ειναι κλειστος ο προβολεας, θα το αναγνωριζει αυτοματα και θα του δινει μια αλλη αναλυση που να μπορει να την προβαλει....:antlers:

Last edited:
Δοκιμασε και θα δεις οτι στο τελος θα φτιαξεις και σορτκατ.

Δοκιμασε και θα δεις οτι στο τελος θα φτιαξεις και σορτκατ.
χεχε! Ειδομεν! :2thumb22sup:

Κατσε να μου ερθει ο προβολεας πρωτα και θα το δω και στην πραξη....

Απλά, οταν ειχα τον Epson-700, ειχα μια αναλυση και για τα δυο και δεν μπερδευομουν (1280*720)...

Βεβαια, στο monitor που ειναι 4:3 φαινονταν ολα λιγο πιο πλακουτσωμενα, αλλα ΔΕΝ με πειραζε, αρκει που ειχα εικονα....

Ενω τωρα με την αναλυση 1080p, ΔΕΝ μπορει να την δεχτει με τιποτα το μονιτορ...:BDBDG54: