ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΤΙ???ΠΛΑΤΩ????

saitisgr

Banned
19 December 2006
1,513
Δυστυχώς εδώ
Λέω να αντικαταστήσω το mischell se απο ανάρτηση σε μάζα με το acoustic solid one
γνώμες????
αξίζει τον κόπο????
Και γενικά..ανάρτηση ή μάζα???

Όντας πρώην κάτοχος το Acoustic Solid Machine πίστευω ότι αξίζει τον κόπο γιατί είναι εξαιρετικό πλατό μα πολύ καλό μπάσο, μηδαμινή ανάγκη συντήρησης, ευκολία στις ρυθμίσεις και αρκετά αναβαθμίσημο.
Ο ήχος πιστεύω ότι θα σου αρέσει γιατί είναι πιό ''ρωμαλέος'' απο το Michell, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν απο την κεφαλή και τον βραχίονα που θα το συνοδέψεις.

Λέω να αντικαταστήσω το mischell se απο ανάρτηση σε μάζα με το acoustic solid one
γνώμες????
αξίζει τον κόπο????
Και γενικά..ανάρτηση ή μάζα???
Από την μακρόχρονη εμπειρία μου προτείνω μάζα και όχι ανάρτηση. Ένα σωστό πλατώ μάζας βρίσκεται πιο κοντά στην αληθινή ζωντανή μουσική. Λ.Σ.

Κάνε το εξής απλό: Χωρίς να γυρίζει το πλατώ, βάλε ένα δίσκο και κατέβασε πάνω του την κεφαλή. Έπειτα, με το volume στο σημείο που συνήθως ακούς ή σε χαμηλώτερο, χτύπα με το δάχτυλο (απαλά στην αρχή, εντονότερα μετά) τη βάση του όποιου πικάπ μάζας. Θα το ακούσεις μιά χαρά το δάχτυλο από τα ηχεία... Κάνε το ίδιο στο michell σου: Δεν θα ακούσεις τίποτε. Το έχω δοκιμάσει σε rega, σε nottingham, σε systemdeck, σε thorens και σε acoustic signature, και στα αναρτημένα δεν άκουσα κιχ...

Θεωρώ πως τα μάζας, ακόμη και αν κάποια εξαιρετικά υπέρβαρα έχουν λύσει το πρόβλημα συντονισμού του πλατώ, δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα συντονισμού του βραχίονα, κάτι που τα ανάρτησης το έχουν λυμένο από χέρι. Δεν ξέρω ποιό michell έχεις, φαντάζομαι εννοείς το gyrodec, έχω το ίδιο και προσωπικά πιστεύω πως αν ποτέ νιώσω την ανάγκη αναβάθμισής του τότε το επόμενο βήμα μου από το gyrodec θα είναι ή το orbe ή, αν θα το φτάνω οικονομικά, το oracle delphi.

Αλήθεια, με τι βραχίονα/κεφαλή ακούς; Μήπως έπρεπε εκεί να στρέψεις την προσοχή σου για αναβάθμιση; Εσύ ξέρεις βέβαια καλύτερα απ'όλους τι ακριβώς ψάχνεις!

Εχεις ακουσει ποτε σφιχτο και καθαρο μπασο απο πικαπ αναρτησης γιατι εγω οχι.

Kαι δευτερον και τελεια να εχεις ρυθμισει την αναρτηση παντα εχεις την αμφιβολια, οτι κατι παραπανω θελει ρυθμισμα. Αμα δε εχεις και κανα LINN που καθε μηνα θελει ξαναρυθμισμα. Απλως τα μαζας για να καταιβουν τοσο χαμηλα οσο τα αναρτησης θελουν ακριβως αυτο το πραγμα ... μαζα.

Re: Απάντηση: ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΤΙ???ΠΛΑΤΩ????

Αναρτώμενη μάζα! ;)

Χωρίς διάθεση για πλάκα, αν βαρέθηκες τον ήχο του και θες την αλλαγή, δοκίμασε το. Εγώ όμως είμαι οπαδός της ανάρτησης.
Και εγώ αλλά επειδή απο τα 20 μέχρι σήμερα 48 είχα τη τύχη ή ατυχία νά έχω πάντα πικάπ με ανάρτηση...Thorens 160...κλπ
απλά έχω την περιέργεια τι κάνει η μάζα....
Προσωπικά δεν πιστεύω στην μάζα...

Μάζα και πάλι μάζα.Υπάρχει λόγος για ελατήρια,αλφαδιάσματα και πολλά άλλα προβλήματα.Μάζα παιδί μου.:music-smiley-005:

Όντας πρώην κάτοχος το Acoustic Solid Machine πίστευω ότι αξίζει τον κόπο γιατί είναι εξαιρετικό πλατό μα πολύ καλό μπάσο, μηδαμινή ανάγκη συντήρησης, ευκολία στις ρυθμίσεις και αρκετά αναβαθμίσημο.
Ο ήχος πιστεύω ότι θα σου αρέσει γιατί είναι πιό ''ρωμαλέος'' απο το Michell, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν απο την κεφαλή και τον βραχίονα που θα το συνοδέψεις.
Πρώην κάτοχος....??
Φιλικά γιατί το έδωσες??? τί δεν σου άρεσε??

Kαι δευτερον και τελεια να εχεις ρυθμισει την αναρτηση παντα εχεις την αμφιβολια, οτι κατι παραπανω θελει ρυθμισμα. Αμα δε εχεις και κανα LINN που καθε μηνα θελει ξαναρυθμισμα. Απλως τα μαζας για να καταιβουν τοσο χαμηλα οσο τα αναρτησης θελουν ακριβως αυτο το πραγμα ... μαζα.
Είχες Linn?

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΤΙ???ΠΛΑΤΩ????

Πρώην κάτοχος....??
Φιλικά γιατί το έδωσες??? τί δεν σου άρεσε??
Το έδωσα γιατί πήγα σε καλύτερο πλατό,Oracle V delphi Aniversary με turbo power supply, σασί απο Αφρικάνικο γρανίτη και dustcover, με SME IV και κεφαλή Benz LP.
Για καλώδιο phono χρησιμοποιώ της Silent wire τερματισμένο με XLR από χαλκό 7N.
Είπα να κάνω μια αλλαγή και να πάω σε ανάρτηση αλλά κάποια στιγμή με βλέπω να καταλήγω πάλι στην μάζα σε κάποιο μεγάλο Spj,Brinkmann,Pluto.

Είχες Linn?

Οχι ειχε φιλος και μου ταλεγε. Το ειχε φερει μαλιστα και το ακουσαμε στο συστημα μου λιγο πριν το δωσει, με κεφαλη Κοντραπαουντ, οπου σε σχεση με το δικο μου πλατω CLEARAUDIO CHAMPION MAGNUM με μπενζ ACE L και με φονο PS AUDIO GCPH το δικο μου ακουστηκε πιο αναλυτικο ψηλα με ιδιες μουσικες μεσαιες-το λιν λιγο πιο μουσικο το μαγκνουμ ελαχιστα πιο αναλυτικο μη φανταστειτε διαφορες ακουστες αν δεν ηταν σε Α-Β και στα χαμηλα να καταιβαινει λιγο πιο χαμηλα το λιν αλλα με πιο χαλαρο μπασο απο οτι το μαγκνουμ. Επισης το μαγκνουμ το εχω ακουσει και με κεφαλη μαεστρο της μανας του οπου εκει εφευγε ενα απειροελαχιστο πεπλο στις υψηλες, αλλα εφευγε και αυτη η γλυκα που πολλοι αναφερουν ως μουσικοτητα. Προτιμησα την μπενζ γιατι σε πολυπαιγμενους δισκους καλυπτει τις ατελειες και δινει ενα πιο ξεκουραστο μελωδικο ακουσμα.

Πολύ φίλος έχει Linn με τις αναβαθμίσεις του και εξωτερικό τροφοδοτικό, με βραχίονα Graham, με το armboard που δίνει η Graham ειδικά για Linn. Μία φορά ασχολήθηκε να το μοντάρει, με τη βοήθεια της Lyric και να ρυθμίσει τις αναρτήσεις. Από τότε δεν ξανασχολήθηκε και επειδή το ακούω συχνά, δεν έχει προκύψει και ανάγκη.

Επίσης, κοινός φίλος είχε παλιότερα πικάπ μάζας, το Micro Seiki BL-91 και το άλλαξε σε Gyrodec γιατί είχε ακουστό πρόβλημα ανάδρασης στα μπάσα.

Δεν ξερω αν το αναβαθμισμενο λιν εχει διαφορετικο συστημα ρυθμισης αναρτησης αλλα οι χιλιαδες κατοχοι των παλιων λιν αυτο το παραπονο ειχαν.

Οταν η PROJECT αφαιρεσε την αναρτηση απο την σειρα 6, τιτε τα επωμενα μοντελα της εσπασαν τα ταμεια λογω της αποδοσης τους στην συγκεκριμενη κλιμακα τιμων.

Θανάση Κ. , έτσι απλά ρώτησα, γιατί πλανιέται γενικότερα αυτός ο μύθος για τα πικάπ με ανάρτηση και ειδικότερα για το Linn.
Μέχρι πριν απο λίγο καιρό είχα και γω το LP12, το έδωσα και το μετάνοιωσα....
Φυσικά, με την ανάρτηση μια φορά αχολήθηκα σοβαρά πρίν απο πολλάαααααα χρόνια και δεν ξανα ασχολήθηκα μαζί της.
Θα ήθελα μάλιστα να μου που αυτοί που λένε ότι η ανάρτηση ξερυθμίζεται, τι ακριβώς εννοούν και για ποιό λόγο γίνετε αυτό.
Τώρα έχω ένα απλό μάζας, το έχω τοποθετήση σε κάποια ιδιοκατασκευής βάση με πολλά και διαφορετικά υλικά και όλα μαζί τερματίζουν σε ακίδες και δεν αντιμετωπίζω σοβαρό πρόβλημα.

Θα ήθελα μάλιστα να μου που αυτοί που λένε ότι η ανάρτηση ξερυθμίζεται, τι ακριβώς εννοούν και για ποιό λόγο γίνετε αυτό.

Τι να σου πουν ρε φίλε... Λες και είσαι πρωτάρης!

Α ρε Γιώργη, γιατί τό'δωσες το Linn βρε; Τσίμπησες εσύ με τα χοντρά πλατώ και τις γυαλιστερές επιφάνειες;

Γιωργο ισως να ειναι και η ιδεα τους. Αυτο το ειχα παθει παλια με ενα PROJECT 6,9, το ρυθμιζα και μετα απο λιγο καιρο μου φαινοταν οτι κατι εφταιγε, μετα παλι ρυθμισμα και παλι και παλι. Γι αυτο πηρα μαζας. Ψυχολογικα τωρα ξερω οτι οτι και να φταιει δεν ειναι θεμα ρυθμισης.
Ως προς την βαση τωρα η καλυτερη λυση που ειχα φτιαξει ηταν μια που στηριζοταν στο επιπλο με λαστιχενια ο ρινγκς και ειχε δυο κομματια γρανιτη πανω και κατω 2 ποντων το καθενα, με mdf 3 ποντων αναμεσα, που ειχα βιδωσει επανω του δεκαδες ξυλοβιδες και αναμεσα σε αυτο και τους γρανιτες ειχα βαλει πανω και κατω δυο φυλλα λαστιχο. Το πικαπ ακουμπουσε στον πανω γρανιτη με 3 ακιδες.

Clearaudio Performance (μαζα με μαγνητικό πηγάδι και αιωρούμενο πλατώ)άκουσε το οπωσδήποτε!!!!
Το έχω εδώ και δύο μέρες και είναι τόσο καλό που θα σου φέρει δάκρυα στα μάτια.Ιδιαίτερα αν σαν και μένα έχεις βαρεθεί τον ήχο και τους μπελάδες της ανάρτησης μα σε προβληματίζει ο συγκριτικά πιο "απότομος ήχος" των πλατώ μάζας τότε πιστέυω πως θα δείς το φως..
Πάντως το pro-ject rpm10 (στην ίδια κατηγορία τιμής)που έχω ακούσει και με καλύτερη κεφαλή απο την δική μου το "σκίζει"

http://www.youtube.com/watch?v=SpkfsZmHmYg

Last edited: